Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαρας: Ξεχάστε τις εκλογές
  • [02] Τουλάχιστον δέκα μετανάστες πνίγηκαν σε ναυάγιο κοντά στις λιβυκές ακτές
  • [03] Ποροσένκο: Οι τρομοκράτες θα λάβουν την απάντηση που τους αρμόζει

  • [01] Αντ. Σαμαρας: Ξεχάστε τις εκλογές

    Παρεμβάσεις μέσα στο επόμενο εξάμηνο, που στόχο θα έχουν την ανακούφιση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και την αποκατάσταση αδικιών προαναγγέλει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενώ, όπως τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα» για το πλήρες σχέδιο μείωσης όλων των φορολογικών βαρών θα είμαστε έτοιμοι το φθινόπωρο και θα αφορά ένα χρονικό ορίζοντα κάποιων χρόνων. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό αν υπάρξει υπέρβαση στόχου και φέτος, θα υπάρξουν ελαφρύνσεις από την αμέσως επόμενη χρονιά.

    «Τα μεγάλα καράβια γυρίζουν σταδιακά. Και οι μεγάλες αλλαγές γίνονται βήμα-βήμα. Όχι απότομα» τονίζει ο Αντ. Σαμαράς, θέτοντας ως άμεσες προτεραιότητες την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων «που θα δώσουν ανταγωνιστικότητα και αναπτυξιακή δυναμική στην οικονομία» αλλά και την αποκατάσταση των αδικιών.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρερι ότι «οι καθυστερήσεις που υπήρξαν οφείλονται σε θεσμικά εμπόδια που ξεπερνιούνται σταδιακά» και διαφωνεί με όσους υποστηρίζουν πως υπάρχει θέμα «μεταρρυθμιστικής κόπωσης». Μάλιστα, επισημαίνει πως πλέον είναι η ώρα να βάζει και η Αθήνα την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων. «Ξεχάστε τις εκλογές» είναι το μήνυμα που στέλνει ο Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη του συνέντευξη, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και τον πρόσφατο ανασχηματισμό. Εμφανίζεται υπέρμαχος της εξάντλησης της τετραετίας και θεωρεί πιθανότατο να υπάρξει προεδρική πλειοψηφία έως το Μάρτιο του 2015.

    [02] Τουλάχιστον δέκα μετανάστες πνίγηκαν σε ναυάγιο κοντά στις λιβυκές ακτές

    «Τουλάχιστον δέκα μετανάστες έχασαν την ζωή τους σε ναυάγιο το οποίο σημειώθηκε σε απόσταση σαράντα ναυτικών μιλίων από τις λιβυκές ακτές», δήλωσε σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης η δήμαρχος της Λαμπεντούζα Τζούζι Νικολίνι.

    Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες αργά χθες το απόγευμα, ένα πλεούμενο το οποίο είχε ξεκινήσει από λιμάνι της Λιβύης με προορισμό τις ακτές της Σικελίας ανετράπη, και τουλάχιστον 10 άνθρωποι πνίγηκαν. Το περιπολικό σκάφος Dattilo του ιταλικού λιμενικού σώματος κατάφερε να διασώσει τριάντα εννέα ναυαγούς, ενώ άλλοι εκατόν τέσσερις μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε δεύτερο πλεούμενο, πρόκειται να μεταφερθούν στην ξηρά από τα Dattilo και Diciotti, ένα άλλο ιταλικό πλοίο.

    [03] Ποροσένκο: Οι τρομοκράτες θα λάβουν την απάντηση που τους αρμόζει

    Έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή των επικεφαλής του υπουργείου Αμύνης και των υπηρεσιών ασφαλείας, συγκάλεσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος

    Πέτρο Ποροσένκο ,μετά την κατάρριψη μεταγωγικού αεροσκάφους που αποδίδεται σε φιλορώσους αυτονομιστές, και η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 49 άτομα.

    «Όλοι όσοι ενέχονται σε κυνικές ενέργειες τρομοκρατίας αυτού του μεγέθους πρέπει να τιμωρηθούν. Η Ουκρανία χρειάζεται ειρήνη. Όμως οι τρομοκράτες θα λάβουν την αρμόζουσα απάντηση», ανέφερε ο Ποροσένκο, σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η υπηρεσία Τύπου της ουκρανικής προεδρίας στο Κίεβο.

    Στο μεταξύ μια πηγή στις υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι η προεδρική φρουρά εντόπισε και εξουδετέρωσε έναν ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στο γραφείο του προέδρου Ποροσένκο. Η προεδρία της Ουκρανίας δεν έχει σχολιάσει επίσημα την πληροφορία αυτή.

    διαβάστε επίσης Σαράντα εννέα Ουκρανοί στρατιώτες νεκροί, από κατάρριψη μεταγωγικού αεροσκάφους στο Λουχάνσκ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 June 2014 - 14:30:20 UTC