Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Κινέζος πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Η Κίνα ήταν μεταξύ των χωρών που συμπαραστάθηκαν στην Ελλάδα
  • [03] Ευ. Βενιζέλος: «Τεράστια» η συμβολή Γ. Προβόπουλου στη διάσωση της οικονομίας
  • [04] Προφυλακιστέος ο 29χρονος Αλβανός για την υπόθεση της ηρωίνης
  • [05] Εντοπίστηκε ένα άτομο νεκρό, από την πυρκαγιά σε διαμέρισμα στη Νίκαια
  • [06] Νέο κρούσμα ευλογιάς στον Έβρο - Κινητοποίηση των κτηνιατρικών υπηρεσιών
  • [07] «Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στη λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών»
  • [08] Σύλληψη διευθύνοντα συμβούλου κλινικής για χρέη προς το Δημόσιο
  • [09] Ξεκινά, εν μέσω αντιδράσεων, το «Thessaloniki Pride»
  • [10] Αυξήσεις στις μικρές οικιακές καταναλώσεις και μειώσεις στα εμπορικά τιμολόγια της ΔΕΗ
  • [11] ΔΝΤ: Ισορροπημένη η δημοσιονομική προσαρμογή της ευρωζώνης
  • [12] Οι ουκρανικές δυνάμεις επανέκτησαν τον έλεγχο των συνόρων με τη Ρωσία

  • [01] Ο Κινέζος πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

    Με εγκαρδιότητα υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας τον πρωθυπουργό της Κίνας Λι Κετσιάνγκ, το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    «Σας υποδέχομαι ως έναν μεγάλο φίλο της Ελλάδας. Οι χώρες μας, χώρες δύο μεγάλων πολιτισμών, που έδωσαν πολλά στον κόσμο, συνεργάζονται και σήμερα έχοντας κοινά συμφέροντα», ανέφερε ο κ. Παπούλιας, και τόνισε ότι η επίσκεψη του κ. Κετσιάνγκ στην Αθήνα δείχνει, όπως του είπε χαρακτηριστικά, τη βούληση για συνέχιση αυτής της συνεργασίας.

    Ο κ. Κετσιάνγκ απάντησε εκφράζοντας τη χαρά του για την επίσκεψη στην Ελλάδα και μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Ζινπίνγκ, στον κ. Παπούλια.

    «Τις δύο ημέρες που βρίσκομαι εδώ έχω νιώσει την ιστορική βάση της ειλικρινούς φιλίας μας» είπε ο κ. Κετσιάνγκ προσθέτοντας ότι η επίσκεψη του είναι η πρώτη στην Ελλάδα καθώς ..«είχα έντονη την επιθυμία να την επισκεφθώ, όχι μόνο λόγω της συνεργασίας μας αλλά και προσωπικά γιατί θαυμάζω τον ελληνικό πολιτισμό. Εξοχότατε σας θεωρούμε παλιό καλό φίλο της Κίνας» είπε ο κ. Κετσιάνγκ στον κ. Παπούλια. «Έτσι νιώθω κι εγώ ανταπάντησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

    Μετά την κατ? ιδίαν συνάντηση τους, ο κ. Παπούλιας παρέθεσε γεύμα στον κ. Κετσιάνγκ, στο οποίο παρακάθισαν ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, που συνόδευσε τον κ. Κετσιάνγκ, οι υπουργοί Ανάπτυξης Ν. Δένδιας, Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης, και Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη καθώς και τα μέλη της κινεζικής αντιπροσωπείας.

    [02] Αντ. Σαμαράς: Η Κίνα ήταν μεταξύ των χωρών που συμπαραστάθηκαν στην Ελλάδα

    Τις προοπτικές ενίσχυσης της ήδη στενής συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας αναλύει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τσάινα Ντέιλι, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.

    Στη συνέντευξη, υπό τον τίτλο «Κίνα και Ελλάδα ανοίγουν «παράθυρο» Πολιτισμού μεταξύ Ανατολής και Δύσης» ο κ. Σαμαράς αναφέρεται στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, στις προσδοκίες του από την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Λι Κετσιάνγκ στην Ελλάδα, και στη δυναμική της συνεργασίας των δύο χωρών.

    Ο κ. Σαμαράς επισημαίνει ότι το 2014 είναι ο πρώτος χρόνος ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, μετά από έξι χρόνια ύφεσης, παραθέτει στοιχεία για την πορεία και τις προοπτικές της οικονομίας, αναφέρεται στη σημασία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, υπογραμμίζει την πολιτική και οικονομική σταθερότητα της χώρας, και τονίζει ότι η Κίνα ήταν μεταξύ των χωρών, οι οποίες συμπαραστάθηκαν στην Ελλάδα κατά την περίοδο της κρίσης χρέους.

    Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Κινέζου ομολόγου του, ο κ. Σαμαράς αναλύει τις προοπτικές ενίσχυσης της ήδη στενής συνεργασίας σε τομείς αμοιβαίως επωφελείς για τις δύο χώρες (επενδύσεις, υποδομές, ναυτιλία, εμπόριο, τουρισμός, πολιτισμός) και υπογραμμίζει ότι σημειώνεται «απτή πρόοδος» και ότι δημιουργείται μία «σταθερή σχέση, με τεράστιες προοπτικές για τις δύο χώρες».

    [03] Ευ. Βενιζέλος: «Τεράστια» η συμβολή Γ. Προβόπουλου στη διάσωση της οικονομίας

    «Τεράστια» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος τη συμβολή του απερχόμενου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου στη διάσωση της ελληνικής οικονομίας, μετά το πέρας της σημερινής τους συνάντησης στο Υπουργείο Εξωτερικών.

    Η συνάντηση είχε αποχαιρετιστήριο χαρακτήρα, καθώς χθες αποχώρησε τυπικά ο κ. Προβόπουλος από τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος και η σημερινή του συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο αποτέλεσε ευκαιρία για μια σύντομη αναδρομή στα όσα συνέβησαν και στις κοινές τους προσπάθειες για τη «διάσωση» της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο από την κρίση.

    Όπως δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, με τη χθεσινή αποχώρηση του κ. Προβόπουλου από την Τράπεζα της Ελλάδος έκλεισε και ένας ιστορικός κύκλος πολύ μεγάλης σημασίας, γιατί η θητεία του στην Κεντρική Τράπεζα συμπίπτει με μια κρίση βαθιά, μεγάλη, η οποία επιβάλει στην πραγματικότητα την αναδιοργάνωση όχι μόνο της οικονομίας αλλά όλης της χώρας.

    Συνεχίζοντας, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι « αυτή η περίοδος ακόμη δεν έχει συνειδητοποιηθεί από την ελληνική κοινωνία» και πρόσθεσε: «Πρέπει να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, να ολοκληρώσουμε με ασφάλεια και σταθερότητα την έξοδο από την κρίση, να την οριστικοποιήσουμε, αλλά αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μόνο γνωρίζοντας τι έχει συμβεί και αποδίδοντας με αίσθημα δικαίου στον καθένα, αυτό που του ανήκει, λόγω της συμβολής τους σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια».

    Με τη σειρά του, ο κ. Προβόπουλος δήλωσε ότι είχε την ευκαιρία να αποχαιρετίσει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και παράλληλα να τον ενημερώσει για όλες τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς χθες ήταν στη Φραγκφούρτη συμμετέχοντας για τελευταία φορά στα συμβούλια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    [04] Προφυλακιστέος ο 29χρονος Αλβανός για την υπόθεση της ηρωίνης

    Προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε ο 29χρονος Αλβανός, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της μεγάλης ποσότητας ηρωίνης άνω του ενός τόνου που εντοπίστηκε σε αποθήκη στο Κορωπί και σε γκαράζ έπαυλης στη Φιλοθέη. Ο 29χρονος αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές Χαλκίδας.

    Σύμφωνα με το διαβιβαστικό στην Εισαγγελία, ο 29χρονος ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε την πόρτα της έπαυλης στη Φιλοθέη προκειμένου να εισέλθει πολυτελές όχημα που μετέφερε ποσότητα ηρωίνης.

    Πηγές από το Λιμενικό είχαν αναφέρει ότι ο υπήκοος Αλβανίας ήταν αυτός που είχε λάβει μηνύματα για τις έρευνες των Αρχών στο κινητό του από τον 15χρονο ανήλικο γιο του 40χρονου εφοπλιστή που εμπλέκεται και αυτός στην υπόθεση και είναι ήδη προφυλακισμένος.

    Έως τώρα για την υπόθεση έχουν προφυλακιστεί ο 40χρονος εφοπλιστής, η πρώην σύζυγός του και ο σύντροφός της, καθώς και πέντε Τούρκοι υπήκοοι.

    [05] Εντοπίστηκε ένα άτομο νεκρό, από την πυρκαγιά σε διαμέρισμα στη Νίκαια

    Ένα άτομο εντοπίστηκε νεκρό στο διαμέρισμα στο οποίο εκδηλώθηκε το πρωί πυρκαγιά υπό αδευκρίνιστη αιτία, στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Φιλαδελφείας 68, στη Νίκαια, στον Πειραιά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από τη φωτιά το διαμέρισμα έχει καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ μέσα σε αυτό υπάρχουν πολλοί καπνοί και έντονο πυροθερμικό φορτίο. Η επιχείρηση των πυροσβεστών έγινε με ειδικές μάσκες και μπουκάλες οξυγόνου. Έρευνες για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το προανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής

    [06] Νέο κρούσμα ευλογιάς στον Έβρο - Κινητοποίηση των κτηνιατρικών υπηρεσιών

    Την εμφάνιση ενός νέου κρούσματος ευλογιάς των αιγοπροβάτων στο χωριό Λυκόφως (Λυκόφη) του νότιου Έβρου, σε μία εκτροφή 350 προβάτων και 120 αιγών, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

    Οι αρμόδιες Αρχές έλαβαν και εφαρμόζουν τα απαραίτητα και προβλεπόμενα από τη νομοθεσία μέτρα, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Τσακίρης.

    Το νέο κρούσμα εμφανίστηκε πέντε μήνες μετά το τελευταίο ανάλογο που είχε καταγραφεί στο νότιο Έβρο, στις 17/1/2014 και σχεδόν επτά μήνες από το κρούσμα που εμφανίστηκε στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού και της εκτροφής, προστίθεται στην ανακοίνωση.

    [07] «Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στη λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών»

    Χωρίς προβλήματα θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση των παιδικών βρεφονηπιακών σταθμών των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και των Κέντρων για παιδιά με ειδικές ανάγκες (ΚΔΑΠ ΜΕΑ) για την περίοδο 2014- 2015, σύμφωνα με ανώτερα στελέχη του υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) από τους υπουργούς Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Εργασίας. Με την ΚΥΑ θα ρυθμίζονται και τα θέματα της χρηματοδότησης του προγράμματος, καθώς εφέτος οι διαθέσιμοι πόροι είναι μειωμένοι σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Κατά την περσινή σχολική περίοδο, δαπανήθηκαν 180 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, ενώ φιλοξενήθηκαν στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς 70.000 παιδιά.

    Για τη νέα προγραμματική περίοδο έχουν διασφαλιστεί 130 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εργασίας και καταβάλλονται προσπάθειες να εξασφαλιστούν 25 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Ανάπτυξης και 25 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών.

    Υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εργασίας εισηγούνται την αναθεώρηση των εισοδηματικών κριτηρίων που ισχύουν για το οικογενειακό εισόδημα των γονέων, που σήμερα είναι 30.000 ευρώ, καθώς και η μείωση του ποσού που χορηγείται μέσω της επιταγής εισόδου (voucher) προκειμένου να αντιμετωπισθούν πιθανά προβλήματα στην χρηματοδότηση.

    [08] Σύλληψη διευθύνοντα συμβούλου κλινικής για χρέη προς το Δημόσιο

    Διευθύνων σύμβουλος ιδιωτικής γενικής κλινικής στην Αττική, συνελήφθη χτες το πρωί από την Οικονομική Αστυνομία για χρέη της κλινικής προς το δημόσιο, που ξεπερνούν τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

    Πρόκειται για έναν 38χρονο, ο οποίος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

    [09] Ξεκινά, εν μέσω αντιδράσεων, το «Thessaloniki Pride»

    Καλλιτεχνικές δράσεις, θέατρο, έκθεση φωτογραφίας, street party, φόρουμ και παρέλαση περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- οι διήμερες εκδηλώσεις του 3ου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας «Thessaloniki Pride» που ξεκινά το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

    Όλες οι εκδηλώσεις του διημέρου έχουν προγραμματιστεί στους χώρους του νέου δημαρχιακού μεγάρου, στην περιοχή Βαλαωρίτου και στην πλατεία Λευκού Πύργου, με τους διοργανωτές να υπολογίζουν πως περίπου 10.000 άτομα θα συμμετέχουν σ' αυτές.

    Η «αυλαία» θα ανοίξει στις 5 το απόγευμα, με έκθεση φωτογραφίας στο δημαρχείο, ενώ οι αποψινές εκδηλώσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν μετά τα μεσάνυχτα, με street party, στο κέντρο της πόλης.

    To «Thessaloniki Pride» πραγματοποιείται, ωστόσο, εν μέσω αντιδράσεων, καθώς το απόγευμα είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση εκκλησιαστικών οργανώσεων στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού του πολιούχου Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου.

    [10] Αυξήσεις στις μικρές οικιακές καταναλώσεις και μειώσεις στα εμπορικά τιμολόγια της ΔΕΗ

    Αυξήσεις στο οικιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας για το κλιμάκιο κατανάλωσης 0- 800 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο και μειώσεις στα εμπορικά τιμολόγια (για καταστήματα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλπ) αναμένονται από 1ης Ιουλίου σε εφαρμογή των προβλέψεων του μνημονίου για κατάργηση των εσωτερικών («σταυροειδών») επιδοτήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

    Αντίθετα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθ. Ζερβός, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων της επιχείρησης, δεν πρόκειται να αλλάξουν τα αγροτικά τιμολόγια, ούτε το νυχτερινό οικιακό.

    Ο κ. Ζερβός δεν προσδιόρισε το ύψος των αυξομειώσεων στα τιμολόγια, είπε ωστόσο ότι το χρηματικό αποτέλεσμα για τη ΔΕΗ θα είναι ουδέτερο.

    Κύκλοι της ΔΕΗ τόνιζαν ακόμη ότι μεγάλο τμήμα των καταναλωτών που έχουν κατανάλωση μικρότερη από 800 κιλοβατώρες πιθανότατα πληρούν τις προϋποθέσεις για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και θα πρέπει να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

    Για τα αγροτικά τιμολόγια, που εντάσσονται επίσης στην κατηγορία των επιδοτούμενων, η λύση που επελέγη είναι η τοποθέτηση «έξυπνων» μετρητών κατανάλωσης που θα επιτρέψει την εφαρμογή διαφορετικών τιμολογίων ανά ώρα της ημέρας.

    Κατά την ομιλία του στη γενική συνέλευση ο πρόεδρος της ΔΕΗ τόνισε, πάντως, ότι τα τιμολόγια θα παραμείνουν από τα χαμηλότερα στην ΕΕ.

    [11] ΔΝΤ: Ισορροπημένη η δημοσιονομική προσαρμογή της ευρωζώνης

    Η δημοσιονομική προσαρμογή της ευρωζώνης είναι εφέτος, για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, ισορροπημένη μεταξύ της ενίσχυσης της ζήτησης και της μείωσης του χρέους, διαπιστώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε έκθεσή του για την οικονομία της περιοχής, η οποία εξετάστηκε στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup.

    Οι εμπειρογνώμονες του Ταμείου σημειώνουν ότι η συνεχής ενίσχυση της ζήτησης είναι κρίσιμης σημασίας για την οικονομία της ευρωζώνης, καθώς η ανάκαμψή της δεν είναι ούτε εύρωστη ούτε αρκετά ισχυρή.

    Το ΔΝΤ τονίζει ότι χρειάζονται πολύ υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης για να μειωθεί η ανεργία και το χρέος που κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

    Κατά την άποψή του, η πολιτική της Ευρωζώνης πρέπει να επικεντρωθεί - εκτός από την ενίσχυση της ζήτησης - σε δύο ακόμη τομείς: Πρώτον, στην αποκατάσταση των ισολογισμών και την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και, δεύτερον, στην προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Το Ταμείο θεωρεί ότι έχει γίνει σημαντική πρόοδος στην κατεύθυνση μίας πληρέστερης τραπεζικής ένωσης, αλλά επισημαίνει ότι πρέπει να συνεχισθεί η προσπάθεια για την καθιέρωση ενός διχτύου ασφαλείας που θα σπάσει αποτελεσματικά τη στενή εξάρτηση μεταξύ των χωρών και των τραπεζών τους. Το δίχτυ ασφαλείας που σχεδιάζεται τώρα μπορεί να αποδειχθεί αναποτελεσματικό για να σπάσει καθοριστικά την εξάρτηση αυτή, αναφέρει η έκθεση.

    Το Ταμείο επαίνεσε τα μέτρα που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στις αρχές Ιουνίου για την αύξηση του επικίνδυνα χαμηλού πληθωρισμού, αλλά τόνισε ότι, εάν αυτά αποτύχουν, πρέπει να λάβει επιπλέον μέτρα.

    [12] Οι ουκρανικές δυνάμεις επανέκτησαν τον έλεγχο των συνόρων με τη Ρωσία

    Οι ουκρανικές δυνάμεις επανέκτησαν τον έλεγχο των συνόρων με τη Ρωσία και μπορούν πλέον να εμποδίζουν την μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού για την υποστήριξη των φιλορώσων αυτονομιστών κατά μήκος της μεθορίου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Μιχαϊλο Κόβαλ.

    «Οι δυνάμεις μας περικύκλωσαν την περιοχή όπου υπάρχει το πρόβλημα και επανέκτησαν τον έλεγχο στην ουκρανική μεθόριο. Την περασμένη εβδομάδα αποκλείσαμε την πιθανότητα μεταφοράς από τη Ρωσική Ομοσπονδία στρατιωτικού εξοπλισμού» δήλωσε ο υπουργός στο κοινοβούλιο.

    Από την πλευρά της η Μόσχα, μέσω του εκπροσώπου του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, του Ντμίτρι Πεσκόφ, υποστηρίζει ότι δεν συγκεντρώνει περισσότερα στρατεύματα κατά μήκος των συνόρων της με την Ουκρανία αλλά ενισχύει την ασφάλεια των συνόρων.

    Παράλληλα, μαίνονται για δεύτερη συναπτή μέρα οι σφοδρές συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση από τις ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις ότι σκοτώθηκαν περίπου 300 φιλορώσοι αυτονομιστές.

    Ο απολογισμός αναφορικά με τα θύματα από την πλευρά των φιλορώσων αυτονομιστών δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 June 2014 - 10:30:31 UTC