Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεύτερος γύρος προεδρικών εκλογών στο Αφγανιστάν
  • [02] Σαράντα εννέα Ουκρανοί στρατιώτες νεκροί, από κατάρριψη μεταγωγικού αεροσκάφους στο Λουχάνσκ
  • [03] Για την δική της Αθήνα, μίλησε στο Νομισματικό Μουσείο η Χίσλοπ
  • [04] Στη γιορτή του Μουντιάλ οι Έλληνες διεθνείς από το απόγευμα

  • [01] Δεύτερος γύρος προεδρικών εκλογών στο Αφγανιστάν

    Άνοιξαν οι κάλπες στο Αφγανιστάν σήμερα στις 07:00 τοπική ώρα (05:30 ώρα Ελλάδας) για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα καθορίσουν τον διάδοχο του Χαμίντ Καρζάι, μια ψηφοφορία που διεξάγεται, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας εξαιτίας των απειλών των ανταρτών. Τα προσωρινά αποτελέσματα του δεύτερου γύρου αναμένονται στις 2 Ιουλίου, ενώ τα τελικά στις 22 του ίδιου μήνα.Οι Αφγανοί καλούνται να επιλέξουν μεταξύ του Αμπντουλά Αμπντουλά, 53 ετών πρώην υπουργού Εξωτερικών της χώρας που προηγούνταν στον πρώτο γύρο με 45%, και του Άσραφ Γάνι, 65 ετών πρώην στελέχους της Παγκόσμιας Τράπεζας.

    Σφόδρα αντίθετοι στη διεξαγωγή των εκλογών, οι οποίες εκτιμούν ότι είναι καθοδηγούμενες από την Ουάσινγκτον, οι Ταλιμπάν έχουν απειλήσει ότι «θα χτυπούν αδιαλείπτως επί 24 ώρες» Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια με συνολικά περίπου 400.000 στρατιώτες και αστυνομικούς να έχουν παραταχθεί σε όλη τη χώρα.

    Οι εκλογές αυτές, που θα είναι η πρώτη μεταβίβαση εξουσίας μεταξύ δύο δημοκρατικά εκλεγμένων προέδρων, θεωρείται τεστ για το Αφγανιστάν, μέρος του οποίου ελέγχουν οι Ταλιμπάν, η τύχη του οποίου είναι θολή μετά την αποχώρηση των 50.000 στρατιωτών του ΝΑΤΟ στο τέλος του χρόνου.

    [02] Σαράντα εννέα Ουκρανοί στρατιώτες νεκροί, από κατάρριψη μεταγωγικού αεροσκάφους στο Λουχάνσκ

    Σαράντα εννέα Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες κατέρριψαν ένα μεταγωγικό αεροσκάφος πάνω από το αεροδρόμιο του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του στρατού Βλάντισλαβ Σελεζνόφ.

    Λίγο νωρίτερα το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι ένα ουκρανικό μεταγωγικό αεροσκάφος IL-76 καταρρίφθηκε από τους αυτονομιστές αντάρτες στο Λουχάνσκ.

    «Οι τρομοκράτες έβαλαν κυνικά και ηθελημένα με αντιαεροπορικά πυρά και αυτόματα όπλα μεγάλου βεληνεκούς και έπληξαν το IL-76 της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο μετέφερε στρατεύματα και ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Λουχάνσκ», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.Το υπουργείο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των νεκρών στρατιωτών.

    [03] Για την δική της Αθήνα, μίλησε στο Νομισματικό Μουσείο η Χίσλοπ

    «Η Αθήνα είναι μια πόλη ζωντανή, γλυκιά, γεμάτη αρώματα και ανθρώπους, που έχουν επιθυμία για ζωή και εκτιμούν τη φιλία. Παντού υπάρχει κόσμος, παρέες, που για εσάς τους Έλληνες μπορεί να είναι φυσικό, αλλά για εμάς στο Λονδίνο είναι κάτι σπάνιο. Επίσης, μου αρέσει πολύ ότι στην Αθήνα χάνομαι μέσα σε πέντε λεπτά. Όταν χάνεσαι πάντα ανακαλύπτεις πράγματα κι αυτό είναι πολύ όμορφο», ξεκίνησε την «αφήγησή» της η Βρετανίδα συγγραφέας, γνωστή στο ευρύ κοινό από «Το Νησί».

    «Καλώς όρισες στην πατρίδα σου», δήλωσε από την πλευρά του ο Νίκος Βατόπουλος, ξεκινώντας μια συζήτηση που εκτυλίχθηκε και στις δύο γλώσσες, καθώς η συγγραφέας μαθαίνει ελληνικά με πολύ καλά αποτελέσματα, όπως αποδείχτηκε στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση. Πρόσφατα η σύνδεσή της με την Αθήνα έγινε ακόμα πιο στενή, καθώς μόλις προχτές εγκαταστάθηκε στο διαμέρισμα που νοίκιασε στην πλατεία Καλλιγά στα Πατήσια.

    Το νέο της βιβλίο, που θα κυκλοφορήσει σύντομα στα αγγλικά, αναφέρεται στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην «πόλη φάντασμα» της Αμμοχώστου. Οι ήρωές της είναι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, με θεματολογία που φέρνει πιο κοντά στο ευρύ κοινό το ζήτημα της Κύπρου και στην επιφάνεια

    [04] Στη γιορτή του Μουντιάλ οι Έλληνες διεθνείς από το απόγευμα

    Με συγκρατημένη αισιοδοξία και πίστη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, οι Έλληνες διεθνείς μπαίνουν στην γιορτή του Μουντιάλ, αντιμετωπίζοντας το απόγευμα (19:00) στο Μπέλο Οριζόντε την Κολομβία, για τον Γ` όμιλο της διοργάνωσης.

    Ο Φερνάντο Σάντος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή 11αδα, που θα αποτελείται πιθανότατα από τους Καρνέζη, Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Χολέβα, Μανιάτης, Κατσουράνη, Κονέ, Σαλπιγγίδη, Σαμαρά και Μήτρογλου.

    Για τον ίδιο όμιλο τα ξημερώματα (04:00) η Ακτή Ελεφαντοστού θα παίξει με την Ιαπωνία, ενώ στο πλαίσιο του Δ` ομίλου, ξεχωρίζει το ντέρμπι της Αγγλίας με την Ιταλία (01:00) και το πρόγραμμα συμπληρώνει η αναμέτρηση της Ουρουγουάης με την Κόστα Ρίκα (22:00).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 June 2014 - 8:30:21 UTC