Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Κοινά τα προβλήματα Ελλάδας - Ισπανίας
  • [02] Να καταθέσουν τις προτάσεις τους, ζήτησε από τους δασκάλους ο Ανδρ. Λοβέρδος
  • [03] Λι Κετσιάνγκ: Η Κίνα είναι σταθερός επενδυτής της Ελλάδας
  • [04] Αστυνομικοί πλήρωναν για να βλέπουν ζωντανά κακοποιήσεις ανηλίκων στο Διαδίκτυο
  • [05] Η Fitch αναβάθμισε τα ομόλογα τριών ελληνικών τραπεζών
  • [06] Νοτιότερα στον Ινδικό Ωκεανό οι έρευνες για το χαμένο μαλαισιανό Boeing
  • [07] Οι σοσιαλδημοκράτες αρχηγοί κυβερνήσεων ευρωπαϊκών χωρών συναντώνται αύριο στο Παρίσι

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Κοινά τα προβλήματα Ελλάδας - Ισπανίας

    Στη συνεργασία που θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα Podemos της Ισπανίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εστίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με την αντιπροσωπεία των νεοεκλεγέντων βουλευτών του ισπανικού κόμματος. Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι το κόμμα Podemos ήταν στην Ισπανία η μεγάλη έκπληξη στις τελευταίες Ευρωεκλογές καθώς πήραν 8% και, όπως σημείωσε «κατάφεραν να συγκεντρώσουν τη δυσαρέσκεια αλλά και την ελπίδα των αγανακτισμένων Ισπανών, που τα προηγούμενα χρόνια στις πλατείες της Μαδρίτης και των άλλων μεγάλων πόλεων δημιούργησαν αυτές τις τεράστιες διαδηλώσεις, ζητώντας να σταματήσει η λιτότητα και διεκδικώντας μια ζωή με αξιοπρέπεια».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι στην Ισπανία και στην Ελλάδα τα προβλήματα είναι κοινά και επισήμανε: «Συμφωνήσαμε πως ο αγώνας μας είναι κοινός και ότι πρέπει να συνδυάσουμε τις δράσεις μας, προκειμένου σε όλη την Ευρώπη να ξημερώσει μια μέρα αισιοδοξίας και προοπτικής για τους λαούς μας. Επιπλέον» όπως είπε «συμφωνήσαμε ότι είναι απαραίτητο και στις δυο χώρες, αλλά και στην Ευρώπη, νέες ιδέες και νέοι άνθρωποι να φέρουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στους θεσμούς, έναν νέο αέρα για τη σχέση πολιτών και πολιτικής. Όπως εξήγησε στη συνέχεια «η πολιτική για εμάς δεν είναι επάγγελμα. Η πολιτική για εμάς είναι να εκπροσωπούμε τους αγώνες, τις αγωνίες των λαών μας, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων που στις χώρες μας βρίσκονται σε μια κατάσταση εξαθλίωσης, με την ανεργία στους νέους ανθρώπους και στις δυο χώρες να ξεπερνάει το 60%. Μια νέα γενιά πολιτικών που δεν θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική, προκειμένου να πάρουν σύνταξη από αυτή, αλλά θέλουν να φέρουν μέσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς τον αέρα των κινημάτων, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί όχι μόνο στις δυο χώρες μας, αλλά σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, προκειμένου να χτυπήσουμε και να υπερβούμε αυτό το κατεστημένο της πολιτικής διαπλοκής με την οικονομική εξουσία που έχει φέρει τους λαούς μας σε αυτή την εξαιρετικά δυσάρεστη θέση».

    [02] Να καταθέσουν τις προτάσεις τους, ζήτησε από τους δασκάλους ο Ανδρ. Λοβέρδος

    Να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων, ζήτησε από τους εκπροσώπους των δασκάλων ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Παιδείας.

    Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών τής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αναφέρθηκαν επί μακρόν στα ζητήματα που τους απασχολούν, έκαναν λόγο για άδικες και ρουσφετολογικές μετατάξεις, ενώ έθεσαν θέμα προσλήψεων, σημειώνοντας ότι έχουν συνταξιοδοτηθεί 7.200 συνάδελφοί τους αλλά έχουν προσληφθεί μόλις 270. Εξέφρασαν, επίσης, τη διαφωνία τους για τη διαδικασία της αξιολόγησης. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ενημέρωσε, διά του υφυπουργού, Αλέξανδρου Δερμετζόπουλου, τους δασκάλους για το θέμα των αποσπάσεων, ενώ δεσμεύτηκε ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις.

    [03] Λι Κετσιάνγκ: Η Κίνα είναι σταθερός επενδυτής της Ελλάδας

    «Η οικονομία θα κλείσει με θετικό ρυθμό ανάπτυξης μετά από έξι χρόνια ύφεσης. Από την επόμενη χρονιά μπαίνουμε σε ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε ελληνοκινεζικό φόρουμ στην Αθήνα, για τη θαλάσσια συνεργασία. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και τη στήριξη των εταίρων της, βγαίνει από την κρίση ενώ έχει «κλειδώσει» οριστικά η παραμονή της στο ευρώ. «Τα ελλείμματα του χθες έχουν γίνει πρωτογενή πλεονάσματα» σημείωσε ο κ. Σαμαράς, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι «η χώρα μας μπορεί να αναδειχθεί σε μεγάλο ενεργειακό κόμβο με μεγάλη περιφερειακή σπουδαιότητα» κάτι που, όπως πρόσθεσε, ενδιαφέρει την Κίνα και γεωπολιτικά και επενδυτικά. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στις σχέσεις των δύο χωρών από τα αρχαία χρόνια μέσω της θάλασσας και μιλώντας για τη σημερινή εποχή είπε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει η κύρια πύλη εισόδου της Κίνας στην Ευρώπη και λόγω της ισχυρής ναυτιλίας αλλά και της καίριας θέσης της. Επίσης, ο κ. Σαμαράς μίλησε για τις σημαντικές επενδυτικές συμφωνίες που, ήδη, έχουν γίνει, με εταιρείες όπως η ZTE και η HP και έκανε λόγο για ιδιαίτερα επιτυχημένη επένδυση της Cosco. Σημείωσε, δε, ότι εκτός από τα λιμάνια υπάρχουν και τα αεροδρόμια, όπως στην Αθήνα και το Καστέλι Ηρακλείου, τα οποία αποτελούν αντικείμενο επενδυτικού και κατασκευαστικού ενδιαφέροντος για την Κίνα. «Και οι δύο λαοί μας έχουν ανάγκη από σταθερότητα και ασφάλεια. Η Ελλάδα πριν δύο χρόνια ήταν το πιο ασταθές σημείο της περιοχής μας. Σήμερα η εικόνα έχει πλήρως αντιστραφεί και αναδεικνύεται, ήδη, σε σταθερό σημείο σε μία ανήσυχη περιοχή» συνέχισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος μίλησε με πολύ θερμά λόγια προς τον Κινέζο ομόλογό του, Λι Κετσιάνγκ.

    Κατά την ομιλία του οΛι Κετσιάνγκ τόνισε πως όταν η Ελλάδα αντιμετώπισε την κρίση με το χρέος της, η Κίνα δεν δίστασε να τη βοηθήσει, επισημαίνοντας ότι η ασιατική χώρα είναι σταθερός επενδυτής. «Η φιλία αποδεικνύεται στα δύσκολα και η δική μας φιλία έχει δοκιμαστεί από τον χρόνο και τις δυσκολίες» συνέχισε ο Κινέζος πρωθυπουργός, ο οποίος εκτίμησε ότι στην Ελλάδα «οι σκιές της κρίσης διαλύονται σταδιακά και ήδη είναι ορατά τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις». Μάλιστα, διαβεβαίωσε ότι η Κίνα θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα γιατί, όπως είπε, είναι σαν να βοηθά τον εαυτό της. Αναφερόμενος στο λιμάνι του Πειραιά, αφού σημείωσε ότι η Ευρώπη είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Κίνας, υπογράμμισε ότι ο Πειραιάς μπορεί να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά λιμάνια του κόσμου και σε συνδυασμό με τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου θα ωφεληθούν και η Ελλάδα και η Κίνα και η Ευρώπη.

    [04] Αστυνομικοί πλήρωναν για να βλέπουν ζωντανά κακοποιήσεις ανηλίκων στο Διαδίκτυο

    Δύο αστυνομικοί, φέρονται ότι εμπλέκονται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σε υπόθεση παιδόφιλων στην Ελλάδα, οι οποίοι πλήρωναν αδρά για να μπορούν να βλέπουν κατά παραγγελία «ζωντανά» στο Διαδίκτυο, βιασμούς μικρών παιδιών από τις Φιλιππίνες. Η ανατριχιαστική υπόθεση αποκαλύφθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από ενημέρωση από την Ιντερπόλ Αγγλίας, σύμφωνα με την οποία είχαν εντοπιστεί τα ηλεκτρονικά ίχνη έξι χρηστών του Ίντερνετ στην Ελλάδα, οι οποίοι έβλεπαν κακοποιήσεις ανηλίκων από τη βρεφική ηλικία, μέχρι και εννέα ετών, σε πραγματικό χρόνο, πληρώνοντας με ειδική κάρτα εταιρεία στις Φιλιππίνες, μέσω λογαριασμού paypal. Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, οι αμοιβές που πλήρωναν οι παιδόφιλοι, κυμαίνονταν από 100 έως 2.500 ευρώ, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και το είδος της σεξουαλικής κακοποίησης!

    Οι δύο αστυνομικοί, με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Κανένας από τους κατηγορούμενους δεν συνελήφθη και οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ τα κατασχεθέντα ηλεκτρονικά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή ανάλυση.

    [05] Η Fitch αναβάθμισε τα ομόλογα τριών ελληνικών τραπεζών

    Ο οίκος Fitch αναβάθμισε το αξιόχρεο των εγγυημένων από το ελληνικό δημόσιο ομολόγων υψηλής εξασφάλισης τριών ελληνικών τραπεζών -της Εθνικής, της Alpha Bank και της Eurobank Ergasias- στη βαθμίδα Β, από Β-.

    Η αναβάθμιση αυτή ακολουθεί την αντίστοιχη αναβάθμιση από τον Fitch στις 23 Μαΐου 2014 του αξιόχρεου του ελληνικού δημοσίου, στη βαθμίδα Β με σταθερή προοπτική.

    [06] Νοτιότερα στον Ινδικό Ωκεανό οι έρευνες για το χαμένο μαλαισιανό Boeing

    Οι έρευνες για το Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines που χάθηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου θα προσανατολιστούν νοτιότερα της ζώνης του Ινδικού Ωκεανού στην οποία μέχρι πρότινος εστιάζονταν οι έρευνες, μετά τις νέες αναλύσεις των στοιχείων από τους δορυφόρους για την πορεία του αεροσκάφους, ανακοίνωσαν σήμερα οι Αρχές. Κατά την επανάληψη των υποβρύχιων επιχειρήσεων, που έχουν προγραμματιστεί τον Αύγουστο, οι ερευνητές θα "χτενίσουν" μια περιοχή 1.800 χιλιομέτρων ανοικτά του Περθ, της μεγάλης πόλης στη δυτική ακτή της Αυστραλίας. Η αυστραλιανή Υπηρεσία για την Ασφάλεια των Μεταφορών που διεξάγει τις έρευνες, δεν διευκρίνισε ποια είναι η νέα περιοχή των ερευνών, υπογραμμίζοντας ότι η ανάλυση των δεδομένων συνεχίζεται. Ωστόσο η περιοχή βρίσκεται νοτιότερα σε σχέση με αυτήν όπου διεξάγονταν μέχρι πρότινος οι έρευνες.

    [07] Οι σοσιαλδημοκράτες αρχηγοί κυβερνήσεων ευρωπαϊκών χωρών συναντώνται αύριο στο Παρίσι

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα υποδεχθεί αύριο στο Παρίσι τους σοσιαλδημοκράτες αρχηγούς κυβερνήσεων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για μία "άτυπη συνάντηση" που θα είναι αφιερωμένη στις προτεραιότητες της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία. Στη συνάντηση που θα αρχίσει πριν από το μεσημέρι θα συμμετέχουν οι Βέρνερ Φάιμαν (Αυστρία), Ελιο ντι Ρούπο (Βέλγιο), Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ (Δανία), Ματέο Ρέντσι (Ιταλία), Βίκτορ Βιορέλ Πόντα (Ρουμανία), Ρόμπερτ Φίτσο (Δημοκρατία της Σλοβακίας), Μπόχουσλαβ Σομπότκα (Δημοκρατία της Τσεχίας).

    Παρόντες θα είναι επίσης ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, επικεφαλής του SPD , ο Μάρτιν Σουλτς, πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και νυν πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών. Η συνάντηση έχει ως αντικείμενο "την προετοιμασία της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής που θα λάβει τις αποφάσεις για τις μελλοντικές κατευθύνσεις της Ευρώπης και για τα πρόσωπα που θα ηγηθούν της Ευρώπης", εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς σε συνέντευξή του στο δίκτυο RMC/BFM TV.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 June 2014 - 12:30:25 UTC