Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο ΣΥΡΙΖΑ συζητά το μετεκλογικό σκηνικό
  • [02] Η προσέλκυση ξένων επενδύσεων, στις προτεραιότητες του πρωθυπουργού
  • [03] Παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ζητούν οι λογιστές
  • [04] Σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας
  • [05] Κλείνει η μονάδα Χαλυβουργίας Ασπροπύργου
  • [06] Ο εκπρόσωπος των τζιχαντιστών ζητά από τους μαχητές του να προελάσουν προς τη Βαγδάτη
  • [07] Γ. Μαρκόπουλος: «Πατρίδα μου είναι πλέον η μνήμη»
  • [08] Ο καφές καθαρίζει τα δόντια από τα μικρόβια

  • [01] Ο ΣΥΡΙΖΑ συζητά το μετεκλογικό σκηνικό

    Η διαμόρφωση του μετεκλογικού σκηνικού, οι πολιτικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα εντός και εκτός Ελλάδας, ο ανασχηματισμός , η έκθεση του ΔΝΤ και οι διεργασίες στα πολιτικά κόμματα θα τεθούν επί τάπητος στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι ευρωβουλευτές του κόμματος.

    Η συνεδρίαση, η πρώτη μετά τις εκλογές, θα ανοίξει με εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στις επαφές του στις Βρυξέλλες με τους συνυποψηφίους του για την προεδρία της Επιτροπής και στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κάνει εκτενή αναφορά στην άνοδο των ακροδεξιών δυνάμεων στην Ευρώπη, ενώ αναμένεται να είναι ιδιαίτερα οξύς στην «αφωνία» του πρωθυπουργού στις Συνόδους Κορυφής και τη γενικότερη παρουσία του στην Ευρώπη. Οξύς θα είναι, σύμφωνα με κομματικές πηγές , και έναντι των αποφάσεων στο εσωτερικό της χώρας με κύριες αιχμές, το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής, τον ανασχηματισμό και το ασφαλιστικό σύστημα.

    [02] Η προσέλκυση ξένων επενδύσεων, στις προτεραιότητες του πρωθυπουργού

    Έμφαση στην επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου δίνει ο πρωθυπουργός, ο οποίος μετά τον ανασχηματισμό δεν θέλει να χαθεί καθόλου χρόνος και ήδη κινείται σε εντατικούς ρυθμούς και δίνει ιδιαίτερο βάρος στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και στην περαιτέρω βελτίωση του κλίματος για τη χώρα και την ελληνική οικονομία στο εξωτερικό. Σήμερα, ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης του Κουβέιτ.

    Τη Δευτέρα, θα υποδεχθεί στην Αθήνα τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ που θα βρίσκεται στη χώρα μας για διήμερη επίσκεψη. Βασικό θέμα στην ατζέντα των δύο αντρών θα είναι τα ενεργειακά και ήδη έχουν κλείσει δύο μεγάλες συμφωνίες για τον αγωγό ΤΑΠ αλλά και για τη ΔΕΣΦΑ.

    Την Τρίτη, ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στην Πορτογαλία όπου θα είναι ομιλητής σε συνεδρίαση ομάδας εργασίας του ΕΛΚ. Στη Λισαβώνα θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Πέδρο Κοέλιο, ενώ στην εκδήλωση θα παρεβρεθούν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν και ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γίρκι Κατάινεν.

    Την Πέμπτη, στην Αθήνα θα έρθει ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάγκ για τριήμερη επίσημη επίσκεψη. Το Πεκίνο έχει ήδη προχωρήσει σε σειρά επενδύσεων στην Ελλάδα και ενδιαφέρεται έντονα για νέες επενδύσεις στον τομέα των μεταφορών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κινέζος πρωθυπουργός θα επισκεφθεί με τον Αντώνη Σαμαρά και την Κρήτη καθώς ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι στο Ηράκλειο.

    [03] Παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ζητούν οι λογιστές

    Παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, που λήγει στις 30 Ιουνίου, ζητούν οι Ομοσπονδίες Λογιστών λόγω και των τεχνικών δυσκολιών στην διαδικασία αποστολής των φορολογικών δηλώσεων, που παρουσιάζει το σύστημα TAXIS net τις τελευταίες ημέρες. Εως τώρα έχουν υποβληθεί περίπου 2 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις, ενώ τα τεχνικά προβλήματα υπερφόρτωσης του συστήματος δεν αφήνουν σύμφωνα με τους λογιστές περιθώρια για την υποβολή των δηλώσεων από τους υπόλοιπους φορολογούμενους ως το τέλος του μήνα στο πλαίσιο της αρχικής προθεσμίας.

    Ειδικότερα, εκκρεμεί η αποστολή περίπου 3,5 εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων για να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο θα πρέπει να υποβάλλονται κάθε μέρα περίπου 196.000 δηλώσεις. Αριθμός που κρίνεται ιδιαίτερα μεγάλος. Παράλληλα, το πρόβλημα αφορά και την υποβολή των δηλώσεων των στοιχείων ακινήτων Ε9 η εκκαθάριση των οποίων είχε προγραμματισθεί να ολοκληρωθεί ως τις 18 Ιουνίου. Στόχος ήταν,στη συνέχεια,με βάση τα στοιχεία από την εκκαθάριση να αποσταλούν στους ιδιοκτήτες ακινήτων τα σημειώματα για την πληρωμή του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων ( ΕΝΦΙΑ). Εκτιμάται ότι η καθυστέρηση στην εκκαθάριση θα μεταθέσει χρονικά και την αποστολή των σημειωμάτων για την εξόφληση του φόρου, ο οποίος είχε προγραμματισθεί να καταβληθεί σε έξι δόσεις έως το τέλος του έτους.?

    [04] Σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας

    Συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη των ελεγκτικών οργάνων του υπουργείου, της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφαλισμένων του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ (ΕΥΠΕΑ) και του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) θα έχουν σήμερα στις 14:00, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, η γενική γραμματέας του υπουργείου Άννα Στρατινάκη, καθώς και ο ειδικός γραμματέας ΣΕΠΕ Κώστας Πανταζής.

    Σκοπός της συνάντησης είναι ο συντονισμός όλων των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου κατά την καλοκαιρινή περίοδο και η ανακοίνωση σχεδίου δράσης και στοχευμένων ελέγχων σε όλη την ελληνική επικράτεια για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.

    [05] Κλείνει η μονάδα Χαλυβουργίας Ασπροπύργου

    Τις απολύσεις 45 από τους 74 εργαζομένους στην Χαλυβουργία Ελλάδος, ιδιοκτησίας Μάνεση, ενέκρινε κατά πλειοψηφία, με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά, το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (ΑΣΕ). Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η αρχική πρόταση της εταιρείας τον Φεβρουάριο του 2014, ήταν να εγκριθεί η απόλυση 90 από τους 107 εργαζομένους στην επιχείρηση και να διατηρηθούν στην εργασία οι 17 από αυτούς.

    Ακολούθησε εκτενής διαδικασία διαβουλεύσεων, με έξι συνολικά συνεδριάσεις του ΑΣΕ και δυο τριμερείς συναντήσεις ενώπιον του υπουργού Εργασίας. Έως τα τέλη Μαΐου υπήρξαν συνεχείς οικειοθελείς αποχωρήσεις εργαζομένων με αποτέλεσμα σήμερα, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση να μην υπερβαίνουν τους 74. Μετά την απόφαση του ΑΣΕ, παραμένουν στην επιχείρηση 29 εργαζόμενοι, αντί για τους 17 που ήταν το αρχικό αίτημα της εταιρείας .Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τις διαβουλεύσεις η επιχείρηση επικαλέστηκε το αυξημένο κόστος ενέργειας υποτρίζοντας ότι, αν δεν γινόταν δεκτό το αίτημα των απολύσεων, επρόκειτο να κλείσει και το εργοστάσιο του Βόλου.

    Πρόκειται για την πρώτη απόφαση ομαδικών απολύσεων μετά την μεταβίβαση της σχετικής αρμοδιότητας από τον υπουργό Εργασίας, στον γενικό γραμματέα του Υπουργείου, και στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας.

    [06] Ο εκπρόσωπος των τζιχαντιστών ζητά από τους μαχητές του να προελάσουν προς τη Βαγδάτη

    Οι τζιχανιστές αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ΙΚΙΛ) που ξεκίνησαν αστραπιαίες τρομοκρατικές επιθέσεις στο βόρειο και κεντρικό Ιράκ, κάλεσαν τους υποστηρικτές τους να προχωρήσουν προς την πρωτεύουσα Βαγδάτη. Αυτό φαίνεται να ζητά ο εκπρόσωπος των σουνιτών ανταρτών από τους μαχητές του, σύμφωνα με όσα κατέγραψε το αμερικανικό δίκτυο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων. Σε μια ηχογραφημένη συνομιλία η οποία αποδίδεται στον εκπρόσωπο του ΙΚΙΛ, ο Αμπού Μοχάμεντ αλ - Αντνάνι ακούγεται να λέει «στους στρατιώτες να προελάσουν στη Βαγδάτη» και επικρίνει τον ιρακινό πρωθυπουργό Νούρι αλ-Μαλίκι για «ανικανότητα».

    Εν τω μεταξύ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συγκληθεί σήμερα για να συζητήσει την κατάσταση στο Ιράκ, που αντιμετωπίζει τις αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις των τζιχανιστών του ΙΚΙΛ, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στην πρωτεύουσα Βαγδάτη.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες απηύθυναν την Τετάρτη έκκληση για την «άμεση» απελευθέρωση των πενήντα Τούρκων πολιτών που κρατούνται όμηροι στο προξενείο στη Μοσούλη του Ιράκ, ανέφερε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν μετά από την τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αντάρτες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, παρακλάδι της αλ Κάιντα και σύμμαχοί τους έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τη βόρεια επαρχία Νινευή, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Μοσούλη αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό του Ιράκ Νούρι αλ Μάλικι να ζητήσει την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

    [07] Γ. Μαρκόπουλος: «Πατρίδα μου είναι πλέον η μνήμη»

    «Δίνω μεγάλη σημασία στη συνδρομή και την παρέμβαση της μνήμης, που με βοηθάει να φέρω προς τα έξω γεγονότα τα οποία στον καιρό τους ίσως να μην είχαν τόση αξία» δηλώνει ο ποιητής Γιώργος Μαρκόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με την ευκαιρία της συγκεντρωτικής έκδοσης της δουλειάς του από τον Κέδρο («Ποιήματα 1968-2010»). Ο ποιητής μιλάει ακόμα για την ιστορική ήττα της Αριστεράς και το χαμένο πνεύμα της επανάστασης, εξηγεί πώς δουλεύει τον στίχο του με τα υλικά του καθημερινού περίγυρου, τονίζοντας το βάρος του χρόνου, και δηλώνει αισιόδοξος για τις επιδόσεις της νέας ποιητικής γενιάς.

    [08] Ο καφές καθαρίζει τα δόντια από τα μικρόβια

    Ο καφές «φρενάρει» τη δημιουργία μικροβιακής πλάκας στα δόντια, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα να χρειαστεί κανείς σφραγίσματα. Σε αυτό το συμπέρασμα, ενθαρρυντικό για τους φανατικούς φίλους του καφέ, κατέληξε μια νέα βραζιλιάνικη επιστημονική έρευνα. Όμως πρέπει κανείς να τον πίνει δυνατό και χωρίς ζάχαρη, κρέμα ή γάλα, αν θέλει να προφυλάξει τα δόντια του (τώρα, βέβαια, αν μένει μετά άϋπνος, είναι άλλο θέμα).

    Οι ερευνητές του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου του Ρίο ντε Τζανέιρο, με επικεφαλής τον καθηγητή Ανδρέα Αντόνιο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό μικροβιολογίας «Journal of Applied Microbiology» σύμφωνα με τις βρετανικές «Ιντιπέντεντ» και «Τέλεγκραφ», ανέφεραν ότι ο δυνατός καφές που περιέχει πολλή καφεϊνη, φαίνεται να καταστρέφει τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για τον σχηματισμό της οδοντικής πλάκας, η οποία συχνά καταλήγει στο να πρέπει κανείς να κάνει σφράγισμα στα δόντια του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 June 2014 - 6:30:25 UTC