Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Νορμανδία ο Κάρολος Παπούλιας, για την 70ή επέτειο της απόβασης
  • [02] Συνέχεια Πανελλαδικών με Χημεία, Λατινικά, Ηλεκτρολογία και Ανάπτυξη Εφαρμογών
  • [03] Επί ποδός η Τροχαία για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
  • [04] Μέτρα της ΕΚΤ για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη
  • [05] Ένοπλος άνοιξε πυρ σε πανεπιστήμιο του Σιάτλ
  • [06] Συνελήφθη ο άνδρας που θεωρείται ύποπτος για τον φόνο τριών αστυνομικών, στον Καναδά

  • [01] Στη Νορμανδία ο Κάρολος Παπούλιας, για την 70ή επέτειο της απόβασης

    Στην πόλη Καν (Caen) της Νορμανδίας, βρίσκεται από χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, για να λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 70ή επέτειο από την απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο κ. Παπούλιας και η σύζυγός του θα συμμετέχουν σήμερα στις 12:30 (ώρα Ελλάδας) σε δεξίωση στο κάστρο της πόλης Μπενουβίλ ( Benouville ). Πρόκειται για μια παραθαλάσσια μικρή κωμόπολη στην περιφέρεια του Καλβαντός (Calvados) όπου τον Ιούνιο του 1944 το 6ο σώμα των Βρεττανών αλεξιπτωτιστών διεκπεραίωσε με επιτυχία την επιχείρηση «Pegasus Bridge», επικρατώντας στις γέφυρες της πόλης. Μετά τη δεξίωση, οι 17 προσκεκλημένοι αρχηγοί κρατών θα συμμετέχουν σε «οικογενειακή φωτογραφία» γύρω από τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στη δε συνέχεια θ'ακολουθήσει επίσημο γεύμα. Στις 15:30 (ώρα Ελλάδας) το σύνολο των προσκεκλημένων θα μεταβεί στην παραλία Ουϊστριάμ ( Ouistreham ) για την επίσημη κεντρική επετειακή τελετή.

    [02] Συνέχεια Πανελλαδικών με Χημεία, Λατινικά, Ηλεκτρολογία και Ανάπτυξη Εφαρμογών

    Το εμπόδιο της Χημείας καλούνται να περάσουν σήμερα οι υποψήφιοι της θετικής κατεύθυνσης και ιδιαίτερα των ιατρικών σχολών, όπου το μάθημα αυτό έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη βαρύτητα στον υπολογισμό της τελικής βαθμολογίας. Οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης εξετάζονται στα Λατινικά, της τεχνολογικής κατεύθυνσης 1 στην Ηλεκτρολογία και της τεχνολογικής κατεύθυνσης 2 στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.

    Με τις σημερινές εξετάσεις των Πανελλαδικών κλείνει η πιο δύσκολη εβδομάδα για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων, καθώς εξετάστηκαν στον μεγαλύτερο όγκο των μαθημάτων κατεύθυνσης.

    [03] Επί ποδός η Τροχαία για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

    Αυξημένα θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τη διάρκεια του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

    Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων θα ισχύσει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου από σήμερα. Το μέτρο θα εφαρμοστεί ως εξής:

    1. Σήμερα, Παρασκευή, για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16.00 έως 22.00 και το Σάββατο 7 Ιουνίου για το ρεύμα εξόδου από ώρα 08.00 έως 13.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

    α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη χ/θ 145 έως τη χ/θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

    β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

    γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

    δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

    [04] Μέτρα της ΕΚΤ για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανακοίνωσε την Πέμπτη ένα σύνολο μέτρων πρόσθετης χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής της, που περιλαμβάνουν τη μείωση των επιτοκίων και τη χορήγηση στοχευμένων δανείων στα πιστωτικά ιδρύματα, προκειμένου να ενισχυθεί ο τραπεζικός δανεισμός προς την πραγματική οικονομία. Στη συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι τόνισε ότι, εάν χρειασθεί, η ΕΚΤ θα λάβει μη συμβατικά μέτρα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής της, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο της εκτύπωσης χρήματος - να εφαρμοστεί δηλαδή η πολιτική της λεγόμενης ποσοτικής χαλάρωσης.

    Το πακέτο των μέτρων που ανακοίνωσε η ΕΚΤ χθες περιλαμβάνει τη μείωση του βασικού επιτοκίου αναχρηματοδότησής της από το 0,25% στο 0,15% και τη μείωση του επιτοκίου αποδοχής καταθέσεων σε αρνητικό έδαφος για πρώτη φορά στην Ιστορία του ιδρύματος - συγκεκριμένα στο -0,10%. Περιλαμβάνει επίσης τη χορήγηση 4ετών δανείων με πολύ χαμηλό επιτόκιο - που φέτος θα φθάσουν συνολικά στα 400 δισ. ευρώ - στις τράπεζες της Ευρωζώνης, με την προϋπόθεση ότι θα δοθούν δάνεια από τις τράπεζες στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά (όχι όμως για στεγαστικά δάνεια), με στόχο τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας. Στα μέτρα περιλαμβάνονται, επίσης, η προετοιμασία για την αγορά από την ΕΚΤ τιτλοποιημένων ομολόγων με στόχο τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η επιμήκυνση της διαδικασίας χορήγησης ρευστότητας στις τράπεζες χωρίς πλαφόν με σταθερό επιτόκιο και η άρση της «αποστείρωσης» της ρευστότητας που είχε δημιουργηθεί με τις αγορές ομολόγων που είχε κάνει στο παρελθόν η ΕΚΤ.

    Διαβάστε επίσης:

    Ράλι στα ελληνικά ομόλογα μετά τη μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ

    [05] Ένοπλος άνοιξε πυρ σε πανεπιστήμιο του Σιάτλ

    Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ σε ένα χριστιανικό πανεπιστήμιο στο Σιάτλ των ΗΠΑ, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο ένοπλος εισήλθε στο κτίριο του πανεπιστημίου Seattle Pacific University στις 15:00 (01:00 ώρα Ελλάδος) και άνοιξε πυρ με ένα κυνηγετικό όπλο, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της αστυνομίας του Σιάτλ, Κρις Φόουλερ.

    Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά του ενόπλου, δήλωσε ο Φόουλερ, ενώ οι δύο εξ αυτών νοσηλεύονται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Ένας μαθητής που βρισκόταν στο κτίριο κατάφερε να ακινητοποιήσει τον άνδρα, όταν αυτός σταμάτησε να πυροβολεί προκειμένου να γεμίσει και πάλι με πυρομαχικά το όπλο του. Περισσότεροι μαθητές παρενέβησαν ώστε να κρατήσουν ακινητοποιημένο τον ένοπλο, δήλωσε ο Φόουλερ. Οι αρχές δήλωσαν ότι ο ύποπτος συνελήφθη και βρίσκεται υπό κράτηση, ενώ τα κίνητρα πίσω από την επίθεση παραμένουν άγνωστα.

    [06] Συνελήφθη ο άνδρας που θεωρείται ύποπτος για τον φόνο τριών αστυνομικών, στον Καναδά

    Ο άνδρας που θεωρείται ύποπτος για τον φόνο τριών αστυνομικών και τον τραυματισμό ακόμη δύο, στη μέση του δρόμου την Τετάρτη, συνελήφθη στο Μόνκτον του ανατολικού Καναδά το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα/σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και αυτόπτη μάρτυρα. Μια κάτοικος, η Μισέλ Τιμποντό περιέγραψε μιλώντας στο CTV, πρώτο τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας, ότι είδε επίλεκτες ομάδες της καναδικής αστυνομίας να συλλαμβάνουν τον ύποπτο που βρισκόταν πίσω από το σπίτι της. «Είμαι τελειωμένος» φώναξε ο 24χρονος ενώ παραδιδόταν στους αστυνομικούς, διηγήθηκε η Τιμποντό.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 June 2014 - 6:30:23 UTC