Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απάντηση Α. Ασημακοπούλου στον Π. Σκουρλέτη για το debate που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Στη Βουλή η δικογραφία για το βίντεο συνομιλίας Μπαλτάκου - Κασιδιάρη
  • [03] Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει ελέγχους σε όλα τα λούνα παρκ
  • [04] Ελεύθερος ο παιδίατρος που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία
  • [05] Εξιχνιάστηκε απάτη εκατομμυρίων ευρώ από εταιρεία ανακύκλωσης σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου
  • [06] Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, οι πωλητές λαϊκών αγορών
  • [07] Αυξομειώσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ από 1ης Ιουνίου
  • [08] Οι ερευνητές είναι βέβαιοι ότι το αεροπλάνο της Malaysia Airlines κατέπεσε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό
  • [09] Εικαστική πρόταση «A thousand doors» στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

  • [01] Απάντηση Α. Ασημακοπούλου στον Π. Σκουρλέτη για το debate που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

    Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου, απαντώντας στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, δήλωσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, που είναι και υποψήφιος για ευρωπαϊκό αξίωμα στις ευρωεκλογές, δεν καταδέχθηκε να πάει σε καμία από τις τηλεμαχίες που έγιναν ήδη στην Ευρώπη και τώρα ξαφνικά θυμήθηκε να ζητήσει «ελληνικό debate» ανάμεσα στον ίδιο και στον πρωθυπουργό, για θέματα άσχετα με τις Ευρωεκλογές και ενώ η διακομματική Επιτροπή έχει ολοκληρώσει το έργο της, χωρίς ο ΣΥΡΙΖΑ να θέσει τέτοιο ζήτημα. «Ίσως γιατί νιώθει την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε για την απουσία του στα ευρωπαϊκά debate. Ίσως γιατί βλέπει ότι τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα σχεδίαζε για το κόμμα του και γυρίζει εσπευσμένα στην Ελλάδα να σώσει ό,τι μπορεί. Ενώ μέχρι χθες έλεγε ότι «δεν προλαβαίνει» να πάει στα ευρωπαϊκά debate, επειδή πρέπει να περιοδεύσει σε όλη την Ευρώπη» πρόσθεσε η κ. Ασημακοπουλου.

    [02] Στη Βουλή η δικογραφία για το βίντεο συνομιλίας Μπαλτάκου - Κασιδιάρη

    Διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία για την παράνομη βιντεοσκόπηση της συνομιλίας του πρώην γγ της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

    [03] Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει ελέγχους σε όλα τα λούνα παρκ

    Με εγκύκλιό της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ζητάει από τους κατά τόπους εισαγγελείς της χώρας τη διεξαγωγή ελέγχων σε όλα τα λούνα πάρκ, πίστες αυτοκινητιδίων, τσίρκο κλπ, και σε περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις να σφραγίζονται και να παραπέμπονται στο αυτόφωρο οι υπεύθυνοι.

    Ακόμη, τονίζει η κ. Κουτζαμάνη, ότι σε περίπτωση που συντρέχουν οι νόμιμες περιπτώσεις οι εισαγγελείς να ζητούν «τάχιστα και την κατά τη διοικητική διαδικασία σφράγιση της επιχείρησης από τις αρμόδιες Αρχές».

    [04] Ελεύθερος ο παιδίατρος που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία

    Με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος, μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 47χρονος παιδίατρος που συνελήφθη πριν τρεις ημέρες για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

    Η σύλληψη του παιδιάτρου, βουλγαρικής καταγωγής, έγινε στο ιατρείο που διατηρούσε στην πόλη των Ιωαννίνων από κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που έφτασε από την Αθήνα για να ασχοληθεί ειδικά με την υπόθεση. Στην κατοχή του βρέθηκε μεγάλος αριθμός ψηφιακών αρχείων με ιδιαίτερα σκληρό περιεχόμενο, που προέρχεται κυρίως από ιστοσελίδες του εξωτερικού.

    [05] Εξιχνιάστηκε απάτη εκατομμυρίων ευρώ από εταιρεία ανακύκλωσης σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου

    Υπόθεση απάτης σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου από εταιρεία ανακύκλωσης που εδρεύει στον Ασπρόπυργο, εξιχνίασε η Οικονομική Αστυνομία. Πρόκειται για φορολογικές και άλλες ποινικές απάτες, για τις οποίες συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της εταιρείας και η κόρη του. Η ζημιά του ελληνικού Δημοσίου εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 2.000.000 ευρώ. Η εταιρεία δραστηριοποιούνταν στην παραλαβή και καταστροφή ειδών και υλικών (ρούχα, παπούτσια, γυαλιά κλπ) από επώνυμες εταιρείες της αγοράς.

    [06] Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, οι πωλητές λαϊκών αγορών

    Τέσσερις βασικές βελτιωτικές αλλαγές σε επίμαχες διατάξεις που είχαν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών όλων των κομμάτων, αλλά και συνδικαλιστικών φορέων, κατέθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές. Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις: -Γίνεται σαφές πλέον ότι «δεν δύναται να μειωθεί ο υφιστάμενων αριθμός των αδειών στις λαϊκές αγορές. -Η κλήρωση για την άδεια γίνεται εφάπαξ, τον Ιανουάριο του 2015 και στη συνέχεια καθιερώνεται το σύστημα κυκλικότητας κάθε χρόνο, κατά μία θέση. -Αυξάνονται, από τρεις, σε πέντε ημέρες η διάρκεια για τις εμποροπανηγύρεις και σε 10 για τις Χριστουγεννιάτικες και Πασχαλινές αγορές. -Μειώνεται, από ένα χρόνο, σε έξι μήνες η ποινή φυλάκισης για όσους συλλαμβάνονται χωρίς άδεια.

    Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχέδιου όταν ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς, χαρακτήρισε υποκριτικές τις αντιδράσεις για το θέμα της κλήρωσης των αδειών. Η αναφορά του, δε, «καλώ όποιον δεν πήρε τηλέφωνο στο υπουργείο για μία καλύτερη θέση να μου απαντήσει, αν η νομοθεσία δυσκολεύει ή διευκολύνει το καθεστώς με τα νοσηρά φαινόμενα που υπήρχαν» προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

    Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 το απόγευμα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών έξω από τη Βουλή και αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους. Επταμελής αντιπροσωπεία των παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών συναντήθηκε με τον βουλευτή και γενικό γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Αθανάσιο Μπούρα, και τον βουλευτή της ΝΔ και πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Γιώργο Βλάχο, καθώς και με τον βουλευτή Μιχάλη Κασσή, ειδικό αγορητή του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο που αφορά τη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών και του Υπαίθριου Εμπορίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών Παντελή Μόσχο, οι τρεις βουλευτές παραδέχτηκαν, όπως είπε, ότι «κάτι πρέπει να αλλάξει στο νομοσχέδιο». Ωστόσο η αντιπροσωπεία των παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών τόνισαν ότι ο αγώνας και η απεργία του κλάδου θα συνεχιστεί και κάλεσαν τα διοικητικά συμβούλια των συνδικαλιστικών τους οργάνων να συνεδριάσουν σήμερα το απόγευμα προκείμενου να αποφασίσουν τις επόμενες ενέργειές τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο στη λαϊκή αγορά του Περισσού στην οδό Σαλαμίνος.

    [07] Αυξομειώσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ από 1ης Ιουνίου

    Αυξομειώσεις στις χρεώσεις των λογαριασμών ρεύματος για χρήση των δικτύων μεταφοράς και διανομής ενέργειας αλλά και σημαντικές μειώσεις για τις επιχειρήσεις αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Στα οικιακά τιμολόγια, από τις αποφάσεις της ΡΑΕ προκύπτουν μειώσεις 5- 11% στις πάγιες χρεώσεις και αυξήσεις έως 5,4% στις χρεώσεις ενέργειας, ενώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Αρχής η συνολική αύξηση για τους οικιακούς πελάτες (αθροιστικά για τις χρεώσεις χρήσης Συστήματος και Δικτύου) στον λογαριασμό ενός τυπικού νοικοκυριού, είναι μεταξύ 0,5% και 0,8%.

    [08] Οι ερευνητές είναι βέβαιοι ότι το αεροπλάνο της Malaysia Airlines κατέπεσε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό

    Ο επικεφαλής της διεθνούς ομάδας που ερευνά για το αγνοούμενο αεροπλάνο της Malaysia Airlines που χάθηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου δήλωσε σήμερα ότι οι έρευνες γίνονται στο σωστό σημείο, παρότι προς το παρόν δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να συνδέονται με το Boeing 777. «Είμαι βέβαιος ότι η περιοχή στον νότιο (Ινδικό) Ωκεανό είναι η σωστή», δήλωσε ο Άνγκους Χιούστον στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Κουάλα Λουμπούρ, αφού μια ιδιωτική αυστραλέζικη εταιρεία ανακοίνωσε ότι εντόπισε τα συντρίμμια ενός αεροπλάνου στον Κόλπο της Βεγγάλης, κοντά στο Μπαγκλαντές. Ο Χιούστον πρόσθεσε ότι τρία πλοία του Πολεμικού Ναυτικού του Μπαγκλαντές ερευνούν προσεκτικά την περιοχή στον Κόλπο της Βεγγάλης, όπου η εταιρεία Georesonance ανακοίνωσε ότι εντόπισε αντικείμενα που ενδέχεται να προέρχονται από τα συντρίμμια της πτήσης MH370. «Προς το παρόν δεν έχουν βρει τίποτα», πρόσθεσε.

    Εξάλλου, η Malaysia Airlines έδωσε χθες Πέμπτη στη δημοσιότητα την πιο λεπτομερή έως τώρα καταγραφή των όσων συνέβησαν στην πτήση MH370, όπου περιγράφεται η διαδρομή που ενδέχεται να ακολούθησε το αεροπλάνο αφού βγήκε από την καθορισμένη πορεία του και η σύγχυση που ακολούθησε.

    [09] Εικαστική πρόταση «A thousand doors» στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

    Υπάρχει μια γενικότερη αίσθηση ότι αρκετά δημόσια κτίρια είναι απροσπέλαστα, με θεόκλειστες πόρτες στο κέντρο της Αθήνας. Σχεδόν απαγορευτικά για τους περισσότερους πολίτες. Μια ανάλογη περίπτωση ισχύει για το κτίριο και τον πανέμορφο κήπο της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, στην οδό Σουηδίας 61 στο Κολωνάκι, που αναπάντεχα επιφυλάσσει μια ευχάριστη έκπληξη αφού από μεθαύριο Κυριακή 4 του μηνός, φιλοξενεί την έκθεση «A Thousand doors» ανοίγοντας τις πόρτες της στους πολίτες για να βιώσουν την εμπειρία της σύγχρονης τέχνης με ξένους και Έλληνες εκφραστές της.

    Ο διοργανωτής της έκθεσης Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ του Δημήτρη Δασκαλόπουλου, στο πλαίσιο του προγράμματός του «Διαδρομές», συνεργάστηκε με την γκαλερί Whitechapel του Λονδίνου και συγκέντρωσαν έργα από ιδρύματα του εξωτερικού, γκαλερί και ιδιωτικές συλλογές, για ένα αποτέλεσμα που συνδυάζει την απολαυστική εξερεύνηση των εικαστικών τεχνών με την ανοιξιάτικη περιήγηση στην Γεννάδειο, και δωρεάν ξεναγήσεις στην έκθεση. Στις αίθουσες της Βιβλιοθήκης και έξω στον κήπο της, έχουν στηθεί περισσότερα από τριάντα έργα καλλιτεχνών που ανοίγουν πύλες σε πραγματικές ή φανταστικές ιστορίες, αποκαλύπτοντας μελλοντικούς κόσμους, «σκάβοντας» στο ασυνείδητο της ανθρώπινης ύπαρξης, στη γνώση ακόμα και στην καταστροφή και την εξαφάνισή της όπως έχει συμβεί σε ιστορικές στιγμές της ανθρωπότητας. Ενδεικτικό το έργο του Μάικλ Ράκοβιτς που παρουσιάζεται στην έκθεση, με βιβλία από ασβεστόλιθο, λαξεμένα πάνω σε θραύσματα των αγαλμάτων του Βούδα που είχαν ανατινάξει οι Ταλιμπάν στην κοιλάδα Μπαμιγιάν του Αφγανιστάν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 2 May 2014 - 14:30:26 UTC