Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη «γλώσσα» των νεογέννητων μωρών Dunstan αποκωδικοποιεί η Σορίνα Μοϊσέσκου
  • [02] Επταήμερη προθεσμία από το ΙΚΑ για ρύθμιση εργοδοτικών οφειλών
  • [03] Υπέρ της εφαρμογής συστήματος αμοιβών βάσει της απόδοσης στο Δημόσιο, ο Ι. Στουρνάρας
  • [04] Φωτιά στο Σπήλαιο της Γέννησης στη Βηθλεέμ

  • [01] Τη «γλώσσα» των νεογέννητων μωρών Dunstan αποκωδικοποιεί η Σορίνα Μοϊσέσκου

    Τη «γλώσσα» των νεογέννητων μωρών Dunstan, που δεν γνωρίζει σύνορα και περιορισμούς, τους πέντε ήχους που κάνουν τα βρέφη, όταν θέλουν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, «αποκωδικοποιεί» η Σορίνα Μοϊσέσκου, η οποία ζει τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Παλαγία της Αλεξανδρούπολης, μαζί με τον σύζυγο και την τρίχρονη κόρη της.

    Μάλιστα, την 1η Ιουνίου θα πραγματοποιήσει σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης το πρώτο σεμινάριο «διδασκαλίας» της συγκεκριμένης «γλώσσας» και στη συνέχεια σε άλλες πόλεις, όπως την Κομοτηνή, την Ξάνθη, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Η 43χρονη δηλώνει η μοναδική πιστοποιημένη εισηγήτρια της «γλώσσας» των νεογέννητων μωρών Dunstan για την Ελλάδα και τη Ρουμανία και υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως ξεκίνησε αυτή τη «δραστηριότητα» αφού πρώτα, εφάρμοσε αυτή την «τακτική» στο δικό της παιδί.

    «...Είναι πολιτική της εταιρείας Dunstan να το δοκιμάσουμε (τη γλώσσα) εμείς σαν γονείς, να την αποδεχθούμε, να δούμε την αποτελεσματικότητά της και, αν μας αρέσει, στη συνέχεια προχωράμε στα επόμενα βήματα, δηλαδή την εκπαίδευση, εξέταση και τελικά την πιστοποίηση» σημείωσε. Η «γλώσσα» των νεογέννητων μωρών Dunstan είναι το πρώτο σύστημα αποκωδικοποίησης του κλάματος των βρεφών και ξεκίνησε το 2006, από την Priscilla Dunstan στην Αυστραλία, όταν έφερε στον κόσμο τον γιο της Thomas.

    Με τη «μέθοδο» αυτή, η κ. Μοϊσέσκου βρήκε το «μαγικό ραβδί» που την απάλλαξε από το άγχος, έδιωξε τις αγωνίες και κατάφερε να μεγαλώσει με ηρεμία και ψυχραιμία το μικρό της κοριτσάκι, αφού -όπως λέει- γνώριζε ότι ο κάθε ήχος αντιστοιχούσε σε συγκεκριμένη ανάγκη και έτσι ανταποκρινόταν σωστά, άμεσα και αποτελεσματικά κάθε φορά που η κόρη της, της... μιλούσε.

    [02] Επταήμερη προθεσμία από το ΙΚΑ για ρύθμιση εργοδοτικών οφειλών

    Επταήμερη προθεσμία για να ρυθμίζουν τα χρέη τους, θα δίνει το ΙΚΑ στους εργοδότες- οφειλέτες εισφορών που είχαν υποβάλει αιτήσεις υπαγωγής είτε στη «νέα αρχή» είτε στο παράλληλο καθεστώς ρύθμισης «παλαιών» (έως 31/12/2012) και νέων (από 1/1/2013) χρεών και δεν έχουν καταβάλει την πρώτη δόση. Στο μεταξύ, στη λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης που αντιστοιχούν σε οφειλές ύψους 270 εκατ. ευρώ προχώρησε το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών στο τρίμηνο Ιανουαρίου- Μαρτίου 2014. Συνολικά, κατά το πρώτο τρίμηνο εκδόθηκαν 7.498 εντολές για κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, 1.832 παραγγελίες κατάσχεσης κινητών και ακινήτων, δρομολογήθηκαν 556 κατασχέσεις ακινήτων, ενώ υπήρξαν 133 αναγγελίες πλειστηριασμών.

    [03] Υπέρ της εφαρμογής συστήματος αμοιβών βάσει της απόδοσης στο Δημόσιο, ο Ι. Στουρνάρας

    Υπέρ της εφαρμογής συστήματος αμοιβών βάσει της απόδοσης των δημοσίων λειτουργών, τάσσεται ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, και σημειώνει ότι εφόσον εφαρμοστεί προσεκτικά και σχεδιασμένα ένα τέτοιο σύστημα θα μπορέσει να συμβάλει σημαντικά στην αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα των δημοσίων υπηρεσιών και φορέων.

    «Η εφαρμογή ενός προσεκτικά σχεδιασμένου, δυναμικού και ευέλικτου, προσαρμοσμένου στην ελληνική δημοσιονομική πραγματικότητα, αλλά και βασισμένου στα βέλτιστα παραδείγματα που τηρούνται στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα διεθνώς, συστήματος αμοιβών βάσει απόδοσης των δημοσίων λειτουργών μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των δημοσίων υπηρεσιών και φορέων» είναι η άποψη που διατυπώνει ο υπουργός Οικονομικών.

    Τη θέση του αυτή διατυπώνει ο κ. Στουρνάρας με αφορμή μια ερώτηση που είχε κατατεθεί από τους ανεξάρτητους βουλευτές Γιάννη Κουράκο και Νίκο Νικολόπουλο και με την οποία ζητούσαν από τον κ. Στουρνάρα να απαντήσει αν στον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, καταβάλλεται bonus.

    [04] Φωτιά στο Σπήλαιο της Γέννησης στη Βηθλεέμ

    Φωτιά ξέσπασε, τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο Χριστός και το οποίο βρίσκεται στον υπόγειο χώρο της βασιλικής της Γέννησης στη Βηθλεέμ.

    Ο μητροπολίτης Καπιτωλιάδος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ανέφερε ότι η φωτιά προκλήθηκε πιθανόν από αναμμένο καντήλι και καταστράφηκαν τα καλύματα που βρίσκονται στην Αγία Τράπεζα του προσκηνύματος.

    Στον χώρο έχει δημιουργεί αποπνικτική ατμόσφαιρα λόγω των καπνών και είναι αμφίβολο αν θα μπορούν σήμερα και αύριο να επισκέπτονται τον Ναό, οι προσκηνυτές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 May 2014 - 8:30:23 UTC