Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να προκαλέσει θόρυβο, χωρίς να υπάρχει θέμα
  • [02] Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ούτε αθώο ούτε τρέχον είναι το κλείσιμο της Βουλής
  • [03] Την αντίθεσή του στην ιδωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ εξέφρασε ο Αλ. Τσίπρας
  • [04] Ν. Βούτσης: «Επικίνδυνο βήμα περιστολής της Δημοκρατίας» η διακοπή των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής
  • [05] ΣΥΡΙΖΑ: Έκθετος ο πρωθυπουργός για το άρον - άρον κλείσιμο της Βουλής
  • [06] Την επόμενη εβδομάδα στη δημοσιότητα η έκθεση του ΔΝΤ
  • [07] Η ΕΚΤ μείωσε το βασικό της επιτόκιο στο 0,15%
  • [08] Διαθέσιμη και στην Ελλάδα η διαδραστική υπηρεσία εικονικής περιήγησης Google Street View

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να προκαλέσει θόρυβο, χωρίς να υπάρχει θέμα

    Η κυβέρνηση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι για άλλη μια φορά προσπαθεί να προκαλέσει θόρυβο, χωρίς να υπάρχει θέμα, με αφορμή το κλείσιμο της Βουλής.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε ότι η Βουλή συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της, όπως γίνεται τα τελευταία σαράντα χρόνια. Ανέφερε δε επ' αυτού ότι τον Ιούνιο ξεκινούν πάντα τα θερινά τμήματα και τα νομοσχέδια που περνούν έχουν την ίδια νομική και τυπική ισχύ.

    [02] Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ούτε αθώο ούτε τρέχον είναι το κλείσιμο της Βουλής

    «Ούτε αθώο ούτε τρέχον είναι το κλείσιμο της Βουλής» εκτιμά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστηρίζοντας ότι «στόχος είναι η παραγραφή ή η θεμελίωση επιχειρημάτων παραγραφής για όλα τα αδικήματα που έχουν τελεστεί από υπουργούς, πρωθυπουργούς και αντιπροέδρους κυβερνήσεων για την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο...».

    Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Κανείς δεν μπορεί να πείσει ότι αυτό το κλείσιμο, που ήταν αιφνιδιαστικό, δεν αφορούσε ένα ξέπλυμα ολκής ποινικών ευθυνών κυβερνητικών προσώπων που και σήμερα ασκούν εξουσία. Ο κ. Βενιζέλος είναι πρωταγωνιστής σε μία σειρά από εκκρεμείς δικογραφίες....Θεωρώ ότι η κυβέρνηση κι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκαναν ένα πολύτιμο δώρο και στον κ. Βενιζέλο και σε άλλα πρόσωπα, που κανονικά θα έπρεπε να υποβληθούν, όπως ο κάθε πολίτης, κι όσο υπάρχει ισονομία στη χώρα αυτή, στην εξέταση των δικογραφιών που αφορούν τα πρόσωπά τους. Δεν υπάρχει πολίτης στη χώρα αυτή, για το πιο μικρό αδίκημα, ο οποίος ν΄απολαμβάνει τέτοιου είδους ασυλία».

    [03] Την αντίθεσή του στην ιδωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ εξέφρασε ο Αλ. Τσίπρας

    Δίνοντας έμφαση στο δημοψήφισμα που έγινε στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία τοπικών φορέων κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε σήμερα ότι η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος βρίσκει τη χώρα εγκλωβισμένη σε μια καταστροφική για το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους μνημονιακή πολιτική. Σε δήλωσή του, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι παραλίες, δάση, αρχαιολογικοί χώροι, λιμάνια, αεροδρόμια, ορυκτοί πόροι, ακόμα και το νερό, το απαραίτητο συστατικό για τη ζωή είναι σε διαδικασία εκποίησης, σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης, πώλησης, πράγμα που εγκυμονεί πολύ μεγάλους κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Εξαίροντας τη δράση των συνομιλητών του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι μαζί με την τοπική κοινωνία συγκρότησαν ένα ευρύ και αρραγές πλουραλιστικό μέτωπο, προκειμένου να προστατεύσουν το δημόσιο αγαθό, το νερό, από τη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης που θα οδηγούσε, όπως και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στην υποβάθμιση της ποιότητας του δημόσιου αυτού αγαθού, καθώς και σε τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγιεινή.

    [04] Ν. Βούτσης: «Επικίνδυνο βήμα περιστολής της Δημοκρατίας» η διακοπή των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής

    «Επικίνδυνο βήμα περιστολής της Δημοκρατίας» χαρακτηρίζει ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής. «Σε συνθήκες κρίσης που περνά η χώρα δεν θα έπρεπε να ισχύει ο θεσμός των θερινών τμημάτων. Διότι οι εκκρεμότητες είναι πάρα πολύ μεγάλες, πόσω μάλλον γιατί μεσολάβησε η 15ήμερη διακοπή για το Πάσχα και η αναγκαία 15ήμερη διακοπή λόγω των εκλογών. Δηλαδή συζητάμε αν είναι καλό να κλείνει η Βουλή περί τον Απρίλιο. Είναι απίστευτα πράγματα αυτά και θεωρούμε ότι είναι ένα επικίνδυνο βήμα περιστολής της δημοκρατίας» υποστηρίζει ο Ν. Βούτσης.

    Σύμφωνα με τον κ. Βούτση η κυβέρνηση με την κίνησή της αυτή προσπαθεί να αποσιωπήσει «πράγματα που γνωρίζουμε και πράγματα που δεν γνωρίζουμε. Αυτά που γνωρίζουμε τα έχουμε εκθέσει, δηλαδή το να μην έρθουν στην Ολομέλεια τα προαπαιτούμενα μέτρα για τις δόσεις των ενός και ενός δισ. ευρώ. Δεν είναι τυχαίο ότι η δόση του ενός δισ. ευρώ πηγαίνει για φθινόπωρο. Να μην συζητηθούν σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων οι προτάσεις που εκκρεμούν για προ ημερησίας συζήτηση και βεβαίως πλήθος υποθέσεων που εκκρεμούν για την επιτροπή δεοντολογίας ... Αυτά είναι τα ομολογημένα,αν υπάρχουν και ανομολόγητα και σχεδιασμοί που έχουν σχέση με τον ανασχηματισμό ή με την στρατηγική για την Προεδρία της Δημοκρατίας ή για άλλα μείζονα θέματα δεν τα γνωρίζουμε αυτήν τη στιγμή».

    [05] ΣΥΡΙΖΑ: Έκθετος ο πρωθυπουργός για το άρον - άρον κλείσιμο της Βουλής

    Ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει την κυβέρνηση ότι «το εσπευσμένο και αναιτιολόγητο κλείσιμο της Βουλής συνιστά μια απαράδεκτη πράξη που συμβάλλει στην περαιτέρω απαξίωση της Δημοκρατίας». Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Σαμαράς «φοβάται την ανοιχτή Βουλή, εχθρεύεται τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και επιλέγει τις "ασφαλείς" συνθέσεις των θερινών τμημάτων για να ολοκληρώσει τις μνημονιακές του υποχρεώσεις με τον πιο ανώδυνο για την κυβέρνηση τρόπο, αλλά και για να μεταφερθούν τον Οκτώβριο οι συζητήσεις άρσης ασυλίας» μεταξύ των οποίων του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, αλλά και του Ηλία Κασιδιάρη για την υπόθεση Μπαλτάκου. Επίσης, κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι είναι έκθετος για τη χθεσινή του απόφαση να κλείσει άρον- άρον τη Βουλή και για έναν επιπλέον λόγο, «αφού έχει χρέος απέναντι στους πολίτες και τη δημοκρατία να συζητηθεί το θέμα της Χρυσής Αυγής, όπως επανειλημμένα έχει ζητήσει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όπως επιβάλλεται από την αναγκαιότητα καταπολέμησης του ναζιστικού φαινομένου».

    [06] Την επόμενη εβδομάδα στη δημοσιότητα η έκθεση του ΔΝΤ

    Η έκθεση της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα με επικεφαλής τον Πολ Τόμσεν, για την 5η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, θα δοθεί τελικά στη δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του ΔΝΤ. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι λεπτομέρειες για τη δημοσιοποίηση τη έκθεσης, όπως και για την τηλεφωνική ενημέρωση του Πολ Τόμσεν, θα γνωστοποιηθούν μέσα στις επόμενες μέρες. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του ΔΝΤ, μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, η έκθεση θα δινόταν γύρω στις 6 χθες το απόγευμα (στη μία σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας), αλλά θα δημοσιοποιείτο στις 12 το μεσημέρι (στις 7 σήμερα το απόγευμα ώρα Ελλάδας). Μια ώρα νωρίτερα, είχε προγραμματιστεί ενημέρωση δημοσιογράφων από τον κ. Τόμσεν σχετικά με την έκθεσή του, μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης. Την περασμένη Παρασκευή, το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου συζήτησε την έκθεση Τόμσεν και αποφάσισε την εκταμίευση 3,41 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

    [07] Η ΕΚΤ μείωσε το βασικό της επιτόκιο στο 0,15%

    Τη μείωση του βασικού της επιτοκίου επί πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης στο επίπεδο του 0,15% ανακοίνωσε πριν λίγο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Πρόκειται για ιστορικό «χαμηλό» από τη θέσπιση του ευρώ την 1.1.1999 και την έκδοση τραπεζογραμματίων και νομισμάτων την 1.1.2002, έως σήμερα.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε τα επιτόκια αναφοράς της ΕΚΤ διαμορφώνονται ως εξής:

    Πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης του Ευρωσυστήματος: 0,15% (έναντι 0,25% που ίσχυε έως τώρα) Διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης : 0,40% (έναντι 0,75%) Διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων: (αρνητικό) -0,10% (έναντι 0,00%) Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία μεταβολή στα επιτόκια αναφοράς της ΕΚΤ είχε πραγματοποιηθεί στις 13/11/2013. Τα επιτόκια που ανακοινώθηκαν σήμερα θα ισχύσουν από τις 11 τρέχοντος.

    [08] Διαθέσιμη και στην Ελλάδα η διαδραστική υπηρεσία εικονικής περιήγησης Google Street View

    Η διαδραστική υπηρεσία Street View, που εμπλουτίζει τους ψηφιακούς χάρτες της Google, είναι πλέον διαθέσιμη και στην Ελλάδα, επιτρέποντας την τρισδιάστατη εικονική περιήγηση στους δρόμους της Ελλάδας, σε χώρους πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, αλλά και στο εσωτερικό κάθε είδους ιδιωτικών επιχειρήσεων, με εικόνες από κάμερες λήψης 360 μοιρών. Η Ελλάδα θα είναι η 56η χώρα στον κόσμο (η πρώτη ήταν οι ΗΠΑ το 2007), όπου θα διατεθεί η συγκεκριμένη διαδικτυακή υπηρεσία, στην οποία οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση μέσω του υπολογιστή τους, της ταμπλέτας ή του κινητού τηλεφώνου τους, από οποιοδήποτε σημείο βρίσκονται.

    Την υπηρεσία αυτή, που παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση της Google Ελλάς στο Ζάππειο Μέγαρο, προτίθεται να αξιοποιήσει το υπουργείο Πολιτισμού, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος σε χαιρετισμό του, με στόχο την προβολή των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας. Η σχετική συμφωνία με την Google θα υπογραφεί πολύ σύντομα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 June 2014 - 12:30:27 UTC