Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Υπό αντίξοες συνθήκες η εκλογική μάχη της Ελιάς
  • [02] Συνελήφθη 44χρονη που παρίστανε τη γιατρό
  • [03] Κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων
  • [04] Ράλι στα ελληνικά ομόλογα μετά τη μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ
  • [05] Ι. Στουρνάρας: Κακώς εκδήλωσε ανησυχία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  • [06] Η Alpha Bank σχεδιάζει έκδοση ομολόγων, σύμφωνα με το Reuters
  • [07] Αμερικανικό μαχητικό συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή στην Καλιφόρνια
  • [08] Μπ. Ομπάμα: Νέες κυρώσεις στη Ρωσία αν δεν αλλάξει στάση στο θέμα της Ουκρανίας

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Υπό αντίξοες συνθήκες η εκλογική μάχη της Ελιάς

    «Απαντήσεις» στα στελέχη της παράταξης που έχουν ασκήσει εσωκομματική κριτική έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στους υποψήφιους της Ελιάς-Δημοκρατικής Παράταξης για τις ευρωεκλογές, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, θέτοντας παράλληλα τους στόχους της δημοκρατικής παράταξης, του ΠΑΣΟΚ, της Ελιάς από εδώ και έπειτα.

    Ως προς αυτό μίλησε για την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη διαμόρφωση του ευρύτερου δυνατού παραταξιακού σχήματος με κορμό πάντα το ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το νόημα είχε η δήλωση του το βράδυ των εκλογών περί «ιδρυτικού συνεδρίου της παράταξης» τον Οκτώβριο. Αυτό, συνέχισε, προϋποθέτει ότι θα γίνουν όλες οι εσωκομματικές διαδικασίες που πρέπει να γίνουν στο ΠΑΣΟΚ στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, «χωρίς μιζέριες και ατασθαλίες οργανωτικές και δημοκρατικές του παρελθόντος», τις οποίες όπως είπε έχει ζήσει στο πετσί του σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο. «Απαντώντας» σε όσους έχουν «αγωνίες» σε σχέση με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, εξήγησε τι σημαίνει «ηγεσία», «τι σημαίνει να κουβαλάς το βάρος της ευθύνης και των χειρισμών, ένα βάρος που δεν σου ανήκει προσωπικά αλλά σου έλαχε ιστορικά και για τη χώρα και για την παράταξη». Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ούτε ο ίδιος είναι ευχαριστημένος, για να προσθέσει: «Υπάρχει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, αλλά ηγεσία δεν είναι μια ατομική υπόθεση αλλά συλλογική υπόθεση, ευθύνης, συνέπειας, αξιοσύνης, εντιμότητας», για να συμπληρώσει ακόμα ότι «πράγματι χρειάζομαι κι εγώ μια διαδικασία και ένα φόρουμ για να πω κι εγώ -γιατί είναι ηθική και ιστορική μου υποχρέωση-, αυθεντικά και χωρίς καμία σκοπιμότητα και καμία έκπτωση, τη γνώμη μου για το πώς πορεύτηκε η παράταξη αλλά και για τη στάση όλων των ανθρώπων της παράταξης». «Ανθρώπων της παράταξης εντός ή εκτός εισαγωγικών», συνέχισε, «γιατί αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσει και θα ξεκαθαρίσει μέσα από μια συνεδριακή διαδικασία του ΠΑΣΟΚ όπου ο καθένας θα έρθει να πει την άποψη του ολοκληρωμένα και έντιμα για να ακούσει ο λαός ποιος είναι και τι προτείνει ο καθένας».

    Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι η εκλογική μάχη της Ελιάς έγινε υπό αντίξοες συνθήκες, καθώς μεταξύ άλλων «υπήρχε και η 5η φάλαγγα ανάμεσα σε αυτούς που δηλώνουν ότι ανήκουν στην παράταξη».

    [02] Συνελήφθη 44χρονη που παρίστανε τη γιατρό

    Μία 44χρονη που παρουσιαζόταν ως γιατρός και διακινούσε απομιμητικά συμπληρώματα διατροφής γνωστής εταιρείας, συνέλαβε η Οικονομική Αστυνομία. Η 44χρονη, σύμφωνα με την αστυνομία, παρουσίαζε πλαστά πτυχία ιατρικής και διατηρούσε και παράνομο ιατρείο στο κέντρο της Αθήνας. Στο «ιατρείο» υπήρχε ανηρτημένη η προβλεπόμενη πινακίδα με αριθμό μητρώου, που ανήκει σε άλλο (νόμιμο) ιατρείο. Εντός του «ιατρείου» βρέθηκαν ανηρτημένα πλαστά πτυχία ιατρικής, από πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

    Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά πτυχία ιατρικής, πλήθος κενών φιαλών, μπλοκ με χειρόγραφες αποδείξεις λιανικών συναλλαγών και φορολογικά παραστατικά με Α.Φ.Μ. ανύπαρκτων εταιρειών.

    Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, απάτη, νοθεία τροφίμων και παράβαση της νομοθεσίας περί σημάτων.

    [03] Κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων

    Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν αυτή την ώρα διαδηλωτές που συμμετέχουν στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ κατά του μέτρου της αξιολόγησης, της διαθεσιμότητας και των απολύσεων στον δημόσιο τομέα.

    Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών όπου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι καθαρίστριες του υπουργείου που ζητούν την επαναπρόσληψή τους.

    [04] Ράλι στα ελληνικά ομόλογα μετά τη μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ

    Ράλι στην αγορά ομολόγων συνόδευσε την απόφαση της ΕΚΤ να ενισχύσει την ρευστότητα του ευρωσυστήματος με μη συμβατικά μέτρα, μείωση του βασικού επιτοκίου κύριων πράξεων αναχρηματοδότησης στο 0,15% και αρνητικά επιτόκια καταθέσεων (-0,10%).

    Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών η απόδοση του νέου ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 6,10% από 6,47% που έκλεισε χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,40% να υποχωρήσει στο 4,70% από 5,04% που έκλεισε χθες.

    Αντίστοιχα, η απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου με το οποίο η Αθήνα βγήκε εκ νέου στις αγορές, η οποία κινείται αντιστρόφως ανάλογα της τιμής του, υποχώρησε στο 4,71%, καθώς εκδηλώθηκε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον.

    Διαβάστε επίσης:

    Η ΕΚΤ μείωσε το βασικό της επιτόκιο στο 0,15%

    [05] Ι. Στουρνάρας: Κακώς εκδήλωσε ανησυχία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

    «Κακώς εκδήλωσε ανησυχία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για την ανακοίνωση της Κομισιόν σχετικά με την παραίτηση του Χάρη Θεοχάρη από τη θέση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

    Σύμφωνα με τον υπουργό, «ό,τι επιτεύχθηκε στην Ελλάδα, επιτεύχθηκε με το αίσθημα ευθύνης της κυβέρνησης, των βουλευτών που τη στηρίζουν και κυρίως με τις θυσίες του ελληνικού λαού».

    [06] Η Alpha Bank σχεδιάζει έκδοση ομολόγων, σύμφωνα με το Reuters

    Η Alpha Bank προσέλαβε τις τράπεζες Citigroup, HSBC, JP Morgan και Mediobanca για να προχωρήσουν σε παρουσιάσεις σε επενδυτές (roadshow) από τις 10 Ιουνίου, ενόψει μίας πιθανής έκδοσης ακάλυπτων ομολόγων υψηλής διαβάθμισης, μετέδωσε το Ρόιτερ, επικαλούμενο δήλωση ενός επικεφαλής διαχειριστή.

    [07] Αμερικανικό μαχητικό συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή στην Καλιφόρνια

    Δύο αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη κατέπεσαν σε δυο χωριστά μεταξύ τους αεροπορικά ατυχήματα, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

    Το ένα από αυτά, όπως ανέφερε η εφημερίδα Λος Άντζελες Τάιμς, έπεσε και συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή στην πόλη Ιμπίριαλ της Καλιφόρνια.

    Το ένα στρατιωτικό αεροσκάφος, ένα μαχητικό AV-8B Harrier των Πεζοναυτών, έπεσε σε δύο σπίτια στην πόλη Ιμπίριαλ, αλλά κανείς από όσους ήταν στο έδαφος τη στιγμή της συντριβής δεν τραυματίστηκε, αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα.

    Ο πιλότος του μαχητικού που προφανώς έχασε τον έλεγχο του αεροσκάφους χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα του και διασώθηκε με ελαφρά τραύματα.

    Το δεύτερο περιστατικό συνέβη αρκετές ώρες αργότερα, όταν ένα F-18E Superhornet συνετρίβη στον Ειρηνικό Ωκεανό, ενώ επιχειρούσε προσνήωση στο αεροπλανοφόρο Καρλ Βίνσον. Ο πιλότος του αεροσκάφους διασώθηκε.

    Τα αίτια των δύο ατυχημάτων ερευνώνται.

    [08] Μπ. Ομπάμα: Νέες κυρώσεις στη Ρωσία αν δεν αλλάξει στάση στο θέμα της Ουκρανίας

    Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει στη διάθεσή του δύο με τέσσερις εβδομάδες για να "αλλάξει ρότα" στο θέμα της Ουκρανίας και σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθεί αντιμέτωπος με επιπρόσθετες κυρώσεις, προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

    Η μερική αποχώρηση των Ρώσων στρατιωτών από τα σύνορα με την Ουκρανία και το γεγονός ότι η Μόσχα δεν αποσταθεροποιεί τη γειτονική χώρα "ανοιχτά και σαφώς", δεν σημαίνουν ότι "μπορούμε να επιτρέψουμε τρεις ή τέσσερις ή έξι μήνες συνεχιζόμενης βίας και σύγκρουσης στην Ουκρανία",δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος μετά τις συνομιλίες που είχε στις Βρυξέλλες με τους ηγέτες των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7).

    Η διεθνής κοινότητα θα παρακολουθεί τι κάνει ο Πούτιν στις επόμενες "δύο, τρεις, τέσσερις εβδομάδες" και εάν η Μόσχα παραμένει στην πορεία που ακολουθεί σήμερα, τότε θα αντιμετωπίσει "επιπρόσθετο κόστος", πρόσθεσε.Ο Ομπάμα δήλωσε επίσης ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι θα "δει" τον Πούτιν στην τελετή για την επέτειο από τα 70 χρόνια της Απόβασης των Συμμάχων στη Νορμανδία, αύριο στη Γαλλία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 June 2014 - 20:30:24 UTC