Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Οι Βρυξέλλες δεν ζητούν περαιτέρω απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα»
  • [02] Όλα τα καινούργια οχήματα στην ΕΕ, θα διαθέτουν από το 2017, σύστημα που θα καλεί για βοήθεια σε περίπτωση ατυχήματος
  • [03] Ο «Επαναστατικός Αγώνας» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην ΤτΕ
  • [04] Υπεγράφησαν οι αποφάσεις για τον υπολογισμό του φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων
  • [05] Καταβολή ΦΠΑ μετά την είσπραξη της αντίστοιχης αντιπαροχής, για επαγγελματίες με τζίρο έως 500.000 ευρώ
  • [06] Ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  • [07] Με διευρυμένη ατζέντα η επίσκεψη Μέρκελ, την ερχόμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον
  • [08] Ογδόντα επτά θάνατοι από τον κοροναϊό MERS στη Σαουδική Αραβία

  • [01] «Οι Βρυξέλλες δεν ζητούν περαιτέρω απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα»

    To ζήτημα των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα έχει πλέον ποιοτικό χαρακτήρα και όχι ποσοτικό, ανέφερε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρουσιάζοντας την έκθεση αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Με τον τρόπο αυτό ο Ευρωπαίος αξιωματούχος κατέστησε σαφές ότι οι Βρυξέλλες δε ζητούν πλέον περαιτέρω απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα.

    Ο αξιωματούχος της Επιτροπής τόνισε ότι η ελληνική οικονομία έχει μπει σε πορεία σταθερότητας και ότι τα χειρότερα βρίσκονται ήδη πίσω. Ο ίδιος, σημείωσε ότι τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδος αποδείχθηκαν καλύτερα από το αναμενόμενο και ότι η πρόοδος πους έχει σημειωθεί από τον Ιούλιο του 2013 στις βασικές πτυχές του προγράμματος είναι τεράστια. Σημείωσε, ωστόσο, χαρακτηριστικά ότι «αυτό δε σημαίνει ότι η δουλειά έχει τελειώσει». Σε ό,τι αφορά την αναμόρφωση της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, ο αξιωματούχος της Επιτροπής ανέφερε ότι έχει σημειθεί πρόοδος αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί. Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι έχει μειωθεί περισσότερο από ό,τι είχε υπολογιστεί. Δεν μας ενδιαφέρει τόσο ο ποσοτικός χαρακτήρας της αναμόρφωσης της δημόσιας διοικησης, όσο ο ποιοτικός, πρόσθεσε ο αξιωματούχος της Επιτροπής λέγοντας ότι για κάθε απόλυση στο δημόσιο τομέα γίνεται και μία πρόσληψη.

    [02] Όλα τα καινούργια οχήματα στην ΕΕ, θα διαθέτουν από το 2017, σύστημα που θα καλεί για βοήθεια σε περίπτωση ατυχήματος

    Από το 2017, όλα τα καινούργια αυτοκίνητα στην Ευρώπη θα έχουν το ειδικό σύστημα e-Call, με το οποίο θα καλούνται αυτόματα οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων. Το e-Call είναι μια υπηρεσία έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση αυτοκινητιστικού ατυχήματος και λειτουργεί ως εξής: ένας πομποδέκτης κινητής τηλεφωνίας ενσωματωμένος στο όχημα, καλεί αυτόματα το κέντρο έκτακτης ανάγκης για βοήθεια και θα κοινοποιεί το ακριβές σημείο όπου συνέβη το ατύχημα και θα καταφθάνουν τα σωστικά συνεργεία. Η κλήση γίνεται μέσω του Τηλεφωνικού Κέντρου Εξυπηρέτησης Έκτακτης Ανάγκης (112) και περιέχει δεδομένα σχετικά με το όχημα (τύπος οχήματος, αριθμός πλαισίου, γεωγραφικές συντεταγμένες εντοπισμού της θέσης του οχήματος, κατεύθυνση κίνησης, κα), σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Η ενεργοποίηση θα γίνεται ταυτόχρονα με το άνοιγμα των αερόσακων του οχήματος. Αυτό θα συμβαίνει ακόμη και σε περίπτωση που κανένας από τους επιβάτες δεν θα είναι σε θέση (λόγω τραυματισμού) να συνομιλήσει με το κέντρο. Επίσης, η ενεργοποίηση του e-Call θα μπορεί να γίνεται και χειροκίνητα με το πάτημα ενός κουμπιού, προκειμένου να ειδοποιηθεί το κέντρο έκτακτων αναγκών για κάποιο ατύχημα. Πρόκειται για μέτρο που σχεδίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ενέκρινε ομόφωνα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας.

    [03] Ο «Επαναστατικός Αγώνας» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην ΤτΕ

    Η οργάνωση Επαναστικός Αγώνας ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική ενέργεια, με παγιδευμένο αυτοκίνητο, στις 10 Απριλίου, μπροστά στην Τράπεζα Ελλάδος, στην οδό Αμερικής. Πρόκειται για πολυσέλιδο κείμενο, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο Ιndymedia. Στην προκήρυξη αναφέρεται ότι το χτύπημα είναι απάντηση στην επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές και ότι είναι «αφιερωμένο» στον Λάμπρο Φούντα, που σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη. Γι αυτό και η προκήρυξη υπογράφεται ως «Κομάντο Λάμπρος Φούντας Επαναστατικός Αγώνας».

    [04] Υπεγράφησαν οι αποφάσεις για τον υπολογισμό του φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων

    Υπεγράφησαν σήμερα οι αποφάσεις για την εφαρμογή του φόρου υπεραξίας κατά τις μεταβιβάσεις ακίνητης περιουσίας. Mε τις αποφάσεις αυτές όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών καθορίζονται αφενός ο χρόνος κτήσης της ακίνητης περιουσίας και αφετέρου ο τύπος και το περιεχόμενο της σχετικής δήλωσης. Η υπογραφή των αποφάσεων αναμενόταν από τους συμβολαιογράφους για τον υπολογισμό του φόρου υπεραξίας στις αγοραπωλησίες ακινήτων.

    [05] Καταβολή ΦΠΑ μετά την είσπραξη της αντίστοιχης αντιπαροχής, για επαγγελματίες με τζίρο έως 500.000 ευρώ

    Νέο ειδικό καθεστώς καταβολής ΦΠΑ «κατά τον χρόνο είσπραξης της αντιπαροχής» θεσπίζει το υπουργείο Οικονομικών, με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή.

    Σε αυτό το ειδικό καθεστώς καταβολής του ΦΠΑ εντάσσονται φορολογούμενοι, των οποίων τα έσοδα κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο δεν έχουν υπερβεί τις 500.000 ευρώ. Αυτοί, πλέον, υποχρεούνται να καταβάλουν τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας κατά τον χρόνο είσπραξης της αμοιβής- αντιπαροχής τους για τις φορολογητέες πράξεις τους, ενώ ο φόρος εισροών εκπίπτει κατά τον χρόνο πληρωμής του τιμήματος που καταβάλλουν για φορολογητέες πράξεις άλλων.

    Ωστόσο, σημειώνεται ότι σε αυτό το ειδικό καθεστώς δεν μπορεί να ενταχθεί υποκείμενος σε ΦΠΑ, ο οποίος, αποδεδειγμένα, δεν έχει υποβάλει δηλώσεις ΦΠΑ και εισοδήματος κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων διαχειριστικών περιόδων, ή καταστάσεις πελατών- προμηθευτών, ή έχει υποπέσει σε φοροδιαφυγή κατά το ίδιο χρονικό διάστημα. Αυτή η εξαίρεση ισχύει και για όσους επαγγελματίες ή επιχειρηματίες δεν έχουν κλείσει χρόνο από την έναρξη της δραστηριότητάς τους.

    [06] Ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

    «H Ελλάδα βρίσκεται πια στον δρόμο της ανάκαμψης, σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση της Κομισιόν, και κατάφερε τα τελευταία δύο χρόνια να πάει καλύτερα από τις προβλέψεις και από το Πρόγραμμα. Το ίδιο θα συνεχίσει από δω και μπρός» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την 4η αξιολόγηση του 2ου Μνημονίου. Η ανακοίνωση του υπουργείου επικεντρώνεται στις προβλέψεις πως «φέτος, το 2014, θα υπάρξει για πρώτη φορά άνοδος του ΑΕΠ κατά 0,6% μετά από 6 συνεχόμενα χρόνια λιτότητας. Του χρόνου, το 2015, προβλέπει σημαντική ανάπτυξη κατά 2,9%, ενώ την επόμενη χρονιά, το 2016, προβλέπει ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη κατά 3,7%! Κι όλα αυτά σημαίνουν ασφαλώς και εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας». Σύμφωνα με το υπουργείο, «οι προβλέψεις αυτές είναι ιδιαίτερα συντηρητικές και δεν λαμβάνουν υπ' όψιν μια σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές που έγιναν ήδη ή γίνονται τώρα και οι οποίες θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Επίσης, δεν συμπεριλαμβάνουν τις θετικές εξελίξεις στον τομέα της ρευστότητας, ούτε τις θετικές επιπτώσεις από τι διανομή του κοινωνικού μερίσματος».

    «Η χώρα μας γυρίζει πλέον σελίδα και μπαίνει στο δρόμο της ανάκαμψης. Το παραδέχονται πια και επίσημα οι πιο αυστηροί κριτές, με τα πιο συντηρητικά κριτήρια» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

    [07] Με διευρυμένη ατζέντα η επίσκεψη Μέρκελ, την ερχόμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Ουάσινγκτον την 1η και τη 2α Μαΐου, στη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η καγκελαρία. «Η πολύ σοβαρή κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία, η οποία τώρα μας ανησυχεί όλους, θα έχει κεντρική θέση (στις συζητήσεις μεταξύ των δύο ηγετών) καθώς και ο τρόπος που πρέπει να αντιδράσουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ. Τα άλλα θέματα στα οποία θα αναφερθούν οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με τον Ζάιμπερτ, θα είναι η υπόθεση τηλεφωνικών παρακολουθήσεων της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA), η οικονομία, τα δημοσιονομικά και το εμπόριο.

    ΗΜέρκελ θα μιλήσει στο αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και θα αναφερθεί στην συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση. Η Γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται επίσης να συναντηθεί με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ και αμερικανούς γερουσιαστές.

    [08] Ογδόντα επτά θάνατοι από τον κοροναϊό MERS στη Σαουδική Αραβία

    Σε 87 ανήλθε ο συνολικός αριθμός των θανάτων από τον κoρονοαϊό MERS στην Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας αυτής, ενώ την ίδια ώρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) επισήμαινε ότι ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας πλήττονται από μια αύξηση των λοιμώξεων.

    Παγκοσμίως έχουν εντοπιστεί, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, 254 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού Αναπνευστικού Συνδρόμου Μέσης Ανατολής (MERS). Οι 93 από αυτούς που προσβλήθηκαν έχουν πεθάνει, σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό.

    Οι Σαουδαραβικές Αρχές έχουν αναφέρει 299 κρούσματα, αν και για ορισμένα από αυτά αναμένεται η τελική επιβεβαίωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 April 2014 - 14:30:27 UTC