Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Βουλή προφυλακισμένοι βουλευτές της ΧΑ, για την άρση της ασυλίας τους
  • [02] Αλ. Τσίπρας: «Οι ευρωεκλογές θα μας αναδείξουν πρώτο κόμμα»
  • [03] Άτυπη υπουργική σύνοδος της ΕΕ για θέματα ναυτιλίας, στο Ζάππειο
  • [04] Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για απλούστευση των αδειών για άσκηση οικονομικής δραστηριότητας
  • [05] Άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στη Νότια Αφρική
  • [06] Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ετοιμάζουν οι ΗΠΑ
  • [07] H Ν. Κορέα προετοιμάζεται ακόμα και για επανένωση με τη Β. Κορέα
  • [08] Το τέλος της αθωότητας στην «Κοκκινοσκουφίτσα» της Λένας Κιτσοπούλου

  • [01] Στη Βουλή προφυλακισμένοι βουλευτές της ΧΑ, για την άρση της ασυλίας τους

    Άδεια να παρασταθεί σήμερα αυτοπροσώπως στη Βουλή έλαβε ο προσωρινά κρατούμενος βουλευτής για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας. Ο βουλευτής, που διεγράφη πρόσφατα από τη Χρυσή Αυγή, έλαβε άδεια από τον εισαγγελέα του Συμβουλίου της φυλακής που έκανε δεκτό το αίτημά του με βάση το άρθρο 83 παράγραφος 3 του Κανονισμού της Βουλής που ορίζει ότι ο βουλευτής του οποίου συζητείται η άρση της ασυλίας, έχει το δικαίωμα να παρασταθεί αυτοπροσώπως και να αναπτύξει τις θέσεις του. Αντίστοιχη άδεια έχει λάβει και ο προσωρινά κρατούμενος βουλευτής Γιώργος Γερμενής. Οι δύο βουλευτές θα παραστούν στη Βουλή σήμερα στη διαδικασία συζήτησης του αιτήματος των δικαστικών αρχών για την άρση ασυλίας τους καθώς και των συναδέλφων τους Νίκου Μίχου και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.

    Οι προσωρινά κρατούμενοι βουλευτές θα έχουν δικαίωμα λόγου και ψήφου. Η συζήτηση διεξάγεται σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 108 παράγραφος 1 εδάφιο 2 και επομένως το λόγο δικαιούται να πάρει ο βουλευτής που έχει αντίρρηση στην αίτηση του εισαγγελέα για άρση της ασυλίας του. Οι αιτήσεις άρσης ασυλίας για τους κ.κ. Στάθη Μπούκουρα (προσωρινά κρατούμενος ανεξάρτητος πλέον βουλευτής), Γιώργο Γερμενή (προσωρινά κρατούμενος βουλευτής της ΧΑ) και Νίκο Μίχο (ΧΑ) αφορούν σε παράνομη κατοχή πυροβόλών όπλων και εκρηκτικών με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Για το Νίκο Μίχο η αίτηση άρσης ασυλίας αφορά και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Για τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο (ανεξάρτητος) η αίτηση αφορά σε ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

    [02] Αλ. Τσίπρας: «Οι ευρωεκλογές θα μας αναδείξουν πρώτο κόμμα»

    «Είμαστε εμείς η πραγματική εναλλακτική στην Ευρώπη της 'Αγγελα Μέρκελ» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ιταλική έκδοση της ειδησεογραφικής πύλης Huffington Post.

    «Οι ευρωεκλογές θα μας αναδείξουν πρώτο κόμμα. Θα επιβεβαιώσουν, δηλαδή, τη δυσαρμονία ανάμεσα στη θέληση του λαού και τις επιλογές της κυβέρνησης. Αυτό σημαίνει ότι η συνέχιση της λιτότητας, με οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα, θα περιφρονεί τη θέληση του λαού. Θα παραβιάζει ευθέως την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

    Παράλληλα, σε ό,τι αφορά το χαρακτηρισμό του «εποικοδομητικού ευρωσκεπτικιστή» που έχουν χρησιμοποιήσει ιταλοί δημοσιογράφοι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Δεν στηρίζουμε κανέναν ευρωσκεπτικισμό. Στηρίζουμε μόνον την προοπτική μιας άλλης Ευρώπης. Της Ευρώπης της ειρήνης, της Δημοκρατίας και της ανάπτυξης. Που δεν είναι τόσο απόμακρη, όσο νομίζετε, είτε ως προοπτική, είτε ως περιεχόμενο. Και θα σας έλεγα ότι η δική μας Ευρώπη είναι πολύ πιο κοντά στο αρχικό όραμα και πολιτικό σχέδιο των θεμελιωτών της απ' ό,τι η σημερινή νεοφιλελεύθερη Ευρώπη της κυρίας Μέρκελ».

    [03] Άτυπη υπουργική σύνοδος της ΕΕ για θέματα ναυτιλίας, στο Ζάππειο

    Άτυπη υπουργική σύνοδος των κρατών - μελών της ΕΕ και Κρατών του ΕΟΧ για Θέματα ναυτιλίας, πραγματοποιείται σήμερα ,στο Ζάππειο Μέγαρο, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας ΕΕ. Κεντρικό θέμα της συνόδου είναι «η Ενδιάμεση Αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τον Τομέα των Θαλασσίων Μεταφορών μέχρι το 2018 και Προοπτική έως το 2020», με την υιοθέτηση της «Διακήρυξης των Αθηνών».

    Στη σύνοδο, στην οποία θα προεδρεύσει ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, πρόκειται να συμμετάσχει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος Μεταφορών Σιμ Κάλας (κ. Siim Kallas) συνοδευόμενος από στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και οι αρμόδιοι για θέματα ναυτιλίας υπουργοί και υψηλοί αξιωματούχοι των κρατών μελών της ΕΕ και των κρατών του ΕΟΧ. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο γγ του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) Κόζι Σεκιμίτζου (Koji Sekimizu) ο οποίος θα συμμετάσχει ως επίσημος προσκεκλημένος της Προεδρίας, σε γεύμα εργασίας που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Συνόδου, με θέμα την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας για την αποτελεσματική εφαρμογή των συμβάσεων του ΙΜΟ.

    [04] Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για απλούστευση των αδειών για άσκηση οικονομικής δραστηριότητας

    Μέσα από μια σειρά από παρεμβάσεις συμπεριλαμβανομένης και της νομοθετικής πρωτοβουλίας για την απλούστευση της αδειοδότησης για την άσκηση της οικονομικής δραστηριότητας στέλνουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα φιλική προς την επιχειρηματικότητα, πράγμα που είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης στην ομιλία του, το βράδυ της Τρίτης, κατά τη συνεδρίαση ψήφισης κατά πλειοψηφία του σχετικού νομοσχεδίου.

    Τονίζοντας ο κ. Χατζηδάκης τα βασικά σημεία του νόμου - πλαισίου είπε πως αποτελεί μια οριζόντια παρέμβαση που θέτει τις βάσεις μιας μεγάλης κλίμακας μεταρρύθμισης στον συγκεκριμένο τομέα, η οποία καλύπτει 12 τομείς, το σύνολο δηλαδή της οικονομικής δραστηριότητας. Γίνεται με βάση τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές και σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα και σε συντονισμό με τα συναρμόδια υπουργεία, στηρίζεται στη λογική της απλής αδειοδότησης σε όσο το δυνατό μεγαλύτερη έκτακτη, ενώ οι έλεγχοι μετατίθεται από το στάδιο της αδειοδότησης στο στάδιο της λειτουργίας με βάση εκ των προτέρων θεσπισμένα πρότυπα.

    [05] Άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στη Νότια Αφρική

    Ξεκίνησε η ψηφοφορία για τις βουλευτικές εκλογές με φαβορί το κυβερνών Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο (ANC), το οποίο βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 20 χρόνια, παρότι οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι αναμένεται να χάσει ψήφους εξαιτίας της διαφθοράς και της φτώχειας που επικρατούν στη χώρα. Περισσότεροι από 25,3 εκατ. ψηφοφόροι καλούνται να αναδείξουν 400 βουλευτές.

    Οι σημερινές εκλογές αναμένεται να ανοίξουν τον δρόμο για την εκλογή του επόμενου Προέδρου της χώρας. Ο Πρόεδρος της χώρας Τζέικομπ Ζούμα τόνισε ότι πρόκειται για ιστορικές εκλογές διότι λαμβάνουν χώρα τη χρονιά της 20ης επετείου της απελευθέρωσης από το Απαρτχάιντ.

    [06] Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ετοιμάζουν οι ΗΠΑ

    Αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ εργάζονται για τη θέσπιση νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας εάν αυτή εντείνει τις τακτικές της που αφορούν στην Ουκρανία, όπως η παρεμπόδιση της διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών στα τέλη του Μαΐου ή εάν αναγνωρίσει ένα ακόμα αυτονομιστικό δημοψήφισμα, μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων. «Αυτή την εβδομάδα? προσπαθούμε να αναπτύξουμε ένα τομεακό πακέτο και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, έτσι ώστε να το δουν οι Ρώσοι, να το κατανοήσουν και να αντιληφθούν τις συνέπειες εάν αναλάβουν περαιτέρω δράση για την παρεμπόδιση της διεξαγωγής αυτών των εκλογών», δήλωσε η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, κατά τη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.

    Ωστόσο, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές πίεσαν την κυβέρνηση να αναλάβει δράση, τόσο μονομερώς όσο και σε συνεργασία με την Ευρώπη, ώστε να αποθαρρύνει οποιαδήποτε ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, αντί να αντιδράσει εκ των υστέρων.

    [07] H Ν. Κορέα προετοιμάζεται ακόμα και για επανένωση με τη Β. Κορέα

    Η Νότια Κορέα προετοιμάζεται για κάθε πολιτικό σενάριο όσον αφορά τη Βόρεια Κορέα, συμπεριλαμβανομένης της προοπτικής της επανένωσης, ωστόσο θα ασκήσει έντονη κριτική εάν η Βόρεια Κορέα διεξάγει περαιτέρω πυρηνικές δοκιμές, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, Γιουν Μπιούνγκ.

    Ο Γιουν μίλησε στο Διεθνές Ινστιτούτο Ειρήνης στη Νέα Υόρκη, όπου θα προεδρεύσει την Τετάρτη μιας συζήτησης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η Νότια Κορέα κατέχει εκ περιτροπής την προεδρία του Συμβουλίου. Ο Γιουν δήλωσε αισιόδοξος για την προοπτική επανένωσης των δύο κρατών, η οποία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί «γρηγορότερα από όσο φανταζόμαστε». Υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι? ένα ευνοϊκό κλίμα δημιουργείται για την επανένωση», είπε ο Γιουν σημειώνοντας ότι τόσο η Κίνα όσο και η Ρωσία έχουν δηλώσει δημοσίως πως είναι υπέρ μιας ειρηνικής επανένωσης.

    [08] Το τέλος της αθωότητας στην «Κοκκινοσκουφίτσα» της Λένας Κιτσοπούλου

    «Ό,τι κι αν κάνεις, θα σε φάει ο λύκος» επισημαίνει η Λένα Κιτσοπούλου στη δική της εκδοχή της Κοκκινοσκουφίτσας, που «ανεβαίνει» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών από τις 14 Μαΐου, σε κείμενο και σκηνοθεσία της ίδιας. Ανατρέποντας το σύμβολο της αθωότητας, του καλού και του διδακτισμού, η ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης και τραγουδίστρια του ρεμπέτικου Λένα Κιτσοπούλου, με αφορμή το γνωστό παραμύθι των αδελφών Γκριμ, προσθέτει στο έργο της «Κοκκινοσκουφίτσα» τον υπότιτλο «Το πρώτο Αίμα» (κατά το «Ράμπο - Το πρώτο Αίμα», την αμερικανική ταινία δράσης του 1982 με τον Συλβέστερ Σταλόνε). Σαρκάζει την ανθρώπινη φύση, στρέφεται ενάντια στο σύγχρονο παραμύθι του ιδανικού, φιλειρηνικού ανθρώπου, εγκαλώντας τους θεατές να αποδεχτούν το «κακό» μέσα τους.

    «Ο λύκος θα μας φάει όλους, έτσι κι αλλιώς, κι επίσης ας μιλάμε με αγνώστους, γιατί τους γνωστούς τους είδαμε και τους βαρεθήκαμε» λέει η Λ. Κιτσοπούλου.Σύμφωνα δε με την ενήλικη Κοκκινοσκουφίτσα της «κανείς δεν έζησε καλά και κανείς δεν θα ζήσει καλύτερα. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Γιάννος Περλέγκας, Έμιλυ Κολιανδρή, Νεφέλη Μαϊστράλη και Λένα Κιτσοπούλου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 May 2014 - 6:30:27 UTC