Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Η Ελλάδα μπορεί να είναι η πύλη εισόδου της Κίνας στην ΕΕ
  • [02] Στρατηγική σχέση Ελλάδας - Κίνας, σηματοδοτεί η επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού
  • [03] Συνελήφθησαν οι δολοφόνοι του 64χρονου μικροπωλητή
  • [04] «Με την τραπεζική ενοποίηση θα μειωθούν οι χρεώσεις των τραπεζών»
  • [05] Κολομβία-Ακτή Ελεφαντοστού 2-1
  • [06] Κολομβία - Ακτή Ελαφαντοστού 0-0 στο ημίχρονο

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Η Ελλάδα μπορεί να είναι η πύλη εισόδου της Κίνας στην ΕΕ

    «Ως μια πολύ σημαντική ευκαιρία για την προβολή της στρατηγικής -εταιρικής σχέσης Ελλάδος-Κίνας», χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Κίνας στην Ελλάδα, κατά την συνάντησή του με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών Γουάνκ Χι.

    Καλωσορίζοντας τον Κινέζο ομόλογό του στο υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδος-Κίνας έχουν τεράστια προοπτική και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα μπορεί να είναι η πύλη εισόδου της Κίνας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ευρωπαϊκή αγορά».

    Από την πλευρά του, ο Κινέζος ΥΠΕΞ υπογράμμισε: «εμείς θεωρούμε την Ελλάδα ως τον πιο αξιόπιστο φίλο και εταίρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και πρόσθεσε ότι «η επίσκεψη του πρωθυπουργού μας στην Ελλάδα θα έχει έναν καθοδηγητικό ρόλο στις μελλοντικές μας συνεργασίες».

    Όπως είπε ο κ. Γουάνκ Χι, «εμείς συμφωνούμε απόλυτα με τη θέση του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πύλη εισόδου για τα κινέζικα προϊόντα στην Ευρώπη, και ταυτόχρονα η Ελλάδα να καταστεί η γέφυρα μεταξύ των δύο πολιτισμών».

    [02] Στρατηγική σχέση Ελλάδας - Κίνας, σηματοδοτεί η επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού

    «Στοχεύουμε σε φιλία, συνεργασία, σταθερότητα, εξαγωγές, επενδύσεις, να φέρουμε την Κίνα πιο κοντά στην Ευρώπη και το αντίστροφο» σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων μετά τη συνάντησή του με τον Κινέζο ομόλογό του, Λι Κετσιάνγκ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο κ. Σαμαράς είπε ότι το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε με την επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά και υπάρχουν εκεί πολλά που ακόμη συζητούνται. Ο πρωθυπουργός διατύπωσε την πεποίθηση πως η Ευρώπη αντιλαμβάνεται ότι η Ελλάδα είναι ένας φυσικός συνδετικός κρίκος με την Κίνα, ενώ ως προς τις προσδοκίες εκτίμησε ότι «μπορεί να δημιουργηθεί ένας κόμβος μεταφοράς ανθρώπων και εμπορευμάτων, ακόμη και ενεργειακός κόμβος μεταξύ Ευρώπης και Κίνας».

    «Είναι μία στρατηγική σχέση, που θα προχωρήσει βήμα βήμα με συγκεκριμένη ατζέντα και σχεδιασμό» είπε ο πρωθυπουργός, διευκρινίζοντας πως δεν πρόκειται «για μία ευκαιριακή συνεργασία», αλλά για «στρατηγική σχέση», που σημαίνει «μακροχρόνια συμφέροντα να σε φέρουν πιο κοντά σε μόνιμη βάση».

    Όπως σημείωσε ο κ. Σαμαράς, αυτό που δημιουργεί τη στρατηγική σχέση, είναι ότι «η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πύλη εισόδου της Κίνας στην Ευρώπη, που να είναι και αφετηρία ενός ολόκληρου διαδρόμου επενδύσεων της Κίνας, όπως τα σιδηροδρομικά δίκτυα, και να ενώσει τα λιμάνια της Ελλάδας με τα λιμάνια της Ευρώπης».

    Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Κίνας ανέφερε: «Είναι η πρώτη επίσκεψή μου προς τις νότιες περιοχές, ως πρωθυπουργός της Κίνας. Στην Ελλάδα έχω φιλικά συναισθήματα, σαν στο σπίτι μου. Η Ελλάδα και η Κίνα είναι πανάρχαιες χώρες με μεγάλο πολιτισμό, η μία φωτίζει στην Ανατολή και η άλλη στη Δύση με τεράστια συμβολή στην ανάπτυξη της ανθρωπότητας. Μεταξύ Ελλάδας και Κίνας υπάρχουν πολλές παρόμοιες νοοτροπίες. Κατά την ταραχή στη Λιβύη η ελληνική κυβέρνηση βοήθησε στον επαναπατρισμό χιλιάδων Κινέζων. Σας ευχαριστούμε. Όταν η Ελλάδα αντιμετώπισε την κρίση, η Κίνα είχε εμπιστοσύνη στη δυνατότητα να την ξεπεράσει. Επίσης, η Κίνα είναι πρόθυμη να προσφέρει, οι σχέσεις μπορούν να είναι αμοιβαία επωφελείς. Με τον κ. Σαμαρά είμαστε παλιοί φίλοι. Στην περυσινή του επίσκεψη είχαμε μακρά και ειλικρινή συζήτηση. Τώρα θέλουμε με τους υπουργούς να υλοποιήσουμε τις συμφωνίες, στις οποίες έχουμε καταλήξει. Η ομιλία του κ. Σαμαρά είναι και δική μου, γιατί έχουμε πολλά κοινά σημεία».

    Ο κ. Λι εξέφρασε δημοσίως τα συγχαρητήριά του στον Έλληνα ομόλογό του για την επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές με την έκδοση ομολόγων, τον Μάιο, με χαμηλό επιτόκιο και δήλωσε ικανοποίηση για τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα. «Η επιτυχής έκδοση των ομολόγων δηλώνει ότι ο ελληνικός λαός μπορεί να ξεπεράσει την κρίση δημοσίου χρέους. Η κινέζικη κυβέρνηση στηρίζει την ελληνική κυβέρνηση και εύχεται η ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις» είπε και πρόσθεσε πως «όταν η Ελλάδα θα εκδώσει νέα ομόλογα, η Κίνα θα συμμετάσχει, παροτρύνοντας, παράλληλα, Κινέζους καταναλωτές να αγοράζουν ελληνικά προϊόντα.

    Διαβάστε επίσης:

    Ευ. Βενιζέλος: Η Ελλάδα μπορεί να είναι η πύλη εισόδου της Κίνας στην ΕΕ

    [03] Συνελήφθησαν οι δολοφόνοι του 64χρονου μικροπωλητή

    Συνελήφθησαν από αστυνομικούς στη Χαλκιδική, οι δράστες της δολοφονίας του 64χρονου μικροπωλητή από τη Ρόδο, που είχε συμβεί πριν από 6 μέρες.

    Πρόκειται για έναν 35χρονο Βούλγαρο, ο οποίος μαζί με την 37χρονη ομοεθνή του (με την οποία διατηρούσε σχέσεις ο μικροπωλητής) μαχαίρωσαν τον άτυχο μικροπωλητή μέσα στο σπίτι του και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά και τον έκαψαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη του εγκλήματος.

    Οι 64χρονος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία της Ρόδου και γνωστός από τη συμμετοχή του σε ταινία που αφορούσε τα "καμάκια" της Ρόδου.

    [04] «Με την τραπεζική ενοποίηση θα μειωθούν οι χρεώσεις των τραπεζών»

    To τέλος του κατακερματισμού των χρηματοπιστωτικών αγορών θα χαλαρώσει τα αυστηρά πιστοδοτικά κριτήρια που ισχύουν στα κράτη μέλη της περιφέρειας, επιτρέποντας στις τράπεζες να χρηματοδοτήσουν επενδύσεις. Αυτό υπογράμμισε ο νέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (σ.σ. επισήμως αναμένεται να ορκιστεί αύριο) Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην ημερίδα που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής.

    Ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι η χρηματοδότηση των επενδύσεων είναι σήμερα υψίστης σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη, τόσο στη ζώνη του ευρώ ως σύνολο και σε χώρες της περιφέρειας, οι οποίες έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τη βαθιά και παρατεταμένη ύφεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι ιδιωτικές επενδύσεις στη ζώνη του ευρώ μειώθηκαν από 20% του ΑΕΠ το 2008 σε 16% του ΑΕΠ το 2013. Η μείωση ήταν πιο έντονη σε χώρες της περιφέρειας όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία, όπου οι ιδιωτικές επενδύσεις μειώθηκαν κατά 6 έως 9 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ.

    Ο ίδιος εκτίμησε ότι η προωθούμενη τραπεζική ένωση στην Ε.Ε θα οδηγήσει σε αναδιάρθρωση του ευρωπαϊκού συστήματος. Επιπροσθέτως, ο εντεινόμενος διασυνοριακός ανταγωνισμός που θα προέλθει από την ενοποίηση σε επίπεδο λιανικής τραπεζικής, θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι χρεώσεις που επιβάλλουν σήμερα οι τράπεζες στους καταναλωτές για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

    [05] Κολομβία-Ακτή Ελεφαντοστού 2-1

    Η Κολομβία επικράτησε με 2-1 της Ακτής Ελεφαντοστού σε αναμέτρηση για την 2ηαγωνιστική του 3ουομίλου, όπου μετέχει και η εθνική μας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Τα τέρματα για τους Κολομβιανούς σημείωσαν οι Ροντρίγκες (64΄) και Κιντέρο (70΄), ενώ για τους Αφρικανούς ο Ζερβίνιο στο 73΄.

    Από το σημερινό πρόγραμμα, ξεχωρίζει ο αγώνας της εθνικής Ελλάδας (01:00) με την Ιαπωνία, καθώς οι διεθνείς χρειάζονται μόνο νίκη για να ελπίζουν σε πρόκριση.

    [06] Κολομβία - Ακτή Ελαφαντοστού 0-0 στο ημίχρονο

    Για τον 3ο όμιλο, η Ακτή Ελεφαντοστού αντιμετωπίζει την Κολομβία, με τον νικητή να αποκτά ασφαλές προβάδισμα πρόκρισης. Για τον 4ο όμιλο, στην αναμέτρηση Ουρουγουάη-Αγγλία (22:00), η ομάδα που θα ηττηθεί αποχαιρετά τη διοργάνωση, ενώ η νικήτρια αναπτερώνει τις ελπίδες της.

    Από το σημερινό πρόγραμμα, ξεχωρίζει ο αγώνας της εθνικής Ελλάδας (01:00) με την Ιαπωνία, καθώς οι διεθνείς χρειάζονται μόνο νίκη για να ελπίζουν σε πρόκριση. Ο Φερνάντο Σάντος ενδέχεται να κάνει κάποιες αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα με την Κολομβία και πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει από την αρχή τους Φετφατζίδη και Μήτρογλου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 June 2014 - 18:30:22 UTC