Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: «Ελλάδα ή Μέρκελ» το δίλημμα των εκλογών
  • [02] Την Τετάρτη ξεκινούν μαθήματα 500 σχολεία
  • [03] Τρεις αιτήσεις για έρευνες υδρογονανθράκων από την ιταλική ENEL
  • [04] ΕΕ: Να εφαρμοστεί σύντομα η συμφωνία της Γενεύης

  • [01] Αλ. Τσίπρας: «Ελλάδα ή Μέρκελ» το δίλημμα των εκλογών

    «Αξίζουμε την αξιοπρέπεια μας, αντιδρούμε στο ξεπούλημα της χώρας μας, σπάμε την αλυσίδα υποταγής των λαών της νότιας Ευρώπης στη γερμανική κυριαρχία, πετάμε από πάνω μας την απελπισία και την απόγνωση». Με αυτά τα λόγια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, από το Ρέθυμνο, όπου περιόδευσε σήμερα από το πρωί μέχρι νωρίς το απόγευμα, κάλεσε τους Έλληνες, να συμμετέχουν στον αγώνα που ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο ίδιος, όπως είπε, έχουν κηρύξει στο σχέδιο της Μέρκελ για εγκλωβισμό των Ελλήνων στον φόβο και τους ζήτησε να μην αποδεχτούν το δίλημμα Σαμαράς ή Τσίπρας, αλλά με τη συμμετοχή τους στις επικείμενες εκλογές, αλλά και στις τοπικές διαδικασίες, να απαντήσουν στο δίλημμα «Ελλάδα ή Μέρκελ».

    «Με απειλές, φόβο και καταστροφολογία, προσπαθούν να μας γυρίσουν πίσω, με καθεστωτικούς χειρισμούς να επιστρέψουμε σε ένα επίπεδο ζωής όπου θα κυριαρχούν οι χαμηλοί μισθοί, η εργασιακή ανασφάλεια, οι επισφαλείς εργασιακές σχέσεις, ενώ θα υπάρχει αυξημένο δημόσιο χρέος, το οποίο σε δύο χρόνια θα έχει φτάσει το 200% του παραγόμενου προϊόντος», ανέφερε ο κ. Τσίπρας επισημαίνοντας ότι στην Κρήτη δεν υπάρχει πλέον παραγωγή, ενώ γίνονται προσπάθειες εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου και του περιβάλλοντος, την ίδια ώρα που οι Κρητικοί δίνουν έναν μεγάλο αγώνα για να αποτρέψουν την απόθεση των χημικών όπλων από τον πόλεμο της Συρίας στη θάλασσα της Νότιας Μεσογείου. Δήλωσε, επίσης, ότι θα είναι στο πλευρό των Κρητικών και θα μπει μπροστά ώστε να μην επιτραπεί η εναπόθεση των χημικών όπλων νότια της Κρήτης.

    [02] Την Τετάρτη ξεκινούν μαθήματα 500 σχολεία

    Αύριο θα χτυπήσει το κουδούνι για εκατοντάδες σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα αντί της προσεχούς Δευτέρας προκειμένου να αναπληρωθούν οι ώρες που χάθηκαν από τις καταλήψεις.

    Την απόφαση για το πρόωρο τέλος των πασχαλινών διακοπών των μαθητών 500 σχολείων (κάποια θα ανοίξουν αύριο, άλλα την Πέμπτη και άλλα την Παρασκευή) έλαβε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και προκάλεσε την αντίδραση της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, η οποία έχει εξαγγείλει τρίωρες στάσεις εργασίας (8 πμ -11 πμ) για αύριο, Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

    [03] Τρεις αιτήσεις για έρευνες υδρογονανθράκων από την ιταλική ENEL

    Αιτήσεις για έρευνες υδρογονανθράκων στις περιοχές βορειοδυτικής Πελοποννήσου, Αιτωλοακαρνανίας και Πρέβεζας-'Αρτας, υπέβαλε σήμερα στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ο Ιταλικός ενεργειακός Όμιλος "ENEL GROUP".

    Συγκεκριμένα, η ENEL ενδιαφέρεται για έρευνες στις περιοχές:

    - Βορειοδυτικής Πελοποννήσου, η οποία είχε περιληφθεί στον 1ο γύρο παραχωρήσεων το 1996 και επεστράφη στο Ελληνικό Δημόσιο μετά από την πραγματοποίηση δύο ρηχών γεωτρήσεων (έως 2.375 μέτρα). Η περιοχή είχε παραχωρηθεί τότε στην Κοινοπραξία Enterprise Oil, Union Texas, MOL, ΕΛ.ΠΕ. και έγιναν τρεις γεωτρήσεις.

    - Αιτωλοακαρνανίας, η οποία επίσης είχε συμπεριληφθεί στον 1ο γύρο του 1996 και επεστράφη μετά την εκτέλεση δύο ρηχών γεωτρήσεων. Τις γεωτρήσεις εκτέλεσε η Κοινοπραξία Triton - ΕΛ.ΠΕ (έως 1509 μ.)

    - Πρέβεζας-'Αρτας, που οριοθετείται γεωγραφικά μεταξύ του block της Αιτωλοακαρνανίας και του block των Ιωαννίνων, το οποίο είναι προς παραχώρηση μέσω της διαδικασίας του "open door".

    [04] ΕΕ: Να εφαρμοστεί σύντομα η συμφωνία της Γενεύης

    H Ευρωπαϊκή Ένωση απηύθυνε σήμερα έκκληση να εφαρμοστεί σύντομα η συμφωνία της Γενεύης, καθώς αναμένεται ότι θα επιτρέψει μια αποκλιμάκωση στην Ουκρανία.

    «Καλούμε όλες τις πλευρές να σεβαστούν τους όρους και τις προϋποθέσεις της συμφωνίας της Γενεύης (. . .) όλα όσα έχουν εγγραφεί σε αυτή τη συμφωνία πρέπει να εφαρμοστούν» δήλωσε ο Μάικλ Μαν, εκπρόσωπος της επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Κάθριν Άστον.

    Για την Ευρωπαϊκή Ένωση, «η προθεσμία είναι η ίδια» όπως και για τις ΗΠΑ, οι οποίες προέβλεψαν σήμερα ότι αποτελεί ζήτημα ημερών. «Η εβδομάδα μόλις έχει αρχίσει, θα δούμε τι θα συμβεί επί του πεδίου» υπογράμμισε ο Μαν, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου. «Έχουμε δει τις πρώτες ενδείξεις εφαρμογής, και αυτό είναι καλό».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 April 2014 - 16:30:22 UTC