Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα 1,2% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει νέα δημοσκόπηση
  • [02] Στρατηγική συνεργασία Πειραιώς και MIG
  • [03] Ζ. Γκάμπριελ: Η ΕΕ διέπραξε ένα σφάλμα στην ουκρανική κρίση
  • [04] H ETE δεσμεύεται να διαθέσει σημαντικό ποσοστό μειοψηφίας της Finansbank
  • [05] Ο Αστέρας νίκησε τον ΠΑΟΚ

  • [01] Προβάδισμα 1,2% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει νέα δημοσκόπηση

    Προβάδισμα 1,2% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει, εν όψει των ευρωεκλογών, νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας "e-voice" για το "paraskhnio.gr".

    Σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 22,4% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό 21,2%. Ακολουθούν η Ελιάμε 6,8%, ηΧρυσή Αυγήμε 6,4%, τοΚΚΕ6,1%, τοΠοτάμιμε 5,5%, οι ΑΝΕΛμε 3,3% και η ΔΗΜΑΡμε 1,4%.

    Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 18,2%. Άλλο κόμμα δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν 6,5%, ενώ άκυρο-λευκό επιλέγουν 2,2%.

    Όπως αναφέρεται στην ενημερωτική ιστοσελίδα, στην προηγούμενη μέτρηση της e-Voice για την εφημερίδα«Παρασκήνιο»του Σαββάτου 10 Μαΐου, «η ΝΔ προηγείτο κατά 1,4% του ΣΥΡΙΖΑ (22,5% έναντι 21,1%), η Ελιά είχε υψηλότερο ποσοστό (7%), αλλά ήταν πίσω από το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη (7,7%). Σταθερό, ήταν το ποσοστό της Χρυσής Αυγής στο 6,4%, το ΚΚΕ ανέβηκε κατά 0,1% από την προηγούμενη μέτρηση (6%), ενώ οι ΑΝΕΛ έπεσαν πιο κάτω και από το ισχνό 3,6% της προηγούμενης εβδομάδας».-

    [02] Στρατηγική συνεργασία Πειραιώς και MIG

    Την υπογραφή στρατηγικής συμφωνίας με τον Όμιλο της Τραπέζης Πειραιώς, ανακοίνωσε η Marfin Investment Group (MIG). Η στρατηγική συμφωνία προβλέπει μεταξύ των άλλων, συμμετοχή της δεύτερης, σε αδιάθετες ομολογίες της σειράς Α από το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο της MIG, με ημερομηνία λήξης 29 Ιουλίου 2019, και περίοδο διάθεσης έως την 30 Ιουνίου 2014.

    Η συμμετοχή του Ομίλου της Τραπέζης Πειραιώς ποσού περίπου 250 εκατομμύριων ευρώ πραγματοποιείται στην ονομαστική αξία των ομολογιών. Οι όροι του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου της MIG που περιέχονται στο Ενημερωτικό Δελτίο όπως έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την 30η Απριλίου 2013 με συμπλήρωμα την 19η Ιουνίου 2013, περιλαμβάνουν την δυνατότητα μετατροπής σε νέες μετοχές της Εταιρίας με τιμή μετατροπής 0,54 ευρώ ανά μετοχή.

    Η Τράπεζα Πειραιώς έχει δεσμευθεί για μετατροπή των ομολογιών σε μετοχές για ποσό τουλάχιστον 90 εκατομμυρίων ευρώ. Με την υλοποίηση της παραπάνω στρατηγικής συμφωνίας και μετατροπής των ομολογιών ο Όμιλος της Τραπέζης Πειραιώς θα καταστεί ο μεγαλύτερος μέτοχος στην MIG με ποσοστό κατ΄ ελάχιστο 17,7%, ενώ θα βελτιωθεί σημαντικά η χρηματοοικονομική δομή του Ομίλου της MIG.

    [03] Ζ. Γκάμπριελ: Η ΕΕ διέπραξε ένα σφάλμα στην ουκρανική κρίση

    O υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας και αρχηγός του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ επεσήμανε σήμερα την ευθύνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ουκρανική κρίση, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι Βρυξέλλες έκαναν λάθος όταν άσκησαν πιέσεις στο Κίεβο να επιλέξει μεταξύ της Ευρώπης και της Ρωσίας, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε.

    «Η ΕΕ με βεβαιότητα διέπραξε ένα σφάλμα (. . .). Δεν ήταν πολύ έξυπνο να δώσει την εντύπωση στην Ουκρανία ότι έπρεπε να επιλέξει μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», η οποία της πρότεινε μια συμφωνία σύνδεσης, δήλωσε ο Γκάμπριελ στη συνέντευξη που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Rheinische Post, λίγο πριν ξεκινήσει μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την «εθνική ενότητα» στο Κίεβο.

    [04] H ETE δεσμεύεται να διαθέσει σημαντικό ποσοστό μειοψηφίας της Finansbank

    Η δέσμευση να διαθέσει σημαντικό ποσοστό μειοψηφίας της θυγατρικής της τράπεζας στην Τουρκία, Finansbank, θα περιλαμβάνεται στο επικαιροποιημένο επιχειρηματικό σχέδιο της Εθνικής Τράπεζας, που θα κατατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, εντός του 2014.

    H Finansbank με δίκτυο 674 καταστημάτων σε 68 πόλεις της Τουρκίας είναι σήμερα η πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα της Τουρκίας, με σημαντική συνεισφορά στα οικονομικά αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας.

    [05] Ο Αστέρας νίκησε τον ΠΑΟΚ

    Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε εντός έδρας με 1-0 επί του ΠΑΟΚ σε αναμέτρηση για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Καράσκο στο 44΄.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 May 2014 - 16:30:24 UTC