Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Καρχιμάκης: Πέμπτη φάλαγγα ας αναζητηθεί στη συμπόρευση με τη Δεξιά
  • [02] Ανεξαρτητοποίηση Βασίλη Οικονόμου από την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ
  • [03] Ηλεκτρονικά από τις 10 Ιουνίου η θεώρηση βιβλιαρίων των ασφαλισμένων
  • [04] Επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης για 872 ανέργους δημοσιογράφους
  • [05] Θετικότερα του αναμενόμενου τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ
  • [06] «Ράλι» στα ομόλογα μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της ΕΚΤ
  • [07] Στις 28 Ιουνίου η γενική συνέλευση της Eurobank
  • [08] Η Bank of America καλείται να πληρώσει περισσότερα από 12 δισ. δολάρια για χειρισμούς της επί στεγαστικών δανείων
  • [09] Αναρτήθηκε η προκήρυξη για τη θέση του γγ Εσόδων
  • [10] Η Vodafone δηλώνει πως μερικές κυβερνήσεις έχουν άμεση πρόσβαση στο δίκτυό της
  • [11] Ζ. Κ. Γιούνκερ: Δεν θα πέσω στα γόνατα των Βρετανών
  • [12] «Αυταρχικό» και «εύθικτο» χαρακτηρίζει η Χίλαρι Κλίντον τον Πούτιν στο βιβλίο της

  • [01] Μ. Καρχιμάκης: Πέμπτη φάλαγγα ας αναζητηθεί στη συμπόρευση με τη Δεξιά

    Την ανάγκη «αλλαγής πολιτικής με προοδευτικό πρόσημο χωρίς να μας ενδιαφέρει αν η Δεξιά διαφωνήσει» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μιχάλης Καρχιμάκης, πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και μέλος της κίνησης των «75» του κόμματος. «Να συγκρουστούμε με τη Δεξιά και ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να καταθέσει προτάσεις που υπηρετούν τους ανθρώπους, αυτούς που εθίγησαν πρωτίστως από την κρίση» σημειώνει ο κ. Καρχιμάκης.

    Ερωτηθείς για την άποψη που διατύπωσε ο κ. Βενιζέλος ότι «μέσα στο ΠΑΣΟΚ υπήρχε μία πέμπτη φάλαγγα, που περίμενε την καταστροφή και την αποτυχία», ο κ. Καρχιμάκης τονίζει: «Πέμπτη φάλαγγα ας αναζητηθεί στη συμπόρευση με τη Δεξιά και στις πιο ακραίες επιλογές σε βάρος του κόσμου και των μονίμων θυμάτων της κρίσης. Είναι εύκολο και μπορεί ο καθένας μας να υποστηρίζει ότι θέλει όταν η αλήθεια τον ξεπερνά».

    Αναφερόμενος στο θέμα των συνεργασιών, ο κ. Καρχιμάκης σημειώνει: «Το θέμα των συνεργασιών είναι μια υπόθεση που είμαστε ανοικτοί να την κουβεντιάσουμε, αλλά οι πολιτικές είναι αυτές που κάνουν τον κόσμο να επανακάμψει και σου δημιουργούν την πολιτική ισχύ και την πολιτική ηγεμονία. Μπορεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να τα κάνει αυτά; Αν δεν μπορεί, να μας το πει να το ξέρουμε.. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επιβάλει επί της ουσίας αλλαγή πολιτικής. Πρέπει να έχει πολιτική με προοδευτικό πρόσημο που να υπηρετεί τους ανθρώπους. Αυτό που ζητούν οι άνθρωποι σήμερα είναι να αποδειχθεί στην πράξη ότι οι πολιτικές που ασκούνται ή θα ασκηθούν παράγουν οφέλη για τον κόσμο, και δημιουργούν μια νέα ελπίδα και μια νέα αξιοπρέπεια σε ένα κράτος που λειτουργεί με κανόνες. Θέλει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να αλλάξει γραμμή πλεύσης; Να μετακινήσει τον άξονα προς τα αριστερά και να διαφοροποιηθεί από τις δεξιές συμπεριφορές και πολιτικές ενσωμάτωσης σε αυτή την κυβέρνηση Σαμαρά; Ας το κάνει, να μας το πει να το γνωρίζουμε. Ο κ. Βενιζέλος πρέπει να ηγηθεί μιας προσπάθειας να αλλάξει πολιτική προς όφελος των πολλών, των ανθρώπων της ανάγκης, των διαχρονικών μας πολιτικών και κοινωνικών μας συμμάχων.. Αν δεν το κάνει υπάρχει και το συνέδριο. Αλλά να μας το πει ότι δεν μπορεί να το κάνει και να αναλάβει τις ευθύνες του. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του».

    [02] Ανεξαρτητοποίηση Βασίλη Οικονόμου από την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ

    Την ανεξαρτητοποίησή του από την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ δηλώνει ο βουλευτής, Βασίλης Οικονόμου, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Σε δήλωση που εξέδωσε πριν από λίγο, αναφέρει: «Πίστευα ότι θα μπορούσε η ΔΗΜΑΡ να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενότητα και τη συνεργασία των κατακερματισμένων δυνάμεων του χώρου, ώστε να κατατεθεί κυβερνητική πρόταση με αναπτυξιακή και μεταρρυθμιστική βάση και με κοινά αποδεκτό υποψήφιο πρωθυπουργό, ικανό να διεκδικήσει τη νίκη στις ερχόμενες εκλογές. Είναι προφανές ότι οι στόχοι αυτοί έπαψαν να τίθενται από την πλειοψηφία της Δημοκρατικής Αριστεράς, ιδίως μετά την εκλογική καθίζηση στις πρόσφατες εκλογές».

    Ο κ. Οικονομου μιλά για «απροθυμία» της ΔΗΜΑΡ να συνεργαστεί με τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς και κάνει λόγο για «έλλειψη ενδιαφέροντος για τις γνώμες και τις θέσεις των βουλευτών». Σημειώνει πάντως ότι η συμμετοχή του σε ένα κυβερνητικό σχήμα σαν το σημερινό δεν έχει κανένα νόημα απολύτως, σε ό,τι τον αφορά.

    [03] Ηλεκτρονικά από τις 10 Ιουνίου η θεώρηση βιβλιαρίων των ασφαλισμένων

    Τέλος στις ουρές για τη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας θέτει η λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος «Άτλας» που ενεργοποιήθηκε με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

    Με το ίδιο σύστημα οι ασφαλισμένοι, θα έχουν άμεση πρόσβαση μέσω του διαδικτύου για την εξέλιξη του εργασιακού τους βίου, ενώ δεν θα απαιτείται η προσκόμιση βιβλιαρίων υγείας κατά την επίσκεψη σε νοσοκομεία ή άλλους φορείς υπηρεσιών υγείας.

    Το σύστημα ΑΤΛΑΣ διασυνδέεται με το Εθνικό Μητρώο Ασφαλισμένων (ΑΜΚΑ-ΕΜΑΕΣ).

    [04] Επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης για 872 ανέργους δημοσιογράφους

    Έως τις 27 Ιουνίου, μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής οι άνεργοι δημοσιογράφοι, που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα επιδοτούμενα σεμινάρια της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Τα προγράμματα απευθύνονται αρχικά σε 872 ωφελούμενους, είναι διάρκειας 300 ωρών και το εκπαιδευτικό επίδομα είναι 5 ευρώ ανά ώρα.

    Πρόκειται για τον πρώτο κύκλο σεμιναρίων που έχουν εγκριθεί από το υπουργείο Εργασίας για τους ανέργους του κλάδου, με στόχο την αναβάθμιση των γνώσεων και των δεξιοτήτων στη χρήση των νέων τεχνολογιών και την επανένταξη τους στην αγορά εργασίας. Δικαίωμα συμμετοχής, έχουν άνεργοι δημοσιογράφοι μέλη της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης (Ε.Σ.Η.Ε.Μ-Θ.), της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.Σ.Π.Η.Τ.) , της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδος - Ευβοίας (Ε.Σ.Η.Ε.Θ.ΣΤ.Ε.), και της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.). Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν με το σύστημα «επιταγής κατάρτισης» (training voucher).

    [05] Θετικότερα του αναμενόμενου τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ

    Προσδοκίες για ταχύτερη έξοδο από την ύφεση δημιουργούν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία της οικονομίας το α΄ τρίμηνο εφέτος, με το ΑΕΠ να μειώνεται κατά 0,9%, ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις ανέφεραν πτώση κατά 1,1%.

    Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, η επί τα βελτίω διόρθωση της εξέλιξης του ΑΕΠ προέκυψε από τα νέα δεδομένα, που είναι είτε μηνιαία (όπως στοιχεία Μαρτίου εισαγωγών και εξαγωγών) είτε τριμηνιαία (όπως δείκτες κύκλου εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών και στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού). Στο ίδιο θετικό μήκος κύματος βρίσκεται και το γεγονός ότι η κατανάλωση πέρασε- έστω και οριακά- σε θετικό πρόσημο. Παράλληλα δε, επιβραδύνθηκε ο ρυθμός πτώσης των ιδιωτικών επενδύσεων. Οικονομικοί παράγοντες δηλώνουν ότι θα συνεισφέρει σημαντικά στο ΑΕΠ τους επόμενους μήνες η νέα «έκρηξη» που αναμένεται στο τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα.

    [06] «Ράλι» στα ομόλογα μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της ΕΚΤ

    Το πρόγραμμα στοχευμένης παροχής ρευστότητας (TLTRO) με 4ετή δάνεια που ανακοίνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), επιτρέπει στις τράπεζες να διασφαλισθούν από την πιθανότητα να αυξηθούν τα επιτόκια την επόμενη 4ετία, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

    Σε αντάλλαγμα, προσθέτει το δημοσίευμα, οι τράπεζες πρέπει να αυξήσουν τον δανεισμό τους σε εταιρείες και έτσι να αναλάβουν τον κίνδυνο μη αποπληρωμής των δανείων από επιχειρήσεις σε χώρες με εξασθενημένη ζήτηση.

    Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι επιχειρεί την επανεκκίνηση του δανεισμού, που παραμένει υποτονικός ένα χρόνο μετά την έξοδο της Ευρωζώνης από τη μακρύτερη περίοδο ύφεσης. Το πρόγραμμα της ΕΚΤ έχει ομοιότητες με το πρόγραμμα «Χρηματοδότηση για Δανεισμό» (Funding for Lending) που υιοθέτησε από το 2012 η Τράπεζα της Αγγλίας.

    Οι τράπεζες θα μπορούν να δανείζονται κεφάλαια που αντιστοιχούν έως το 7% των ανεξόφλητων δανείων τους σε εταιρείες και νοικοκυριά, με εξαίρεση τα στεγαστικά δάνεια.

    Από τον Μάρτιο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016, οι τράπεζες θα είναι σε θέση να δανείζονται έως και το τριπλάσιο του ποσού του καθαρού δανεισμού τους σε εταιρείες της Ευρωζώνης, πάνω από ένα όριο που θα καθοριστεί από την ΕΚΤ.

    Το TLTRO αποτελεί «φθηνή χρηματοδότηση, έτσι οι τράπεζες θα το χρησιμοποιήσουν», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος για την Ευρωζώνης της εταιρείας Jefferies International, προσθέτοντας: «Εάν οι τράπεζες θέλουν τη χρηματοδότηση για να προχωρήσουν σε δανεισμό, οι οιωνοί δεν είναι πολύ καλοί, καθώς στην περίπτωση της Βρετανίας τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις εξακολουθούν να μειώνονται, παρά τη φθηνότερη χρηματοδότηση». Τα στοιχεία της Τράπεζας της Αγγλίας δείχνουν ότι τα δάνεια στις μη χρηματοπιστωτικές εταιρείες μειώθηκαν κατά 4,1% τον Απρίλιο σε σχέση με ένα χρόνο πριν και οι πιστώσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις υποχώρησαν 3%.

    Εν τω μεταξύ, συνεχίζεταιτο «ράλι» τιμών στα ομόλογα της Ελλάδος, αλλά και των υπολοίπων χωρών της περιφέρειας. Στη δευτερογενή αγορά πριν από λίγο η απόδοση του 10ετούς ομολόγου είχε υποχωρήσει κάτω από το 6% (5,99%) από το 6,3% που κυμαίνονταν στις αρχές της εβδομάδας. Συνακόλουθα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου περιορίζεται στο 4,53%. Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου έχει υποχωρήσει στο 4,4% από 4,8% που ήταν αντιστοίχως. Ανάλογα κινούνται και τα Ισπανικά 10ετή ομόλογα των οποίων η απόδοση υποχωρεί στο 2,69%, τα Πορτογαλικά στο 3,52% και τα Ιρλανδικά στο 2,47%.

    [07] Στις 28 Ιουνίου η γενική συνέλευση της Eurobank

    Τη σύγκληση της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της, το Σάββατο 28 Ιουνίου 10:00 π.μ. στο «Μέγαρο Ιδρύματος Μποδοσάκη», Λεωφ. Αμαλίας 20, ανακοίνωσε η Eurobank Ergasias. Εξάλλου, όπως επίσης ανακοινώθηκε, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank, oι κ.κ. Γεώργιος Δαυίδ, Γεώργιος Γόντικας, Ευστράτιος - Γεώργιος Αράπογλου και Δημήτρης Παπαλεξόπουλος εκδήλωσαν την επιθυμία τους, η θητεία τους ως μελών του ΔΣ να περαιωθεί στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Eurobank του έτους 2014, η οποία θα προβεί σε εκλογή νέων μελών. Η Eurobank, σε ανακοίνωσή της, εκφράζει προς τα απερχόμενα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τις θερμές ευχαριστίες της για την πολύτιμη συμμετοχή και προσφορά τους στο έργο και την πρόοδό της.

    [08] Η Bank of America καλείται να πληρώσει περισσότερα από 12 δισ. δολάρια για χειρισμούς της επί στεγαστικών δανείων

    H Bank of America (BofA) βρίσκεται σε συζητήσεις για να πληρώσει τουλάχιστον 12 δισ. δολάρια, προκειμένου να διευθετήσει αστικές αγωγές εναντίον της από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που αφορούν τους χειρισμούς της με προβληματικά στεγαστικά δάνεια, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal. Με το ποσό αυτό, ο κυβερνητικός λογαριασμός για τη διαχείριση της τράπεζας στην περίοδο πριν από την κρίση μπορεί να αυξηθεί σε πάνω από 18 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

    Τουλάχιστον 5 δισ. δολάρια από το ποσό των 12 δισ. δολαρίων αναμένεται να δοθεί για την ελάφρυνση των καταναλωτών - με τη μορφή της βοήθειας σε ιδιοκτήτες ακινήτων για τη μείωση του ύψους των δανείων και των μηνιαίων δόσεων τους και με πληρωμές για την αντιμετώπιση του ιδιοκτησιακού προβλήματος σε προβληματικές γειτονιές. Καθώς οι συζητήσεις με την αμερικανική κυβέρνηση προχωρούν, η BofA πιέζεται να πληρώσει ποσό μεγαλύτερο από τα 12 δισ. δολάρια, αναφέρει το δημοσίευμα.

    [09] Αναρτήθηκε η προκήρυξη για τη θέση του γγ Εσόδων

    Αναρτήθηκε σήμερα στο opengov.gr η προκήρυξη του υπουργείου Οικονομικών για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, όπως ανακοινώθηκε. Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ξεκινά από σήμερα 06/06/2014 και λήγει στις 15/06/2014.

    [10] Η Vodafone δηλώνει πως μερικές κυβερνήσεις έχουν άμεση πρόσβαση στο δίκτυό της

    Η Vodafone, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, δήλωσε πως κυβερνητικές υπηρεσίες σ' ένα μικρό αριθμό χωρών στις οποίες επιχειρεί, έχουν άμεση πρόσβαση στο δίκτυό της, γεγονός που τους δίνει τη δυνατότητα να υποκλέπτουν όλες τις τηλεφωνικές επικοινωνίες στα δίκτυά της. Ο έλεγχος των υπηρεσιών ασφαλείας σ' όλο τον κόσμο, και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, έχει ενισχυθεί αφότου ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ένας πρώην σύμβουλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας, αποκάλυψε στις εφημερίδες την έκταση των παρακολουθήσεών τους. Οι αποκαλύψεις του Σνόουντεν προκάλεσαν διεθνή αναταραχή, καθώς φάνηκε πως στα προγράμματα παρακολουθήσεων που εφάρμοζαν αμερικανικές και βρετανικές υπηρεσίες, περιλαμβάνονταν τηλέφωνα και ηλεκτρονικές επικοινωνίες απλών πολιτών. Η Vodafone έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μια "Έκθεση Γνωστοποίησης" (Disclosure Report) στην οποία αναφέρει πως, ενώ σε πολλές από τις 29 χώρες στις οποίες επιχειρεί, κυβερνητικές υπηρεσίες χρειάζονται δικαστική εντολή για να υποκλέψουν επικοινωνίες των πελατών της, υπάρχουν ορισμένες χώρες στις οποίες δεν απαιτείται τέτοια εντολή.

    [11] Ζ. Κ. Γιούνκερ: Δεν θα πέσω στα γόνατα των Βρετανών

    Ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι «δεν θα πέσει στα γόνατα» προκειμένου το Λονδίνο να υποστηρίξει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γράφει σήμερα η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

    «Δεν με αναγκάσουν να γονατίσω μπροστά στους Βρετανούς» δήλωσε ο Γιούνκερ χθες, σύμφωνα με την εφημερίδα, στη διάρκεια των κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του κόμματός του, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τις εκλογές της 25ης Μαΐου «Θα ήταν λάθος να ενδώσουμε στους Βρετανούς» δήλωσε ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με τη Guardian.

    Από την επομένη των ευρωεκλογών, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε δείξει την αντίθεσή του στην υποψηφιότητα του Γιουνκέρ. Για τους Βρετανούς, ο Γιουνκέρ, που διετέλεσε πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου επί 19 χρόνια, είναι ταυτόχρονα «άνθρωπος του παρελθόντος» και υπέρ του δέον φεντεραλιστής. Ο Κάμερον, αντίθετα, τάχθηκε πρόσφατα υπέρ «κάποιου που καταλαβαίνει την ανάγκη της αλλαγής, την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων».

    [12] «Αυταρχικό» και «εύθικτο» χαρακτηρίζει η Χίλαρι Κλίντον τον Πούτιν στο βιβλίο της

    «Εύθικτο» και «αυταρχικό» χαρακτηρίζει η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στο υπό έκδοση βιβλίο της. Σύμφωνα με αποσμάσματα του βιβλίου που θα φέρει τον τίτλο Hard Choices (Δύσκολες Επιλογές) και θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη Τρίτη, ο Πούτιν απέδειξε συν τω χρόνω ότι απεχθάνεται την κριτική και «τελικά τις διαφωνίες και τον διάλογο». Το πολυαναμενόμενο βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει εν μέσω της συνεχιζόμενης φημολογίας περί υποψηφιότητας της Κλίντον για την προεδρία το 2016.

    Το περιεχόμενό του αναφέρεται κυρίως στην τετραετή θητεία της ως υπουργού Εξωτερικών και σε θέματα που αφορούν από την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη της Λιβύης το 2012, μέχρι την μεταστροφή της αμερικανικής πολιτικής στο Αφγανιστάν, το αποτέλεσμα της Αραβικής Άνοιξης, τον πόλεμο στη Συρία και τις σχέσεις με τη Ρωσία.

    Αναφορικά με τον Πούτιν, η Κλίντον τον είχε συγκρίνει τον Μάρτιο με τον Αδόλφο Χίτλερ πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αποσύροντας στη συνέχεια το σχόλιό της. Από την πλευρά του, εκείνος σε πρόσφατη συνέντευξή του σχολίασε: "είναι καλύτερο να μη διαφωνείς με γυναίκες. Όταν οι άνθρωποι το τραβάνε, δεν σημαίνει ότι είναι ισχυροί, αλλά αδύναμοι. Αλλά ίσως η αδυναμία να μην είναι το χειρότερο χαρακτηριστικό μίας γυναίκας".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 June 2014 - 10:30:25 UTC