Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με βαρύ κατηγορητήριο καλείται στις ανακρίτριες, η βουλευτής Ελένη Ζαρούλια
  • [02] Εκστρατεία κατά της παιδικής εκμετάλλευσης
  • [03] Αυλαία στις Πανελλαδικές, με Αρχές Οικονομικής Θεωρίας
  • [04] Στην Ελλάδα η δεύτερη μεγαλύτερη μείωση τιμών ακινήτων παγκοσμίως
  • [05] Ηλεκτρονικά, η παρακολούθηση της πορείας των αιτήσεων για σύνταξη που έχουν υποβληθεί στον ΟΑΕΕ
  • [06] Άρχισε στην Τουρκία η δίκη των «αρχηγών» του κινήματος διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ταξίμ
  • [07] Η Ιζαμπέλ Ιπέρ καταφθάνει στο Φεστιβάλ Αθηνών με τις «Ψευδοεξομολογήσεις»
  • [08] Πρεμιέρα, απόψε, για το Μουντιάλ

  • [01] Με βαρύ κατηγορητήριο καλείται στις ανακρίτριες, η βουλευτής Ελένη Ζαρούλια

    Ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής θα βρεθεί σήμερα η βουλευτής και σύζυγος του προσωρινά κρατούμενου γραμματέα του κόμματος, Ελένη Ζαρούλια, η οποία έχει κληθεί σε απολογία για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

    Η κ. Ζαρούλια, που όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν παρούσα στο Εφετείο κατά τη διάρκεια απολογιών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, καλείται να απαντήσει σε ένα βαρύ κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος της, το οποίο την θεωρεί ως μία εκ των "επισήμων εκφραστών" των θέσεων και παράνομων δράσεων της εγκληματικής οργάνωσης. Της αποδίδεται, επίσης, όπως και σε όλους τους βουλευτές συγκατηγορουμένους της, «από κοινού διεύθυνση» της οργάνωσης ενώ τονίζεται ότι είχε, όπως και οι συνάδελφοι της, τη δυνατότητα να αναφέρεται «απευθείας στον αρχηγό».

    [02] Εκστρατεία κατά της παιδικής εκμετάλλευσης

    Διεθνή εκστρατεία με σύνθημα, «κόκκινη κάρτα στην παιδική εργασία» και στόχο «να μπει οριστικό τέλος στην εκμετάλλευση των παιδιών» ξεκινά, από σήμερα, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας.

    Με ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος, ζητεί από την ελληνική πολιτεία να λάβει μέτρα «για την προστασία της ελληνικής οικογένειας και κατ΄ επέκταση των ανήλικων μελών της», ενώ επισημαίνει ότι «μπορεί στη χώρα μας να μην υπάρχουν επίσημα στοιχεία για την πραγματική παιδική εργασία, οι εκτιμήσεις όμως κάνουν λόγο για περίπου 100.000 ανήλικους εργαζόμενους». «Είναι επιτακτική ανάγκη να μειωθεί η σχολική διαρροή, να εξαλειφθεί η επαιτεία και η εργασία παιδιών στο δρόμο, να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και η παρεμβατικότητα των κοινωνικών υπηρεσιών, να υπάρξει πλήρης συμμόρφωση με τις διεθνείς συμβάσεις» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

    [03] Αυλαία στις Πανελλαδικές, με Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

    Με το μάθημα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» (επιλογής όλων των κατευθύνσεων) πέφτει σήμερα η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι βάσεις φέτος θα κινηθούν ανοδικά, ειδικά στο 1ο, το 2ο και το 4ο επιστημονικό πεδίο, δεδομένου ότι τα θέματα στην πλειονότητα των εξεταζόμενων μαθημάτων ήταν πιο εύκολα σε σχέση με πέρυσι. Δεν πρόκειται, ωστόσο, να υπάρξει εκτόξευση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς η δυσκολία των θεμάτων στη Φυσική και την Ιστορία αναμένεται να περιορίσει την ανοδική τους πορεία. Οριστικά συμπεράσματα, πάντως, δεν μπορούν να εξαχθούν πριν τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων.

    Σημειώνεται ότι οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων αρχίζουν το Σάββατο 21 Ιουνίου, ενώ η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από τις 23 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων θα αρχίσουν την Πέμπτη 19 Ιουνίου.

    [04] Στην Ελλάδα η δεύτερη μεγαλύτερη μείωση τιμών ακινήτων παγκοσμίως

    Τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση τιμών ακινήτων παγκοσμίως εμφάνισε η Ελλάδα κατά το 4ο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Πρώτη στη σχετική κατάταξη μείωσης τιμών βρίσκεται η Ινδία, η οποία κατέγραψε πτώση -9,1% και ακολουθεί η Ελλάδα με -7,02%, η Ιταλία με -6,54%, η Κύπρος με -6,48% ενώ την πρώτη πεντάδα ολοκληρώνει η Κροατία με -6,35%.

    Αντίθετα, οι Φιλιππίνες (10,56%), το Χονγκ Κονγκ (10,25%) η Νέα Ζηλανδία (9,1%), η Κίνα (9,1%) και η Κολομβία (8,1%), απαρτίζουν τις πέντε χώρες που κατέγραψαν την υψηλότερη άνοδο τιμής κατά το ίδιο διάστημα πέρυσι. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι τιμές κατοικιών σε σχέση με το συνολικό κόστος της ενοικίασης στην Ελλάδα αποκλίνουν κατά 16,3% σε σχέση με τον ιστορικό μέσο όρο.

    [05] Ηλεκτρονικά, η παρακολούθηση της πορείας των αιτήσεων για σύνταξη που έχουν υποβληθεί στον ΟΑΕΕ

    Μέσω του διαδικτύου θα μπορούν στο εξής οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), να παρακολουθούν την εξέλιξη του συνταξιοδοτικού αιτήματος που έχουν υποβάλλει.

    Η συγκεκριμένη δυνατότητα είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του ΟΑΕΕ (www.oaee.gr), στην κατηγορία «Ηλεκτρονικές υπηρεσίες» και στην λειτουργία «Παρακολούθηση πορείας εξέλιξης συνταξιοδοτικού αιτήματος» και αφορά αιτήματα που έχουν υποβληθεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Η είσοδος στη συγκεκριμένη ηλεκτρονική υπηρεσία θα γίνεται με τη χρήση κωδικών που έχουν ήδη ενεργοποιήσει οι ενδιαφερόμενοι για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΕ.

    [06] Άρχισε στην Τουρκία η δίκη των «αρχηγών» του κινήματος διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ταξίμ

    Αρχισε σήμερα η δίκη των κατηγορούμενων ως «αρχηγών του κινήματος διαμαρτυρίας κατά του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν από έναν χρόνο, ενώπιον δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης. Μέλη του κινήματος Ταξίμ Αλληλεγγύη, οι κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους αρχιτέκτονες και γιατροί, κατηγορούνται για την οργάνωση και τη συμμετοχή σε διαδηλώσεις. Οι κατηγορίες επισύρουν ποινές μέχρι και 30 ετών κάθειρξης.

    Το κίνημα διαμαρτυρίας ξεκίνησε τον Μάιο του 2013 με την κινητοποίηση ολιγάριθμης ομάδας οικολόγων κατά της καταστροφής του Πάρκου Γκεζί, που περιλαμβανόταν σε χωροταξικό σχέδιο της κυβέρνησης Ερντογάν. Επειτα από τη βίαιη επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας στις 31 Μαΐου, η εκδήλωση αυτή διαμαρτυρίας μετατράπηκε σε κίνημα συνολικής πολιτικής αμφισβήτησης με στόχο τις αυταρχικές εκτροπές του καθεστώτος Ερντογάν.

    [07] Η Ιζαμπέλ Ιπέρ καταφθάνει στο Φεστιβάλ Αθηνών με τις «Ψευδοεξομολογήσεις»

    Μια πολυαναμενόμενη παράγωγή, που έκανε πρεμιέρα λίγους μήνες πριν στο θέατρο Οντεόν στο Παρίσι, και έκτοτε περιοδεύει εντός και εκτός Γαλλίας, προσγειώνεται σήμερα στη σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Ο λόγος για τις «Ψευδοεξομολογήσεις» του Μαριβό, μία από τις πιο διάσημες και αριστοτεχνικά γραμμένες κωμωδίες του 18ου αιώνα, με πρωταγωνίστρια τη μεγάλη Γαλλίδα ντίβα Ιζαμπέλ Ιπέρ, στη στιβαρή σκηνοθεσία του μετρ Λικ Μποντί.

    Σκηνοθέτης με σημαντική συμβολή στην ευρωπαϊκή σκηνή, ο Μποντί συστήνεται στο ελληνικό κοινό με μια παράσταση απαλλαγμένη από τα στερεότυπα των παλαιών αναγνώσεων, που μεταφέρει το έργο στο σήμερα. Αναδεικνύοντας την εκφραστική κομψότητα του κειμένου - το περίφημο «μαριβοντάζ»-, αλλά και τις σιωπές, βασίζεται στις λαμπρές ερμηνείες, με κορυφαία αυτήν της Ιζαμπέλ Ιπέρ, που μεταβαίνει αριστοτεχνικά από το ένα συναίσθημα στο άλλο. Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελλάς Γαλλία Συμμαχία 2014». Έως τις 14/06.

    [08] Πρεμιέρα, απόψε, για το Μουντιάλ

    Η στιγμή που περίμεναν οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι έφτασε. Απόψε (23:00 ώρα Ελλάδας), η Βραζιλία υποδέχεται στο Σάο Πάολο, την Κροατία στον εναρκτήριο αγώνα του Μουντιάλ, στο πλαίσιο του Α΄ ομίλου. Από σήμερα και για τον επόμενο μήνα, στη «χώρα του καφέ και της σάμπα», 32 εθνικές ομάδες θα διεκδικήσουν το κορυφαίο τρόπαιο στην Ιστορία του ποδοσφαίρου, με φαβορί για την κατάκτηση, κατά κύριο λόγο τη Βραζιλία και την Αργεντινή, και δευτερευόντως, τη Γερμανία και την Ισπανία. Σημαντικές ελπίδες διάκρισης διαθέτουν η Γαλλία, η Ολλανδία και η Ιταλία, ενώ η έκπληξη μπορεί να έρθει από το Βέλγιο, την Αγγλία, την Ουρουγουάη και τη Χιλή.

    Η εθνική Ελλάδας, συνεπής στα μεγάλα ραντεβού της τελευταίας δεκαετίας, συμμετέχει στον Γ` όμιλο με αντιπάλους τις Κολομβία, Ιαπωνία και Ακτή Ελεφαντοστού. Αρχικός στόχος είναι η πρόκριση στους «16» και στη συνέχεια, το καλύτερο δυνατό. Η δομή της διοργάνωσης και η αγωνιστική κατάσταση των ομάδων, υπόσχονται αμφίρροπες αναμετρήσεις και αμείωτο ενδιαφέρον στην πλειονότητα των αγώνων, αν και το σύγχρονο ποδόσφαιρο, βασίζεται στην ταχυδύναμη, την αμυντική λειτουργία και την κατοχή της μπάλας, με αποτέλεσμα, λιγότερο αμιγώς ποδοσφαιρικό θέαμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 June 2014 - 8:30:26 UTC