Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πόλεμος" ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τη "Νέα Ελλάδα"
  • [02] Νέα σύμβαση για 10 σχολεία στην Αττική
  • [03] Τουλάχιστον 40 μετανάστες νεκροί σε ναυάγιο ανοιχτά της Λιβύης
  • [04] Ντ. Κάμερον: Η Βρετανία θα κάνει ό,τι μπορεί για την απελευθέρωση των μαθητριών

  • [01] "Πόλεμος" ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τη "Νέα Ελλάδα"

    "Πόλεμος" για τη χρήση του όρου "νέα Ελλάδα" ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

    Η ΝΔ υποστηρίζει ότι ο όρος είναι δικός της και μέσα στην ένδεια ιδεών του ο ΣΥΡΙΖΑ τον καπηλεύεται χρησιμοποιώντας τον σαν σύνθημα. Είναι χαρακτηριστική η χθεσινή ανακοίνωση της εκπροσώπου της ΝΔ κ. Ασημακοπούλου: «Στην απόλυτη πολιτική του γύμνια ο κ. Τσίπρας, δεν διστάζει να υποκλέψει το κεντρικό πολιτικό σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας για τη Νέα Ελλάδα. Εκείνο που όμως δεν καταλαβαίνει, είναι ότι στην πολιτική δεν αρκούν κλεμμένα συνθήματα, αλλά φρέσκιες ιδέες. Και μόνο φρέσκιες ιδέες δεν έχει ο κ. Τσίπρας, ο εκφραστής της πιο παλιάς Ελλάδας, που μας έφτασε στην κρίση. Γελάει ο κόσμος μαζί του...».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως προχώρησε σήμερα στην δημιουργία ιστότοπου ενόψει των ευρωεκλογών με τον τίτλο "Νέα Ελλάδα" ενώ την έννοια αναλύει και ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αλέξης Τσίπρας σε σημερινή συνέντευξή του στο "Έθνος της Κυριακής".

    Στην συνέντευξή του ο κ. Τσίπρας αναφέρει για τη νέα Ελλάδα: Εμείς λοιπόν ονειρευόμαστε μια νέα Ελλάδα. Και θα χτίσουμε μαζί με τον ελληνικό λαό τη νέα Ελλάδα. Μια νέα Ελλάδα που θα έχει δημόσια περιουσία που δεν θα ξεπουλιέται, θα φυλάσσεται για τις επόμενες γενιές. Δεν θα κουβαλά τα χρέη του παρελθόντος, θα είναι ανεξάρτητη και περήφανη. Μια νέα Ελλάδα με κράτος προς όφελος των πολιτών, που ο πλούτος της θα μοιράζεται δίκαια, τα κέρδη θα μοιράζονται στους παραγωγούς, και όχι στους μεσάζοντες. Μια νέα Ελλάδα δημοκρατική στην οποία θα είναι αυτονόητη η τήρηση του Συντάγματος και των νόμων. Και ξέρετε κάτι; Η νέα Ελλάδα δεν μπορεί να χτιστεί από κείνους που έχτισαν την παλιά, με τις μίζες και τα ρουσφέτια, με το κράτος λάφυρο και δυνάστη, με τα υλικά της διαπλοκής και της εκμετάλλευσης, με το σχέδιο της υποτέλειας και της υποταγής, με τους ακροδεξιούς και τους Μπαλτάκους".

    [02] Νέα σύμβαση για 10 σχολεία στην Αττική

    Νέα σύμβαση για την κατασκευή 10 δημόσιων σχολείων στην Αττική, με τη μέθοδο Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), υπεγράφη την Παρασκευή 9 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

    Το έργο αφορά τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και τεχνική διαχείριση 10 δημόσιων σχολείων για περίοδο 27 ετών στους Δήμους Αθηναίων (πέντε σχολεία), Ηρακλείου (ένα σχολείο), Ωρωπού (τρία σχολεία) και Μεγαρέων (ένα σχολείο).

    Ο ανάδοχος (J&P Αβαξ) θα χρηματοδοτήσει μέσω ιδίων και δανειακών κεφαλαίων και θα κατασκευάσει εντός 2 ετών, (έως το Μάιο του 2016), το σύνολο των σχολικών υποδομών και θα παραμένει υπεύθυνος για τη συντήρηση και τεχνική διαχείρισή τους, ενώ θα πραγματοποιήσει και επιπλέον επενδύσεις συντήρησης κατά τη διάρκεια της σύμβασης ώστε τα σχολεία να παραμένουν σε άριστη κατάσταση καθ όλη την διάρκεια της σύμβασης και μετά τη λήξη της.

    [03] Τουλάχιστον 40 μετανάστες νεκροί σε ναυάγιο ανοιχτά της Λιβύης

    Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 51 διασώθηκαν όταν ένα πλοιάριο που μετέφερε επίδοξους μετανάστες βυθίστηκε στα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης, ανατολικά της Τρίπολης, δήλωσε σήμερα ο Ραμί Καάλ, ο εκπρόσωπος του λιβυκού υπουργείου Εσωτερικών.

    Τα πορώδη σύνορα της Λιβύης με τις υποσαχάριες γειτονικές της χώρες και η μικρή απόσταση που τη χωρίζει από την Ιταλία και τη Μάλτα στη Μεσόγειο έχουν μετατρέψει την χώρα αυτή της Βόρειας Αφρικής σε συχνό προορισμό μεταβίβασης επίδοξων μεταναστών στην Ευρώπη.

    [04] Ντ. Κάμερον: Η Βρετανία θα κάνει ό,τι μπορεί για την απελευθέρωση των μαθητριών

    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δεσμεύτηκε ότι η χώρα του "θα κάνει ό,τι μπορεί" για να βοηθήσει στον εντοπισμό και την απελευθέρωση των τουλάχιστον 200 μαθητριών που απήχθησαν στη Νιγηρία.

    Τη δήλωση αυτή έκανε στη διάρκεια της εκπομπής του Αντριου Μαρ στην τηλεόραση του BBC κρατώντας ένα πλακάτ που έφερε το μήνυμα "Φέρτε Πίσω Τα Κορίτσια Μας" από την ομότιτλη διεθνή εκστρατεία, η οποία διεξάγεται τις τελευταίες ημέρες στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

    Στη διάρκεια του προγράμματος η επίσης προσκεκλημένη της εκπομπής, η δημοσιογράφος Κριστιάν Αμανπούρ, επικεφαλής του δικτύου ανταποκριτών του CNN, έδωσε το πλακάτ στον Κάμερον ρωτώντας τον αν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει. Εκείνος το πήρε κι απάντησε "μετά χαράς", αναγνωρίζονταςότι δεν είναι εύκολη η επιχείρηση αναζήτησης των κοριτσιών, που απήχθησαν από την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στις 14 Απριλίου μέσα από το σχολείο τους στο Σίμποκ.

    Τη στήριξή του στην εκστρατεία πρόσφερε μέσω Twitter και ο πάπας Φραγκίσκος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 May 2014 - 16:30:23 UTC