Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε ύφεση η φωτιά στην Πύλο
  • [02] Προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους, στην Κρήτη
  • [03] Με Βιολογία, Ν. Λογοτεχνία και Ανάπτυξη Εφαρμογών, συνεχίζονται οι Πανελλαδικές
  • [04] Γ. Ντάισελμπλουμ: Πιθανό ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας
  • [05] Εντός στόχων η συνταξιοδοτική δαπάνη το α' εξάμηνο
  • [06] Δεκάδες νεκροί σε νέες επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ, στη Νιγηρία
  • [07] Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας, 25 χρόνια μετά την Τιενανμέν
  • [08] Είκοσι συναυλίες και εκπλήξεις επιφυλάσσει το φετινό πρόγραμμα του Κήπου του Μεγάρου Μουσικής

  • [01] Σε ύφεση η φωτιά στην Πύλο

    Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στη θέση 'Αγιος Νικόλαος Πύλου. Η φωτιά ξεκίνησε από τον σκουπιδότοπο της Πύλου και λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή πήρε γρήγορα διαστάσεις. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχει κάνει στάχτη περίπου τριακόσια στρέμματα δασικής έκτασης με χαμηλή βλάστηση. Στο σημείο βρίσκονται εικοσιπέντε άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δέκα οχήματα και επιχειρούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

    [02] Προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους, στην Κρήτη

    Προβλήματα δημιούργησαν οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που έπνεαν χθες το απόγευμα και όλο το βράδυ στην ανατολική Κρήτη. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχείρησε σε τρεις περιπτώσεις στο Ηράκλειο για απομάκρυνση δένδρων που είχαν ξεριζωθεί και πινακίδων που είχαν ξηλωθεί απο τους ισχυρούς ανέμους. Επίσης, στη Σητεία Λασιθίου, επενέβη σε άλλες 6 περιπτώσεις οι δυό απο τις οποίες αφορούσαν σε απομάκρυνση δένδρων και άλλες τέσσερις σε απομάκρυνση πινακίδων που είχαν ξηλωθεί.

    Ακόμη, σημειώθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση που σποκαταστάθηκαν άμεσα, ενώ δημιουργήθηκαν και προβλήματα στην κυκλοφορία από τους κάδους απορριμμάτων που μετακινούσαν οι νότιοι άνεμοι. Τέλος, πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε υπόστεγο στην περιοχή του Κατσαμπά, στο Ηράκλειο και ενισχύθηκε λόγω των ανέμων σβήστηκε έπειτα απο μάχη που έδωσαν οι πυροσβέστες για να μην επεκταθεί, ωστόσο κάηκαν 27 οικόσιτα ζώα που βρισκόταν μέσα στο υπόστεγο.

    [03] Με Βιολογία, Ν. Λογοτεχνία και Ανάπτυξη Εφαρμογών, συνεχίζονται οι Πανελλαδικές

    Με τα μαθήματα της Βιολογίας (κατεύθυνσης), της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας (κατεύθυνσης) και Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (κατεύθυνσης) συνεχίζονται σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές των γενικών λυκείων.

    Το μάθημα της Βιολογίας είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τους υποψηφίους που φιλοδοξούν να εισαχθούν στις ιατρικές σχολές. Πέρυσι είχε αριστεύσει σε αυτό το μάθημα το 22,64% των μαθητών, το οποίο και είναι το χαμηλότερο ποσοστό της τελευταίας επταετίας. Οι εξετάσεις για τους υποψήφιους των γενικών λυκείων θα συνεχιστούν την Παρασκευή με τα μαθήματα των Λατινικών (κατεύθυνσης), Χημείας (κατεύθυνσης) και Ανάπτυξης Εφαρμογών (κατεύθυνσης).

    [04] Γ. Ντάισελμπλουμ: Πιθανό ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας

    Η ελληνική οικονομία πρέπει να παρουσιάσει περαιτέρω βελτίωση και τα επιτόκια να μειωθούν περαιτέρω, διαφορετικά η Ελλάδα είναι πιθανόν να χρειαστεί περισσότερη βοήθεια, δήλωσε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής της ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης του στο ολλανδικό κανάλι RTLZ, μετέδωσε η συνδρομητική υπηρεσία του Bloomberg. «Η Ελλάδα έχει τεράστιο δημόσιο χρέος και όταν η χώρα θα πρέπει να το χρηματοδοτήσει μόνη της, θα πρέπει να καταβάλει ένα εκτιμώμενο επιτόκιο της τάξης του 6%-7%. Η Ελλάδα δεν το αντέχει αυτό» δήλωσε ο κ.Ντάισελμπλουμ στη διάρκεια συνέντευξης. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα πιθανό νέο πρόγραμμα στήριξης θα εξεταστεί μετά το καλοκαίρι.

    [05] Εντός στόχων η συνταξιοδοτική δαπάνη το α' εξάμηνο

    Με άνεση κινείται, εντός των προγραμματισμένων στόχων του προϋπολογισμού, η συνταξιοδοτική δαπάνη για το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης «Ήλιος» του υπουργείου Εργασίας.

    Συγκεκριμένα, από το 50% της συνολικής κρατικής επιχορήγησης συντάξεων που έχει προγραμματισθεί για το πρώτο εξάμηνο του 2014, έχει απορροφηθεί το 49,6%. Στην έκθεση του Ιουνίου, ενσωματώνεται για πρώτη φορά η μηνιαία εισροή νέων συνταξιούχων, ανά ταμείο κύριας ασφάλισης και κατηγορία σύνταξης. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, πρόκειται για «δεδομένο βαρύνουσας σημασίας που αντανακλά την ανά ταμείο κύριας ασφάλισης δυναμική εισροής νέων συνταξιούχων και, κατά συνέπεια, την εξέλιξη των χρηματοδοτικών του αναγκών». Για τον μήνα Ιούνιο, το πλήθος των νέων συνταξιούχων για τους οποίους αναγγέλθηκε η καταβολή σύνταξης ανέρχεται σε 9.707. Ο μεγαλύτερος αριθμός νέων συνταξιούχων, εντοπίζεται στο ΙΚΑ σε ποσοστό που αγγίζει περίπου το 65%.

    «Μεταρρυθμιστική τομή στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης που υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια μιας τυπικής αναβάθμισης πληροφοριακών συστημάτων» χαρακτηρίζει το πληροφοριακό σύστημα «Ήλιος», ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από την εφαρμογή του. «Νοικοκυρέψαμε και εκσυγχρονίσαμε το υπουργείο Εργασίας της χώρας μας καθιστώντας το - μέσα σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες - ένα από τα πιο σύγχρονα υπουργεία της Ευρώπης σε οργανωτικό επίπεδο» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και προσθέτει: «Μέσω του συστήματος "Ήλιος", έκλεισε οριστικά και για πάντα η στρόφιγγα των διαρροών των πόρων της κοινωνικής ασφάλισης σε «μαϊμού» συντάξεις και επιδόματα. Όλα πλέον περνούν από τη "μύτη της βελόνας" και οι πόροι που εξοικονομούνται ενισχύουν το ασφαλιστικό σύστημα.

    [06] Δεκάδες νεκροί σε νέες επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ, στη Νιγηρία

    Ένοπλοι της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ σκότωσαν δεκάδες ανθρώπους σε νέες επιθέσεις που εξαπέλυσαν στην πολιτεία του Μπόρνο στη βορειοανατολική Νιγηρία, σύμφωνα με το BBC. Σε μία από τις επιθέσεις, οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον πλήθους που ήταν συγκεντρωμένο στον περίβολο εκκλησίας. Η Μπόκο Χαράμ επιδιώκει από το 2009 μέσω των αυξανόμενων αιματηρών της επιθέσεων τη δημιουργία ισλαμικού κράτους στη Νιγηρία. Οι τελευταίες αυτές επιθέσεις πραγματοποιούνται την ώρα που ο στρατός της Νιγηρίας διαψεύδει πληροφορίες ότι πολλοί στρατηγοί κρίθηκαν ένοχοι για υποστήριξη της οργάνωσης.

    [07] Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας, 25 χρόνια μετά την Τιενανμέν

    Απόλυτη τάξη επικρατούσε την ημέρα της 4ης Ιουνίου στην Πλατεία Τιενανμέν, η οποία αποκλείσθηκε από τις κινεζικές δυνάμεις ασφαλείας για να προληφθεί οποιαδήποτε απόπειρα δημόσιας αναφοράς στην 25η επέτειο της πολυαίμακτης καταστολής της «άνοιξης του Πεκίνου». Τη νύκτα της 3ης προς την 4η Ιουνίου 1989, έπειτα από επτά εβδομάδες κινητοποιήσεων των διαδηλωτών, στην πλειοψηφία τους φοιτητών και εργατών, που ζητούσαν δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες με την υποστήριξη εκατοντάδων τανκς ξεκίνησαν την επίθεση πυροβολώντας εναντίον του πλήθους για να ανοίξουν δρόμο προς την εμβληματική πλατεία στο κέντρο του Πεκίνου και να πνίξουν στο αίμα την κινητοποίηση.

    Κανένας επίσημος απολογισμός δεν έχει δοθεί για την καταστολή της «άνοιξης του Πεκίνου». Ομως στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από ανεξάρτητες πηγές αναφέρονται σε εκατοντάδες έως και χιλιάδες νεκρούς μόνο στο Πεκίνο. Οι κινεζικές αρχές επέβαλαν σήμερα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας γύρω από την Πλατεία Τιενανμέν για να προλάβουν οποιαδήποτε απόπειρα δημόσιας εκδήλωσης. Οι ξένοι δημοιογράφοι αποκλείσθηκαν από την πλατεία, ενώ σωματική έρευνα και έλεγχος ταυτοτήτων επιβλήθηκε στους επισκέπτες. Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, τουλάχιστον 66 άνθρωποι συνελήφθησαν προληπτικά, ετέθησαν σε κατ΄οίκον περιορισμό ή απομακρύνθηκαν από το Πεκίνο καθώς πλησίαζε η επέτειος.

    [08] Είκοσι συναυλίες και εκπλήξεις επιφυλάσσει το φετινό πρόγραμμα του Κήπου του Μεγάρου Μουσικής

    Με ενθουσιασμό και πυρετώδεις προετοιμασίες, το Μέγαρο ανοίγει τον Κήπο του για πέμπτη συνεχή χρονιά, στήνοντας ένα μαγικό σκηνικό στο κέντρο της πόλης, με πολλή μουσική, χορό και εκπλήξεις. «Η εποχή έχει ανάγκη από τραγούδι και εμείς προσπαθούμε να το προσφέρουμε στην καλύτερη δυνατή του μορφή» ανέφερε κατά την παρουσίαση των εκδηλώσεων στον Κήπο ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Γιώργος Κουρουπός. Στόχος του οργανισμού - όπως είπε- είναι να γίνει ο Κήπος «ο επίγειος παράδεισος του τραγουδιού». Ένας χώρος αναψυχής, δροσιάς, χαλάρωσης και διασκέδασης, με τις εκδηλώσεις του να εκπροσωπούν όλα τα είδη της μουσικής και ν' αποτελούν ένα «πολύχρωμο μπουκέτο» που θα ικανοποιήσει όλο το φάσμα των απαιτήσεων του κοινού.

    Αναγνωρισμένοι και αγαπημένοι καλλιτέχνες, αλλά και νέοι τραγουδοποιοί που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μουσική σκηνή, πλαισιώνουν τις είκοσι συναυλίες, που θα πραγματοποιηθούν το φετινό καλοκαίρι, στον Κήπο του Μεγάρου και φιλοδοξούν να ταξιδέψουν το κοινό σε τόπους μουσικούς: μπλουζ, τζαζ, σουίνγκ, βαλς, ροκ, κλασική, άμπιεντ, έντεχνο, ρεμπέτικο, μπαλάντες, μικρασιάτικα. «Η περσινή επιτυχία μας έδωσε την δυνατότητα να γίνουμε φέτος ακόμα πιο τολμηροί σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό» είπε η διευθύντρια παραγωγής, Εφη Ανδρεάδη. Ο κύκλος εκδηλώσεων ξεκινά με τον Νίκο Πορτοκάλογλου, ο οποίος ανοίγει πανιά για «Λιμάνια ξένα», από το παρελθόν και το παρόν της ελληνικής τραγουδοποιίας( 6/6).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 June 2014 - 8:30:26 UTC