Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Μπέζας: Δημιουργούμε ένα ελάχιστο δίκτυο υγειονομικής προστασίας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων
  • [02] Αποζημίωση 100.000 ευρώ θα καταβάλει ο Π. Καμμένος για τα CDS
  • [03] ΕΛΣΤΑΤ: Στο 26,8% η ανεργία τον Μάρτιο
  • [04] Το ευρώ υποχωρεί, εν αναμονή των ανακοινώσεων της ΕΚΤ
  • [05] Μείωση των εγγεγραμένων ανέργων του ΟΑΕΔ
  • [06] Αλ. Τουρκολιάς: Η Εθνική Τράπεζα είναι σε θέση να παίξει τον ρόλο που της αρμόζει στην ελληνική οικονομία
  • [07] Αυξάνονται τα ληξιπρόθεσμα του Δημοσίου
  • [08] Προς 2,9 εκατ. δολάρια πωλήθηκαν πρωτότυπα χειρόγραφα και σχέδια του Τζον Λένον
  • [09] Οι Παλαιστίνιοι καλούν την Ουάσινγκτον να λάβει «σοβαρά μέτρα» εναντίον του Ισραήλ
  • [10] Μέχρι τις 15 Ιουνίου, στο Ωδείο Αθηνών, η 37η Γιορτή του Βιβλίου
  • [11] Χρ. Ζερεφός: Η Ελλάδα είναι από τις τελευταίες χώρες που θα πληγούν από την κλιματική αλλαγή

  • [01] Αντ. Μπέζας: Δημιουργούμε ένα ελάχιστο δίκτυο υγειονομικής προστασίας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

    «Θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ελάχιστο δίκτυο υγειονομικής προστασίας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων» τονίζει ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ερωτηθείς για την απόφαση της κυβέρνησης να γίνονται πλέον δεκτοί, χωρίς οικονομικά «εμπόδια», στα νοσοκομεία του ΕΣΥ τα περίπου 2.000.000 ανασφάλιστων πολιτών. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχει, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα περίοδο, ένα υγειονομικό δίκτυο προστασίας το οποίο θα εξασφαλίσει ένα ελάχιστο επίπεδο υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την οικονομική, την κοινωνική, την ασφαλιστική τους κατάσταση» τονίζει ο κ. Μπέζας.

    «Οι ανασφάλιστοι πολίτες και αυτοί που έχουν χάσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία θα μπορούν πλέον να νοσηλεύονται είτε για πολυήμερη νοσηλεία είτε για βραχεία νοσηλεία στα νοσοκομεία της χώρας δωρεάν» σημειώνει ο υφυπουργός Υγείας.

    Σε ερώτηση αν έχει κοστολογηθεί το ύψος της δαπάνης που θα απαιτηθεί για τη νοσηλεία των ανασφάλιστων, ο υφυπουργός Υγείας τονίζει ότι «υπάρχουν πόροι«.

    [02] Αποζημίωση 100.000 ευρώ θα καταβάλει ο Π. Καμμένος για τα CDS

    Αποζημίωση 100.000 ευρώ καλείται να καταβάλει ο πρόεδρος των ΑνΕλ, Πάνος Καμμένος στην εταιρία IJ PARTNERS και τον πρόεδρο και εκπρόσωπό της, Θεόδωρο Μαργέλλο, με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου που έκρινε αναληθείς τις καταγγελίες του πολιτικού σχετικά με «κερδοσκοπικές διαδικασίες» το 2009 από την αγοραπωλησία ασφαλίστρων πιστωτικού κινδύνου (CDS) επί ελληνικών ομολόγων, με εμπλοκή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αλλά και του αδελφού του τότε πρωθυπουργού, Αντρίκου Παπανδρέου.

    Με την απόφασή του (αριθμός 2284/2014) το δικαστήριο επιδικάζει στην ενάγουσα εταιρία το ποσό των 100.000 ευρώ για ηθική βλάβη που δέχεται ότι υπέστη από τις δημόσιες καταγγελίες του κ. Καμμένου περί επένδυσης που έκανε στη χρεοκοπία της Ελλάδας μέσω αγοράς και πώλησης ασφαλίστρων πιστωτικού κινδύνου.

    [03] ΕΛΣΤΑΤ: Στο 26,8% η ανεργία τον Μάρτιο

    Στο 26,8% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Μάρτιο εφέτος (έναντι 27,2% τον Μάρτιο 2013 και 26,9% τον Φεβρουάριο εφέτος), με τον αριθμό των ανέργων να ανέρχεται σε 1.274.843 άτομα.

    Συγκεκριμένα, από τη μηνιαία έρευνα εργατικού δυναμικού προκύπτουν τα εξής:

    Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.274.843 άτομα και μειώθηκαν κατά 29.420 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο 2013 (μείωση 2,3%) και κατά 1.466 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2014 (μείωση 0,1%).

    Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.482.345 άτομα και μειώθηκε κατά 9.972 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο 2013 (μείωση 0,3%) και αυξήθηκε κατά 11.857 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2014 (αύξηση 0,3%).

    Στις γυναίκες, το ποσοστό ανεργίας (30,6% τον Μάρτιο εφέτος από 30,8% τον Μάρτιο πέρυσι) παραμένει σημαντικά υψηλότερο από εκείνο των ανδρών (23,8% από 24,4%).

    Ηλικιακά, το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας καταγράφεται στους νέους 15- 24 ετών (58,3% τον Μάρτιο εφέτος από 59,7% τον Μάρτιο πέρυσι)- παρά τα ειδικά προσωρινά προγράμματα απασχόλησης.

    [04] Το ευρώ υποχωρεί, εν αναμονή των ανακοινώσεων της ΕΚΤ

    Το ευρώ υποχώρησε κοντά σε χαμηλό επίπεδο 4 μηνών, καθώς οι επενδυτές αναμένουν να δουν ποιά μέτρα θα ανακοινώσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της για να αντιμετωπίσει την απειλή του αποπληθωρισμού για την Ευρωζώνη. Η ισοτιμία του ευρώ διαμορφώθηκε στα 1,3598 δολάρια, κοντά στο χαμηλό 4μήνου των 1,35855 δολαρίων την περασμένη Πέμπτη. Το ευρώ έχει υποχωρήσει 3% από το επίπεδο κοντά στα 1,40 δολάρια που ήταν, μετά τη δήλωση του Προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στις 8 Μαΐου ότι είναι πιθανή η λήψη μέτρων από την κεντρική τράπεζα στη συνεδρίαση του Ιουνίου.

    Η ΕΚΤ αναμένεται ευρύτατα να μειώσει τα επιτόκιά της, καθιστώντας μάλιστα για πρώτη φορά αρνητικό το επιτόκιο για τις καταθέσεις που κάνουν σε αυτήν οι τράπεζες της Ευρωζώνης. Θεωρούν επίσης οι επενδυτές ότι η ΕΚΤ θα προσφέρει μακροχρόνια δάνεια στις τράπεζες με τον όρο ότι θα αυξήσουν αυτές με τη σειρά τους τα δάνεια στην πραγματική οικονομία. Η ΕΚΤ θα είναι η πρώτη από τις «τέσσερις μεγάλες» κεντρικές τράπεζες του κόσμου που θα επιβάλει αρνητικά επιτόκια στις καταθέσεις, τα οποία σημαίνουν ουσιαστικά ότι οι τράπεζες θα πληρώνουν για να «παρκάρουν» τα διαθέσιμά τους σε αυτή.

    [05] Μείωση των εγγεγραμένων ανέργων του ΟΑΕΔ

    Μειωμένος κατά 2,98% ή κατά 25.452 άτομα από τον μήνα Μάρτιο, είναι ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων για τον μήνα Απρίλιο 2014 ανήλθε σε 828.299 άτομα έναντι 853.751 τον Μάρτιο.

    Από αυτά 444.492 (ποσοστό 53,66%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών, και 383.807 (ποσοστό 46,34%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

    Ειδικότερα, από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων οι 342.861 είναι άνδρες (ποσοστό 41,39%) και οι 485.438 είναι γυναίκες (ποσοστό 58,61%). Οι περισσότεροι από τους εγγεγραμμένους ανέργους έχουν δευτεροβάθμια εκπαίδευση (το 49%), περίπου το 59% είναι γυναίκες, ενώ οι έξι στους δέκα είναι ηλικίας από 30 έως 54 ετών. Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, που δεν αναζητούν εργασία για τον μήνα Απρίλιο, ανήλθε σε 164.819 άτομα, έναντι 200.875 τον Μάρτιο και εμφανίζεται μειωμένο κατά 17,95%.

    [06] Αλ. Τουρκολιάς: Η Εθνική Τράπεζα είναι σε θέση να παίξει τον ρόλο που της αρμόζει στην ελληνική οικονομία

    «Η ελληνική ναυτιλία, τα τελευταία χρόνια της κρίσης, υπέστη λιγότερες ζημίες από οποιαδήποτε άλλη ναυτιλιακή δύναμη, διότι είχε αποφύγει τις υπερβολές και αντιμετώπισε την κρίση ως ευκαιρία. Πέτυχε τη σημαντικότατη ανανέωση του στόλου, τη μεγέθυνση και την εξειδίκευση, ενώ διατήρησε την πρωτοκαθεδρία σε όρους χωρητικότητας στα δεξαμενόπλοια και τη σημαντική θέση στα φορτηγά» επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς, μιλώντας χθες το βράδυ σε δείπνο, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης των «Ποσειδωνίων» παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, των υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Ναυτιλίας & Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και πλήθους εφοπλιστών.

    Αναφερόμενος στην Εθνική Τράπεζα ο κ. Τουρκολιάς επισήμανε ότι το ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο της Εθνικής Τράπεζας παρουσιάζει χαμηλό ποσοστό επισφαλειών, που ανέρχεται μόλις στο 6% του συνολικού χαρτοφυλακίου, πολύ χαμηλότερο σε σύγκριση με τον μέσο όρο στο χαρτοφυλάκιο του ανταγωνισμού (εγχώριου και διεθνούς). «Οι πρόσφατες επιτυχημένες αυξήσεις κεφαλαίου -με σημαντικό συντελεστή υπερκάλυψης- χάρη και στη δική σας συμμετοχή, έθεσε τη βάση για την κατάταξη της Εθνικής μεταξύ των πλέον εύρωστων κεφαλαιακά ομίλων στην Ευρωζώνη, ενσωματώνοντας ακόμη και τις αυστηρότερες αρχές της Βασιλείας ΙΙΙ, των οποίων η πλήρης εφαρμογή προβλέπεται για το 2024. Ως αποτέλεσμα των επιτυχημένων αυξήσεων, η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη μετοχική βάση διευρύνθηκε σημαντικά σε 43% από 16%, με ισχυρή συμμετοχή και έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οίκους του εξωτερικού. Παράλληλα, η πολυμετοχικότητα ενισχύθηκε περαιτέρω, με 7 ξένους επενδυτές να διακρατούν από 1% του Μετοχικού της Κεφαλαίου» ανέφερε ο κ. Τουρκολιάς, απευθυνόμενος στους εφοπλιστές.

    «Η Εθνική Τράπεζα, όπως έχει ανακοινώσει, είναι σε θέση να παίξει τον ρόλο που της αρμόζει στην ελληνική οικονομία, διοχετεύοντας, το 2014 τρία δισ. ευρώ στην ελληνική αγορά σε υγιείς επιχειρήσεις κάθε κλάδου και κάθε μεγέθους. Ευνόητο είναι ότι η χρηματοδότηση της ναυτιλίας θα διεκδικήσει σημαντικό μερίδιο. Ήδη, έχει προχωρήσει η έγκριση δανείων, που αφορούν νέες επενδύσεις προς την πραγματική οικονομία και τη ναυτιλία, ενώ έχει ήδη απορροφηθεί το 41,1% από τα συγχρηματοδοτούμενα έργα» είπε επίσης ο κ. Τουρκολιάς.

    [07] Αυξάνονται τα ληξιπρόθεσμα του Δημοσίου

    Στα 4,765 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Απρίλιο, έναντι 4,719 δισ. ευρώ τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία μηνιαίας παρακολούθησης των μεγεθών της γενικής κυβέρνησης που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ανήλθαν σε 531 εκατ. ευρώ, έναντι 459 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο.

    Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης ανήλθαν τον Απρίλιο σε 3,035 δισ. ευρώ έναντι 2,925 δισ. ευρώ τον Μάρτιο, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε 428 εκατ. ευρώ έναντι 459 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, των υπουργείων σε 264 εκατ. ευρώ έναντι 242 εκατ. ευρώ, των νοσοκομείων σε 831 εκατ. ευρώ έναντι 885 εκατ. ευρώ και των λοιπών νομικών προσώπων σε 206 εκατ. ευρώ έναντι 208 εκατ. ευρώ.

    [08] Προς 2,9 εκατ. δολάρια πωλήθηκαν πρωτότυπα χειρόγραφα και σχέδια του Τζον Λένον

    Πρωτότυπα χειρόγραφα και σχέδια του πρώην τραγουδιστή των Μπίτλς, Τζον Λένον, πωλήθηκαν έναντι συνολικά 2,9 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's. Η τιμή στην οποία πωλήθηκαν τα έργα είναι διπλάσια αυτής που αρχικά είχε εκτιμηθεί. Συνολικά δημοπρατήθηκαν 89 κομμάτια από το βιβλίο του Λένον με τίτλο «On His Own Write» του 1964 και το «A Spaniard In the Works» του 1965.

    Το μεγαλύτερο ποσό δόθηκε για το «The Singularge Experience of Miss Anne Duffield», το οποίο αποτελεί την παρωδία του Σέρλοκ Χολμς που είχε γράψει ο Λένον και πωλήθηκε προς 209.000 δολάρια.

    [09] Οι Παλαιστίνιοι καλούν την Ουάσινγκτον να λάβει «σοβαρά μέτρα» εναντίον του Ισραήλ

    Οι Παλαιστίνιοι κάλεσαν σήμερα τις ΗΠΑ να «λάβουν σοβαρά μέτρα» εναντίον του Ισραήλ μετά την ανακοίνωση από το εβραϊκό κράτος για την ανέγερση 1.500 νέων κατοικιών στους εβραϊκούς οικισμούς στα κατεχόμενα παλαιστιναικά εδάφη, ως απάντηση για το σχηματισμό της παλαιστινιακής κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

    Το Ισραήλ ανακοίνωσε την κατασκευή 1.100 νέων κατοικιών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και 400 άλλων στην κατεχόμενη και προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ ως απάντηση στο σχηματισμό της παλαιστινιακής κυβέρνησης εθνικής ενότητας που υποστηρίζεται από το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς. Η παλαιστινιακή κυβέρνηση "εθνικής συναίνεσης", όπως αποκληθηκε, η οποία αποτελείται από ανεξάρτητες προσωπικότητες, ανέλαβε χθες καθήκοντα και έγινε ευνοϊκά δεκτή από τις ΗΠΑ, τον ΟΗΕ, την ΕΕ και τη Ρωσία, προς μεγάλη απογοήτευση του Ισραήλ. «Αυτές οι προκηρύξεις διαγωνισμών (για την ανέγερση των κατοικιών στους οικισμούς) ανακοινώνονται τη στιγμή που ο κόσμος έχει δηλώσει την υποστήριξή του προς την παλαιστινιακή κυβέρνηση. Το Ισραήλ πρέπει να αντιληφθεί ότι η πολιτική του εποικισμού που εφαρμόζει είναι απαράδεκτη. Πιστεύω πως η παλαιστινιακή διοίκηση θα δώσει μια απάντηση χωρίς προηγούμενο» δήλωσε από την πλευρά του προς το παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής προεδρίας Ναμπίλ Ρουντέινα.

    [10] Μέχρι τις 15 Ιουνίου, στο Ωδείο Αθηνών, η 37η Γιορτή του Βιβλίου

    Εγκαινιάστηκε χθες, στο Περιστύλιο του Ωδείου Αθηνών, η 37η Γιορτή Βιβλίου την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (ΣΕΒΑ). Τα εγκαίνια έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, που είπε πως «το βιβλίο άντεξε, παρά τις απώλειες, την κρίση». Οι εκδηλώσεις της Γιορτής Βιβλίου, που θα διαρκέσουν έως και τις 15 Ιουνίου, περιλαμβάνουν έναν μεγάλο αριθμό βιβλιοπαρουσιάσεων, με εκδόσεις που αντιπροσωπεύουν την πρόσφατη παραγωγή, όπως και ποικίλες ειδικές βραδιές με θέματα όπως το αστυνομικό μυθιστόρημα και η σχέση του με το μητροπολιτικό περιβάλλον της Αθήνας, οι ελληνικοί προσανατολισμοί του ξένου κόμικ ή οι νέες τεχνολογίες και τα πνευματικά δικαιώματα. Ιδιαίτερο βάρος θα έχουν οι εκδηλώσεις για τα παιδιά, που περιλαμβάνουν από μουσικά παιχνίδια και παιχνίδια άσκησης της προσοχής μέχρι εργαστήρια και αφηγήσεις παραμυθιών.

    Η Γιορτή Βιβλίου οργανώνεται για πρώτη φορά φέτος στο Ωδείο Αθηνών ενώ τη χρονιά που ξεκίνησε, το 1978, είχε διοργανωθεί στο Άλσος Κηφισιάς. Από τότε μέχρι σήμερα η έκθεση έχει αλλάξει αρκετά «στέκια», αλλά για πολλά χρόνια λειτούργησε στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου και στο Πεδίον του Άρεως.

    [11] Χρ. Ζερεφός: Η Ελλάδα είναι από τις τελευταίες χώρες που θα πληγούν από την κλιματική αλλαγή

    «Η Ελλάδα είναι μία από τις πλουσιότερες περιβαλλοντικά χώρες, καθώς έχει από τους πλουσιότερους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο βιοτόπους στον πλανήτη. Έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ευρώπη με 16.300 χλμ., ιδεώδεις συνθήκες θερμοκρασίας θαλάσσης, υγρασίας αέρα και ανέμου και η φύση της Ελλάδας είναι πάντα δροσερή και έτοιμη να υποδεχθεί τον άνθρωπο. Η Ελλάδα έχει όλων των ειδών τα κλίματα: το μεσογειακό κυριαρχεί, αλλά έχει επίσης εύκρατο και αλπικό στα βουνά της». Αυτό δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα περιβάλλοντος.

    Το φετινό μήνυμα «Ύψωσε τη φωνή σου και όχι τη στάθμη της θάλασσας», επιλέχθηκε από τον ΟΗΕ προκειμένου να επισημάνει τους κινδύνους που επιφέρει η κλιματική αλλαγή και τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

    Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βραβευμένος με νόμπελ Έλληνας καθηγητής συμπληρώνει ότι «οι Έλληνες πρέπει να δείξουμε τον ανάλογο σεβασμό στη χλωρίδα και την πανίδα της χώρας, αλλά ταυτόχρονα να λάβουμε και μέτρα προστασίας για την προσαρμογή μας σε πρώτη φάση σε ένα περιβάλλον, που ενδεχομένως να έχουμε συχνούς καύσωνες ή συχνές εναλλαγές του καιρού ή συχνότερα ακραία καιρικά φαινόμενα. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά». Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Ζερεφό, «η Ελλάδα είναι μία ευλογημένη χώρα, γιατί το περιβάλλον της είναι τόσο μοναδικό και έχει τέτοια αντοχή στις μεταβολές της κλιματικής αλλαγής, που θα είναι από τις τελευταίες χώρες που θα πληγούν απ' αυτήν». Το περιβάλλον της Ελλάδας είναι σπουδαίο και μοναδικό, όπως λέει και δεν πρέπει να καταστραφεί από ανθρωπογενείς παρεμβάσεις. Κρούει δε, τον κώδωνα του κινδύνου, ιδιαίτερα στο θέμα των πυρκαγιών, καθώς όπως τονίζει «αν και δεν μπορούν να αποφευχθούν όλες, μπορεί ωστόσο να μειωθεί σημαντικά το φαινόμενο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 June 2014 - 10:30:28 UTC