Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προσφυγή κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ
  • [02] Τζον Κέρι: Ήταν πιο απλά τα πράγματα κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου
  • [03] Επανέναρξη της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» στην ανατολική Ουκρανία
  • [04] Πυρά κατά ουκρανικού αεροσκάφους στη Σλαβιάνσκ

  • [01] Προσφυγή κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ

    Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος και στρέφονται κατά του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

    Οι τέσσερις φορείς ζητούν να ακυρωθεί ως αντίθετη στην εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).

    Στην προσφυγή τους οι τέσσερις φορείς αναφέρουν ότι η διεθνής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος παραβιάζει τους κανόνες δημοσιότητας και τις αρχές της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης, καθώς η πρόσκληση δεν δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αλλά ούτε και στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    [02] Τζον Κέρι: Ήταν πιο απλά τα πράγματα κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου

    O επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι εξέφρασε την εκτίμηση σήμερα ότι οι διεθνείς σχέσεις ήταν «πιο απλές» στη διαχείρισή τους κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου σε σχέση με σήμερα.

    «Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, δεν ήταν ίσως προφανές για τους μεγάλους ηγέτες της εποχής, αλλά ήταν πιο εύκολο απ' ό,τι σήμερα, ας πούμε πως ήταν πιο απλό» υποστήριξε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στην Ουάσιγκτον.

    «Οι επιλογές ήταν λιγότερο ποικίλες, λιγότερο περίπλοκες, με περισσότερες αντιθέσεις, περισσότερο ξεκάθαρες: Κομμουνισμός ή Δημοκρατία. Δύση ή Ανατολή. Το Σιδηρούν Παραπέτασμα, αυτή η μεγάλη διαχωριστική γραμμή» εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών.

    [03] Επανέναρξη της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» στην ανατολική Ουκρανία

    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα την επανέναρξη της "αντιτρομοκρατικής" επιχείρησης κατά των αυτονομιστών στο ανατολικό τμήμα της χώρας, η οποία είχε ανασταλεί πριν από το Πάσχα, μετά τον εντοπισμό της σορού ενός πολιτικού της περιοχής αυτής που ανήκε στο κόμμα του η οποία φέρει σημάδια βασανιστηρίων.

    Ο Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι δύο σοροί που έχουν υποβληθεί σε "βάναυσα βασανιστήρια" βρέθηκαν κοντά στην πόλη Σλαβιάνσκ, η οποία βρίσκεται στα χέρια των φιλορώσων μαχητών. Μεταξύ αυτών βρισκόταν η σορός του Βολόντιμιρ Ρίμπακ, μέλος του κόμματος του Τουρτσίνοφ, Μπατκίβτσινα, ο οποίος είχε πρόσφατα απαχθεί από "τρομοκράτες".

    "Τα εγκλήματα αυτά γίνονται με την πλήρη υποστήριξη και την συγκατάβαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας", σημείωσε ο Τουρτσίνοφ.

    "Αξιώνω από τις υπηρεσίες ασφαλείας να εξαπολύσουν εκ νέου και να φέρουν εις πέρας με αποτελεσματικό τρόπο τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις που έχουν στόχο την προστασία από τους τρομοκράτες των Ουκρανών πολιτών που ζουν στην ανατολική Ουκρανία", κατέληξε.

    [04] Πυρά κατά ουκρανικού αεροσκάφους στη Σλαβιάνσκ

    Ουκρανικό στρατιωτικό αεροσκάφος επλήγη σήμερα από πυρά που προήλθαν από τη Σλαβιάνσκ, μια πόλη της ανατολικής Ουκρανίας που βρίσκεται στα χέρια φιλορώσων αυτονομιστών, ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

    «Άγνωστοι πυροβόλησαν εναντίον του αεροσκάφους AN-30 της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο πραγματοποιούσε αναγνωριστική πτήση πάνω από τη Σλαβιάνσκ. Επλήγη από πολλές σφαίρες»όμως προσγειώθηκε χωρίς πρόβλημα, αναφέρει μια ανακοίνωση του υπουργείου.

    Διαβάστε επίσης:

    Επανέναρξη της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» στην ανατολική Ουκρανία

    Η Μόσχα μπορεί να ελαχιστοποιήσει την επίδραση νέων δυτικών κυρώσεων, δηλώνει ο Μεντβέντεφ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 April 2014 - 18:30:22 UTC