Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα 0,8% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση
  • [02] Αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την τηλεμαχία
  • [03] Σαράντα έξι κόμματα κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο αιτήσεις για συμμετοχή στις ευρωεκλογές
  • [04] Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για τις λαϊκές αγορές
  • [05] Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι τέσσερις κατηγορούμενοι για το δυστύχημα στο λούνα παρκ
  • [06] Ένας νεκρός σε συγκρούσεις μεταξύ φιλοκυβερνητικών και φιλορώσων στην Οδησσό

  • [01] Προβάδισμα 0,8% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

    Μικρό προβάδισμα 0,8%, της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει, για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, δημοσκόπηση της "e-voice" που δημοσιεύεται στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας "Παραπολιτικά". Συγκεκριμένα, και στην ερώτηση της πρόθεσης ψήφου για τις Ευρωεκλογές, η ΝΔ μετρήθηκε στο 22% των ερωτηθέντων ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στο 21,2%. Ακολουθούν το Ποτάμι με 8,1%, η Χρυσή Αυγή με 6,7%, το ΚΚΕ με 5,9%, η Ελιά με 5,6%, οι ΑΝΕΛ με 3,3%, η ΔΗΜΑΡ με 1,5% ενώ τα λοιπά κόμματα βρίσκονται στο 7%. Η αποχή ανέρχεται στο 4,5% και οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 14,2%.

    Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Παραπολιτικά" προκύπτει επίσης "αισθητή υπεροχή" του Αντώνη Σαμαρά έναντι των άλλων πολιτικών αρχηγών όσον αφορά στην εμπιστοσύνη των πολιτών για τη διαχείριση των μεγάλων θεμάτων της χώρας. Στους τρεις τομείς που διερευνήθηκαν (αντιμετώπιση οικονομικής κρίσης, εξωτερική πολιτική-σχέσεις με Ευρώπη, ανάπτυξη-μέλλον της χώρας) ο Πρωθυπουργός επιλέγεται με διπλάσια σχεδόν ποσοστά (30,4%) σε σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα (15,5%).-

    [02] Αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την τηλεμαχία

    Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου, απαντώντας στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, δήλωσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, που είναι και υποψήφιος για ευρωπαϊκό αξίωμα στις ευρωεκλογές, δεν καταδέχθηκε να πάει σε καμία από τις τηλεμαχίες που έγιναν ήδη στην Ευρώπη και τώρα ξαφνικά θυμήθηκε να ζητήσει «ελληνικό debate» ανάμεσα στον ίδιο και στον πρωθυπουργό, για θέματα άσχετα με τις Ευρωεκλογές και ενώ η διακομματική Επιτροπή έχει ολοκληρώσει το έργο της, χωρίς ο ΣΥΡΙΖΑ να θέσει τέτοιο ζήτημα.

    Επίσης, έκανε λόγο για επικοινωνιακά τεχνάσματα, τα οποία η ΝΔ δεν παίρνει στα σοβαρά.

    Για πανικό του πρωθυπουργού έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στις δηλώσεις της εκπροσώπου της ΝΔ για την απόρριψη της πρότασης να υπάρξει ντιμπέιτ μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Σαμαρά. «Ο πανικός του πρωθυπουργού είναι έκδηλος. Φοβάται το διάλογο όπως ο διάολος το λιβάνι, γι' αυτό και παραμένει άφαντος από τη Βουλή και αρνείται να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως έκανε και στις εκλογές του 2012» αναφέρει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [03] Σαράντα έξι κόμματα κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο αιτήσεις για συμμετοχή στις ευρωεκλογές

    Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στις ευρωεκλογές της 25 Μαΐου 2014 ολοκληρώθηκε, και συνολικά 46 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων, καθώς και ένας μεμονωμένος κατέθεσαν, στον Άρειο Πάγο αιτήσεις συμμετοχής.

    Η ανακήρυξη των κομμάτων από το Α? Τμήμα του Αρείου Πάγου που θα τους επιτρέψει να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές θα γίνει στις 11 Μαΐου 2014.

    [04] Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για τις λαϊκές αγορές

    Με τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και τις παρατηρήσεις βουλευτών της συγκυβέρνησης που επέμειναν στην ανάγκη περαιτέρω βελτιωτικών αλλαγών, ψηφίστηκε επί της αρχής, κατά πλειοψηφία στην Ολομέλεια, το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τις λαϊκές αγορές, ενώ η συζήτησή του επί των άρθρων θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

    Στο επίκεντρο της κριτικής των βουλευτών ήταν, κυρίως, η κλήρωση των αδειών στις λαϊκές αγορές, ο διαχωρισμός παραγωγών και πωλητών, η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα για την ανανέωση της άδειας, τα πρόστιμα και η χρονική διάρκεια των παραδοσιακών πανηγυριών.

    [05] Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι τέσσερις κατηγορούμενοι για το δυστύχημα στο λούνα παρκ

    Ελεύθεροι, με την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους, οι τέσσερις κατηγορούμενοι για το δυστύχημα στο λούνα παρκ στο Ελληνικό. Ανακρίτρια και εισαγγελέας, επέβαλαν και στους τέσσερις κατηγορούμενους τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά διαστήματα. Στον Έλληνα, αντιπρόσωπο της ιδιοκτήτριας εταιρίας και στον Ιταλό διαχειριστή των παιχνιδιών του πάρκου επιβλήθηκε, επιπλέον, χρηματική εγγύηση 20 χιλιάδων ευρώ στον καθένα.

    Πριν ξεκινήσουν οι απολογίες των τεσσάρων κατηγορουμένων η ανακρίτρια έλαβε κατάθεση από τον υπεύθυνο της ελεγκτικής -για τα παιχνίδια- εταιρίας TUV. Ο μάρτυρας, φέρεται να υποστήριξε, ότι δεν έχουν ελεγχθεί τα μηχανήματα στο πάρκο στο Ελληνικό και ότι επίσης «όλες οι εκθέσεις επιθεώρησης που είχαμε εκδώσει ήταν για άλλες εγκαταστάσεις και έχουν λήξει».

    Διαβάστε επίσης:Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει ελέγχους σε όλα τα λούνα παρκ, Σε γραπτή απολογία καλείται ο Χρ. Κορτζίδης από τον γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης

    [06] Ένας νεκρός σε συγκρούσεις μεταξύ φιλοκυβερνητικών και φιλορώσων στην Οδησσό

    Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και περίπου δέκα τραυματίστηκαν στην Οδησσό, το ουκρανικό λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα, σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν μεταξύ πιστών στην κυβέρνηση του Κιέβου και φιλορώσων.

    Στο μεταξύ, τα ξημερώματα, το Κίεβο εξαπέλυσε στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Σλαβιάνσκ και του Κραματόρσκ.Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι δύο Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένας αδιευκρίνιστος αριθμός τραυματίστηκε όταν οι φιλορώσοι κατέρριψαν δύο επιθετικά ελικόπτερα Mi-24 με εκτοξευτήρες ρουκετών στη διάρκεια των πρώτων μαχών.Ένας ακόμη πιλότος που είναι σοβαρά τραυματισμένος κρατείται όμηρος από τους αυτονομιστές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 2 May 2014 - 16:30:23 UTC