Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Οι πολίτες ας αναλάβουν την ευθύνη
  • [02] ΣτΕ: Συνταγματικές και νόμιμες οι επιστρατεύσεις εκπαιδευτικών και εργαζομένων στο μετρό
  • [03] Κλειστό το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων την Παρασκευή
  • [04] Η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο να πληρώνεται σε ρούβλια για τις εξαγωγές της

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Οι πολίτες ας αναλάβουν την ευθύνη

    Οι Έλληνες είναι έτοιμοι να μετάσχουν σε μια μεγάλη τελική προσπάθεια «για να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα σε περιφερειακά μέσα ενημέρωσης (Κεντρικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Κρήτης).

    Πάντως ο κ. Βενιζέλος επισήμανε και τους κινδύνους που συνεπάγεται μια διαφορετική ψήφος στις εκλογές. «Αν οι Έλληνες πολίτες θέλουν? να δημιουργηθεί στη χώρα πολιτικό πρόβλημα? ας το κάνουν, θα υποστούν τις συνέπειες, δυστυχώς θα τις υποστούμε και όλοι μας, διότι εδώ η πλειοψηφία επιβάλει την άποψή της και στη μειοψηφία και πάμε όλοι μαζί».

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο αμφισβήτησής του στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ύστερα από ένα άσχημο αποτέλεσμα, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι στις εκλογές αυτές δεν κρίνεται εκείνος αλλά η πορεία του τόπου.

    [02] ΣτΕ: Συνταγματικές και νόμιμες οι επιστρατεύσεις εκπαιδευτικών και εργαζομένων στο μετρό

    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με τρεις αποφάσεις της (1764-1766/2014), έκρινε συνταγματική και νόμιμη την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών των εκπαιδευτικών που έγινε τον περασμένο Μάιο, αλλά και των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς (Ιανουάριο του 2013), καθώς, όπως υποστηρίζει, από τις δύο αυτές απεργιακές κινητοποιήσεις υπήρχε κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, και απέρριψε τις προσφυγές της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και των σωματείων εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς (Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, ο Σύλλογος Εργαζομένων Τραμ, κ.λπ.).

    [03] Κλειστό το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων την Παρασκευή

    Τη συμβολική αναστολή του διοικητικού έργου για αύριο, Πέμπτη, και του διοικητικού και εκπαιδευτικού έργου για μεθαύριο, Παρασκευή, αποφάσισε ομόφωνα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων «σε ένδειξη συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων, αλλά και της αδυναμίας λειτουργίας του Ιδρύματος», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

    Η σύγκλητος εκφράζει την αντίδρασή της για τη στάση του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφορικά με τη διαδικασία ένταξης στην κινητικότητα των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

    [04] Η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο να πληρώνεται σε ρούβλια για τις εξαγωγές της

    Η Ρωσία, σε μια προσπάθεια να παρακάμψει τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί από τη Δύση εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ότι αναζητεί τρόπους ώστε οι μεγάλες κρατικές εξαγωγικές εταιρείες, όπως οι ενεργειακοί γίγαντες της χώρας, να πληρώνονται σε ρούβλια, αντί για δολάρια.

    Η ιδέα αυτή κερδίζει έδαφος τις τελευταίες εβδομάδες στη Ρωσία, σε απάντηση στις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση εναντίον Ρώσων αξιωματούχων και εταιρειών μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

    «Υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι, όμως προετοιμάζουμε έναν μηχανισμό, εργαζόμαστε πάνω σε αυτό» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ στους δημοσιογράφους στη διάρκεια επίσκεψής του στο Καλίνινγκραντ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 May 2014 - 18:30:23 UTC