Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τηλεοπτική αναμέτρηση Γ. Καμίνη - Γ. Σακελλαρίδη αύριο
  • [02] Μεγαλύτερη συμμετοχή και μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ στις ευρωεκλογές ζητεί ο Αλέξης Τσίπρας
  • [03] Τον Σεπτέμβριο τα πρώτα χρήματα στους μικρομεσαίους από το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο
  • [04] Η MAN θα μεταφέρει την παραγωγή των φορτηγών της στην Άγκυρα
  • [05] Αλ. Τουρκολιάς: Προχωράμε δυναμικά στη στήριξη της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας
  • [06] Ιω. Στουρνάρας: Η ύφεση πλησιάζει στο τέλος
  • [07] Σημάδια εξομάλυνσης εμφανίζει η δευτερογενής αγορά ομολόγων
  • [08] Συνεχίζεται η πτώση των τιμών των ακινήτων
  • [09] Στη δημοσιότητα θα δοθούν τα δεδομένα των δορυφόρων που χρησιμοποιήθηκαν στις έρευνες για την πτήση ΜΗ370
  • [10] Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από τη σύγκρουση τρένων κοντά στη Μόσχα
  • [11] Το ηλεκτρονικό τσιγάρο βοηθάει στη διακοπή του καπνίσματος, σύμφωνα με νέα μελέτη
  • [12] Ψυχιατρική κλινική θα επισκέπτεται για ένα μήνα ο Όσκ. Πιστόριους

  • [01] Τηλεοπτική αναμέτρηση Γ. Καμίνη - Γ. Σακελλαρίδη αύριο

    Στην πρώτη τους τηλεοπτική αναμέτρηση θα εμφανιστούν αύριο στον τηλεοπτικό σταθμό «Αντέννα» οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ενώ δεν διαφαίνεται μια τέτοια προοπτική μεταξύ των υποψηφίων για την Περιφέρεια Αττικής Γιάννη Σγουρού και Ρένας Δούρου. Σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους για τον δήμο Αθηναίων, οι δύο άνδρες θα «αναμετρηθούν» στις θέσεις τους για την πρωτεύουσα για πρώτη φορά αύριο, χωρίς να αποκλείει κανείς από τους δύο επανάληψη της αναμέτρησης και άλλες φορές μέχρι τις εκλογές της Κυριακής.

    Στο μεταξύ, δεν διαφαίνεται ανάλογη προοπτική μεταξύ των Ιω. Σγουρού και Ρ. Δούρου, με τους δύο υποψηφίους για την Περιφέρεια Αττικής να κατηγορούν αλλήλους για το μέχρι στιγμής αδιέξοδο.

    Ο κ. Σγουρός σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι αποδέχεται τη διεξαγωγή διακαναλικής συνέντευξης «υπό μια» -όπως σημειώνει- «προϋπόθεση: Η κυρία Δούρου να ανακαλέσει το συκοφαντικό και υβριστικό χαρακτηρισμό της περί διαπλεκόμενου ή να μιλήσει με ονοματεπώνυμο και διεύθυνση». Η κ. Δούρου, σε δική της ανακοίνωση, απαντά ότι «ο όρος διαπλοκή αναφέρεται σε πολιτικές επιλογές και ο όρος διαφθορά αναφέρεται σε αξιόποινες πράξεις».

    [02] Μεγαλύτερη συμμετοχή και μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ στις ευρωεκλογές ζητεί ο Αλέξης Τσίπρας

    Tη θέση ότι στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών υπήρξε πολιτικό μήνυμα καταδίκης των κυβερνητικών εταίρων, διατυπώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην «εφημερίδα των Συντακτών», ενώ τονίζει την ανάγκη να αυξηθεί η συμμετοχή των ψηφοφόρων στον δεύτερο γύρο «για να φύγουν μιά ώρα αρχύτερα.

    Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι όσο πιο μεγάλη είναι η διαφορά τόσο πιο γρήγορα θα έρθει το τέλος των μνημονιακών πολιτικών και προσθέτει ότι αυτό το μήνυμα ανατροπής θα αναγκάσει την κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές.

    [03] Τον Σεπτέμβριο τα πρώτα χρήματα στους μικρομεσαίους από το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

    Ιδρύθηκε στο Λουξεμβούργο το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο από την προηγουμένη εβδομάδα και από τον Σεπτέμβριο οι επιλέξιμες ελληνικές τράπεζες θα ξεκινήσουν να εκταμιεύουν χρήματα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    Όπως ανέφερε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης, οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούν να λάβουν δάνεια ύψους έως 1 εκατ. ευρώ από τον Σεπτέμβριο μέσω του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου και ειδικότερα από το πρώτο υποταμείο αυτού που αφορά στη Χρηματοδότηση των ΜμΕ. Τα δάνεια αυτά, εκτιμάται από το υπουργείο, ότι θα έχουν επιτόκια χαμηλότερα από 1 έως 3 μονάδες από τα επιτόκια της αγοράς.

    Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε ότι μετά την KfW ανοίγει ο δρόμος για να συμμετάσχουν κι άλλοι στο επενδυτικό ταμείο, ενώ για τις ελληνικές μικρομεσαίες είναι μία λύση χρηματοδότησης.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της KfW δρ. Ούλριχ Σρέντερ ανέφερε ότι δάνειο θα μπορούν να λάβουν ΜμΕ με προσωπικό έως 250 εργαζόμενους και τζίρο έως 50 εκατ. ευρώ και διάρκεια που δεν θα μπορεί να ξεπερνά τα 7 χρόνια. Τα δάνεια θα δοθούν για νέες επενδύσεις και κεφάλαιο κίνησης αλλά και αναχρηματοδότηση δανείων, η αποπληρωμή τους θα γίνεται με καταβολή μόνο τόκων και αποπληρωμή στη λήξη του δανείου.

    [04] Η MAN θα μεταφέρει την παραγωγή των φορτηγών της στην Άγκυρα

    Η γερμανική εταιρεία κατασκευής φορτηγών MAN SE θα κλείσει το μοναδικό εργοστάσιο λεωφορείων της στη Γερμανία και θα μεταφέρει την παραγωγή της στην Τουρκία όπου οι μισθοί είναι χαμηλότεροι, απαντώντας έτσι στην πτώση της ζήτησης σε σημαντικές ευρωπαϊκές αγορές.

    Στους 420 εργαζομένους που επηρεάζονται από το μέτρο θα προσφερθούν νέες θέσεις εργασίας σε ένα γερμανικό τμήμα της Volkswagen, της μητρικής εταιρείας της MAN, ανακοίνωσε η MAN, που έχει την έδρα της στο Μόναχο. Η συναρμολόγηση των πούλμαν και των δημόσιων λεωφορείων θα έχει μεταφερθεί από το εργοστάσιο στο Πλάουεν της Γερμανίας στην Άγκυρα ως το Μάρτιο του 2015, ανακοίνωσε η εταιρεία.

    [05] Αλ. Τουρκολιάς: Προχωράμε δυναμικά στη στήριξη της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας

    Ξεκίνησε σήμερα, 20 Μαΐου 2014 η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της.

    Με την ευκαιρία της εισαγωγής των νέων μετοχών, πραγματοποιήθηκε πανηγυρική εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς κήρυξε την έναρξη της διαπραγμάτευσης.

    Ο κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς, δήλωσε ότι η Εθνική, με την κεφαλαιακή της θωράκιση και τη μοναδική της θέση σε ρευστότητα, προχωρά δυναμικά στη στήριξη της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Επίσης, χαρακτήρισε «σταθμό» στη στρατηγική της Τράπεζας την έναρξη διαπραγμάτευσης σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών των νέων μετοχών από την ιδιαίτερα επιτυχημένη αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εθνικής. Στρατηγική, που μεταξύ άλλων, προβλέπει την περαιτέρω διεύρυνση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην Εθνική Τράπεζα.

    [06] Ιω. Στουρνάρας: Η ύφεση πλησιάζει στο τέλος

    Την εκτίμηση ότι η ύφεση πλησιάζει στο τέλος και πως η έξοδος της Ευρώπης από την κρίση είναι προφανής, ενώ η Ελλάδα μπορεί να κοιτάζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, κατά τη διάρκεια δείπνου, χθες βράδυ, της Συνόδου Κορυφής της European Securities and Market Authority.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, «η χώρα εξασφάλισε τη θέση της στην ευρωζώνη και ανέκτησε την αξιοπιστία μεταξύ των διεθνών αγορών».

    Ανέφερε, δε, ότι τα αποτελέσματα της Γενικής Κυβέρνησης κατά το α΄ τετράμηνο 2014, δείχνουν πως η δημοσιονομική έκβαση θα υπερβεί τους στόχους.

    Αναφορικά με την ευρωπαϊκή οικονομία, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι τα πλέον πρόσφατα οικονομικά στοιχεία δείχνουν πως η ανάκαμψη έχει αποκτήσει δυναμική και ότι οι προοπτικές για το τρέχον έτος είναι καλύτερες.

    Κατά τον υπουργό Οικονομικών, η δημοσιονομική προσαρμογή χαλαρώνει, η εμπιστοσύνη επιστρέφει σταδιακά στην ευρωπαϊκή οικονομία και το ΑΕΠ ξαναμπαίνει σε αναπτυξιακή τροχιά.

    [07] Σημάδια εξομάλυνσης εμφανίζει η δευτερογενής αγορά ομολόγων

    Σημάδια εξομάλυνσης εμφανίζει η δευτερογενής αγορά ομολόγων.

    Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου, η οποία είχε φθάσει στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας μία ανάσα κάτω από το 7% (6,90%) κυμαίνονταν πριν από λίγη ώρα στο 6,62%.

    Ως αποτέλεσμα, το περιθώριο, έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, υποχωρεί και αυτό στο επίπεδο του 5,28%, ενώ πριν από τις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής, βάδιζε προς το 6%.

    Ωστόσο, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου παραμένει πάνω από το 5% και συγκεκριμένα στο 5,16%.

    Πάντως, ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι το κύμα ρευστοποιήσεων που καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε όλες σχεδόν τις περιφερειακές αγορές της ευρωζώνης, δείχνει πολύ απλά ότι η κρίση στην ευρωζώνη δεν έχει ξεπεραστεί. Επομένως η "αναλαμπή" των αγορών δεν προεξοφλεί, αλλά ούτε σηματοδοτεί την επιστροφή στην ομαλότητα.

    [08] Συνεχίζεται η πτώση των τιμών των ακινήτων

    Συνεχίστηκε και το πρώτο τρίμηνο η υποχώρηση στις τιμές των ακινήτων, με πιο συγκρατημένο ωστόσο ρυθμό, σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος.

    Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία αυτά, οι τιμές των διαμερισμάτων ήταν κατά μέσο όρο μειωμένες κατά 7,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013.

    Υπενθυμίζεται πάντως ότι τη διετία 2012- 2013 η σωρευτική μείωση των τιμών έφθασε το 22%. Πιο αναλυτικά, η μείωση των τιμών το α΄ τρίμηνο του 2014 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013 ήταν 7,6% για τα «νέα» διαμερίσματα (ηλικίας έως 5 ετών) και 7,5% για τα «παλαιά» (ηλικίας άνω των 5 ετών).

    Οι συναλλαγές (εκτιμήσεις) επί οικιστικών ακινήτων που πραγματοποιήθηκαν με τη διαμεσολάβηση του τραπεζικού συστήματος για οποιονδήποτε λόγο (χρηματοδότηση για αγορά, επαναδιαπραγμάτευση υφιστάμενων δανείων, εγγραφή εξασφάλισης για μη στεγαστικά δάνεια, μεταφορά οφειλών πελατών από μια τράπεζα σε άλλη κλπ) έφθασαν το α΄ τρίμηνο του 2014 τις 3.903.

    [09] Στη δημοσιότητα θα δοθούν τα δεδομένα των δορυφόρων που χρησιμοποιήθηκαν στις έρευνες για την πτήση ΜΗ370

    Η Μαλαισία και η βρετανική εταιρία δορυφόρων Inmarsat ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα δημοσιοποιήσουν τα δεδομένα από τους δορυφόρους που χρησιμοποιήθηκαν για να προσδιοριστεί η πορεία του Μπόινγκ 777 των Malaysia Airlines μέχρι την πτώση του στον Ινδικό Ωκεανό. Οι συγγενείς των 239 επιβατών του αεροσκάφους που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου λίγο μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο, ζητούσαν την πρόσβαση στα δεδομένα αυτά προκειμένου να τα αναλύσουν ανεξάρτητοι ερευνητές.

    Αν και τα συστήματα επικοινωνίας της πτήσης ΜΗ370 είχαν απενεργοποιηθεί, το αεροσκάφος έστελνε ηχητικά σήματα που λαμβάνονταν και εκπέμπονταν από σταθμούς εδάφους και αναμεταδίδονταν από τους δορυφόρους. Οι έρευνες στη θάλασσα ωστόσο δεν έχουν επιτρέψει να βρεθούν ίχνη του αεροσκάφους.

    [10] Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από τη σύγκρουση τρένων κοντά στη Μόσχα

    Μια επιβατική αμαξοστοιχία που κατευθυνόταν προς τον Μόλδοβα συγκρούσθηκε σήμερα κοντά στη Μόσχα με φορτηγό τρένο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι και να τραυματισθούν 15, δήλωσε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

    Η αστυνομία επιβεβαίωσε αυτό τον προκαταρκτικό απολογισμό των τεσσάρων νεκρών και δήλωσε πως δύο βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας ανατράπηκαν. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, εκτροχιάσθηκαν επίσης 16 βαγόνια του φορτηγού τρένου. Η αιτία της σύγκρουσης, η οποία σημειώθηκε στις 12:32 (τοπική ώρα, 11:32 ώρα Ελλάδας) κοντά στην πόλη Νάρο-Φομίνσκ, 55 χλμ. νοτιοδυτικά της Μόσχας, δεν έχει μέχρι στιγμής διευκρινισθεί.

    [11] Το ηλεκτρονικό τσιγάρο βοηθάει στη διακοπή του καπνίσματος, σύμφωνα με νέα μελέτη

    Οι καπνιστές που προσπαθούν να κόψουν το κάπνισμα έχουν 60% περισσότερες πιθανότητες να το καταφέρουν καταφεύγοντας στο ηλεκτρονικό τσιγάρο αντί να χρησιμοποιήσουν υποκατάστατα νικοτίνης όπως τα επιθέματα ή οι τσίχλες και αντί να αρκεστούν μόνο στη δύναμη της θέλησής τους, ανακοίνωσαν σήμερα επιστήμονες.

    Κατά την παρουσίαση των συμπερασμάτων της μελέτης τους που διήρκεσε περισσότερα από πέντε χρόνια και πραγματοποιήθηκε σε δείγμα περίπου 6.000 καπνιστών, οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι, όπως προκύπτει, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στα ποσοστά μείωσης του καπνίσματος κι ως εκ τούτου στα ποσοστά μείωσης των ασθενειών και των θανάτων που συνδέονται με το κάπνισμα.

    Το κάπνισμα, εκτός του ότι μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του πνεύμονα και άλλες ασθένειες του αναπνευστικού, αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες πρόκλησης καρδιοαγγειακών νοσημάτων, που θεωρούνται η πρώτη αιτία θανάτων παγκοσμίως.

    [12] Ψυχιατρική κλινική θα επισκέπτεται για ένα μήνα ο Όσκ. Πιστόριους

    Η δικαστής στη δίκη του Πιστόριους επέβαλε σήμερα στον παραολυμπιονίκη, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο της συντρόφου του, να επισκέπτεται επί ένα μήνα δημόσιο ψυχιατρικό ίδρυμα ως εξωτερικός ασθενής για να υποβάλλεται σε ψυχιατρικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν ήταν ποινικά υπεύθυνος τη νύχτα της 14ης Φεβρουαρίου του περασμένου χρόνου όταν πυροβόλησε και σκότωσε την Ρίβα Στέενκαμπ.

    Οι επισκέψεις στο νοσοκομείο της Πρετόριας Weskoppies -ένα από τα καλύτερα ψυχιατρικά ιδρύματα της Νοτίου Αφρικής- θα ξεκινήσουν στις 26 Μαΐου, ανακοίνωσε η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα. Ο 27χρονος αθλητής θα αξιολογηθεί από τέσσερις από τους καλύτερους ψυχιάτρους στη χώρα. Την περασμένη εβδομάδα, η δικαστής έδωσε εντολή για ψυχιατρική διάγνωση για τον Πιστόριους μετά την κατάθεση μίας ψυχιάτρου ως μάρτυρα υπεράσπισης, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος πάσχει από αγχώδη διαταραχή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 May 2014 - 12:30:26 UTC