Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καλύτερο συντονισμό από τα κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε ο Ευ. Βενιζέλος
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα βγαίνει ισχυρότερη από την κρίση
  • [03] Απολογείται ο βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος
  • [04] Αύριο η απολογία του Πακιστανού που προκάλεσε μακελειό στην Ιεράπετρα
  • [05] Eurostat: Αποπληθωρισμό -2,1% εμφάνισε η Ελλάδα τον Μάιο
  • [06] FT: «Τρίτο δρόμο» για το χρέος «βλέπει» το ΔΝΤ
  • [07] Θετικές προοπτικές για την κυπριακή οικονομία διαβλέπει η Κεντρική Τράπεζα
  • [08] Ο επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ προειδοποιεί για προβλήματα τροφοδοσίας σε φυσικό αέριο τον χειμώνα, αν δεν ληφθούν μέτρα
  • [09] Ο Ράσμουσεν ζητεί την άμεση απελευθέρωση του προσωπικού του τουρκικού προξενείου στη Μοσούλη
  • [10] Με την «Αρκαδία» επιστρέφει οκτώ χρόνια μετά, στο Φεστιβάλ Αθηνών, ο Κωνσταντίνος Ρήγος
  • [11] «Δεν είναι πλέον σε κώμα» ο Μ. Σουμάχερ, δήλωσε η εκπρόσωπός του

  • [01] Καλύτερο συντονισμό από τα κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε ο Ευ. Βενιζέλος

    Την αδιατάρακτη πορεία προς την ολοκλήρωση του προγράμματος και την έξοδο από την κρίση έθεσε ως κορυφαία εθνική πολιτική προτεραιότητα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σύσκεψη που είχε με τους υπουργούς και τους υφυπουργούς της κυβέρνησης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και την Ελιά. Ως προς αυτό σημείωσε, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ότι ένα από τα σημαντικότερα θέματα, ενόψει, είναι η προεδρική εκλογή, γιατί κρίνει τη σταθερότητα της χώρας, την πορεία τής διακυβέρνησης.

    Στο ίδιο πλαίσιο, τόνισε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η τετραετία και η προσπάθεια να φτάσει έως το 2016, που ολοκληρώνεται το πρόγραμμα, και υπογράμμισε ότι το ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας δεν αφορά σε πρόσωπα, αλλά στην υποχρέωση των κομμάτων και των βουλευτών για σταθερότητα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για «εμφυλιοπολεμική λογική» και στον Αλέξη Τσίπρα ότι πηγαίνει στην Ευρώπη για να κάνει ουσιαστικά μια ευρωπαϊκή καμπάνια κατά της χώρας. Ακόμα στηλίτευσε τις αναφορές περί «Τσιριμώκων» τονίζοντας ότι «αυτά πρέπει να τα αφήσουμε πίσω» και να υπάρξουν συνέργειες κατά το δυνατόν, με βάση και τα πέντε σημεία που είχε θέσει ο ίδιος, επί των οποίων θα μπορούσε να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.

    Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι που εξασφαλίζει -μετά και το μήνυμα των εκλογών σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και την ανασύνθεση της κυβέρνησης- το προοδευτικό πρόσημο. Ως προς το θέμα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα γενικά, ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είπε ότι και τα θέματα της διαθεσιμότητας μπαίνουν στο γενικότερο πλαίσιο για τις συζητήσεις και τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, που αφορά και στη βιωσιμότητα του χρέους, τα δημοσιονομικά, και άλλα θέματα που η ίδια η πορεία των πραγμάτων δείχνει ότι θα μπορούσαν να τεθούν εκ νέου στην τρόικα (όπως πχ το πετρέλαιο θέρμανσης).

    Σημείωσε επίσης ότι «εμείς δεν αρνούμαστε τις μνημονιακές υποχρεώσεις που έχουμε υπογράψει έως σήμερα, αλλά παράλληλα οφείλουμε να βελτιώνουμε την πορεία των πραγμάτων εκεί που δεν αποδίδουν», φέρνοντας ως παράδειγμα τις ασφαλιστικές εισφορές που χρωστούν οι επιχειρήσεις, όπου το υπάρχον πλαίσιο είναι ασφυκτικό και δεν δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουν. Ανέφερε ακόμα ότι το γεγονός πως επιτυγχάνονται οι στόχοι δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και προβλήματα και ότι συνεπώς πρέπει να ολοκληρωθεί αδιατάρακτα η προσπάθεια.

    Αναφορικά με τον ρόλο των κυβερνητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ είπε ότι πρέπει να υπάρχει συντονισμός και επισήμανε ότι στην κυβέρνηση λειτουργούν όχι μόνο ως υπουργοί και υφυπουργοί, αλλά και ότι εκπροσωπούν την παράταξη, ενώ ζήτησε να ενημερώνεται ο ίδιος για ευρύτερα πολιτικά θέματα που μπορεί να προκύπτουν, ώστε να επιλύονται.

    [02] Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα βγαίνει ισχυρότερη από την κρίση

    Τη βεβαιότητα πως η χώρα βγαίνει από την κρίση εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς κάνοντας την αποτίμηση των πεπραγμένων της Ελληνικής Προεδρίας. Στην ομιλία του στην 51η Διάσκεψη Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κοινοβουλίων κρατών-μελών της ΕΕ ο πρωθυπουργός τόνισε πως « η Ελλάδα βγαίνει ισχυρότερη από την κρίση της, και αυτό αποδεικνύει τη δύναμη και την ωριμότητα του Ελληνικού λαού».

    Θέτοντας ως προτεραιότητα την μείωση της ανεργίας, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού: «Πιστέψτε με ότι σε μια χώρα σαν τη δική μας, όπου η ανεργία σκαρφάλωσε τον περασμένο Σεπτέμβρη μέχρι και το 28%, με 60% στα νέα παιδιά, αντιλαμβάνεστε ότι οι δυσκολίες είναι τεράστιες. Και τα μέτρα τα οποία πάρθηκαν, για παράδειγμα εμείς χάσαμε σε αυτά τα τελευταία χρόνια το 25% του εθνικού μας εισοδήματος, αντιλαμβάνεστε ότι τα μέτρα αυτά δεν θα μπορούσαν να αποδώσουν παρά μόνο μέσα από τις τεράστιες θυσίες που έκανε ο Ελληνικός λαός και το κάθε ελληνικό σπίτι» δήλωσε χαρακτηριστικά . Εμφανίστηκε όμως αισιόδοξος για το μέλλον καθώς τα μηνύματα που έρχονται είναι θετικά. «Το ότι αυτή τη στιγμή και η ανεργία έχει αρχίσει να πέφτει τους τελευταίους μήνες, σιγά αλλά σταθερά, και το γεγονός ότι αναπτύσσεται ένα πλαίσιο επενδυτικό για την Ελλάδα, πολυσήμαντο, και το γεγονός ότι οι πάντες αναγνωρίζουν ότι από πλευράς δημοσιονομικής, αλλά και από πλευράς διαρθρωτικών αλλαγών έχουμε πετύχει τεράστια επιτεύγματα σε αυτές τις δύσκολες ώρες, είναι κάτι το οποίο μας οπλίζει με αισιοδοξία για το αύριο. Βγαίνει, λοιπόν, πράγματι και η Ελλάδα ισχυρότερη από αυτή την κρίση.»

    Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας, ολοκληρώθηκαν πολιτικά 67 νομοθετικά κείμενα και επιτεύχθηκε πολιτική συναίνεση σε επίπεδο Συμβουλίου σε αρκετά ακόμα, τα οποία θα κληθεί η Ιταλία να διαπραγματευτεί με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    «Απ? όλα όσα έγιναν το τελευταίο εξάμηνο, ίσως κάποιοι αξιολογούν σημαντικότερα τα βήματα που έγιναν στην Τραπεζική Ένωση. Στην Ελλάδα αλλά και σε κάποιες άλλες χώρες του Νότου, ίσως σημαντικότερα θεωρηθούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και για την ανακούφιση της ανεργίας. Θέλω να πω ότι μακροχρόνια, ίσως από την Ελληνική Προεδρία η σημαντικότερη συμβολή της να είναι εκείνη που αποδεικνύει τη «στροφή στη θάλασσα» και την αναβάθμιση των Θαλασσίων πολιτικών στην Ευρώπη» τόνισε ο πρωθυπουργός.

    [03] Απολογείται ο βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος

    Ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής δίνει εξηγήσεις ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος μετά την άρση ασυλίας του,με την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Ο κ. Αλεξόπουλος αρνείται όσα του αποδίδονται στο κατηγορητήριο που συνέταξαν σε βάρος του οι κυρίες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου σχετικά με την παράνομη δράση στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής. Ο βουλευτής, που εκλέχθηκε με το κόμμα της ΧΑ, αποχώρησε πριν λίγο καιρό από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καταγγέλλοντας ότι η Χρυσή Αυγή εφάρμοζε πρακτικές που αμαυρώνουν τις αξίες του πατριωτισμού. Αύριο, ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης έχει κληθεί να λογοδοτήσει η βουλευτής και σύζυγος του προσωρινά κρατούμενου γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια.

    [04] Αύριο η απολογία του Πακιστανού που προκάλεσε μακελειό στην Ιεράπετρα

    Αύριο αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή ο 26χρονος Πακιστανός, ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου σκόρπισε τον τρόμο στην Ιεράπετρα Λασιθίου.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νεαπόλεως Λασιθίου και φέρεται να επικαλέσθηκε οικονομικές διαφορές με τα θύματα και ότι αποφάσισε να τα εκδικηθεί. Ο εισαγγελέας τού άσκησε ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος του 50χρονου Ιεραπετρίτη, αλλά και του αστυνομικού, καθώς και για βιασμό, για επικίνδυνη σωματική βλάβη, για πρόκληση φθορών και παράβαση του νόμου περί όπλων. Όπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση ο 26χρονος Πακιστανός πριν κατακρεουργήσει τον 54χρονο συμπατριώτη του και επιτεθεί στον επιχειρηματία από την Ιεράπετρα, με τη χρήση βίας και την απειλή μαχαιριού αποπειράθηκε να βιάσει και τελικά ασέλγησε σε βάρος μιας 40χρονης, στα θερμοκήπια του συζύγου της οποίας εργαζόταν.

    Ο 50χρονος τραυματίας που δέχθηκε τρία χτυπήματα στο κεφάλι εξακολουθεί να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στη νευροχειρουργική κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

    [05] Eurostat: Αποπληθωρισμό -2,1% εμφάνισε η Ελλάδα τον Μάιο

    Αποπληθωρισμό-2,1%εμφάνισε η Ελλάδα τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες. Στην ΕΕ, αρνητικό πληθωρισμό εμφάνισαν επίσης η Βουλγαρία (-1,8%), η Πορτογαλία (-0,3%) και η Κύπρος (-0,1%) ενώ τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στην Αυστρία (+1,5%), το Λουξεμβούργο (+1,4%) και τη Ρουμανία (+1,3%). Στην ευρωζώνη ο πληθωρισμός μειώθηκε από0,7% τον Απρίλιο σε 0,5% τον Μάιο, ενώ πριν έναν χρόνο ήταν στο 1,4%. Στην ΕΕ ο πληθωρισμός μειώθηκε από 0,8%σε 0,6% την ίδια περίοδο, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 1,6%. Σε σχέση με τον Απρίλιοο πληθωρισμός μειώθηκε σε 16κράτη μέλη, παρέμεινε αμετάβλητος σε τέσσερα και αυξήθηκε σε επτάκράτη ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία για τη Μεγάλη Βρετανία.

    [06] FT: «Τρίτο δρόμο» για το χρέος «βλέπει» το ΔΝΤ

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συζητά αλλαγή στους κανόνες του για τον δανεισμό χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, με την οποία θα προβλέπεται η επιμήκυνση της διάρκειας των ομολόγων της χώρας που κατέχουν ιδιώτες ως προϋπόθεση για την παροχή βοήθειας, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

    Οι δυνατότητες που έχει σήμερα το Ταμείο περιορίζονται είτε σε ένα πρόγραμμα διάσωσης μίας χώρας που αντιμετωπίζουν προβλήματα ή σε μία προκαταβολική αναδιάρθρωση του χρέους της, ανάλογα με το αν το ΔΝΤ θεωρεί ότι το χρέος είναι βιώσιμο ή όχι. Η υπό συζήτηση πρόταση προσφέρει έναν τρίτο τρόπο, δίνοντας τη δυνατότητα στους πιστωτές να συμφωνούν σε μία επιμήκυνση (reprofiling) των υφιστάμενων ομολόγων τους. Οι λήξεις τους θα επεκτείνονται χρονικά για να καλύπτουν τη διάρκεια του προγράμματος του ΔΝΤ, χωρίς καμία αλλαγή όσον αφορά το κουπόνι (τοκομερίδιο) ή το κεφάλαιο των τίτλων.

    Η πρόταση αυτή συζητείται, καθώς το Ταμείο επιδιώκει να αντλήσει τα διδάγματα από την προσέγγισή του όσον αφορά στην αναδιάρθρωση του χρέους στην περίπτωση της δύσκολης διάσωσης της Ελλάδας το 2010.

    Το Ταμείο διαβουλεύεται με τις αγορές, για να διασφαλίσει ότι η όποια αλλαγή δεν θα οδηγήσει στην αποφυγή του κρατικού χρέους από τους επενδυτές και δεν θα αυξήσει το κόστος δανεισμού. Οι διαβουλεύσεις αυτές είναι πιθανόν να συνεχισθούν για το υπόλοιπο του έτους. Σύμφωνα με πρόσωπα που μετείχαν στη συζήτηση, η μελέτη έγινε ευμενώς αποδεκτή από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου -που εκπροσωπεί τις χώρες μέλη- αλλά υπήρξε σημαντική συζήτηση σχετικά με την ανάγκη να διατηρηθεί μία «συστημική εξαίρεση» που θα επιτρέπει στο ΔΝΤ να παρακάμπτει την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους, εάν υπάρχουν φόβοι ότι η μη χορήγηση δανείου θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία συστημική κρίση, όπως στην περίπτωση της Ευρωζώνης.

    [07] Θετικές προοπτικές για την κυπριακή οικονομία διαβλέπει η Κεντρική Τράπεζα

    Tην εκτίμηση ότι η συρρίκνωση του ΑΕΠ στην Κύπρο για το 2014 ενδέχεται να είναι μικρότερη από αυτήν που προβλέπεται στο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, διατυπώνει η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου (ΚΤΚ) στην τελευταία της έκθεση για την κυπριακή οικονομία. Επίσης, προβλέπει το τέλος της πολύμηνης περιόδου αποπληθωρισμού. Η ΚΤΚ σημειώνει την επιτυχή ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της κυπριακής οικονομίας στη βάση του οποίου έχουν εφαρμοστεί σειρά απαραίτητων μέτρων για την εξυγίανση της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος. Η ΚΤΚ εκτιμά ότι το πρόγραμμα, το οποίο επικαιροποιείται ανά τρίμηνο, έχει αρχίσει να αποδίδει και να «δημιουργεί τις προϋποθέσεις ανατροπής των αρνητικών οικονομικών δεδομένων και επιστροφής σε συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης και πλήρους απασχόλησης». Παρά τα αρνητικά δεδομένα και την υψηλή ανεργία, αναφέρει, «δημιουργούνται οι απαραίτητες συνθήκες για αναστροφή των αρνητικών εξελίξεων, ενώ οι αρνητικές επιδράσεις των μέτρων του μνημονίου παρουσιάζονται πιο περιορισμένες από ό,τι αναμενόταν».

    Επιπρόσθετα, επισημαίνει ότι οι θετικές επιδράσεις των μέτρων του μνημονίου μεσοπρόθεσμα υπερτερούν κατά πολύ των όποιων βραχυπρόθεσμων αρνητικών επιδράσεων και ήδη θέτουν τις σωστές βάσεις για αναστροφή των δεδομένων και για πορεία βιώσιμης μακροπρόθεσμης ανάπτυξης και επιστροφή σταδιακά σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης και ευημερίας της χώρας.

    [08] Ο επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ προειδοποιεί για προβλήματα τροφοδοσίας σε φυσικό αέριο τον χειμώνα, αν δεν ληφθούν μέτρα

    Ο Ευρωπαίος επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Ετινγκερ δήλωσε σήμερα ότι η Ουκρανία έχει την πρόθεση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως προς τη διέλευση του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρωπαϊκή Ενωση και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις δικές της υποχρεώσεις ως προς την τροφοδοσία της ΕΕ.

    Ωστόσο, σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προειδοποίησε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα τροφοδοσίας σε φυσικό αέριο τον χειμώνα, εάν δεν γεμίσει τώρα τις αποθήκες της.

    Καλώντας τη ρωσική πλευρά να επανεξετάσει την συμβιβαστική προσφορά της προς την Ουκρανία, ίσως με κάποιες μικρές προσαρμογές, ο Γκίντερ Ετινγκερ πρόσθεσε ότι θα επιδιώξει τη διοργάνωση νέων συνομιλιών για την επίλυση της διένεξης ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο για το φυσικό αέριο. «Προβλέπονται νέες προσκλήσεις για τριμερείς συνομιλίες εντός του Ιουνίου» δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

    [09] Ο Ράσμουσεν ζητεί την άμεση απελευθέρωση του προσωπικού του τουρκικού προξενείου στη Μοσούλη

    Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Φογκ Ράσμουσεν ζήτησε την άμεση απελευθέρωση του διπλωματικού προσωπικού του τουρκικού προξενείου στη Μοσούλη και του προσωπικού ασφαλείας, που κρατούνται από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ). Τζιχαντιστές του ΙΚΙΛ απήγαγαν 49 Τούρκους, ανάμεσά τους και μέλη των ειδικών στρατιωτικών δυνάμεων της Τουρκίας, διπλωμάτες και παιδιά, από το προξενείο της Τουρκίας στη Μοσούλη όταν κατέλαβαν την πόλη την περασμένη εβδομάδα.

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι όμηροι είναι σώοι και ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την απελευθέρωσή τους, καθώς και για την απελευθέρωση ομάδας 31 τούρκων οδηγών φορτηγών που κρατούνται επίσης από τις δυνάμεις του ΙΚΙΛ.

    [10] Με την «Αρκαδία» επιστρέφει οκτώ χρόνια μετά, στο Φεστιβάλ Αθηνών, ο Κωνσταντίνος Ρήγος

    Μια παράσταση που μιλά για τη «μάταιη» αναζήτηση της ευτυχίας, με τίτλο «Αρκαδία» παρουσιάζει για δύο μοναδικές παραστάσεις, σήμερα και αύριο, ο καταξιωμένος σκηνοθέτης και χορογράφος Κωνσταντίνος Ρήγος, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Πρόκειται για το νέο καλλιτεχνικό εγχείρημα του δημιουργού, ο οποίος επιστρέφει μαζί με το χοροθέατρο Οκτάνα, οκτώ χρόνια μετά τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» στο Φεστιβάλ Αθηνών. Σε αυτήν τη νέα παραγωγή, ο τόπος της Αρκαδίας αποτελεί την αφετηρία αλλά και τον τελικό προορισμό, ως κοινό σημείο αναφοράς των επεισοδίων που συνθέτουν την παράσταση.

    Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 16 -17 Ιουνίου. Ώρα έναρξης: 21:00. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 20 ευρώ, 10 ευρώ (φοιτητικό), 15 ευρώ (μειωμένο), 5 ευρώ (κάρτα ανεργίας, ΑμεΑ). Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται από τα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, τα καταστήματα Public και τα βιβλιοπωλεία Ιανός, από τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ, κεντρικά εκδοτήρια: Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου), τηλεφωνικά στο 2103272000 (με χρέωση πιστωτικής κάρτας) και μέσω ίντερνετ στην ιστοσελίδαwww.greekfestival.gr. (με χρέωση πιστωτικής κάρτας).

    [11] «Δεν είναι πλέον σε κώμα» ο Μ. Σουμάχερ, δήλωσε η εκπρόσωπός του

    Ο Γερμανός πρώην πρωταθλητής τηςFormula 1Μίχαελ Σουμάχερ «δεν βρίσκεται πλέον σε κώμα» και αναχώρησε από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ (ανατολική Γαλλία) όπου νοσηλευόταν μετά το ατύχημά του στο σκι που συνέβη στις 29 Δεκεμβρίου στο Μεριμπέλ και κατά το οποίο είχε τραυματισθεί σοβαρά στο κεφάλι, ανακοινώθηκε σήμερα από το περιβάλλον του.

    Ο τόπος όπου ο Σουμάχερ συνεχίζει «τη μακρά φάση της αποκατάστασης» δεν αποκαλύπτεται στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ζαμπίνε Κεμ, εκπρόσωπο της οικογένειας, στην οποία δεν αναφέρεται καμιά λεπτομέρεια για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωταθλητή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 June 2014 - 10:30:26 UTC