Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Ο Ι. Βαρουφάκης θέλει να συμβάλει στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Αλλοδαπός κρατούμενος μαχαίρωσε ομοεθνή του στις φυλακές της Πάτρας
  • [03] Ι. Βρούτσης: Δεν υπάρχουν πλέον «μαϊμού» συντάξεις
  • [04] Τέσσερις συλλήψεις για κατοχή μεγάλης ποσότητας κροτίδων
  • [05] Χειμωνιάτικο σκηνικό στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία
  • [06] Τρία νομοσχέδια για τη Δημόσια Περιουσία σε διαβούλευση
  • [07] Άρχισαν στη Γενεύη οι συνομιλίες για την ουκρανική κρίση
  • [08] Η τελετή του Ιερού Νιπτήρος στη Παναγία Φανερωμένη, στη Λευκωσία
  • [09] Ο Πούτιν καλεί το Κίεβο να αρχίσει διάλογο με τον ρωσόφωνο πληθυσμό της ανατολικής Ουκρανίας
  • [10] «Πονηρά» γυαλιά αντικαθιστούν τα πραγματικά μάτια του χρήστη!
  • [11] Ανακαλύφθηκε πρωτεΐνη που «παντρεύει» το ωάριο με το σπερματοζωάριο

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Ο Ι. Βαρουφάκης θέλει να συμβάλει στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

    Ο ίδιος ο Γιάννης Βαρουφάκης ζήτησε να μην είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών, ωστόσο, o γνωστός οικονομολόγος θέλει να συμβάλει στην νίκη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας με δήλωσή του στην ιστοσελίδα TVXS. «Είναι γνωστό εδώ και καιρό, ότι ο καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης βρίσκεται σε επαφή και διάλογο μαζί μου και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε άλλωστε συμμετάσχει σε πολλές δημόσιες εκδηλώσεις από κοινού. Εν όψει της κρίσιμης μάχης των ευρωεκλογών συζητήθηκε το ενδεχόμενο συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Μίλησα μαζί του και μου είπε ότι, αν και δεν θα ήθελε να είναι υποψήφιος, θέλει να συμβάλει όσο μπορεί με τις γνώσεις και την εμπειρία του στον αγώνα που κάνουμε για τη νίκη στις ευρωεκλογές και τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη η Ευρώπη και ο τόπος».

    [02] Αλλοδαπός κρατούμενος μαχαίρωσε ομοεθνή του στις φυλακές της Πάτρας

    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας, για να εξακριβωθούν οι συνθήκες της δολοφονίας 24χρονου Αλβανού κρατουμένου από 32χρονο ομοεθνή του, που έγινε σήμερα το πρωί σε κοινόχρηστο χώρο των φυλακών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φερόμενος ως δράστης πλησίασε το θύμα στον κοινόχρηστο χώρο της φυλακής και αφού διαπληκτίστηκαν, τον έπληξε τουλάχιστον έξι φορές με αυτοσχέδιο μαχαίρι, σε διάφορα σημεία του σώματός του. Ο 24χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο φερόμενος ως δράστης, ο οποίος εκτίει ποινή για υπόθεση ναρκωτικών, φέρεται να είχε προσωπικές διαφορές με το θύμα, το οποίο εξέτιε ποινή για υπόθεση ληστείας.

    Για την υπόθεσηήδη διατάχθηκε ΕΔΕ από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

    [03] Ι. Βρούτσης: Δεν υπάρχουν πλέον «μαϊμού» συντάξεις

    Δεν υπάρχουν πλέον στη χώρα παράνομες συντάξεις, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος στην εξιχνίαση από την Οικονομική Αστυνομία δεκάδων περιπτώσεων θανόντων συνταξιούχων, στους οποίους συνεχιζόταν η καταβολή των συντάξεων μετά τον θάνατό τους. Ο κ. Βρούτσης σημειώνει, ότι πρόκειται για παλαιότερες υποθέσεις που εντοπίσθηκαν κατά τις διαδικασίες της απογραφής των συνταξιούχων και επισημαίνει ότι, σήμερα η χώρα μετά την εφαρμογή των πληροφοριακών συστημάτων «Αριάδνη» και «Ήλιος» του υπουργείου Εργασίας, διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα συστήματα της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης. «Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, που αμφισβητήθηκε από πολλούς, όμως έφερε αποτελέσματα. Σήμερα το ασφαλιστικό σύστημα είναι πλήρως θωρακισμένο από την παραβατικότητα που κόστισε 5 δισ. ευρώ μόνο τα τελευταία 15 χρόνια. Το απόστημα που δηλητηρίαζε για δεκαετίες το ασφαλιστικό σύστημα, επιτέλους, έχει σπάσει» τονίζει ο υπουργός Εργασίας και προσθέτει: «Το πρώτο βήμα έγινε με την απογραφή των συνταξιούχων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, που ολοκληρώθηκε έως τα τέλη του 2012 και αποκάλυψε την ύπαρξη 40.000 παράνομων συντάξεων η χορήγηση των οποίων διακόπηκε. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η ταυτοποίηση των ΑΜΚΑ και των ΑΦΜ των συνταξιούχων, όπου διαπιστώθηκαν 1,5 εκατομμύρια αποκλίσεις.

    [04] Τέσσερις συλλήψεις για κατοχή μεγάλης ποσότητας κροτίδων

    Για κατοχή μεγάλης ποσότητας κροτίδων συνελήφθησαν χθες, στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη Αττικής, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Κορίνθου, τέσσερις Έλληνες ηλικίας 37, 56, 58 και 60 ετών. Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί της Ασφάλειας Κορίνθου, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο ελέγχων για την εμπορία και την κατοχή βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, βρήκαν και κατάσχεσαν 25.000 κροτίδες, τις οποίες κατείχαν οι συλληφθέντες, με σκοπό την πώλησή τους, έναντι του χρηματικού ποσού των 3.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

    [05] Χειμωνιάτικο σκηνικό στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

    Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό στην Κεντρική και Δυτική Ελλάδα, ενώ επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες. Στους 6 βαθμούς Κελσίου, με συννεφιά και υγρασία 81%, είναι η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, στη Βέροια, αλλά και στις Σέρρες. Στους 5 βαθμούς Κελσίου, με συννεφιά και υγρασία 93%, είναι η θερμοκρασία στον Πολύγυρο. Στον ένα βαθμό Κελσίου, με αίθριο καιρό και υγρασία 81% είναι η θερμοκρασία στην Έδεσσα, στα Γρεβενά και στη Φλώρινα.

    [06] Τρία νομοσχέδια για τη Δημόσια Περιουσία σε διαβούλευση

    Τρία νομοσχέδια που αφορούν τη Δημόσια Περιουσία έθεσε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τον αιγιαλό, το σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση της δυνατότητας εξαγοράς από ιδιώτες κατεχομένων ακινήτων του Δημοσίου, και το σχέδιο νόμου για την εξωδικαστική επίλυση ιδιοκτησιακών διαφορών μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτών.

    [07] Άρχισαν στη Γενεύη οι συνομιλίες για την ουκρανική κρίση

    Οι συνομιλίες ανάμεσα στην Ουκρανία, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισαν σήμερα στη Γενεύη για να επιχειρηθεί η διευθέτηση της διεθνούς κρίσης. Αυτή η τετραμερής συνάντηση διεξάγεται σ' ένα ξενοδοχείο της ελβετικής αυτής πόλης με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών της Ουκρανίας Αντρίι Ντεστσίτσα, της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, των ΗΠΑ Τζον Κέρι και της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.

    [08] Η τελετή του Ιερού Νιπτήρος στη Παναγία Φανερωμένη, στη Λευκωσία

    «Τη Αγία και Μεγάλη Πέμπτη οι τα πάντα καλώς διαταξάμενοι θείοι Πατέρες, αλληλοδιαδόχως εκ τε των θείων Αποστόλων και των ιερών Ευαγγελίων παραδεδώκασιν ημίν τέσσερα τινά εορτάζειν, τον ιερόν Νιπτήρα, τον Μυστικόν Δείπνον (δηλαδή την παράδοσιν των καθ' ημάς φρικτών Μυστηρίων), την υπερφυά Προσευχήν και την Προδοσίαν αυτήν». Αυτό διαβάζουμε στο συναξάρι της Μεγάλης Πέμπτης. Τη σημερινή ημέρα η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά όσα έλαβαν χώρα στο υπερώο της Ιερουσαλήμ και όσα ακολούθησαν μετά τον Μυστικό Δείπνο. Κορυφαίο γεγονός είναι ο Ιερός Νιπτήρας, την τελετή του οποίου, κατά την τάξη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, από τον Έξαρχο του Πανάγιου Τάφου στην Κύπρο, Μητροπολίτη Βόστρων Τιμόθεο, παρακολούθησαν με μεγάλη κατάνυξη πολλοί πιστοί στον Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης, στη Λευκωσία. Κατά την τελετή ο Μητροπολίτης ένιψε συμβολικά τα πόδια 12 λαϊκών, όπως ο Χριστός ένιψε, πριν από τον Μυστικό Δείπνο, τα πόδια των μαθητών Του. Ο Μητροπολίτης Βόστρων είπε ότι η τελετή αποτυπώνει ό,τι έκανε ο Χριστός, πριν από το Πάθος του, να νίψει τους πόδας των μαθητών, δείχνοντας έτσι ότι, αν και απρόσιτος ως προς την θεότητα έλαβε δούλου μορφή για να σώσει το ανθρώπινο γένος. Αυτή τη συγκινητική τελετή, ανέφερε, θα αναπαραστήσουμε και εμείς, ακούγοντας τον διάλογο του Χριστού με τους μαθητές Του και ζώντας εντονότερα την στιγμή της ταπεινώσεως του Κυρίου. «Και εμείς οφείλουμε να είμεθα ταπεινοί για να μπορέσουμε να κερδίσουμε την Βασιλεία των Ουρανών», τόνισε ο κ. Τιμόθεος. Ο Μητροπολίτης εις τύπον Χριστού και δώδεκα άνδρες με σανδάλια στα πόδια, ανάμεσά τους και ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, που συμβόλιζαν τους δώδεκα μαθητές του Ιησού αποτύπωσαν το τελετουργικό του Ιερού Νιπτήρα. Η θρησκευτική αυτή τελετή του Ιερού Νιπτήρος μαρτυρείται από τον Δ' αιώνα μ.Χ.

    [09] Ο Πούτιν καλεί το Κίεβο να αρχίσει διάλογο με τον ρωσόφωνο πληθυσμό της ανατολικής Ουκρανίας

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση της Ουκρανίας να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία, αντί να προσπαθήσει να αρχίσει διάλογο με τον ρωσόφωνο πληθυσμό, αποτελεί «μεγάλο έγκλημα». «Μόνο μέσω του διαλόγου, και σύμφωνα με τις δημοκρατικές διαδικασίας, και όχι χρησιμοποιώντας τις ένοπλες δυνάμεις, τα τανκς και την αεροπορία, είναι δυνατόν να υπάρξει τάξη στη χώρα» που οδηγείται από την ουκρανική ηγεσία «στον γκρεμό», τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από τη ρωσική τηλεόραση.

    Αναφερόμενος στην τετραμερείς συνομιλίες που θα διεξαχθούν σήμερα στην Γενεύη με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης , της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ο Πούτιν είπε ότι «πολύ σημαντικές» και κάλεσε την ουκρανική ηγεσία να αρχίσει διάλογο με τις ρωσόφωνες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας. Ο πρόεδρος της Ρωσίας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ρωσία και η Ουκρανία θα φθάσουν σε συμβιβασμό μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, αφού οι δύο χώρες έχουν κοινά συμφέροντα.

    [10] «Πονηρά» γυαλιά αντικαθιστούν τα πραγματικά μάτια του χρήστη!

    Τα «έξυπνα» γυαλιά της Google μπορεί να έχουν τραβήξει την προσοχή του κοινού, όμως Ιάπωνες ερευνητές ανέπτυξαν κάτι ακόμη πιο «πονηρό»: γυαλιά-υπολογιστές, με την ονομασία AgencyGlass, που δημιουργούν κινούμενες εικόνες, οι οποίες αντικαθιστούν τα πραγματικά μάτια του χρήστη. Έτσι, κάποιος που φοράει τα «πανέξυπνα» γυαλιά, μπορεί να έχει κλείσει τα μάτια του και να έχει πάρει ένα σύντομο υπνάκο, αλλά οι γύρω του νομίζουν ότι έχει κανονικά ανοικτά τα μάτια του και τους κοιτάζει! Η παραπλάνηση μπορεί να πάρει διάφορες μορφές. Για παράδειγμα, ο χρήστης μπορεί να είναι θυμωμένος, αλλά τα τεχνητά μάτια του που δημιουργούν τα γυαλιά, δείχνουν τα ακριβώς αντίθετα θετικά συναισθήματα - ή το αντίστροφο. Ο δημιουργός των γυαλιών καθηγητής Χιροτάκα Οσάβα, σύμφωνα με το BBC, δήλωσε ότι τα γυαλιά του μπορούν να φανούν χρήσιμα σε διάφορους επαγγελματίες που συχνά έρχονται σε επαφή με πελάτες και γενικά με ανθρώπους, όπως νοσοκόμες, σερβιτόρους, δασκάλους, κάθε είδους θεραπευτές κ.α., που θα ήθελαν να δείχνουν στους άλλους συγκεκριμένες συναισθηματικές αντιδράσεις, την ώρα που στην πραγματικότητα είναι απασχολημένοι με κάτι άλλο ή απλώς αφηρημένοι (φυσικά τα γυαλιά θα ήσαν εξίσου χρήσιμα στους πελάτες ή στους μαθητές, που θα ήθελαν επίσης να ξεγελάσουν τους άλλους σχετικά με το τι νιώθουν ή κάνουν τη συγκεκριμένη στιγμή).

    [11] Ανακαλύφθηκε πρωτεΐνη που «παντρεύει» το ωάριο με το σπερματοζωάριο

    Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν μια πρωτεΐνη που παίζει ρόλο- κλειδί στη γονιμοποίηση, καθώς επιτρέπει στο ωάριο και στο σπερματοζωάριο να «συναντηθούν» κάνοντας έτσι το πρώτο ουσιώδες βήμα για τη σύλληψη και την ανάπτυξη του εμβρύου. Η ανακάλυψη μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για βελτιωμένες θεραπείες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, αλλά και για την ανάπτυξη νέου τύπου αντισυλληπτικών, που δεν θα είναι ορμονικά.

    Μια πρωτεΐνη, με την ονομασία «Ιζούμο» που βρίσκεται στην επιφάνεια του σπερματοζωαρίου και μία παρόμοια με την ονομασία «Τζούνο» που βρίσκεται στην επιφάνεια του ωαρίου, την κατάλληλη στιγμή, αναγνωρίζουν η μία την άλλη, δίνοντας το «εναρκτήριο λάκτισμα» για τη γονιμοποίηση. Εκτιμάται ότι μία παρόμοια διαδικασία συμβαίνει κατά τη σύλληψη όλων των θηλαστικών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 April 2014 - 10:30:25 UTC