Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σειρά πολιτικών και διπλωματικών επαφών του Ευ. Βενιζέλου, στη Βαρσοβία
  • [02] Συνεδριάζει η ΚΟ των ΑΝΕΛ, μετά και τις τελευταίες αποχωρήσεις βουλευτών
  • [03] Ευνοϊκότερη μετατροπή του κατηγορητηρίου ζήτησε η εισαγγελέας για τον 23χρονο που επιτέθηκε σε μαθητή στο Παλαιό Φάληρο

  • [01] Σειρά πολιτικών και διπλωματικών επαφών του Ευ. Βενιζέλου, στη Βαρσοβία

    Σειρά πολιτικών και διπλωματικών επαφών, στη Βαρσοβία, είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος συμμετέχει στις επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η επέτειο της Ημέρας της Ελευθερίας της Πολωνίας, με την οποία τιμάται το Κίνημα της Αλληλεγγύης.

    Ο κ. Βενιζέλος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να έχει σύντομες συνομιλίες με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μπάρακ Ομπάμα και τον υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι.

    Είχε, επίσης, την ευκαιρία να συγχαρεί τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, εκ μέρους της Ελλάδας και της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών είχε, επίσης, επαφές με τον επικεφαλής της Γραμματείας του Κράτους της Αγίας Έδρας, Καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίνι, με τους προέδρους της Αλβανίας, Μπ.Νισανί και της Αυστρίας, Χ.Φίσερ, με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αριντς, της πορτογαλικής κυβέρνησης, Πάουλο Πόρτας, τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θ. Γιάγκλαντ και μεγάλο αριθμό υπουργών Εξωτερικών. Τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια των επαφών ήταν η επιλογή προσώπων για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία, τη Συρία, τη Λιβύη και την Αίγυπτο.

    [02] Συνεδριάζει η ΚΟ των ΑΝΕΛ, μετά και τις τελευταίες αποχωρήσεις βουλευτών

    Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου, η οποία ξεκίνησε πριν απο περίπου μία ώρα. Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι οι τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα με τις αποχωρήσεις των δυο βουλευτών, της Μίκας Ιατρίδου και του Βασίλη Καπερνάρου, καθώς και η στάση του κόμματος στην άρση ασυλίας των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής.

    [03] Ευνοϊκότερη μετατροπή του κατηγορητηρίου ζήτησε η εισαγγελέας για τον 23χρονο που επιτέθηκε σε μαθητή στο Παλαιό Φάληρο

    Την ενοχή του 23χρονου κατηγορουμένου για την επίθεση σε βάρος μαθητή, έξω από το σχολείο του στο Παλαιό Φάληρο, τον Ιανουάριο του 2013, με μετατροπή όμως του κατηγορητηρίου σε ευνοϊκότερη κατηγορία ζήτησε η εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

    Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από τους δικαστές του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου να κηρύξουν ένοχο τον κατηγορούμενο για την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και όχι για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο όπως έχει εισαχθεί κατά το παραπεμπτικό βούλευμα.

    Σημειώνεται ότι η δικογραφία περιλαμβάνεται σε αυτές που ερευνούν οι εφέτες ανακρίτριες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου για εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής, αν και ο ίδιος ο κατηγορούμενος αρνείται κάθε σχέση του με το κόμμα.

    Σύμφωνα με την εισήγηση της εισαγγελέως στην πράξη του κατηγορουμένου "δεν υπήρχε ενδεχόμενος δόλος καθώς στόχος του ήταν το πρόσωπο του θύματος". Τέλος, αναφερόμενη σε μηνύματα που είχε στείλει πριν την επίθεση από το κινητό τηλέφωνό του ο κατηγορούμενος στην φίλη του και συμμαθήτρια του θύματος στα οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "θα κανονίσει" τον μαθητή, η εισαγγελέας τόνισε πως ο 23χρονος "δεν δικαιολόγησε πειστικά ότι δεν έστησε ενέδρα στο θύμα". Σημειώνεται ότι αν γίνει δεκτή από το δικαστήριο η εισήγηση της εισαγγελέως για την μετατροπή της κατηγορίας, ο 23χρονος θα έχει ηπιότερη ποινική μεταχείριση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 June 2014 - 10:30:23 UTC