Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το θέμα της διαγραφής χρέους, έθεσε ο Αλ. Τσίπρας στον Μ. Ντράγκι
  • [02] Β. Κικίλιας: Έμφαση στην προστασία των πολιτών, της επιχειρηματικότητας και της περιουσίας
  • [03] Γ. Καρασμάνης: Μπορούμε και πρέπει να στηριχθούμε στον πρωτογενή τομέα
  • [04] Ν. Δένδιας: Στο υπουργείο Ανάπτυξης βρίσκεται το μεγάλο στοίχημα της χώρας
  • [05] Μ. Βορίδης: Οι κορυφαίες μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί στον τομέα της Yγείας, θα συνεχιστούν
  • [06] Τηλεφώνημα φάρσα για τοποθέτηση βόμβας στη Βουλή
  • [07] Σε εγκάρδιο κλίμα η παραλαβή-παράδοση στο υπουργείο Παιδείας
  • [08] Συνεδριάζει αύριο το ΔΣ της ΤτΕ
  • [09] Σίγουρος ότι ο Γιούνκερ θα είναι ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν, δηλώνει ο Σόιμπλε

  • [01] Το θέμα της διαγραφής χρέους, έθεσε ο Αλ. Τσίπρας στον Μ. Ντράγκι

    Την ανάγκη λήψης γενναίων πολιτικών αποφάσεων για να βγει η Ευρώπη συντεταγμένα από το οικονομικό αδιέξοδο, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, κατά τη σημερινή συνάντησή τους στη Φρανκφούρτη, ενώ έθεσε και θέμα διαγραφής μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους. Τον κ. Τσίπρα συνόδευαν ο Γιάννης Δραγασάκης και ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, Νίκος Παππάς.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη δήλωσή του μετά τη συνάντηση τόνισε ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη από ένα «New Deal», μια νέα ευρωπαϊκή συμφωνία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ένας συνδυασμός δράσεων της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, υπό την έγκριση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα έδινε τη δυνατότητα για ένα ισχυρό αναπτυξιακό πακέτο προσανατολισμένο αποκλειστικά σε παραγωγικές επενδύσεις.

    [02] Β. Κικίλιας: Έμφαση στην προστασία των πολιτών, της επιχειρηματικότητας και της περιουσίας

    Μέσα σε έντονο κλίμα συγκίνησης, από την πλευρά του κ. Νίκου Δένδια, έγινε το απόγευμα η τελετή παράδοσης παραλαβής χαρτοφυλακίου στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

    Ο απερχόμενος υπουργός κ. Δένδιαςέκανε έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του, λέγοντας ότι μέχρι το 2012 που ανέλαβε τα καθήκοντα του, η Αστυνομία είχε πολλά προβλήματα και κάποιες υπηρεσίες «ήταν ανύπαρκτες», ενώ τώρα παραδίδει σαφώς βελτιωμένη την κατάσταση.

    Ο κ. Κικίλιας, στην ομιλία του τόνισε ότι θα δώσει έμφαση στην προστασία των πολιτών, της επιχειρηματικότητας και της περιουσίας στην Αθήνα και ανέφερε ότι η διαδοχή του κ. Δένδια βάζει ψηλά τον πήχη για τον ίδιο.

    [03] Γ. Καρασμάνης: Μπορούμε και πρέπει να στηριχθούμε στον πρωτογενή τομέα

    Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τον απερχόμενο υπουργό Αθανάσιο Τσαυτάρη εμφανώς συγκινημένο, να καλωσορίζει τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου ευχόμενος καλή επιτυχία στο έργο τους. Χαρακτήρισε ως μια μεγάλη εμπειρία στη ζωή του την θητεία του στο Αγροτικής Ανάπτυξης, τονίζοντας ότι το πιο σημαντικό έργο που έγινε όλο αυτό το διάστημα ήταν η ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα ως πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας. Ο κ. Τσαυτάρης ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους, τους γενικούς γραμματείς, τα στελέχη, τους εργαζόμενους του υπουργείου, τους επικεφαλής των εποπτευομένων οργανισμών και φυσικά τον απερχόμενο αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Θ. Λεονταρίδη, ο οποίος μετακινείται στο υπουργείο Εσωτερικών.

    Ως έναν από τους ισχυρότερους πυλώνες για την ανάπτυξη και τη συνοχή, χαρακτήρισε τον πρωτογενή τομέα ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης, τονίζοντας ότι «μπορούμε και πρέπει να στηριχθούμε στον πρωτογενή τομέα και να αγκαλιάσουμε τον κόσμο της υπαίθρου». Στόχος είναι, πρόσθεσε, να επικεντρωθούν οι προσπάθειες όχι μόνο στην ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας αλλά και στη διασύνδεσή της με την αγορά, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

    [04] Ν. Δένδιας: Στο υπουργείο Ανάπτυξης βρίσκεται το μεγάλο στοίχημα της χώρας

    Σε αυτό το υπουργείο βρίσκεται το μεγάλο στοίχημα της χώρας, η ανάπτυξη, επεσήμανε ο νέος υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο από τον Κωστή Χατζηδάκη.

    «Οι μεγάλες προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια πρέπει να συνεχιστούν και να ενισχυθούν» πρόσθεσε ο νέος υπουργός και τόνισε ότι «μοναδική μου φιλοδοξία είναι να υπηρετήσω αυτή τη μεγάλη προσπάθεια».

    Στο έργο που παρήχθη τα τελευταία δύο χρόνια αναφέρθηκε ο τέως υπουργός Κωστής Χατζηδάκης. «Κάναμε αυτό που μας επέβαλε η συνείδησή μας, το πατριωτικό μας καθήκον και αυτό που μας επέτρεπε η ισορροπία των Κοινοβουλευτικών δυνάμεων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    [05] Μ. Βορίδης: Οι κορυφαίες μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί στον τομέα της Yγείας, θα συνεχιστούν

    Φανερά συγκινημένος ο απερχόμενος υπουργός Υγείας ¶δωνις Γεωργιάδης παρέδωσε στον νέο υπουργό Μάκη Βορίδη κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο. Μάλιστα όταν κατά την ομιλία του έκανε αναφορά στο όνομα του νέου υπουργού Υγείας ζήτησε από τους παρόντες να τον χειροκροτήσουν. Ο Μ. Βορίδης από την πλευρά του, αναφερόμενος στον ¶. Γεωργιάδη, τον αποκάλεσε συναγωνιστή και στενό φίλο τονίζοντας ότι η Υγεία στην Ελλάδα τα προσεχή χρόνια θα φέρει το αποτύπωμά του.

    Παρότι ο νέος υπουργός Υγείας δεν έχει ακόμη ενημερωθεί σε βάθος, είπε ότι οι κορυφαίες μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί στον τομέα της Υγείας, θα συνεχιστούν. Μάλιστα, αναφερόμενος στους άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει, τόνισε ότι θα δει τον πολίτη ως φορολογούμενο, τα χρήματα του οποίου θα πρέπει να σεβαστεί, αλλά και ως ασθενή με την ευαισθησία που απαιτείται.

    [06] Τηλεφώνημα φάρσα για τοποθέτηση βόμβας στη Βουλή

    Συναγερμός σήμανε το απόγευμα στις υπηρεσίες ασφαλείας της Βουλής, μετά από τηλεφώνημα αγνώστου που προειδοποιούσε για τοποθέτηση βόμβας στο κτίριο του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Το τηλεφώνημα, που όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων ήταν μια κακόγουστη φάρσα, έγινε λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου και την αποχώρηση του πρωθυπουργού και των υπουργών της κυβέρνησης.

    Αμέσως μετά το τηλεφώνημα του αγνώστου η αστυνομία πραγματοποίησε εξονυχιστικό έλεγχο σε όλους του χώρους του κτιρίου χωρίς, φυσικά, να βρεθεί κάτι ύποπτο.

    [07] Σε εγκάρδιο κλίμα η παραλαβή-παράδοση στο υπουργείο Παιδείας

    Η διοίκηση είναι ενιαία και πρέπει να είναι συνεχής, επισήμαναν οι κ.κ. Αρβανιτόπουλος και Λοβέρδος κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Παιδείας.

    Η αλλαγή της σκυτάλης έγινε σε εγκάρδιο αλλά και συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, με τον απερχόμενο υπουργό Παιδείας να καλωσορίζει τη νέα ηγεσία του υπουργείου και να ευχαριστεί τους υφυπουργούς του, κ.κ. Γκιουλέκα και Κεδίκογλου, τους εκπαιδευτικούς και τους υπαλλήλους για τη συμβολή τους στο έργο που επιτέλεσε.

    [08] Συνεδριάζει αύριο το ΔΣ της ΤτΕ

    Στο διοικητικό συμβούλιο της Τραπέζης της Ελλάδος, που αναμένεται να συνεδριάσει αύριο το πρωί, είναι πολύ πιθανόν να μεταφερθεί η πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για το πρόσωπο του νέου διοικητή με δεδομένο ότι η θητεία του Γιώργου Προβόπουλου λήγει σε περίπου δέκα ημέρες.

    [09] Σίγουρος ότι ο Γιούνκερ θα είναι ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν, δηλώνει ο Σόιμπλε

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι πιστεύει πως ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα είναι ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρά την αντίθεση της Βρετανίας και κάποιων άλλων χωρών.

    Μιλώντας στο Ρόιτερς στο περιθώριο ενός συνεδρίου στη Φρανκφούρτη, ο Σόιμπλε είπε ότι είναι «όσο σίγουρος μπορεί να είναι κανείς» ότι ο Γιούνκερ θα αναλάβει τη θέση.

    Η Γερμανίδα καγκελάριος ¶γγελα Μέρκελ επανέλαβε την υποστήριξή της στον Γιούνκερ, μετά τη συνάντηση που είχε με τους πρωθυπουργούς της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, της Σουηδίας Φρέντρικ Ράινφελντ και της Ολλανδίας Μάρκ Ρούτε, που τάσσονται κατά της υποψηφιότητάς του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 June 2014 - 18:30:25 UTC