Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις 30 Απριλίου συνεδριάζει η Βουλή για την άρση ασυλίας τεσσάρων βουλευτών της ΧΑ
  • [02] Μακροσκελής προκήρυξη του Επαναστατικού Αγώνα για την επίθεση στην ΤτΕ
  • [03] Κ. Χατζηδάκης: Ρυθμίζουμε με τις αρχές της κοινής λογικής ένα σύστημα που λειτουργεί με αδικίες
  • [04] «Δεν θα παραδώσουμε το Σλαβιάνσκ» λένε οι αυτονομιστές
  • [05] Δύο νεκροί σε διαδηλώσεις στην Αίγυπτο

  • [01] Στις 30 Απριλίου συνεδριάζει η Βουλή για την άρση ασυλίας τεσσάρων βουλευτών της ΧΑ

    Για την Τετάρτη, 30 Απριλίου, ορίστηκε η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής και η ονομαστική ψηφοφορία για την άρση ή μη της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Αντωνίου Γρέγου, Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Αρτέμιου Ματθαιόπουλου, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και του ανεξάρτητου, πλέον, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.

    Όπως ενημέρωσε, με επιστολή του, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκης, τις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, η Βουλή των Ελλήνων και τα όργανά της εξετάζουν το αίτημα χορηγήσεως ή μη αδείας για την άσκηση ποινικής δίωξης και την απαγγελία κατηγορίας κατά βουλευτών, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής και την αρμόζουσα αντικειμενικότητα, ευθύνη και κοινοβουλευτική δεοντολογία. Ο κ. Μεϊμαράκης, αφού εξηγεί στις ανακρίτριες την κοινοβουλευτική διαδικασία και υπενθυμίζει ότι, ήδη, η Ολομέλεια έχει αποφανθεί και χορήγησε την αιτηθείσα άδεια δίωξης για τους βουλευτές Μιχαήλ Αρβανίτη- Αβράμη, Ηλία Κασιδιάρη, Ελένη Ζαρούλια, Νικόλαο Κούζηλο και Δημήτριο Κουκούτση, επισημαίνει πως είναι «αυτονόητο ότι η Βουλή προχωρεί και ολοκληρώνει τη διαδικασία και για τους υπόλοιπους βουλευτές».

    [02] Μακροσκελής προκήρυξη του Επαναστατικού Αγώνα για την επίθεση στην ΤτΕ

    Τους λόγους για την επιλογή της επίθεσης, με παγιδευμένο αυτοκίνητο, μπροστά στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας, στην οδό Αμερικής, επιχειρεί να εξηγήσει η μακροσκελής προκήρυξη του Επαναστατικού Αγώνα, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org.

    Ο συντάκτης της προκήρυξης κάνει εκτενή οικονομική ανάλυση σε σχέση με το πώς οδηγήθηκε η Ελλάδα στην κρίση και με το πώς τη διαχειρίστηκαν έως σήμερα τόσο οι κυβερνήσεις όσο και η «καθεστωτική αριστερά», όπως την αποκαλεί. Μετά την ανάλυση, η οργάνωση καλεί σε «κοινωνική επανάσταση» και «διευρυμένο αντάρτικο πόλεων» για την «ανατροπή του συστήματος».

    Διαβάστε επίσης:

    Ο «Επαναστατικός Αγώνας» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην ΤτΕ

    [03] Κ. Χατζηδάκης: Ρυθμίζουμε με τις αρχές της κοινής λογικής ένα σύστημα που λειτουργεί με αδικίες

    Με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, να τονίζει ότι το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο βάζει τάξη σε ένα σύστημα που δεν λειτουργεί σωστά, στοχεύει στην εξυγίανση του χώρου, αλλά και προασπίζεται τον καταναλωτή, και τον υφυπουργό, Θανάση Σκορδά, να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για βελτιώσεις επίμαχων διατάξεων (όπως πρόστιμα, κλήρωση για τις θέσεις) ψηφίστηκε το σχέδιο νόμου επί της αρχής στην αρμόδια Επιτροπή.

    Σχολιάζοντας τις αντιρρήσεις που διατύπωσαν οι ενδιαφερόμενοι φορείς και παρατηρήσεις βουλευτών σχετικά με ρυθμίσεις (κλήρωση των θέσεων στις λαϊκές αγορές, ποινές για τους παραβάτες, ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, ξεχωριστοί χώροι εμπόρων και παραγωγών), ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε πως εάν κάθε φορά ακούμε μόνο τη μία άποψη, αυτό που τελικά θα γίνεται είναι «να κερδίζει μία ομάδα μία μικρή μάχη και όλοι μαζί ως κοινωνία να χάνουμε τον πόλεμο».

    «Το νομοσχέδιο κινείται στη σφαίρα του αυτονόητου και υιοθετεί τις αρχές της κοινής λογικής. Όταν πας να ρυθμίσεις ένα σύστημα με αδιαφάνεια, αδικίες και μη επαρκή λειτουργία, κάποιοι ξεβολεύονται» σημείωσε ο υπουργός και επικαλούμενος τις αντιδράσεις για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές τόνισε πως τώρα πολλοί «έρχονται προς τη δική μας κατεύθυνση».

    Διαβάστε επίσης:

    Έντονες αντιδράσεις προκαλεί το νομοσχέδιο με τις αλλαγές για τις λαϊκές αγορές

    [04] «Δεν θα παραδώσουμε το Σλαβιάνσκ» λένε οι αυτονομιστές

    Οι αυτονομιστές της πόλης Σλαβιάνσκ, η οποία αποτελεί προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσαν σήμερα ότι δεν θα παραδώσουν την πόλη, η οποία πολιορκείται από τον ουκρανικό στρατό.

    "Δεν θα παραδώσουμε την πόλη" δήλωσε ο ηγέτης τους και αυτοανακηρυχθείς δήμαρχος της πόλης Βιατσεσλάβ Πονομαριόφ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

    "Στο μέτρο του δυνατού θα αντισταθούμε. Η πόλη τελεί υπό αποκλεισμό, είμαστε έτοιμοι να την υπερασπιστούμε" συνέχισε.

    Νωρίτερα στενός συνεργάτης του προέδρου της μεταβατικής κυβέρνησης του Κιέβου είχε ανακοινώσει ότι οι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις εξαπέλυσαν σήμερα τη δεύτερη φάση της επιχείρησής τους στο ανατολικό τμήμα της χώρας, προχωρώντας στον πλήρη αποκλεισμό της ελεγχόμενης από φιλορώσους πόλης Σλαβιάνσκ.

    [05] Δύο νεκροί σε διαδηλώσεις στην Αίγυπτο

    Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν σήμερα σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών, οπαδών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, στην επαρχία Φαγιούμ, νότια του Καΐρου, όπως έγινε γνωστό από ιατρικές πηγές και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

    Εξάλλου, υποστηρικτές του ανατραπέντα από τον στρατό προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι διαδήλωσαν στο Κάιρο και στη Γκίζα κατά της υποψηφιότητας για τις προεδρικές εκλογές του πρώην επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, ο οποίος ηγήθηκε της ανατροπής αυτής.

    Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Ρόιτερς ότι οπαδοί της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, που έχει τεθεί εκτός νόμου από τις αρχές της Αιγύπτου, πέταξαν πέτρες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας που απάντησαν με τη ρίψη δακρυγόνων, ενώ χρησιμοποίησαν και σκάγια εναντίον των διαδηλωτών.

    Οι διαδηλώσεις των ισλαμιστών αναμένεται να ενταθούν καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν στις 26 και 27 Μαΐου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 April 2014 - 16:30:23 UTC