Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αθ. Τσακρής: Προσοχή στον ιό MERS καθώς δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε ειδική θεραπεία
  • [02] Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση της υγείας της Αμερικανίδας τουρίστριας
  • [03] Η φαρμακοβιομηχανία Novartis ανακοίνωσε ανταλλαγές δραστηριοτήτων της με τη βρετανική GlaxoSmithKline
  • [04] Η Μόσχα μπορεί να ελαχιστοποιήσει την επίδραση νέων δυτικών κυρώσεων, δηλώνει ο Μεντβέντεφ
  • [05] Απαγορεύθηκε για πέντε χρόνια η πρόσβαση στην Κριμαία του ηγέτη των Τατάρων
  • [06] Η νοτιοκορεατική κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα το χρονικό με τα τελευταία λεπτά του δυστυχήματος
  • [07] Ενδεχόμενη πυρηνική δοκιμή της Πιονγιάνγκ την ώρα που στην περιοχή αναμένεται ο Μπαράκ Ομπάμα

  • [01] Αθ. Τσακρής: Προσοχή στον ιό MERS καθώς δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε ειδική θεραπεία

    Την ανάγκη λήψης μέτρων για να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω διασπορά του θανατηφόρου κορόνα-ιού MERS, τονίζει ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών Αθανάσιος Τσακρής μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθώς στην παρούσα φάση «δεν υπάρχει ούτε εμβόλιο ούτε ειδική θεραπεία για τον νέο ιό», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. «Λόγω και της μεγάλης θνητότητας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός καθώς το 50% των ασθενών που προσβάλλονται από τον νέο ιό καταλήγουν - έχει ιδιαίτερη σημασία ο περιορισμός μετάδοσης του MERS" τονίζει ο καθηγητής Τσακρής και προσθέτει: «Η χώρα μας είναι πύλη εισόδου ανάμεσα στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη και καλείται να πάρει τα απαραίτητα μέτρα, όπως συνιστούν τόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όσο και το Ευρωπαϊκό Κέντρο αντιμετώπισης των λοιμώξεων ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω διασπορά αυτού του θανατηφόρου ιού».

    Σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών «θα πρέπει να γίνεται ενδελεχής έλεγχος σε άτομα που έχουν συμπτώματα στο αναπνευστικό σύστημα και έχουν προηγουμένως επισκεφθεί ή παραμείνει σε χώρες της αραβικής χερσονήσου για να δούμε αν υπάρχει λοίμωξη από τον νέο ιό. Και οι γιατροί πρέπει να είναι ευαισθητοποιημένοι σε αυτή την κατεύθυνση και σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) να ελέγχονται τέτοια περιστατικά για πιθανή μόλυνση από τον νέο ιό, που είναι ιδιαίτερα παθογόνος και εμφανίζει υψηλή θνητότητα, δηλαδή από τα άτομα που προσβάλλονται ένα μεγάλο ποσοστό καταλήγει. Αυτό θορυβεί και τη διεθνή κοινότητα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει διασπορά του παθογόνου αυτού καινούργιου ιού στις χώρες της αραβικής χερσονήσου και ιδιαίτερα στη Σαουδική Αραβία».

    [02] Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση της υγείας της Αμερικανίδας τουρίστριας

    Σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, εξακολουθεί να νοσηλεύεται η Αμερικανίδα που τραυματίσθηκε το βράδυ της Ανάστασης στη Σαντορίνη από έκρηξη αυτοσχέδιας κροτίδας μαζί με άλλα τρία άτομα. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού και του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηράκλειου Νίκος Χαριτάκης, η κατάστασή της είναι κρίσιμη, παρουσιάζει ωστόσο«μια ελαφρά εργαστηριακή βελτίωση».

    Η αστυνομία προχώρησε σε τρεις νέες συλλήψεις για το περιστατικό. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν ένας 28χρονος, ένας 24χρονος κι ένας 16χρονος.

    [03] Η φαρμακοβιομηχανία Novartis ανακοίνωσε ανταλλαγές δραστηριοτήτων της με τη βρετανική GlaxoSmithKline

    Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis προχωρεί σε αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της, καθώς ανταλλάσσει ορισμένες από αυτές με την φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline και εκχωρεί τη δραστηριότητά της για τη θεραπεία ζώων στην εταιρεία Eli Lilly, με συμφωνίες ύψους πολλών δισ. δολαρίων, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς. Οι αποφάσεις, που ανακοινώθηκαν σήμερα, είναι το αποτέλεσμα μίας ευρέως αναμενόμενης αναθεώρησης της λειτουργίας της εταιρείας.

    Η Novartis ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να αποκτήσει τα αντικαρκινικά προϊόντα της GSK έναντι 14,5 δισ. δολαρίων, ενώ θα εκχωρήσει στην GSK τα εμβόλιά της , εκτός από το αντιγριπικό, έναντι του ποσού των 7,1 δισ. δολαρίων συν τα δικαιώματα χρήσης. Σε μία άλλη ανακοίνωσή της, η Novartis ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να εκχωρήσει τη δραστηριότητά της για τη θεραπεία ζώων στην Eli Lilly έναντι 5,4 δισ. δολαρίων.

    [04] Η Μόσχα μπορεί να ελαχιστοποιήσει την επίδραση νέων δυτικών κυρώσεων, δηλώνει ο Μεντβέντεφ

    Η Ρωσία είναι σε θέση να ελαχιστοποιήσει την επίδραση οποιωνδήποτε κυρώσεων επιβληθούν ως αποτέλεσμα της κρίσης στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Ο Μεντβέντεφ δήλωσε επίσης μιλώντας στο κοινοβούλιο πως η Ρωσία θα επιμείνει στη δίκαιη πρόσβαση στις ξένες αγορές για τις ενεργειακές εξαγωγές της και θα προσφύγει, αν αυτό καταστεί απαραίτητο, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου ή θα ζητήσει τη διαιτησία του. «Είναι ένας αδιέξοδος δρόμος, αλλά αν ορισμένοι από τους δυτικούς εταίρους μας αποφασίσουν εντούτοις να τον πάρουν, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να το αντιμετωπίσουμε με τις δικές μας δυνάμεις. Και θα κερδίσουμε», δήλωσε ο Μεντβέντεφ κατά την ομιλία του στη Δούμα.

    Ο πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη πως οι τομείς που μπορεί να πληγούν από τις κυρώσεις, όπως αυτός της άμυνας ή των προϊόντων εξοπλισμού, θα λάβουν από την κυβέρνηση «την απαραίτητη στήριξη».

    [05] Απαγορεύθηκε για πέντε χρόνια η πρόσβαση στην Κριμαία του ηγέτη των Τατάρων

    Απαγορεύθηκε για πέντε χρόνια η πρόσβαση του ηγέτη των Τατάρων της Κριμαίας Μούσταφα Τζεμίλεφ στο ουκρανικό αυτό έδαφος που ενώθηκε το Μάρτιο με τη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα η Μετζλίς, η συνέλευση των Τατάρων της Κριμαίας. Στον Τζεμίλεφ, ο οποίος αναχώρησε σήμερα το πρωί από την Κριμαία για το Κίεβο, επιδόθηκε από τους συνοριακούς φρουρούς ένα έγγραφο το οποίο του απαγορεύει την είσοδο στη Ρωσική Ομοσπονδία ως τις 19 Απριλίου 2019, διευκρίνισε προς το Γαλλικό Πρακτορείο η Λίλια Μουσλίμοβα. "Η απόφαση αυτή δείχνει με τι 'πολιτισμένο' κράτος έχουμε να κάνουμε", αντέδρασε ο Τζεμίλεφ στον ενημερωτικό ιστότοπο zn.ua.

    [06] Η νοτιοκορεατική κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα το χρονικό με τα τελευταία λεπτά του δυστυχήματος

    Ο πρώτος συναγερμός στο βυθιζόμενο νοτιοκορεατικό οχηματαγωγό δόθηκε ύστερα από το τηλεφώνημα ενός αγοριού, που επέβαινε σε αυτό και το οποίο κάλεσε την πυροσβεστική στις 8.52 π.μ της ημέρας που βυθίστηκε το πλοίο, τρία λεπτά μετά την τελευταία στροφή που πραγματοποίησε. Το αγόρι αυτό, το επίθετο του οποίου είναι Τσόι, βρίσκεται μεταξύ των αγνοουμένων. «Σώστε μας! Βρισκόμαστε σε ένα πλοίο που νομίζω ότι βυθίζεται» είπε το αγόρι σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. Σύμφωνα με το Ρόιτερς, χρειάστηκε να περάσει λίγος χρόνος ώστε να διακριβωθεί για ποιο πλοίο επρόκειτο καθώς το αγόρι βρισκόταν σε σύγχυση.

    Η νοτιοκορεατική κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα το χρονικό με τα τελευταία λεπτά του δυστυχήματος, όσο δηλαδή το πλοίο ήταν ακόμη σταθερό και έπλεε. Το οχηματαγωγό Sewol πραγματοποίησε κλειστή και απότομη στροφή προς το νησί-θέρετρο Τζέζου στα ανοιχτά των νοτίων ακτών της κορεατικής χερσονήσου στις 8.49 π.μ και μέσα σε ένα λεπτό άρχισε να παίρνει κλίση. Μέχρι τις 8.55 π.μ, ήταν ακυβέρνητο και έγερνε προς τα αριστερά. Το οχηματαγωγό Sewol πραγματοποιούσε δρομολόγιο ρουτίνας νοτίως του λιμανιού Ίντσεον προς το τουριστικό νησί Τζέζου. Από τους 476 επιβαίνοντες οι 339 ήταν παιδιά και οι καθηγητές τους που πήγαιναν εκδρομή. Μόνο 174 άνθρωποι διασώθηκαν και οι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί.

    [07] Ενδεχόμενη πυρηνική δοκιμή της Πιονγιάνγκ την ώρα που στην περιοχή αναμένεται ο Μπαράκ Ομπάμα

    Η Βόρεια Κορέα ενδεχομένως να ετοιμάζεται για μία νέα πυρηνική δοκιμή σύντομα ενόψει, μάλιστα, της επίσκεψης του προέδρου Ομπάμα στην περιοχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Νότιας Κορέας και με το BBC. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας τον οποίο επικαλείται το BBC, ο στρατός καταγράφει έντονη δραστηριότητα εντός και στα πέριξ του Πουνγκιέ-ρι, της μονάδας στην οποία η Βόρειος Κορέα έχει πραγματοποιήσει τις τρεις τελευταίες πυρηνικές της δοκιμές. Στα τέλη Μαρτίου, η Πιονγκγιάνγκ απείλησε ότι θα προχωρήσει σε μία «νέου τύπου» ατομική δοκιμή.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 April 2014 - 10:30:28 UTC