Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λάδι, μέλι και αυγοτάραχο μπορούν να βγάλουν την Ελλάδα από την ύφεση, εκτιμά το Bloomberg
  • [02] Ποιες αρμοδιότητες των ΔΟΥ επεκτείνονται στα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων
  • [03] Έναρξη των εργασιών κατασκευής της τρίτης δεξαμενής υγροποιημένου φυσικού αερίου, στη Ρεβυθούσα
  • [04] Δύο τρένα συγκρούσθηκαν κοντά στη Μόσχα και υπάρχουν θύματα
  • [05] Λήξη συναγερμού στο αεροδρόμιο Λάρνακας
  • [06] Ταϊλάνδη: Ο αρχηγός του στρατού κάλεσε τις αντίπαλες παρατάξεις να ξεκινήσουν διάλογο
  • [07] Αρχαίες επιγραφές «μιλούν» για επαγγέλματα του παρελθόντος στο Επιγραφικό Μουσείο
  • [08] Δημιούργησαν ασύρματο βηματοδότη

  • [01] Λάδι, μέλι και αυγοτάραχο μπορούν να βγάλουν την Ελλάδα από την ύφεση, εκτιμά το Bloomberg

    Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καλεί τους μεταποιητές παραδοσιακών τροφίμων και ποτών, από τους παραγωγούς αυγοτάραχου έως τους παραγωγούς μελιού, να παίξουν μεγαλύτερο ρόλο στον μετασχηματισμό της χώρας σε μία εξαγωγική οικονομία, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Το πρακτορείο παραθέτει δήλωση του κ. Σαμαρά σε εκπροσώπους του κλάδου, την περασμένη εβδομάδα στη Μυτιλήνη, ότι οι εταιρείες τροφίμων και ποτών πρέπει να φθάσουν στο επίπεδο άλλων εξαγωγικών κλάδων, όπως των πετρελαιοειδών, και να συμβάλουν περισσότερο στην έξοδο της χώρας από την ύφεση. Περισσότερες ελληνικές εταιρείες τροφίμων πρέπει να επικεντρωθούν στην «επεξεργασία αγροτικής παραγωγής για να φέρουν τα ελληνικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές» δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «το 85% της παραγωγής αντιστοιχεί σήμερα σε 200 μεγάλες εταιρείες, ενώ 17.000 μικρές και μεσαίες εταιρείες έχουν τεράστιες δυνατότητες». Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι οι ελληνικές εξαγωγές αγροτικών προϊόντων -που περιλαμβάνουν τρόφιμα, ποτά και φυτικά έλαια- αυξήθηκαν 3,5% σε αξία το 2013, φθάνοντας στα 4,75 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων. Με περίπου το 17% της συνολικής αξίας των ελληνικών εξαγωγών, η βιομηχανία τροφίμων και ποτών υπολείπεται των πετρελαιοειδών και των βιομηχανικών προϊόντων, όπως ο μηχανολογικός εξοπλισμός και τα χημικά προϊόντα.

    [02] Ποιες αρμοδιότητες των ΔΟΥ επεκτείνονται στα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων

    Τις αρμοδιότητες των Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ) που λειτουργούν εκτός των ΔΟΥ επεκτείνει με απόφασή του ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογούμενων. ΤΑ ΓΕΦ λειτουργούν εκτός εφοριών στις έδρες ή περιοχές δήμων και εξυπηρετούν τις ανάγκες τοπικών κοινωνιών.

    Σύμφωνα με την απόφαση, μεταξύ των αρμοδιοτήτων αυτών περιλαμβάνονται οι ακόλουθες:

  • Για θέματα φορολογίας εισοδήματος

  • Για θέματα φορολογίας κεφαλαίου

  • Για θέματα ΦΠΑ

  • Για θέματα τελών και ειδικών φορολογιών

  • Για θέματα του τμήματος εσόδων

    [03] Έναρξη των εργασιών κατασκευής της τρίτης δεξαμενής υγροποιημένου φυσικού αερίου, στη Ρεβυθούσα

    Την έναρξη των εργασιών κατασκευής της τρίτης δεξαμενής υγροποιημένου φυσικού αερίου στη νησίδα Ρεβυθούσα, ανοιχτά των Μεγάρων, ανακοίνωσε σήμερα ο ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου). Με την προσθήκη της τρίτης δεξαμενής, ο αποθηκευτικός χώρος του σταθμού θα αυξηθεί από 130.000 στα 225.000 κυβικά μέτρα υγροποιημένου αερίου (73%), κάτι που θα δώσει σε περισσότερους συμμετέχοντες στην αγορά φυσικού αερίου τη δυνατότητα χρήσης του σταθμού για εισαγωγές. Παράλληλα, θα αυξηθεί ο χρόνος προσωρινής αποθήκευσης υγροποιημένου αερίου πέραν των 18 ημερών που ισχύει σήμερα, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους χρήστες με μικρότερες καταναλώσεις να δραστηριοποιηθούν στην αγορά. Η κατασκευή της 3ης δεξαμενής αποτελεί μέρος του έργου της δεύτερης αναβάθμισης του σταθμού της Ρεβυθούσας συνολικού προϋπολογισμού 156,25 εκατ. ευρώ.

    [04] Δύο τρένα συγκρούσθηκαν κοντά στη Μόσχα και υπάρχουν θύματα

    Δύο αμαξοστοιχίες συγκρούσθηκαν σήμερα κοντά στη Μόσχα προκαλώντας θύματα, ανακοινώθηκε από το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

    «Διατηρείστε την ηρεμία σας, μην πανικοβάλλεστε» αναφέρει το υπουργείο στη δήλωση, στην οποία δεν περιλαμβάνει τον αριθμό των θυμάτων.

    Το πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS μετέδωσε πως η σύγκρουση ήταν ανάμεσα σ' ένα φορτηγό και ένα επιβατικό τρένο.

    Πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης για νεκρούς δεν είναι δυνατό μέχρι στιγμής να επιβεβαιωθούν.

    [05] Λήξη συναγερμού στο αεροδρόμιο Λάρνακας

    Αίσιο τέλος είχε ο συναγερμός που σήμανε στο διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας, ύστερα από τηλεφώνημα για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε τουαλέτα. Από τις έρευνες τις Αστυνομίας βρέθηκε ένα αντικείμενο, το οποίο όμως δεν ήταν εκρηκτικός μηχανισμός και έτσι το προσωπικό και οι επιβάτες εισήλθαν και πάλι μέσα στους χώρους του αεροδρομίου, το οποίο είχε κλείσειεπέτρεψε στο προσωπικό και τους επιβάτες να εισέλθουν και πάλι στο αεροδρόμιο, το οποίο είχε κλείσει για πρώτη φορά.

    [06] Ταϊλάνδη: Ο αρχηγός του στρατού κάλεσε τις αντίπαλες παρατάξεις να ξεκινήσουν διάλογο

    Ο αρχηγός του στρατού της Ταϊλάνδης δήλωσε ότι οι αντίπαλες πολιτικές παρατάξεις θα πρέπει να συνομιλήσουν και ότι ο στρατιωτικός νόμος που κηρύχθηκε σήμερα θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι να αποκατασταθούν η τάξη και η ασφάλεια.

    «Καλούμε όλες τις πλευρές να συνομιλήσουν για να βρεθεί διέξοδος (από την κρίση) στη χώρα» είπε στους δημοσιογράφους ο στρατηγός Πραγιούτ Τσαν-Ο-Τσα. Ο ίδιος τόνισε ότι ο στρατός έδρασε για την αποκατάσταση της τάξης και της εμπιστοσύνης των επενδυτών ύστερα από έξι μήνες και πλέον πολιτικών αναταραχών που οδήγησαν σε ύφεση την οικονομία. Ο στρατός θα αναλάβει δράση εναντίον όποιου χρησιμοποιήσει όπλα και βλάψει αμάχους, πρόσθεσε ο ίδιος.

    Εν τω μεταξύ, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας ζήτησε από τον στρατό να σεβαστεί το Σύνταγμα.

    [07] Αρχαίες επιγραφές «μιλούν» για επαγγέλματα του παρελθόντος στο Επιγραφικό Μουσείο

    Το Επιγραφικό Μουσείο περιλαμβάνει εκθέματα που μπορεί να μην εντυπωσιάζουν με την πρώτη ματιά. Ωστόσο μια πιο προσεκτική«ανάγνωση»των επιγραφών του 13.536, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, είναι αρκετή για να καταλάβει κανείς ότι μπορεί να συναγωνιστεί επάξια και τα πιο εντυπωσιακά μουσεία της πρωτεύουσας.

    Αρκεί κανείς να το επισκεφτεί, αλλά και το ίδιο το μουσείο να συνεχίσει να συμμετέχει σε δράσεις που το βγάζουν από την αφάνεια, όπως η ξενάγηση που έγινεστις 18 Μαΐου 2014, ημερομηνία που κάθε χρόνο γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Με τίτλο«Εργαζόμενοι στην Αρχαιότητα»,η περιήγηση πραγματοποιήθηκε σε επιλεγμένα εκθέματα.

    Κναφεύς (βαφέας), τέκτων (αρχιτέκτων ή ξυλουργός), ναυπηγός, κιθαρωδός, ψαράς, πλύντρια, κεραμεύς είναι μερικά από τα επαγγέλματα που εντοπίστηκαν μετά από έρευνα σε επιγραφές οι οποίες βρίσκονται είτε στο Επιγραφικό είτε στο Μουσείο της Ακρόπολης. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αφιερώματα εργατών και τεχνιτών από το τελευταίο τέταρτο του 6ου αι. π. Χ. και τις αρχές του 5ου αι. π. Χ., τα οποία ανέθεταν στους θεούς και κυρίως στην Αθηνά Εργάνη ως ευχαριστήρια για τη συνδρομή και την προστασία της. Μια δήλωση εργασίας που φαίνεται ότι αποτελούσε κι ένα είδος διαφήμισης της τέχνης τους.

    [08] Δημιούργησαν ασύρματο βηματοδότη

    Οι μέρες των ογκωδών βηματοδοτών με μπαταρίες και σύρματα μπορεί να είναι μετρημένες, καθώς ερευνητές -μηχανικοί και γιατροί- στις ΗΠΑ κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν καινοτομικό βηματοδότη, που όχι μόνο είναι πολύ πιο μικρός σε μέγεθος (μικρότερος και από έναν κόκκο ρυζιού), αλλά επιπλέον φορτίζεται και επαναφορτίζεται ασύρματα. Είναι η πρώτη φορά που επιτυγχάνεται ασύρματη φόρτιση μέσα σε ένα ζωντανό σώμα. Η συσκευή εμφυτεύτηκε σε ένα κουνέλι και λειτουργεί μια χαρά, ενώ σχεδιάζεται και η ανάλογη κλινική δοκιμή σε ανθρώπους.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 May 2014 - 10:30:27 UTC