Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για οικοδόμηση μιας λαϊκής συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια, έκανε λόγο ο Δημ. Κουτσούμπας
  • [02] Οι Φιλιππίνες συνέλαβαν κινεζικό αλιευτικό που μετέφερε χελώνες σε διαφιλονικούμενη περιοχή
  • [03] Καθαίρεση της πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης

  • [01] Για οικοδόμηση μιας λαϊκής συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια, έκανε λόγο ο Δημ. Κουτσούμπας

    Η ΝΔ και η κυβέρνηση καλλιεργούν στον λαό ψεύτικες προσδοκίες και ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συγκλίνει με τη βασική γραμμή της ΝΔ και με λυδία λίθο αυτής της σύγκλισης τη στάση απέναντι στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, υποστήριξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Νωρίτερα, τονίζοντας ότι λίγο πριν την εκάστοτε εκλογική μάχη είναι σύνηθες φαινόμενο η όξυνση της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντιπαράθεση, όμως, που συνιστά ταυτόχρονα και απόπειρα απόκρυψης των πραγματικών θέσεων αυτών των κομμάτων, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί στην Ελλάδα να λέει, απευθυνόμενος στην κ. Μέρκελ, «go back» στις Βρυξέλλες, όμως, την αναγνωρίζει ως ρεαλιστή πολιτικό που δεν θα βάλει σε κίνδυνο την Ευρωζώνη και ως συνομιλητή του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε, δε, ότι το ΚΚΕ θα λέει τις θέσεις του, ξεκάθαρα, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους.

    Ερωτηθείς γιατί, αφού το ΚΚΕ είναι εναντίον της ΕΕ, συμμετέχει στις εκλογές, είπε ότι η διαχρονική συμβολή των ευρωβουλευτών του κόμματός του στην αποκάλυψη των κατευθύνσεων και της στρατηγικής της ΕΕ που υλοποιείται στην Ελλάδα και σε κάθε κράτος μέλος με τη μορφή νόμων, είναι πολύ σημαντική.

    [02] Οι Φιλιππίνες συνέλαβαν κινεζικό αλιευτικό που μετέφερε χελώνες σε διαφιλονικούμενη περιοχή

    Οι Φιλιππίνες συνέλαβαν ένα κινεζικό αλιευτικό σκάφος με 11μελές πλήρωμα που μετέφερε περίπου 500 χελώνες στη διαφιλονικούμενη περιοχή των Νήσων Σπάρτλεϊ, αλλά εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) τους, δήλωσε σήμερα ανώτατος αξιωματούχος της λιμενικής και ναυτικής αστυνομίας. Η λιμενική και ναυτική αστυνομία συνέλαβε τα μέλη του πληρώματος του κινεζικού αλιευτικού στα ανοιχτά της διαφιλονικούμενης περιοχής Half Moon Shoal χθες Τρίτη, δήλωσε ο ανώτερος επιθεωρητής της αστυνομίας Νοέλ Βάργκας.

    Η Κίνα διεκδικεί σχεδόν ολόκληρη την πλούσια σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο Νότια Σινική Θάλασσα απορρίπτοντας τις διεκδικήσεις τμήματος ή ολόκληρης της περιοχής από χώρες όπως το Βιετνάμ, οι Φιλιππίνες, η Ταϊβάν, η Μαλαισία και το Μπρουνέι. Στη Νότια Σινική Θάλασσα δημιουργούνται συχνά εντάσεις ανάμεσα στην Κίνα και σε άλλες χώρες που διεκδικούν την περιοχή--ειδικά το Βιετνάμ και οι Φιλιππίνες, που αμφότερες υποστηρίζουν ότι το Πεκίνο παρενοχλεί τα πλοία τους στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.

    [03] Καθαίρεση της πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης

    Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης αποφάσισε την καθαίρεση της πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα, για να αντιμετωπίσει κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας, εντείνοντας την κρίση στην οποία είναι βυθισμένη η χώρα. «Η Γινγκλάκ δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του πρωθυπουργού ασχολούμενη με τη διαχείριση των τρεχουσών υποθέσεων», δήλωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου κατά την ανάγνωση της απόφασης που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

    Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου αφορά και εννέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ανάμεσά τους τον υπουργό Εξωτερικών και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 May 2014 - 8:30:22 UTC