Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός
  • [02] Στο Δρομοκαΐτειο η 49χρονη που είχε τη νεκρή μητέρα της σε μπαούλο για δύο χρόνια
  • [03] Ελέγχεται πειθαρχικά ο αστυνομικός που εμφανίζεται να φορά σιδηρογροθιά
  • [04] Επιχείρηση Λιμενικού - ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση μεγάλου δικτύου διακίνησης ηρωϊνης
  • [05] Με τραύματα από πυροβόλο όπλο βρέθηκε 38χρονος Αλβανός, στον Ν. Κόσμο
  • [06] Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ πλησίασε τα 114 δολάρια το βαρέλι
  • [07] Μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, ζητούν οι πρατηριούχοι
  • [08] Συμφωνία πώλησης λιανικών δραστηριοτήτων Citi, στην Alpha Bank
  • [09] Οι ουκρανικές δυνάμεις περικύκλωσαν τη Μαριούπολη
  • [10] Εξεγερμένοι κατέλαβαν δύο πόλεις, στο Ιράκ
  • [11] Μουντιάλ 2014: Οι σημερινές αναμετρήσεις

  • [01] Με την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός

    Συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, εξερχόμενος του πρωθυπουργικού μεγάρου δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός αγαπάει και ενδιαφέρεται πολύ για τον πολιτισμό. Είναι γνωστό ότι έχουν γίνει σημαντικά, θετικά βήματα σημείωσε ο κ. Τασούλας και ανέφερε, επ΄αυτού, ότι τα μουσεία ειναι ανοικτά από το πρωι εώς το βράδυ και ότι γίνονται δραστηριότητες προβολής του ελληνικού πολιτισμού, στο εσωτερικό και το εξωτερικό. «Μας ζήτησε αυτά να συνεχιστούν, να διευρυνθούν. Πήραμε συγκεκριμένες εντολές, σαφείς, γιατί αυτός ο τομέας είναι το καμάρι, το διαμάντι, η ελπίδα της Ελλάδας. Οφείλουμε να δουλέψουμε και να αποδώσουμε. Ο τομέας του πολιτισμού μπορεί να ειναι ο σημαιοφόρος της νέας Ελλαδας» κατέληξε ο κ. Τασούλας.

    [02] Στο Δρομοκαΐτειο η 49χρονη που είχε τη νεκρή μητέρα της σε μπαούλο για δύο χρόνια

    Στο Δρομοκαΐτειο οδηγήθηκε τα ξημερώματα η 49χρονη που συνελήφθη χθες, όταν βρέθηκε στο διαμέρισμά της στο Παγκράτι, η σορός της μητέρας της μέσα σε μπαούλο, τυλιγμένη σε μουσαμάδες για να μην προκαλεί δυσοσμία. Η γυναίκα αφού κατέθεσε, εξετάστηκε από ψυχίατρο, ο οποίος αποφάνθηκε ότι έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Ως αποτέλεσμα, διατάχθηκε ο εγκλεισμός της σε ψυχιατρική κλινική. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή νεκρού, η οποία εστάλη στον αρμόδιο εισαγγελέα.

    Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η μητέρα της 49χρονης είχε πεθάνει τον Ιούνιο του 2012. Η συλληφθείσα είχε τυλίξει το πτώμα της με μουσαμά αντιηλιακής προστασίας για τα αυτοκίνητα και το είχε στεγανοποιήσει με ταινία για να μην μυρίζει. Η ίδια, όπως φαίνεται, είχε μετακομίσει σε ξενοδοχείο και είχε πει στους γείτονες ότι η μητέρα της ήταν κατάκοιτη και γι ΄αυτό δεν έβγαινε πια έξω από το σπίτι. Η υπόθεση ήρθε στο φως, όταν ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στο Παγκράτι, πήγε εκεί με εισαγγελέα για να της κάνει έξωση, καθώς δεν πλήρωνε τα ενοίκια. Όταν εισήλθαν στο διαμέρισμα για να κάνουν την καταμέτρηση των αντικειμένων, βρήκαν σε ένα μπαούλο, το πτώμα που ήταν κατάσταση προχωρημένης σκελετοποίησης, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή. Σε δηλώσεις η 49χρονη είπε ότι προχώρησε στην πράξη αυτή «για να μην φύγει η μητέρα της».

    [03] Ελέγχεται πειθαρχικά ο αστυνομικός που εμφανίζεται να φορά σιδηρογροθιά

    Εντοπίστηκε και ελέγχεται πειθαρχικά ο αστυνομικός, ο οποίος εμφανίζεται σε φωτογραφία -που έχει δημοσιοποιηθεί από ΜΜΕ- να φορά σιδερογροθιά, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων με τις καθαρίστριες έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

    Σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, το γάντι δεν φέρει μεταλλικές απολήξεις αλλά κοκάλινες. «Σχετικά με φωτογραφία που μεταδίδεται σε διάφορα ΜΜΕ και εμφανίζει αστυνομικό να φέρει γάντι με μεταλλικές απολήξεις, διευκρινίζεται ότι από την έρευνα που έγινε διακριβώθηκε ότι πρόκειται για γάντι με ελαστικές κοκάλινες απολήξεις, που κυκλοφορεί στο εμπόριο για αναβάτες μοτοσικλετών. Τα συγκεκριμένα γάντια, δεν αποτελούν εξάρτημα στολής και για αυτόν τον λόγο ο αστυνομικός ελέγχεται πειθαρχικά» αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

    [04] Επιχείρηση Λιμενικού - ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση μεγάλου δικτύου διακίνησης ηρωϊνης

    Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και με την αμερικανική δίωξη ναρκωτικών DΕΑ, για την εξάρθρωση μεγάλου δικτύου διακίνησης ηρωίνης, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν εντοπιστεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, ενώ έχουν γίνει τουλάχιστον 10 συλλήψεις αλλοδαπών.

    Για το θέμα, εντός της ημέρας αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις από το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή.

    [05] Με τραύματα από πυροβόλο όπλο βρέθηκε 38χρονος Αλβανός, στον Ν. Κόσμο

    Με τραύματα από πυροβόλο όπλο, μεταφέρθηκε ένας 38χρονος Αλβανός στο νοσοκομείο πρωινές ώρες, όπου και κατέληξε. Ο 38χρονος βρέθηκε σε είσοδο πολυκατοικίας, επί της οδού Λεοντίου στον Ν. Κόσμο, από αστυνομικούς, οι οποίοι κλήθηκαν από γείτονες που άκουσαν πυροβολισμούς τα ξημερώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν σεσημασμένος για οπλοφορία και εκκρεμούσαν σε βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις.

    [06] Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ πλησίασε τα 114 δολάρια το βαρέλι

    Οι τιμές του πετρελαίου μπρεντ αυξήθηκαν σήμερα κοντά στα 114 δολάρια το βαρέλι, που αποτελεί υψηλό 9 μηνών, λόγω ανησυχιών για μείωση της προσφοράς του, καθώς απειλείται η σταθερότητα στο Ιράκ. Μετά την άνοδο της τιμής του μπρεντ χθες κατά 3%, σήμερα καταγράφεται περαιτέρω αύξησή του στα 113,87 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές του αργού εκτινάχθηκαν μετά την απόκτηση του ελέγχου του πετρελαϊκού κόμβου στο Κιρκούκ του Βόρειου Ιράκ από κουρδικές ιρακινές δυνάμεις, στο πλαίσιο νικηφόρας προέλασης Σουνιτών Ισλαμιστών επαναστατών προς τη Βαγδάτη, η οποία απειλεί το μέλλον του Ιράκ ως ενιαίου κράτους.

    Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν απέκλεισε την λήψη μέτρων από τις ΗΠΑ εναντίον των σουνιτών μαχητών. «Εάν αυτή η σύγκρουση βγάλει το Ιράκ από τις εξαγωγές (πετρελαίου), αυτό θα έχει σημαντική στις τιμές», δήλωσε στέλεχος της εταιρείας Jefferies Bache. Σημειώνεται ότι το Ιράκ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα του ΟΠΕΚ.

    [07] Μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, ζητούν οι πρατηριούχοι

    Την επαναφορά του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης στα επίπεδα της χειμερινής περιόδου 2011-2012, ζητεί η Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων. «Υστερα από την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 440% και την εξίσωση του με το πετρέλαιο κίνησης, έρχονται στην δημοσιότητα τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, για να επιβεβαιώσουν την παταγώδη αποτυχία του μέτρου, την χειμερινή περίοδο 2012-2013 και 2013-2014» υποστηρίζει η ΠΟΠΕΚ.

    «Η εξίσωση του Ε.Φ.Κ εκτός από την επιδείνωση των συνθηκών φτώχειας και μιζέριας που βιώσαν οι Έλληνες κατά τους δύο προηγούμενους χειμώνες, επιδείνωσε παράλληλα και τα δημόσια έσοδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του προϋπολογισμού. Την χειμερινή περίοδο 2012-2013 που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η αύξηση του Ε.Φ.Κ, οι πωλήσεις του πετρελαίου θέρμανσης μειώθηκαν 71% και την επόμενη χρονιά 2013-2014 κατά 67%, σε σύγκριση με την περίοδο 2011-2012, οι δε απώλειες των δημοσίων εσόδων ξεπέρασαν συνολικά τα 750 εκατ. από ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος» καταλήγει.

    [08] Συμφωνία πώλησης λιανικών δραστηριοτήτων Citi, στην Alpha Bank

    Την υπογραφή συμφωνίας με την Alpha Bank για την πώληση των δραστηριοτήτων λιανικής τραπεζικής της στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της επιχείρησης έκδοσης καρτών «Diners Club Ελλάδος Α.Ε. Παροχής Πιστώσεων», ανακοίνωσε σήμερα η Citi. Η συναλλαγή αφορά 480.000 πελάτες και περιλαμβάνει μεικτά στοιχεία ενεργητικού αξίας 0.6 δισ. δολ. (ή 0,43 δισ. ευρώ), καταθέσεις 1.4 δισ. δολ. (ή 1,0 δισ. ευρώ) και υπόλοιπα πελατών σε κάρτες και δάνεια 0,54 δισ. δολ. (ή 0,4 δισ. ευρώ).

    Οι περίπου 730 εργαζόμενοι της λιανικής τραπεζικής καθώς και τα δίκτυα των καταστημάτων της και ΑΤΜ θα μεταφερθούν στην Alpha Bank. Η πώληση, που υπόκειται σε κανονιστικές εγκρίσεις, αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο ή τέταρτο τρίμηνο του 2014. Όπως ανακοινώθηκε, η Citi Ελλάδας εφ' εξής θα εστιάσει στην επέκταση των υπηρεσιών που προσφέρει σε Ελληνικές μεγάλες επιχειρήσεις, σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα καθώς και σε πελάτες της ναυτιλίας, του private banking και του δημόσιου τομέα. Επίσης, η τράπεζα θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τις πολυεθνικές εταιρίες-πελάτες της που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

    Η πώληση αποτελεί ένα ακόμη βήμα της στρατηγικής της Citi να περιορίσει τις υπηρεσιακές μονάδες και τα χαρτοφυλάκια της Citi Holdings που δεν εντάσσονται στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της Citi, με οικονομικά ορθολογικό τρόπο.

    [09] Οι ουκρανικές δυνάμεις περικύκλωσαν τη Μαριούπολη

    Οι ουκρανικές δυνάμεις περικύκλωσαν τη Μαριούπολη, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών, στη διάρκεια συγκρούσεων κι έπειτα από επίθεση που εξαπέλυσαν σήμερα τα ξημερώματα, ανακοίνωσε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών στη σελίδα του στο Facebook. Οι δυνάμεις των αυτονομιστών, που αντιτίθενται στη φιλο-ευρωπαϊκή ηγεσία του Κιέβου, επιβεβαίωσαν ότι διεξάγονται μάχες και ανακοίνωσαν ότι πέντε άνδρες τους σκοτώθηκαν.

    Η Μαριούπολη είναι το μεγαλύτερο ουκρανικό λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα και σημαντικός εξαγωγέας χάλυβα.

    [10] Εξεγερμένοι κατέλαβαν δύο πόλεις, στο Ιράκ

    Οι εξεγερμένοι κέρδισαν περισσότερο έδαφος στη διάρκεια της νύκτας στο Ιράκ, καθώς κινήθηκαν προς δύο πόλεις στην ανατολική επαρχία Ντιγιάλα αφού οι δυνάμεις ασφαλείας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους σ' αυτές. Πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας έκαναν γνωστό πως οι πόλεις Σααντίγια και Τζαλάουλα έπεσαν στα χέρια των εξεγερμένων, όπως και αρκετά χωριά στα όρη Χιμρίν, τα οποία αποτελούν από καιρό κρησφύγετο των ανταρτών.

    Δυνάμεις των Κούρδων μαχητών (πεσμεργκά) ανέπτυξαν ενισχύσεις στην Τζαλάουλα για την ασφάλεια των γραφείων των πολιτικών κομμάτων τους πριν από την άφιξη των εξεγερμένων στην πόλη. Δεν σημειώθηκαν συγκρούσεις ανάμεσά τους. Το ιρακινό πυροβολικό άνοιξε πυρ εναντίον της Σααντίγια και της Τζαλάουλα από τη γειτονική πόλη Μουκνταντίγια, με αποτέλεσμα δεκάδες οικογένειες να διαφύγουν προς το Χανικίν, κοντά στα σύνορα με το Ιράν, δήλωσαν πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας. Μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) κατάλαβαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα τη βόρεια πόλη της Μοσουλης και έκτοτε προχωρούν προς νότον με κατεύθυνση τη Βαγδάτη, πολεμώντας εναντίον της υπό τους σιίττες ιρακινής κυβέρνησης.

    [11] Μουντιάλ 2014: Οι σημερινές αναμετρήσεις

    Πολύ πιο δύσκολα απ΄ότι δείχνει το τελικό σκορ, η Βραζιλία νίκησε με 3-1 την Κροατία στον εναρκτήριο αγώνα του Μουντιάλ και βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση για τους «16» της κορυφαίας διοργάνωσης. Τα τέρματα των διοργανωτών, πέτυχαν οι Νεϊμάρ (29΄, 71΄πεν.) και Όσκαρ (90΄+2΄), ενώ οι Κροάτες προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Μαρσέλο, μόλις στο 11ο λεπτό.

    Σήμερα και για τον Α΄όμιλο, το Μεξικό αντιμετωπίζει (19:00) το Καμερούν με τη νικήτρια να «πιάνει» τη Βραζιλία στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ στις 22:00 θα γίνει το ντέρμπι του Β΄ομίλου, ανάμεσα στην Ισπανία και την Ολλανδία. Οι «φούριας ρόχας» και οι «οράνιε» γράφουν ιστορία στο Μουντιάλ, καθώς για πρώτη φορά το «ζευγάρι» του τελικού στην προηγούμενη διοργάνωση, αναμετράται στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων, τέσσερα χρόνια αργότερα. Το πρόγραμμα της ημέρας, κλείνει τα ξημερώματα (01:00), με την αναμέτρηση Χιλή-Αυστραλία για τον Β΄όμιλο της διοργάνωσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 June 2014 - 8:30:25 UTC