Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός να αχρηστεύσει τις παγίδες των κομμάτων της αστικής διαχείρισης
  • [02] Νέα λεωφορειακή γραμμή express «Πειραιάς - Ακρόπολη - Σύνταγμα»
  • [03] Συνελήφθησαν οι τρεις από τους πέντε δραπέτες
  • [04] Στην άμεση πρόσληψη νοσηλευτών, προχωρά το υπουργείο Υγείας
  • [05] Στους 142 οι νεκροί από τον κοροναϊό MERS στη Σαουδική Αραβία
  • [06] Οι Βρυξέλλες δεν αναγνωρίζουν τα δημοψηφίσματα στην ανατολική Ουκρανία
  • [07] Φαβορί ο Παναθηναϊκός για την πρώτη θέση

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός να αχρηστεύσει τις παγίδες των κομμάτων της αστικής διαχείρισης

    Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε αποψινή του ομιλία στο Κερατσίνι, κάλεσε τον λαό να αχρηστεύσει τις παγίδες των κομμάτων της αστικής διαχείρισης, να προσπεράσει τις τρικλοποδιές και να αγνοήσει τους εκβιασμούς των κομμάτων που στηρίζουν την ΕΕ και τα μονοπώλια.

    «Εκβιαστικά διλήμματα, ψεύτικες ελπίδες, υποσχέσεις και αυταπάτες για να μην εκφραστεί στην κάλπη ατόφια η καταδίκη απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Για να πάρουν λευκή επιταγή οι αυταπάτες και οι ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τελικά να μην καταδικαστεί ο πραγματικός ένοχος η ίδια η ΕΕ, τα μονοπώλια και τα κόμματα τους» είπε χαρακτηριστικά.

    Επισήμανε ότι συγχαρητήρια στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δίνουν «τα επιτελεία της ΕΕ και του ΔΝΤ, οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης που μετρούν τις επιδόσεις των καπιταλιστικών χωρών, με βασική μονάδα μέτρησης τα κέρδη των μονοπωλίων, καθώς και οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις των άλλων χωρών της ΕΕ, που παίρνουν τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα ακόμα και χωρίς μνημόνια και χωρίς τρόικες».

    [02] Νέα λεωφορειακή γραμμή express «Πειραιάς - Ακρόπολη - Σύνταγμα»

    Ξεκινούν αύριο τα δρομολόγια της νέας λεωφορειακής κυκλικής express που συνδέει τον Πειραιά με το Μουσείο της Ακρόπολης και το κέντρο της Αθήνας σε 30 λεπτά.

    Η νέα γραμμή «ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΚΡΟΠΟΛΗ-ΣΥΝΤΑΓΜΑ - Χ80» συνδέει τον τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Πειραιά (Ακτή Ξαβερίου και Ακτή Μιαούλη), με την Ακρόπολη, το κέντρο της Αθήνας και την πλατεία Συνάγματος. Ο επιβάτης μπορεί να επιβιβάζεται και να μετακινείται σε σύντομο χρονικό διάστημα από και προς τον Πειραιά, την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, είτε με το ημερήσιο εισιτήριο απεριόριστων διαδρομών κόστους 4 ευρώ, με το οποίο έχει τη δυνατότητα να μετεπιβιβαστεί μέσα στην ίδια ημέρα και σε όλο το υπόλοιπο δίκτυο συγκοινωνιών του ΟΑΣΑ, είτε με το τουριστικό εισιτήριο κόστους 20 ευρώ με το οποίο μετεπιβιβάζεται απεριόριστα για τρεις (3) ημέρες σε όλο το δίκτυο του ΟΑΣΑ συμπεριλαμβανομένης και της μετακίνησής του από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

    Δρομολόγια εκτελούνται όλες τις ημέρες της εβδομάδας από τις 7:00 με αναχώρηση από την αφετηρία (επί της ακτής Ξαβερίου) έως τις 21:30 ανά 30 λεπτά.

    [03] Συνελήφθησαν οι τρεις από τους πέντε δραπέτες

    Στην Αστυνομική διεύθυνση Ηλείας βρίσκονται τρεις από τους πέντε κρατούμενους, οι οποίοι απέδρασαν σήμερα τα ξημερώματα από τα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Πύργου. Πρόκειται για τρεις Έλληνες, έναν 21χρονο, έναν 17χρονο και έναν 14χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν έπειτα από εκτεταμένες έρευνες των αστυνομικών, στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες, για τον εντοπισμό του 25χρονου Έλληνα και ενός 27χρονου υπηκόου Πακιστάν.

    Οι τέσσερις Έλληνες είχαν συλληφθεί και κρατούνταν για διάφορα ποινικά αδικήματα, ενώ ο 27χρονος Πακιστανός, κρατείτο για διοικητική απέλαση.

    Όσον αφορά τους αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν τα ξημερώματα υπηρεσία στο αστυνομικό τμήμα του Πύργου, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ο αξιωματικός υπηρεσίας και ο σκοπός κρατητηρίων, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

    [04] Στην άμεση πρόσληψη νοσηλευτών, προχωρά το υπουργείο Υγείας

    Στην πρόσληψη 1200 ατόμων, από τους οποίους τουλάχιστον οι 650 θα είναι νοσηλευτές, προχωρά το επόμενο διάστημα το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της σταδιακής ενίσχυσης του ΕΣΥ σε ανθρώπινο δυναμικό και κυρίως σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Επιπλέον στο δυναμικό του έρχονται τις επόμενες ημέρες να προστεθούν και 200 νοσηλευτές από την διαθεσιμότητα - κινητικότητα του υπουργείου Παιδείας.

    Τα παραπάνω ανακοίνωσε στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ), ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, επισημαίνοντας ότι «ο στόχος είναι, λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς που υπάρχουν στη διαδικασία των προσλήψεων, να φύγει η χώρα μας από την τελευταία θέση των χωρών του ΟΟΣΑ ως προς την αναλογία νοσηλευτικού προσωπικού και πληθυσμού».

    [05] Στους 142 οι νεκροί από τον κοροναϊό MERS στη Σαουδική Αραβία

    Τους 142 έφτασε ο αριθμός των νεκρών στη Σαουδική Αραβία από τον κοροναϊό MERS μετά τον θάνατο άλλων τριών ανθρώπων που είχαν προσβληθεί από αυτόν, σύμφωνα με απολογισμό του υπουργείου Υγείας της χώρας, ο οποίος δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Το υπουργείο διευκρίνισε ότι ένας 45χρονος πέθανε στην Τζέντα και δύο γυναίκες ηλικίας 60 και 62 ετών αντίστοιχα στην πρωτεύουσα Ριάντ.

    Ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τον κοροναϊό σε όλη την χώρα έφτασε τους 483, πρόσθεσε το υπουργείο στην σημερινή του ανακοίνωση.

    [06] Οι Βρυξέλλες δεν αναγνωρίζουν τα δημοψηφίσματα στην ανατολική Ουκρανία

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των "υποτιθέμενων δημοψηφισμάτων" για την ανεξαρτησία που διεξάγονται σήμερα στα προπύργια των φιλορώσων αυτονομιστών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΕ.

    Τα "υποτιθέμενα δημοψηφίσματα είναι παράνομα και δε θα αναγνωρίσουμε τα αποτελέσματά τους" σημείωσε η Μάγια Κοτσίγιαντσιτς, εκπρόσωπος της επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Κάθριν Άστον.

    Αυτοί που τα διοργάνωσαν "δεν έχουν δημοκρατική νομιμότητα" και "η διοργάνωσή τους είναι αντίθετη με τους στόχους της κοινής διακήρυξης της Γενεύης για την άμβλυνση της έντασης" πρόσθεσε.

    [07] Φαβορί ο Παναθηναϊκός για την πρώτη θέση

    Ο Παναθηναϊκός νίκησε για δεύτερη φορά σε τέσσερις ημέρες τον Αστέρα Τρίπολης, αυτή τη φορά στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με 1-0 χάρις στο γκολ του Μπεργκ στο 51ο λεπτό, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ. Οι «πράσινοι» είναι πια το πρώτο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης που δίνει έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς έφτασαν στους 10 βαθμούς και άφησαν τον Αστέρα στους 4, ενώ τόσους έχει και ο ΠΑΟΚ που θα αγωνιστεί αργότερα στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, ο οποίος μετρά τρεις βαθμούς.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 May 2014 - 18:30:24 UTC