Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τσίπρας: Αυτός θα είναι ο Μάης της Aριστεράς και της Δημοκρατίας
  • [02] Ισπανικός «εμφύλιος» στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

  • [01] Τσίπρας: Αυτός θα είναι ο Μάης της Aριστεράς και της Δημοκρατίας

    «Αυτός θα είναι ο Μάης της Aριστεράς και της Δημοκρατίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, , σε εκδήλωση του συνδυασμού "Δύναμη Ζωής" στην κεντρική πλατεία στο Μενίδι.

    Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση αναφέροντας πως «σήμερα, παραμονή πρωτομαγιάς, της ημέρας-σύμβολο που καθιέρωσε τα εργασιακά δικαιώματα μέσα από κινητοποιήσεις, αποφάσισε να καταθέσει το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στη Βουλή. Αυτά ακριβώς που μας έκλεψαν πριν τέσσερα χρόνια. Αυτά που ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να μας τα στερούν. Αυτά που κατακτήθηκαν με αίμα, που πάλεψε ο κόσμος της εργασίας να κερδίσει 128 χρόνια πριν. Αυτά που κατακτήθηκαν τον 20ο αιώνα. Και που σήμερα η νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα μας αρπάζει με τον πιο κυνικό τρόπο» επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

    Έχουν χάσει πια οι λέξεις το νόημά τους, είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας πως «η χυδαία προπαγάνδα βαφτίζει έξοδο από το μνημόνιο την παραμονή μας στα μνημόνια τις επόμενες τρεις δεκαετίες τουλάχιστον. Λένε έξοδο από το μνημόνιο ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που είναι πιο μνημόνιο και από το μνημόνιο. Που περιλαμβάνει νέες απολύσεις, διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αποδόμηση και των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει. Και είναι απλά προάγγελος ενός ακόμα μνημονίου που θα καταθέσουν και θα προσπαθήσουν να ψηφίσουν μετά τις ευρωεκλογές».

    Πρόετρεψε τους συγκεντρωμένους, «η οργή και ο θυμός όλων μας, να γίνει πολιτική πράξη, η πολιτική δράση που θα τους διώξει. Δεν έχουμε απλά τρεις κάλπες μπροστά μας, ψηφίζουμε για την ίδια μας την ζωή. Έχουμε το μέλλον αυτού του τόπου». Συνέχισε λέγοντας να κλείσουν τις τηλεοράσεις και να βγουν στους δρόμους, να μην ακούν τα προπαγανδιστικά δελτία που προσπαθούν να σώσουν το πολιτικό και οικονομικό σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής.

    Μετά την τοποθέτησή του για τις ευρωεκλογές, αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία των αυτοδιοικητικών εκλογών, του θεσμού που είναι κοντά στον άνθρωπο. Προειδοποίησε τον κόσμο για «καμουφλαρισμένους υποψηφίους», που δηλώνουν ανεξάρτητοι, όμως αν εκλεγούν θα πανηγυρίζουν αυτοί που υπέγραψαν το μνημόνιο και ο «υπερ-περιφερειάρχης Φούχτελ», όπως χαρακτηριστικά είπε.

    [02] Ισπανικός «εμφύλιος» στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

    Το θαύμα της Ατλέτικο Μαδρίτης συνεχίστηκε και απόψε στο "Στάμφορντ Μπριτζ". Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε ταπείνωσε την Τσέλσι στο Λονδίνο, νίκησε 3-1 και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα, προκρίθηκε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ όπου θα αντιμετωπισει τη Ρεάλ Μαδρίτης (24/5 στη Λισαβόνα).

    Η Ατλέτικο επιστρέφει σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών μετά το 1974, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού το τρόπαιο θα διεκδικήσουν δύο ομάδες από την ίδια πόλη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 April 2014 - 22:30:21 UTC