Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λι Κετσιάνγκ: Η επένδυση στη χώρα σας αποτελεί επένδυση στο μέλλον
  • [02] Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε την εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή
  • [03] Ντάισελμπλουμ: Συζήτηση για το χρέος υπό τρεις προϋποθέσεις
  • [04] Εγκρίθηκε από το Γιούρογκρουπ η επόμενη δόση του δανείου για την Κύπρο
  • [05] Μπ. Ομπάμα: Η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να αναλάβει στρατιωτική δράση στο Ιράκ
  • [06] Μουντιάλ 2014: Ουρουγουάη - Αγγλία 1-0 στο ημίχρονο

  • [01] Λι Κετσιάνγκ: Η επένδυση στη χώρα σας αποτελεί επένδυση στο μέλλον

    «Ο σκοπός της επίσκεψής μου είναι να προωθήσουμε τις πρακτικές συνεργασίας σε κάθε τομέα. Εμείς θα ενθαρρύνουμε τις κινεζικές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα. Υποστηρίζουμε ότι η επένδυση στη χώρα σας αποτελεί επένδυση στο μέλλον» διεμήνυσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψή του στη Βουλή, ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, τόνισε πως «χαιρόμαστε ιδιαίτερα που εμπιστεύεστε την ελληνική οικονομία και προχωράτε σε σημαντικές επενδύσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν την οικονομία μας», και διαβεβαίωσε πως οι Έλληνες «διαθέτουμε ανθρώπους με υψηλή κατάρτιση, μόρφωση και τεχνογνωσία, που μπορούν να είναι παραγωγικοί και χρήσιμοι στις επενδύσεις».

    [02] Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε την εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή

    Την πρώτη του κίνηση, προκειμένου να καταδείξει την υπεροχή των θέσεών του παρά τις επιμέρους ενστάσεις, κριτικές και διαφωνίες, έκανε απόψε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, θέτοντας σε ψηφοφορία την εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή η οποία και υπερψηφίστηκε με ποσοστό 70%.

    Η Αριστερή Πλατφόρμα ψήφισε λευκό στα κεφάλαια που αφορούν την πολιτική συμμαχιών και τη λειτουργία του κόμματος και επιφυλάχθηκε να καταθέσει τις δικές της θέσεις μέσω τροπολογιών, στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο και την Κυριακή.

    Η Πολιτική Γραμματεία συζήτησε επί του κειμένου της εισήγησης, ενώ κομματικές πηγές προέβλεπαν ότι η γεμάτη ένταση συζήτηση στον ΣΥΡΙΖΑ για το εκλογικό αποτέλεσμα και την πολιτική συμμαχιών θα συνεχιστεί και στην Κεντρική Επιτροπή και σημείωναν ότι με τις αποφάσεις ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου, το βράδυ της Κυριακής θα κλείσει ένας κύκλος και θα ανοίξει ένας νέος για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι η ελεύθερη διατύπωση των απόψεων, των θέσεων και των διαφωνιών, έδωσε μια ουσιαστική ώθηση στον ΣΥΡΙΖΑ , αλλά όπως υπογράμμιζαν, από τη Δευτέρα, το κόμμα θα αποσυνδεθεί από το κλίμα εσωστρέφειας και θα «επιστρέψει» στην πολιτική δράση.

    [03] Ντάισελμπλουμ: Συζήτηση για το χρέος υπό τρεις προϋποθέσεις

    Η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μπορεί να ξεκινήσει υπό τρεις προϋποθέσεις: την ικανοποίηση των προαπαιτούμενων, την ύπαρξη του πρωτογενούς πλεονάσματος και την εκτίμηση ότι η ελάφρυνση του χρέους είναι αναγκαία. Αυτό δήλωσε σήμερα από το Λουξεμβούργο ο πρόεδρος της Ευρωομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, λίγο μετά τη λήξη του Eurogroup, όπου το ζήτημα της ελληνικής οικονομίας ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν.

    Όπως εξήγησε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, δεν είναι ακόμα σαφές αν είναι αναγκαία η περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ενώ ο Επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν τόνισε ότι σημαντικός συντελεστής για να εκτιμηθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους είναι ο δείκτης ανάπτυξης.

    Εξάλλου, ο Γ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας ενημέρωσε το Eurogroup ότι οι ελληνικές αρχές θα ικανοποιήσουν τα πρώτα έξι προαπαιτούμενα, ως το τέλος του μήνα, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση του 1 δισ. ευρώ.

    Παράλληλα, ο Γ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι ο Γκίκας Χαρδούβελης διαβεβαίωσε τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης ότι η διαδικασία για το διορισμό του νέου γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων της Ελλάδας θα γίνει με διαφανή διαδικασία. «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για τη φορολογική διοίκηση της Ελλάδας», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

    [04] Εγκρίθηκε από το Γιούρογκρουπ η επόμενη δόση του δανείου για την Κύπρο

    Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν σήμερα την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου για την Κύπρο, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

    Το πρόγραμμα της Κύπρου "παραμένει στη σωστή πορεία", τόνισε ο Ντάισελμπλουμ επαινώντας τη Λευκωσία επειδή ήρε όλους τους περιορισμούς στις κινήσεις κεφαλαίων, ένα χρόνο αφότου είχαν επιβληθεί, και μάλιστα "πολύ νωρίτερα απ' όσο περίμεναν ορισμένοι", όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Η Κύπρος θα λάβει 600 εκατομμύρια ευρώ από την Ευρώπη ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμβάλει με άλλα 86 εκατομμύρια ευρώ, διευκρίνισε ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ.

    [05] Μπ. Ομπάμα: Η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να αναλάβει στρατιωτική δράση στο Ιράκ

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του είναι έτοιμη για μια "στοχευμένη" στρατιωτική δράση στο Ιράκ, εάν και εφόσον η κατάσταση το απαιτήσει, ανακοινώνοντας ότι προτίθεται να στείλει στη Βαγδάτη έως και 300 στρατιωτικούς συμβούλους για να βοηθήσουν τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι είναι προς το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ να μην εξελιχθεί σε εμφύλιο πόλεμο η κατάσταση στο Ιράκ και να μη γίνει η χώρα αυτή ασφαλές καταφύγιο για εξτρεμιστικές οργανώσεις. Όπως είπε, μια καλή επένδυση για τα αμερικανικά συμφέροντα είναι να διασφαλιστεί ότι η περίμετρος ασφαλείας γύρω από τη Βαγδάτη δεν πρόκειται να διαρραγεί από τους αντάρτες.

    [06] Μουντιάλ 2014: Ουρουγουάη - Αγγλία 1-0 στο ημίχρονο

    Για τον 4ο όμιλο, η Ουρουγουάη αντιμετωπίζει την Αγγλία και η ομάδα που θα ηττηθεί αποχαιρετά τη διοργάνωση, ενώ η νικήτρια αναπτερώνει τις ελπίδες της.

    Στη 01:00 η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Ιαπωνία.

    Η Κολομβία επικράτησε με 2-1 της Ακτής Ελεφαντοστού σε αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου, όπου μετέχει και η εθνική μας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 June 2014 - 20:30:21 UTC