Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθη Κύπριος επιχειρηματίας για οφειλές πάνω από 12 εκ. ευρώ, προς το δημόσιο
  • [02] Τουλάχιστον 50 παράτυπους μετανάστες, περισυνέλλεξε το Λιμενικό
  • [03] Με 150 επιθέσεις ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στο Αφγανιστάν
  • [04] Έως και 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο υπόσχεται ο Ιταλός πρωθυπουργός
  • [05] Σχεδόν 300 παράτυποι μετανάστες διασώθηκαν στα ανοικτά των ιταλικών ακτών
  • [06] Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση σε αγορά στη Συρία

  • [01] Συνελήφθη Κύπριος επιχειρηματίας για οφειλές πάνω από 12 εκ. ευρώ, προς το δημόσιο

    Κύπριος επιχειρηματίας, γνωστός και απο τον χώρο του ποδοσφαίρου, του θεάματος και του διαδικτύου, όπου δραστηριοποιείτο κατά καιρούς, συνελήφθη χτες το μεσημέρι στην Αθήνα, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, καθώς διωκόταν για οφειλές προς το ελληνικό Δημόσιο ύψους 12.363.783,39 ευρώ.

    Πρόκειται για 50χρονο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν, μεταξύ άλλων, ένταλμα σύλληψης, καταδικαστικές αποφάσεις για παραβάσεις του νόμου περί επιταγών, για μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο, καθώς και για μη εμπρόθεσμη καταβολή δεδουλευμένων.

    Όπως έγινε γνωστό απο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε σε γραφεία στην λεωφόρο Συγγρού, στο πλαίσιο των στοχευμένων επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για την αναζήτηση, τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που διώκονται με καταδικαστικές αποφάσεις, από τις δικαστικές αρχές. Ο συλληφθείς, οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και ειδικότερα στο Τμήμα Εκτελέσεως Ποινών.

    [02] Τουλάχιστον 50 παράτυπους μετανάστες, περισυνέλλεξε το Λιμενικό

    Ταχύπλοο σκάφος που μετέφερε με μεγάλη ταχύτητα 16 παράτυπους μετανάστες, εντοπίστηκε το πρωί από περιπολικό σκάφος του λιμενικού, στη θαλάσσια περιοχή της νήσου "Παναγιά" Οινουσσών Χίου. Ο Τούρκος χειριστής του σκάφους και διακινητής, συνελήφθη ,ενώ οι παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη Χίο.

    Στη διάσωση 10 παράτυπων μεταναστών που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο, που βυθίστηκε σε τουρκικά χωρικά ύδατα βορειανατολικά της Μυτιλήνης, προχώρησε σκάφος του λιμενικού σώματος ενώ τουρκική ακταιωρός που κατέπλευσε στο σημείο αρνήθηκε να παραλάβει τους διασωθέντες και απομακρύνθηκε.

    Επίσης ένας διακινητής και δεκαέξι παράτυποι μετανάστες, συνελήφθησαν στη θαλάσσια περιοχή "Ακρωτήρι" Λέσβου ενώ άλλοι έντεκα παράνομοι μετανάστες στην περιοχή «Αγ. Γεώργιος» Σύμης.

    [03] Με 150 επιθέσεις ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στο Αφγανιστάν

    Τουλάχιστον 150 επιθέσεις εξαπολύθηκαν σε όλη την επικράτεια του Αφγανιστάν σήμερα, ημέρα που διεξάγεται ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών οι οποίες και σηματοδοτούν το τέλος εποχής της διακυβέρνησης Χαμίντ Καρζάι. Τα εκλογικά κέντρα έκλεισαν στις 16:00 (τοπική ώραΒ· 14:30 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε αξιωματούχος της εκλογικής επιτροπής.

    Στις επιθέσεις αυτές συμπεριλαμβάνονται τοποθετήσεις βομβών και επιθέσεις με ρουκέτες, όπως είπε ο υπουργός εσωτερικών της χώρας , ο οποίος δεν έδωσε στοιχεία για απώλειες. Πάντως ψηφοφόροι συνεχίζουν να βρίσκονται μέσα σε πολλά από τα εκλογικά τμήματα και περιμένουν για να ψηφίσουν, αφού οι πόρτες τους έκλεισαν, ανέφερε σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της γραμματείας της Ανεξάρτητης Εκλογικής Επιτροπής του Αφγανιστάν.

    διαβάστε επίσης Δεύτερος γύρος προεδρικών εκλογών στο Αφγανιστάν

    [04] Έως και 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο υπόσχεται ο Ιταλός πρωθυπουργός

    Έως και 15.000 προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, στα πλαίσιο της μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης, που προωθεί η κυβέρνησή του. Οι νέες προσλήψεις συνδέονται άρρηκτα με την υποχρεωτική συνταξιοδότηση όσων συμπληρώνουν 42 χρόνια ενσήμων, με βάση τις πληροφορίες για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Έως τώρα, οι υπάλληλοι είχαν δικαίωμα να ζητούν διετή αναβολή της συνταξιοδότησής τους, τη λεγόμενη «παραμονή σε ενεργό δράση».

    Παράλληλα το ανώτατο όριο ηλικίας για την συνταξιοδότηση των ιατρών, των καθηγητών πανεπιστημίου και των δικαστικών πρόκειται να μειωθεί από το εβδομηκοστό πέμπτο έτος στο εβδομηκοστό. Για τους δικαστικούς, η αλλαγή αυτή θα εφαρμοσθεί από το 2015, «για να μην προκληθούν πρακτικά και λειτουργικά κενά». από τον τόπο κατοικίας των εργαζομένων. ο Ιταλός πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι πρόκειται να μειωθεί κατά 50% το σύνολο των αδειών για συνδικαλιστική δραστηριότητα. Την ίδια ώρα εγκρίνεται η υποχρεωτική κινητικότητα για τους δημοσίους υπαλλήλους, υπό τον όρο οι μεταθέσεις να μην ξεπερνούν την απόσταση των πενήντα χιλιομέτρων

    [05] Σχεδόν 300 παράτυποι μετανάστες διασώθηκαν στα ανοικτά των ιταλικών ακτών

    Σχεδόν 300 μετανάστες, οι οποίοι ανέφεραν ότι είναι πρόσφυγες από τη Συρία και ότι απέπλευσαν από ελληνικές ακτές, διασώθηκαν στα ανοικτά της Ιταλίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι ιταλικές αρχές. Ανάμεσα τους βρίσκονται 93 παιδιά και έξι γυναίκες. Οι μετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν το απόγευμα στο λιμάνι της πόλης Ρέτζιο Καλάμπρια. Στο μεταξύ το τελευταίο 24ωρο,το ελληνικό λιμενικό περισυνέλλεξε τουλάχιστον 50 παράτυπους μετανάστες σε Χίο, Μυτιλήνη και Σύμη.

    Το ιταλικό λιμενικό σώμα ανέφερε πως δύο περιπολικά του και ένα σκάφος της οικονομικής αστυνομίας διέσωσαν 281 μετανάστες από ένα αλιευτικό σκάφος μήκους 20 μέτρων περίπου 150 χλμ. από τις ακτές της Καλαβρίας. Πολλοί από τους μετανάστες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, σημείωσε το ιταλικό λιμενικό.

    Η Ιταλία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια εισροή μεταναστών με διάφορα πλεούμενα πολλά εκ των οποίων είναι ακατάλληλα και επικίνδυνα φέτος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήταν διαθέσιμα ως χθες Παρασκευή, σχεδόν 54.000 μετανάστες έχουν φθάσει στα παράλια της χώρας από την 1η Ιανουαρίου 2014, ενώ συνολικά το 2013 ο αριθμός τους είχε ανέλθει σε λιγότερους από 43.000.

    διαβάστε επίσης Τουλάχιστον 50 παράτυπους μετανάστες, περισυνέλλεξε το Λιμενικό

    [06] Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση σε αγορά στη Συρία

    Τουλάχιστον 30 «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν σήμερα όταν σημειώθηκε μια ισχυρή έκρηξη σε μια «αγορά όπλων» στη Μαγιαντίν, μια πόλη της Συρίας η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση.

    Ένας εκπρόσωπος των ανταρτών στην περιοχή δήλωσε από τη δική του πλευρά στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τουλάχιστον 15 πολίτες σκοτώθηκαν στην πόλη σε μια επίθεση με τη χρήση ενός αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικά, την ευθύνη για την οποία απέδωσε στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ), την ισχυρή οργάνωση των τζιχαντιστών η οποία δρα στο έδαφος τόσο της Συρίας, όσο και του γειτονικού Ιράκ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 June 2014 - 12:30:21 UTC