Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε ετοιμότητα το ΚΕΕΛΠΝΟ για τον κοροναϊό mers
  • [02] Κομισιόν: Αλλαγές στον ΦΠΑ και παράθυρο για μειώσεις φορολογικών συντελεστών
  • [03] «Στις 5 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ελάφρυνση του χρέους»
  • [04] Ανοίγει ο δρόμος για κυβέρνηση εθνικής ενότητας των Παλαιστινίων
  • [05] Αυτονομιστές κρατούν επτά παρατηρητές του ΟΑΣΕ στη Σλαβιάνσκ
  • [06] Βαριά ήττα και αποκλεισμός για τον Παναθηναϊκό
  • [07] ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός 35-21 στο ημίχρονο

  • [01] Σε ετοιμότητα το ΚΕΕΛΠΝΟ για τον κοροναϊό mers

    Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) για την πρόληψη από τον νέο κοροναϊό mers και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, μετά τον εντοπισμό του πρώτου εργαστηριακά επιβεβαιωμένου κρούσματος λοίμωξης από mers-κοροναϊό σε Έλληνα που επέστρεψε πρόσφατα από τη Σαουδική Αραβία. Ο 69χρονος ασθενής νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Σωτηρία», με την επιστημονική κοινότητα και τους λοιμωξιολόγους του ΚΕΕΛΠΝΟ να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για τη θεραπεία του.

    Σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και υπεύθυνο των κέντρων αναφοράς του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη γρίπη και τον κοροναϊό mers, Νίκο Μαλισιόβα, τα δυο εργαστήρια αναφοράς του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν τυχόν περιστατικό. Ως εργαστήρια αναφοράς έχουν οριστεί το Ινστιτούτο Παστέρ και το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ. Επίσης, έχουν δοθεί οδηγίες στα νοσοκομεία για διαχείριση και αντιμετώπιση τυχόν κρούσματος κοροναϊού και ως νοσοκομεία αναφοράς έχουν οριστεί το «Σωτηρία» στην Αθήνα και το ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής ενημέρωσης των διοικήσεων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη με τη συμμετοχή των εκπροσώπων του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΕΚΕΠΥ στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου τα νοσοκομεία να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

    [02] Κομισιόν: Αλλαγές στον ΦΠΑ και παράθυρο για μειώσεις φορολογικών συντελεστών

    Αλλαγές στο καθεστώς είσπραξης του ΦΠΑ με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς του προβλέπει η έκθεση αξιολόγησης της Κομισιόν στην οποία για πρώτη φορά επισημαίνεται η δυνατότητα μείωσης των υψηλών φορολογικών συντελεστών στην περίπτωση που επιτευχθεί σταθερή υπέρ απόδοση στα έσοδα και επίτευξη των στόχων.

    Για τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων προβλέπεται η εξίσωσή τους με τις εμπορικές τιμές τον Ιανουάριο του 2017. Τον ερχόμενο Ιούλιο θα είναι έτοιμο το σχέδιο με βάση το οποίο θα γίνουν οι αλλαγές.

    [03] «Στις 5 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ελάφρυνση του χρέους»

    Το Eurogroup της 5ης Μαΐου θα ζητήσει από την ομάδα εργασίας της ευρωζώνης (Εuroworking Group) να ξεκινήσει τις τεχνικές διεργασίες για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ευρωζώνης.

    Μετά την επικαιροποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος της Ελλάδος το 2013 από τη Eurostat, δήλωσε ο αξιωματούχος της ευρωζώνης, μπορεί πλέον να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Αυτό θα συμβεί στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης, δηλαδή εντός του καλοκαιριού, σημείωσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι το Eurogroup της 5ης Μαΐου θα ζητήσει από την ομάδα εργασίας της ευρωζώνης να κινήσει τις σχετικές τεχνικές διαδικασίες. Ο αξιωματούχος της ευρωζώνης πρόσθεσε ότι το θέμα αναμένεται να τεθεί στο Eurogroup της 5ης Μαΐου από τον Έλληνα υπουργό Oικονομικών, ο οποίος θα ζητήσει από τις χώρες της ευρωζώνης να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν έναντι της Ελλάδας, τον Νοέμβριο του 2012.

    Εξάλλου, ο αξιωματούχος της ευρωζώνης αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό οικονομικό σχέδιο 2014-2021 της ελληνικής κυβέρνησης που παρουσιάστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Euroworking Group. Εξέφρασε ικανοποίηση για την πρωτοβουλία της Ελλάδας, η οποία όπως είπε αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να χαράξει τη δική της αναπτυξιακή στρατηγική για τα επόμενα χρόνια. Μία στρατηγική, συμπλήρωσε, η οποία στηρίζεται στην αύξηση των επενδύσεων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε υποδομές. Όπως είπε, στα επενδυτικά προγράμματα θα συμμετάσχει ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, οι χώρες της ευρωζώνης, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει η Γερμανία, η οποία προτίθεται να βοηθήσει μέσω της γερμανικής τράπεζας επενδύσεων KFW.

    Διαβάστε επίσης:

    «Το πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας βρίσκεται στη σωστή τροχιά»

    [04] Ανοίγει ο δρόμος για κυβέρνηση εθνικής ενότητας των Παλαιστινίων

    Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Ράμι Χαμντάλα υπέβαλε σήμερα την παραίτηση του, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA, ούτως ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν η ισλαμική Χαμάς που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας και η Φάταχ του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

    Την Πέμπτη το Ισραήλ ανέστειλε τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Παλαιστίνιους τονίζοντας ότι δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με μια κυβέρνηση στην οποία περιλαμβάνεται μια οργάνωση που επιθυμεί την καταστροφή του.

    "Υποβάλω την παραίτησή μου και η κυβέρνηση είναι στα δικά σας χέρια όποτε το θελήσετε" είπε ο Χαμντάλα στον Αμπάς, σύμφωνα με το πρακτορείο.

    [05] Αυτονομιστές κρατούν επτά παρατηρητές του ΟΑΣΕ στη Σλαβιάνσκ

    Ένοπλοι φιλορώσοι αυτονομιστές κατέλαβαν σήμερα το λεωφορείο που μετέφερε τους διεθνείς παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στην πόλη Σλαβιάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών.

    Η ομάδα, στην οποία περιλαμβάνονται 7 εκπρόσωποι του ΟΑΣΕ και πέντε μέλη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, κρατείται στο κτίριο της υπηρεσίας κρατικής ασφάλειας (SBU) στη Σλαβιάνσκ, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών.

    «Άγνωστοι κατέλαβαν στις 11:40 (τοπική ώρα) ένα λεωφορείο με 13 επιβάτες, μεταξύ αυτών επτά εκπρόσωποι του ΟΑΣΕ, πέντε Ουκρανοί στρατιώτες και ο οδηγός (...) Οι άνθρωποι που συνελήφθησαν βρίσκονται στην τοπική έδρα της κρατικής ασφάλειας» αναφέρει η ανακοίνωση.

    «Διεξάγονται διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή τους» επισημαίνει η ανακοίνωση του υπουργείου.

    Ο ηγέτης των αυτονομιστών καταγγέλλει ότι μεταξύ των συλληφθέντων υπάρχει ένας "κατάσκοπος" του Κιέβου.

    [06] Βαριά ήττα και αποκλεισμός για τον Παναθηναϊκό

    Ο Παναθηναϊκός συνετρίβη στον 5ο και καθοριστικό προημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα και με το βαρύ 74-44 ολοκλήρωσε το φετινό του ταξίδι στην Ευρωλίγκα. Οι «πράσινοι» επικεντρώνονται πλέον στο εγχώριο πρωτάθλημα, ενώ οι Ρώσοι προκρίθηκαν με 3-2 νίκες στο φάιναλ φορ του Μιλάνου, όπου θα αντιμετωπίσουν στα ημιτελικά τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

    Τα δεκάλεπτα: 18-10, 35-21, 54-33, 74-44.

    [07] ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός 35-21 στο ημίχρονο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 April 2014 - 18:30:25 UTC