Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Ομολογούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει τα λεφτά με εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό
  • [02] Στο νομό Τρικάλων περιοδεύει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμένος
  • [03] Σρέντερ: Η Δύση να μην επιδιώκει την απομόνωση του Πούτιν
  • [04] Ένοπλοι εκτέλεσαν 20 στρατιώτες στο Ιράκ

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Ομολογούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει τα λεφτά με εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή τις νεώτερες δηλώσεις του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου σχετικά με τον «εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό», επεσήμανε, με γραπτή ανακοίνωσή του, πως "για να σταματήσει επιτέλους η «καραμέλα» περί δήθεν διαστρέβλωσης των δηλώσεων του κ. Γλέζου, παραθέτουμε το συγκεκριμένο απόσπασμα της συνέντευξής του στην Ελευθεροτυπία (10-5-2014), το οποίο έχει ως εξής: «Εάν χρειαστεί (ο ΣΥΡΙΖΑ), θα κάνει ένα εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό, για εισοδήματα πάνω από ένα όριο».

    Όπως επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, "σήμερα βέβαια μάθαμε ότι δεν είναι μόνον ο κ. Γλέζος, αλλά και ο κ. Μηλιός, που συμφωνεί στην ίδια απάντηση για το ερώτημα «πού θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα λεφτά;». Ομολογούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει τα λεφτά με εσωτερικό ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ δανεισμό, δηλαδή από τις τσέπες των πολιτών, όπως άλλωστε είχε δηλώσει και ο κ. Στρατούλης από το Μάιο του 2012. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια?"

    [02] Στο νομό Τρικάλων περιοδεύει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμένος

    Περιοδεία στο νομό Τρικάλων πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από την υποψήφια Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη, και στελέχη.Ο κ. Καμμένοςέκανε την παρακάτω δήλωση:

    «Σήμερα η εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» κάνει μια μεγάλη αποκάλυψη. Αποκαλύπτει ότι εκείνος ο οποίος ερευνάται από τη δικαιοσύνη για την εμπλοκή του με τα cds για το ΤΤ, ο φίλος του Γιώργου Παπανδρέου, που συνέτρωγε μαζί του πριν τις μεγάλες αποφάσεις για την οικονομία της χώρας, ο Θεόδωρος Μαργέλλος ή Ντορής Μαργέλλος είναι και χρηματοδότης του νέου κόμματος. Το Ποτάμι.

    Η σχέση του με τον Γιώργο Κύρτσο, τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας δείχνει ότι εδώ υπάρχει μια απόλυτη διαπλοκή, συγκάλυψη, μεταξύ των παλαιών κομμάτων, των κομμάτων που μας οδήγησαν στο μηχανισμό στήριξης που υποστηρίζουν τα μνημόνια και με εκείνους που ετοιμάζουν τις αυριανές πατερίτσες. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, θα παραμείνουν απέναντι τους. Ας συνεχίσουν να υποβάλλουν αγωγές, και να εκβιάζουν μέσω των δικαστηρίων. «Θα ενώσουμε τον ελληνικό λαό και αυτή η συμμορία θα καταδικαστεί, στις 25 Μαΐου ».

    [03] Σρέντερ: Η Δύση να μην επιδιώκει την απομόνωση του Πούτιν

    Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ δήλωσε σήμερα ότι η αμφιλεγόμενη συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν συνέβαλε στην απελευθέρωση των ευρωπαίων στρατιωτικών παρατηρητών που κρατούνταν στην ανατολική Ουκρανία λίγες μέρες αργότερα και κάλεσε τη Δύση να σταματήσει να επικεντρώνεται στην επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας.

    Σε συνέντευξηστην εφημερίδα Welt am Sonntag,ο Σρέντερ προειδοποίησε κατά της επιβολής νέων κυρώσεων στη Μόσχα εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία λέγοντας ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και τα ρωσικά συμφέροντα σε ζητήματα ασφαλείας.

    "Συνεχώς ακούω ότι η Δύση θα πρέπει να απομονώσει τη Ρωσία και τον Πούτιν" είπε ο Σρέντερ ερωτηθείς αν είναι απογοητευμένος από την διαχείριση της ουκρανικής κρίσης από τηΜέρκελ.

    Χαρακτήρισε, μάλιστα, τη συμφωνία τελωνειακής ένωσης της Ουκρανίας με την ΕΕ που τελικά δεν υπέγραψε το Κίεβο, σημείο έναρξης της παρούσας κρίσης καθώς η ΕΕ αδιαφόρησε -όπως είπε- για το γεγονός ότι η Ουκρανία είναι μία βαθιά πολιτισμικά διχασμένη χώρα και την οδήγησε σε μία διαδικασία επιλογής του τύπου "ή το ένα ή το άλλο".

    [04] Ένοπλοι εκτέλεσαν 20 στρατιώτες στο Ιράκ

    Ένοπλοι στο βόρειο Ιράκ έστησαν ενέδρα σε στρατιωτική αυτοκινητοπομπή, απήγαγαν τουλάχιστον 20 στρατιώτες και στη συνέχεια τους σκότωσαν με μία σφαίρα στο κεφάλι, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματικοί του στρατού.

    Το περιστατικό σημειώθηκε χθες Σάββατο κοντά στην Αϊν αλ Τζαχάς στην επαρχία Νινευή του βόρειου Ιράκ, μία από τις πιο ασταθείς περιοχές στη χώρα απ΄όπου περνάει τμήμα του πετρελαιαγωγού του Κιρκούκ-Τζεϊχάν προς τη γειτονική Τουρκία.

    Αξιωματούχοι του τομέα ασφαλείας δήλωσαν ότι οι ένοπλοι ήταν μεταμφιεσμένοι σε στρατιώτες και επέβαιναν σε οχήματα του στρατού, τα οποία ενδεχομένως να είχαν κατασχέσει από προηγούμενες επιθέσεις.

    Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη, αλλά εξτρεμιστικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, που συνδέεται με την αλ Κάιντα, έχουν ισχυρή παρουσία στη Νινευή η οποία συνορεύει με τη Συρία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 May 2014 - 14:30:22 UTC