Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ι. Στουρνάρας: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει «ενσυνειδήτως τη χώρα του»
  • [02] Β. Οικονόμου: Να συγκροτηθεί μια μεγάλη κεντροαριστερή παράταξη με κυβερνητικό πρόγραμμα
  • [03] Στις 17 Ιουνίου θα ανοίξει εκ νέου η Βουλή
  • [04] Στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ 20 εκατ. λαθραία τσιγάρα
  • [05] Χωρίς παγίδες τα θέματα της σημερινής ημέρας, στις πανελλαδικές εξετάσεις
  • [06] Εισέβαλαν στα ΕΛΤΑ στην Πρέβεζα και έφυγαν με 6.000 ευρώ
  • [07] Ακόμη 120.689 δικαιούχοι έλαβαν το «κοινωνικό μέρισμα»
  • [08] Η Κρ. Λαγκάρντ αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  • [09] Έκρηξη με στόχο την αυτοκινητοπομπή του επικρατέστερου υποψηφίου για την προεδρία, στο Αφγανιστάν

  • [01] Ι. Στουρνάρας: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει «ενσυνειδήτως τη χώρα του»

    Απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει ο υπουργός Οικονομικών Ιω. Στουρνάρας, αναφορικά με δηλώσεις που έκανε ο Αλ. Τσίπρας στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde». Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο κ. Στουρνάρας σε γραπτή ανακοίνωσή του: «Ο κ. Τσίπρας, αναφέρεται για μια ακόμη φορά απαξιωτικά στο πρόσωπό μου, λέγοντας ότι το Βερολίνο με επέβαλε στη θέση του υπουργού Οικονομικών και ότι θέλει να με επιβάλει και στη Διοίκηση της Τραπέζης της Ελλάδος με σκοπό να γίνει μόνιμη η λιτότητα. Αυτό είναι προσβλητικό και δείχνει ένδεια επιχειρημάτων». Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση: «Τον κ. Τσίπρα τον αντιμετώπισα και τον αντιμετωπίζω, με τον δέοντα θεσμικό σεβασμό, όλα αυτά τα χρόνια στη Bουλή, εξηγώντας του την αξία της σταθερότητας του νομίσματος ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την ευημερία του λαού μας. Λυπάμαι για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά ζητήματα, όπως η οικονομική σταθερότητα και η αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Με προσωπικές εμμονές και με ύβρεις εναντίον μου δεν συμβάλλει στον δημιουργικό διάλογο. Είναι κρίμα που καταφέρεται με συνεντεύξεις του σε εφημερίδες του εξωτερικού εναντίον του Έλληνα υπουργού Οικονομικών με τέτοιους χαρακτηρισμούς, βλάπτοντας ενσυνειδήτως τη χώρα του. Επαναλαμβάνω, ενσυνειδήτως. Αυτό καταγράφεται στην προσωπική του ιστορία» καταλήγει η δήλωση του κ. Στουρνάρα.

    [02] Β. Οικονόμου: Να συγκροτηθεί μια μεγάλη κεντροαριστερή παράταξη με κυβερνητικό πρόγραμμα

    Την ανάγκη «συγκρότησης μιας μεγάλης κεντροαριστερής παράταξης, μιας δημοκρατικής παράταξης που να έχει κυβερνητικό πρόγραμμα και κυβερνητική κατεύθυνση για να μπορέσει να επηρεάσει καθοριστικά τα πολιτικά πράγματα του τόπου σε μια προοδευτική κατεύθυνση» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου μετά την ανεξαρτητοποίησή του και την αποχώρησή του από τη Δημοκρατική Αριστερά.

    «Η Κεντροαριστερά», τονίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής, «θα πρέπει να οριοθετηθεί αυτόνομα και βάσει του δικού της προσώπου και του δικού της προγράμματος. Όχι βάσει ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ. Αν ενωθούν οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς θα είναι πραγματικά σε πολύ μεγάλο εκλογικό ποσοστό και κοινωνική απήχηση».

    Όπως σημειώνει ο κ. Οικονόμου, στόχος είναι η παράταξη αυτή να ενώσει «όλες τις δυνάμεις που είναι στο χώρο της κεντροαριστεράς, την Ελιά, το Ποτάμι, κινήσεις που υπάρχουν, θα ήθελα πολύ και τη Δημοκρατική Αριστερά και προσωπικότητες που δεν είναι σήμερα ενταγμένες κάπου. Αυτή η παράταξη, αυτή η δύναμη να παίξει έναν καθοριστικό ρόλο στην κατεύθυνση ξεπεράσματος της κρίσης με δίκαιο τρόπο, με κοινωνική δικαιοσύνη, με αναπτυξιακό πρόγραμμα και βέβαια πάντα με δημοσιονομική σταθερότητα για να μην γυρίσουμε στα παλιά λάθη και στις παλιές κακές συνήθειες».

    Ο κ. Οικονόμου καθιστά σαφές ότι «η σταθερότητα έχει μεγάλη σημασία για μένα, πρώτον, σε σχέση με το όχι κάθε τρεις και λίγο εκλογές, έχει αξία σχετικά με το να υπάρξει ένα προοδευτικό πρόγραμμα και μία προοπτική ευρωπαϊκή».

    [03] Στις 17 Ιουνίου θα ανοίξει εκ νέου η Βουλή

    Στις 17 Ιουνίου θα ανοίξει εκ νέου η Βουλή, οπότε και ξεκινάνε οι εργασίες του Α' Θερινού Τμήματος, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Ιουλίου. Οι εργασίες του Γ΄ θερινού Τμήματος θα αρχίσουν στις 2 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 3 Οκτωβρίου. Σειρά νομοσχεδίων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα καθώς δεν ολοκληρώθηκε η επεξεργασία τους, λόγω του κλεισίματος της Ολομέλειας της Βουλής, θα συζητηθούν και θα ψηφιστούν από το Α' θερινό Τμήμα. Μεταξύ αυτών των νομοσχεδίων είναι: * Του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με το «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας - Αττικής, και Θεσσαλονίκης». * Του Υπουργείου Υγείας που αφορά Προσαρμογή στο Εθνικό Δίκαιο Κοινοτικής Οδηγίας για τη θέσπιση διαδικασιών ενημέρωσης σχετικά με την ανταλλαγή, μεταξύ των κρατών μελών, ανθρώπινων οργάνων που προορίζονται για μεταμόσχευση καθώς και Ρυθμίσεις για την Ψυχική Υγεία.
  • Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τη «Ρύθμιση θεμάτων Εφοδιαστικής». * Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις Υδατοκαλλιέργειες.

    [04] Στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ 20 εκατ. λαθραία τσιγάρα

    Σημαντική επιτυχία στην προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής σημείωσαν χθες, (05/06/2014) οι υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ ΠΔ Αττικής, σε συνεργασία με το Ε' Τελωνείο Πειραιά, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

    Ειδικότερα, αξιοποιώντας πληροφορίες που περιήλθαν στην Υπηρεσία, εντόπισαν και κατάσχεσαν στο λιμάνι του Πειραιά μεγάλες ποσότητες καπνικών σε δύο εμπορευματοκιβώτια, από σύνολο τριών, που προήρχοντο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με δηλωθέν εμπόρευμα στα φορτωτικά έγγραφα «είδη γραφείου». Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι τα δύο εμπορευματοκιβώτια περιείχαν συνολικά 1.996 χαρτοκιβώτια ήτοι 19.960.000 τεμάχια τσιγάρων μάρκας «777» ενώ το τρίτο περιείχε είδη γραφείου με προφανή σκοπό την παραπλάνηση των Αρχών.

    [05] Χωρίς παγίδες τα θέματα της σημερινής ημέρας, στις πανελλαδικές εξετάσεις

    Χωρίς παγίδες για τους προετοιμασμένους μαθητές, χαρακτηρίζονται τα θέματα της Χημείας (θετική κατεύθυνση), των Λατινικών (θεωρητική κατεύθυνση), της Ηλεκτρολογίας (τεχνολογική κατεύθυνση 1) και Πληροφορικής (τεχνολογική κατεύθυνση 2) στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων.

    Η πρωτοτυπία φέτος για τα Λατινικά, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, ήταν ότι οι υποψήφιοι κλήθηκαν να μεταφράσουν τρία κείμενα αντί για δύο. Μειωμένης δυσκολίας, σε σχέση με πέρυσι, κρίνονται τα θέματα της Χημείας στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της θετικής κατεύθυνσης. Πιο εύκολα σε σχέση με πέρυσι κρίνονται τέλος και τα μαθήματα των δυο κύκλων της τεχνολογικής κατεύθυνσης.

    [06] Εισέβαλαν στα ΕΛΤΑ στην Πρέβεζα και έφυγαν με 6.000 ευρώ

    Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στους νομούς Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας για τον εντοπισμό και την σύλληψη τεσσάρων ατόμων τα οποία στις 10 το πρωί, έκαναν ληστεία στα ΕΛΤΑ Καναλακίου. Σύμφωνα με αστυνομικές πήγες, οι δύο ληστές που ήταν οπλισμένοι με δύο πιστόλια και ισάριθμες χειροβομβίδες και με ακάλυπτα τα πρόσωπά τους, εισέβαλαν στα ΕΛΤΑ ενώ οι δύο συνεργοί τους περίμεναν στην είσοδο του υποκαταστήματος. Με την απειλή των όπλων, άρπαξαν έξι χιλιάδες ευρώ που υπήρχαν στο ταμείο και βγαίνοντας επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν. Οι τέσσερις δράστες μιλούσαν μεταξύ τους αλβανικά, ενώ από τα χαρακτηριστικά τους, εκτιμάται πως είναι Ρομά.

    [07] Ακόμη 120.689 δικαιούχοι έλαβαν το «κοινωνικό μέρισμα»

    Πιστώθηκε σήμερα στους λογαριασμούς 120.689 νοικοκυριών που υπέβαλαν αίτηση μέχρι 3 Ιουνίου 2014, «κοινωνικό μέρισμα» ύψους 77.343.674 ευρώ, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός των νοικοκυριών που έλαβαν μέχρι σήμερα το «κοινωνικό μέρισμα» διαμορφώνεται σε 326.601, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 210.564.456 ευρώ και το μέσο ποσό ανά νοικοκυριό στα 645 ευρώ.

    Με βάση τον νόμο, το κοινωνικό μέρισμα καταβάλλεται εφάπαξ, είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή του ΕΚΑΣ ή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα. Παράλληλα, συνεχίζεται μέχρι 30 Ιουνίου 2014, η υποβολή αιτήσεων.

    [08] Η Κρ. Λαγκάρντ αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

    Η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λέγοντας πως προτίθεται να ολοκληρώσει τη θητεία της επικεφαλής του ΔΝΤ.

    «Δεν είμαι υποψήφια και ο λόγος που δεν είμαι υποψήφια είναι ότι έχω δουλειά», δήλωσε η Λαγκάρντ απαντώντας σε ερώτηση στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λονδίνο.

    [09] Έκρηξη με στόχο την αυτοκινητοπομπή του επικρατέστερου υποψηφίου για την προεδρία, στο Αφγανιστάν

    Τέσσερις νεκροί είναι ο απολογισμός από τη διπλή βομβιστική επίθεση που εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα στη δυτική Καμπούλ και είχε στόχο την αυτοκινητοπομπή του επικρατέστερου υποψηφίου για την προεδρία του Αφγανιστάν Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ, οκτώ ημέρες πριν από τον β' γύρο των εκλογών. Η αυτοκινητοπομπή δέχτηκε επίθεση από "έναν καμικάζι που οδηγούσε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο" και "από μία νάρκη" που είχε τοποθετηθεί στον δρόμο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Σαγέντ Γκουλ Αγα Χασεμί, επικεφαλής της αστυνομίας της Καμπούλ

    Η επίθεση σημειώθηκε έξω από ξενοδοχείο της δυτικής Καμπούλ, όπου λίγο πριν ο Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ είχε πραγματοποιήσει προεκλογική συγκέντρωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 June 2014 - 12:30:24 UTC