Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζεται η κινητοποίηση των δημοτικών αστυνομικών
  • [02] Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε κατοικία, στην παλιά πόλη της Ρόδου
  • [03] Φονικές πλημμύρες σε περιοχές της νότιας Βραζιλίας
  • [04] Ο Ομπάμα προειδοποίησε για δράση των ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ
  • [05] Τραυματίστηκε ο Χάρισον Φορντ, στα γυρίσματα του νέου «Πολέμου των Άστρων»
  • [06] Ειρηνευτικό σχέδιο παρουσίασε ο Ποροσένκο στον Πούτιν
  • [07] Αναβαθμίζεται η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Αυστραλία
  • [08] Η βιογραφία του Στήβεν Χώκινγκ σε ... τρίλεπτα
  • [09] Σαλάμια, λουκάνικα, ζαμπόν και μπέικον αυξάνουν τον κίνδυνο για την καρδιά

  • [01] Συνεχίζεται η κινητοποίηση των δημοτικών αστυνομικών

    Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η 24ωρη κινητοποίηση των Δημοτικών Αστυνομικών που γίνεται συμβολικά στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ένα χρόνο σχεδόν, αφότου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, οι δημοτικοί αστυνομικοί δεν απορροφήθηκαν εξολοκλήρου σε άλλες θέσεις του δημόσιου τομέα, παρά τις περί αντιθέτου αρχικές διαβεβαιώσεις. Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας (ΣΔΑΑ) κ. Απόστολος Κόσσυβας, ο κλάδος είναι αποφασισμένος να συνεχίσει δυναμικά τις κινητοποιήσεις μέχρι να απορροφηθούν οι 226 δημοτικοί αστυνομικοί που έμειναν εκτός θέσεων εργασίας σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων οι 58 υπηρετούσαν στη Δημοτική Αστυνομία του δήμου Αθηναίων.

    Αντιπροσωπεία του κλάδου συναντήθηκε για τελευταία φορά με τον διευθυντή του γραφείου, του υπουργού Δ. Μεταρρύθμισης κ. Κ. Μητσοτάκη, κ. Διονύση Μελιτσιώτη την περασμένη Τρίτη, ενώ επικοινώνησαν εκ νέου τηλεφωνικά χθες, Πέμπτη.

    [02] Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε κατοικία, στην παλιά πόλη της Ρόδου

    Ένας νεκρός είναι ο απολογισμός της πυρκαγιάς σε σπίτι, στην οδό Πεισάνδρου στην παλιά πόλη της Ρόδου η οποία εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε στις 1.30 τα ξημερώματα για τη φωτιά στο συγκεκριμένο σπίτι και κατάφερε να την σβήσει. Αλλά όταν οι πυροσβέστες μπήκαν στο εσωτερικό να κάνουν έλεγχο, εντόπισαν ένα απανθρακωμένο πτώμα.

    Αμέσως ειδοποιήθηκε ο εισαγγελεάς, κινητοποιήθηκε η Ασφάλεια Ρόδου και δόθηκε εντολή να σπεύσει στο σημείο ιατροδικαστής. Με την υπόθεση ασχολείται, το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου που συγκεντρώνει τα απαραίτητα στοιχεία για την υπόθεση.

    [03] Φονικές πλημμύρες σε περιοχές της νότιας Βραζιλίας

    Στους 13 νεκρούς αυξήθηκε την Πέμπτη ο αριθμός των θυμάτων από τις φονικές πλημμύρες σε περιοχές της νότιας Βραζιλίας. Περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι σε τουλάχιστον 150 πόλεις της πολιτείας του Παρανά έχουν πληγεί από τις πλημμύρες και τις πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν την υπερχείλιση του ποταμού Ιγκουάζου όπως μετέδωσε η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Εστεντάο.

    Η πρωτεύουσα της πολιτείας του Παρανά η πόλη Κουριτίμπα η οποία αναμένεται να φιλοξενήσει από τη Δευτέρα τέσσερα ποδοσφαιρικά παιχνίδια στο εν εξελίξει Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας δεν έχει επηρεαστεί από τις πλημμύρες. Ανησυχία επικρατεί εκτός από τη νότια Βραζιλία και στις γειτονικές χώρες, την Παραγουάη και την Αργεντινή καθώς η στάθμη των νερών του ποταμού Ιγκουάζου που ρέει και σε περιοχές των δύο κρατών έχει αυξηθεί επικίνδυνα.

    [04] Ο Ομπάμα προειδοποίησε για δράση των ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ

    Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απείλησε χθες, Πέμπτη, με αμερικανικά στρατιωτικά πλήγματα στο Ιράκ εναντίον των ισλαμιστών σουνιτών μαχητών που έχουν καταλάβει πόλεις στον βορρά, απειλούν τη Βαγδάτη και θέλουν να δημιουργήσουν το δικό τους κράτος στο Ιράκ και τη Συρία. Δυνάμεις των Κούρδων του Ιράκ επωφελήθηκαν από το χάος για να πάρουν τον έλεγχο του πετρελαϊκού κόμβου του Κιρκουκ, καθώς τα στρατεύματα της κυβέρνησης, της οποίας ηγούνται οι σιίτες, εγκατέλειπαν τις θέσεις τους, προκαλώντας ανησυχία στους συμμάχους της Βαγδάτης τόσο στη Δύση όσο και στο γειτονικό σιιτικό Ιράν.

    Αμερικανός αξιωματούχος έκανε γνωστό πως οι ΗΠΑ έχουν στείλει μη επανδρωμένα αεροσκάφη παρακολούθησης πάνω από το Ιράκ για να το βοηθήσουν να αντιμετωπίσει την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ).

    [05] Τραυματίστηκε ο Χάρισον Φορντ, στα γυρίσματα του νέου «Πολέμου των Άστρων»

    Στο νοσοκομείο εισήχθη την Πέμπτη ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Χάρισον Φορντ μετά τον τραυματισμό του πιθανότατα στον αστράγαλο, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Πολέμου των Άστρων: Επεισόδιο 7» που γίνονται κοντά στο Λονδίνο. «Μας ενημέρωσαν μετά τις 5:00 μ.μ. τοπική ώρα (19:00 ώρα Ελλάδας) για έναν άνδρα 71 ετών που τραυματίστηκε όταν χτύπησε σε μια πόρτα γκαράζ» είπε ένας εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας. «Ο άντρας αυτός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τζον Ράντκλιφ με τραύματα που δεν απειλούν τη ζωή του», πρόσθεσε.

    Ο εκπρόσωπος της Disney εταιρείας παραγωγής της ταινίας σε ανακοίνωσή του είπε ότι ο ηθοποιός « είναι στο νοσοκομείο και τα γυρίσματα της ταινίας θα συνεχιστούν αφού η ηθοποιός ανακάμψει» αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες για του τραυματισμού του Χάρισον Φόρντ,ο οποίος μεταφέρθηκε για νοσηλεία με ελικόπτερο. Τα γυρίσματα του έβδομου επεισοδίου του «Πολέμου των Άστρων» («Star Wars») ξεκίνησαν τον Μάιο, σε σκηνοθεσία του Τζέι Τζέι Άμπραμς. Η ταινία αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 18 Δεκεμβρίου του 2015.

    [06] Ειρηνευτικό σχέδιο παρουσίασε ο Ποροσένκο στον Πούτιν

    Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο παρουσίασε χθες, Πέμπτη, στον Βλαντίμιρ Πούτιν το ειρηνευτικό σχέδιό του για τις φιλορωσικές ανατολικές περιοχές, αλλά διαμαρτυρήθηκε για μια εισβολή ρωσικών αρμάτων μάχης που είπε πως έγινε στην Ουκρανία κατά την πρώτη «ουσιαστική» συνάντησή τους. «Ο Ουκρανός Πρόεδρος παρουσίασε στον Βλαντίμιρ Πούτιν το σχέδιό του για την επίλυση της κατάστασης στη νοτιοανατολική Ουκρανία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

    Ήταν η πρώτη συνομιλία των δύο ανδρών έπειτα από μια σύντομη συνάντησή τους πριν από μια εβδομάδα στη Γαλλία, όταν είχε γεννηθεί η ελπίδα για μια άμβλυνση της κρίσης. Η ένταση συνεχίζεται πάντως στην ανατολική Ουκρανία και ιδιαίτερα στο Ντονέτσκ όπου μια έκρηξη έπληξε το αυτοκίνητο του αρχηγού των εξεγερμένων αυτονομιστών της πόλης, του Ντένις Πουσίλιν, έκανε γνωστό στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος των αυτονομιστών.

    [07] Αναβαθμίζεται η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Αυστραλία

    Η στρατιωτική παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αυστραλία θα αναβαθμιστεί, όπως προκύπτει από τη συνάντηση που είχαν στο Λευκό Οίκο ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι 'Αμποτ, με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι, παράλληλα με την παρουσία Αμερικανών πεζοναυτών στο Ντάργουϊν, θα υπάρξει στρατιωτική συνεργασία και σε άλλους τομείς που θα ενισχύσει τη διμερή αμυντική συνεργασία των δυο χωρών αλλά «θα δώσει και έξτρα δυνατότητες στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ». Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο και νέας αμυντικής συμφωνίας καθώς «αυτή που ισχύει σήμερα έχει ξεπεραστεί» και δημιουργία αναβαθμισμένων βάσεων στη βόρεια Αυστραλία η ακόμα και στην Πέρθη. Ο Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσε τον Αυστραλό πρωθυπουργό, που αύξησε τα κονδύλια για την άμυνα σε περίοδο οικονομικής κρίσης και περικοπών.

    «Οι Αυστραλοί ξέρουν να πολεμούν και θέλω να τους έχω στο πλευρό μου» είπε ο κ. Ομπάμα, ενώ ο κ. 'Αμποτ τον διαβεβαίωσε πως «η Αυστραλία θα είναι συνεπής και στενή σύμμαχος της Αμερικής». Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Αμερικανό Πρόεδρο «για την παρουσία των ΗΠΑ στον Ειρηνικό» λέγοντας ότι «συμβάλλουν στην σταθερότητα» και πρόσθεσε ότι στόχος των δυο χωρών είναι η αναβάθμιση και των οικονομικών τους σχέσεων.

    [08] Η βιογραφία του Στήβεν Χώκινγκ σε ... τρίλεπτα

    Η ζωή και το έργο του πιο λαμπρού φυσικού μετά τον Αϊνστάιν περικλείεται στις 160 σελίδες του βιβλίου με τίτλο «3 λεπτά Στήβεν Χώκινγκ», του Βρετανού συγγραφέα επιστημονικών θεμάτων Πωλ Πάρσονς και της δημοσιογράφου του BBC Γκέϊλ Ντίξον, που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Μέσα από 60 τρίλεπτα εκλαϊκευμένα κείμενα, ο αναγνώστης γίνεται ... σοφός για τον σοφότερο των ανθρώπων του σήμερα, τον επιστήμονα με προβλήματα αναπηρίας, τον αγωνιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αυτόν ο οποίος ανακάλυψε τις μελανές οπές του σύμπαντος, τη γέννηση του κόσμου και το τέλος του χρόνου!

    Πρόκειται για βιογραφία- εργογραφία μιας ζωντανής ευφυΐας η οποία γεννήθηκε στην Οξφόρδη στις 8 Ιανουαρίου του 1942 , ημέρα θανάτου του Γαλιλαίου. Ο πατέρας του ήταν γιατρός και ο γιος μεγάλωσε σε ένα σπίτι γεμάτο βιβλία. Φοίτησε στη Σχολή του Σεν Άλμπανς. Στην αρχή είχε την εικόνα ενός μαθητή «σπασίκλα». Αυτός και οι φίλοι του κατασκεύασαν ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή χρησιμοποιώντας παλιά εξαρτήματα από ένα τηλεφωνικό κέντρο . Αλλά όταν πέρασε στο Πανεπιστημιακό Κολέγιο της Οξφόρδης για να σπουδάσει μαθηματικά και φυσική , βρίσκοντας τις εργασίες πολύ εύκολες ... τεμπέλιαζε, με αποτέλεσμα παρά λίγο να μην πάρει την απαιτούμενη βαθμολογία για να τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Κέιμπριτζ.

    [09] Σαλάμια, λουκάνικα, ζαμπόν και μπέικον αυξάνουν τον κίνδυνο για την καρδιά

    Οι άνθρωποι που καταναλώνουν ακόμη και μέτριες ποσότητες επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος, όπως σαλάμια, λουκάνια, χάμπουργκερ, ζαμπόν και μπέικον, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρδιολογικών προβλημάτων ή και πρόωρου θανάτου λόγω καρδιοπάθειας, σύμφωνα με μια νέα σουηδο-πολωνική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια περιβαλλοντικής ιατρικής Αλίτσια Βολκ του ιατρικού πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό καρδιολογικό περιοδικό «Circulation: Ηeart Failure», μελέτησαν στοιχεία για περίπου 37.000 άνδρες ηλικίας 45 έως 79 ετών χωρίς ιστορικό καρδιαγγειακών προβλημάτων ή καρκίνου. Μετά από 12 χρόνια παρακολούθησης, από αυτούς σχεδόν οι 2.900 είχαν διαγνωστεί με κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα και οι 266 είχαν πεθάνει από την καρδιά τους.

    Το επεξεργασμένο κρέας έχει υποστεί κάποιου είδους κατεργασία, με την προσθήκη αλατιού και συντηρητικών ή με κάποια άλλη μέθοδο επεξεργασίας, για παράδειγμα τα «καπνιστά» αλλαντικά περιέχουν πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες. Αντίθετα, όπως είπε η Βολκ, το μη επεξεργασμένο κόκκινο κρέας δεν περιέχει συντηρητικά, ούτε τόσο αλάτι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 June 2014 - 6:30:22 UTC