Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απολογούνται σήμερα, αύριο και μεθαύριο οι συλληφθέντες για την ηρωίνη
  • [02] Απέτυχαν Λε Πεν και Βίλντερς να σχηματίσουν ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
  • [03] Εκλάπη και πωλείται ο ιατρικός φάκελος του Σουμάχερ
  • [04] Ελληνική πρωτοβουλία για προστασία των μνημείων εν καιρώ οικονομικής κρίσης
  • [05] Απόψε ο κρίσιμος αγώνας της Εθνικής με την Ακτή Ελεφαντοστού

  • [01] Απολογούνται σήμερα, αύριο και μεθαύριο οι συλληφθέντες για την ηρωίνη

    Σε τρεις ομάδες, σήμερα, αύριο και μεθαύριο, αναμένεται να απολογηθούν οι 14 συλληφθέντες, για την υπόθεση εντοπισμού, σε αποθήκη στο Κορωπί, της δεύτερης μεγάλης ποσότητας ηρωίνης 986 κιλών και 600 γραμμαρίων που συνδέεται με τον εντοπισμό ίδιας μορφής ναρκωτικής ουσίας, ενός τόνου 133 κιλών και 420 γραμμαρίων (1.133,420) που είχε εντοπιστεί και κατασχεθεί, στις 12 Ιουνίου, σε άλλη αποθήκη στην ίδια περιοχή και σε έπαυλη στη Φιλοθέη.

    Σήμερα θα απολογηθούν σε ανακριτή και εισαγγελέα ορισμένα από τα μέλη του πληρώματος του πλοίου «NOOR ONE» που μετέφερε την ηρωίνη στην Ελλάδα, αύριο ο 32χρονος Έλληνας μαζί με τον 47χρονο Ιρανό υπήκοο που φέρεται να παίζει κομβικό ρόλο στην υπόθεση και μεθαύριο, Πέμπτη η 53χρονη Ελληνίδα, που φέρεται ως η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος.

    Εναντίον όλων των συλληφθέντων, έχει απαγγελθεί η κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Επίσης έχει σχηματισθεί ξεχωριστή δικογραφία για λαθρεμπορία καυσίμων για κάποιους από τους συλληφθέντες καθώς στο πλοίο βρέθηκαν 18 τόνοι καυσίμου χωρίς παραστατικά.

    Αναφορικά με τον εντοπισμό της πρώτης ποσότητας ηρωίνης άνω του ενός τόνου, έχουν ήδη προφυλακισθεί εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων πέντε Τούρκοι υπήκοοι, ένας Αλβανός αλλά και τρεις Έλληνες, εκ των οποίων ένας 40χρονος εφοπλιστής.

    [02] Απέτυχαν Λε Πεν και Βίλντερς να σχηματίσουν ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

    Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας Μαρίν Λε Πεν απέτυχε να συγκεντρώσει αρκετά ευρωσκεπτικιστικά κόμματα ώστε να σχηματίσει μια κοινοβουλευτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το βράδυ ο ολλανδός σύμμαχός της Γκερτ Βίλντερς. «Δυστυχώς δεν καταφέραμε να σχηματίσουμε μια ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με έξι άλλα κόμματα», δήλωσε ο Βίλτερς όπως μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP. Η Μαρίν Λε Πεν και ο Γκερτ Βίλντερς είχαν καταλήξει σε συμφωνία πριν από τις ευρωεκλογές, προκειμένου να «καταστρέψουν εκ των έσω» την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Τουλάχιστον 25 βουλευτές (από ένα σύνολο 751 στην ευρωβουλή ) από επτά διαφορετικές χώρες απαιτούνται για τον σχηματισμό μιας ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας η οποία εκτός των άλλων μπορεί να τύχει μεγαλύτερης προβολής και κυρίως επιχορήγησης.

    [03] Εκλάπη και πωλείται ο ιατρικός φάκελος του Σουμάχερ

    Το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου νοσηλεύτηκε επί εξάμηνο ο Μ. Σουμάχερ, κατέθεσε μήνυση για την κλοπή του ιατρικού φακέλλου του πρώην άσου της Φόρμουλα 1, έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές. Η μήνυση κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά τη μεταφορά του Μ. Σουμάχερ σε νοσοκομείο της Λωζάνης, διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές. Η εκπρόσωπος του Σουμάχερ, Σαμπίνε Κεμ, προειδοποίησε χθες σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ότι «η αγορά εγγράφων/δεδομένων, καθώς και η δημοσίευσή τους, είναι παράνομη».

    «Τα στοιχεία του ιατρικού φακέλλου είναι αυστηρά απόρρητα και δεν μπορούν να διατεθούν στο κοινό» αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία διατυπώνεται η προειδοποίηση ότι μήνυση θα κατατίθεται κάθε φορά που ένα μέσο ενημέρωσης θα δημοσιεύει το περιεχόμενο αυτών των εγγράφων.

    Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild-Zeitung, ο «πωλητής» των εγγράφων ζητεί 60.000 ελβετικά φράγκα (48.000 ευρώ) από τις εφημερίδες στις οποίες έχει προσφέρει το υλικό.

    [04] Ελληνική πρωτοβουλία για προστασία των μνημείων εν καιρώ οικονομικής κρίσης

    Μια νέα απειλή αναδύθηκε για τα μνημεία. Πρόκειται για την παγκόσμια οικονομική κρίση, η οποία προστίθεται στους ήδη υπάρχοντες κινδύνους, όπως οι κλιματικές αλλαγές, οι φυσικές καταστροφές, η αστικοποίηση και οι πόλεμοι. Αυτό υποστηρίζει η νέα ελληνική πρωτοβουλία που απευθύνει διεθνή έκκληση στην UNESCO για την προστασία της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από την ιστοσελίδα http://www.greekcultureprotection.com. Στόχος της η ευαισθητοποίηση του κοινού, η εφαρμογή των διεθνών συμβάσεων και η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

    «Μια ελληνική πρωτοβουλία θέτει για πρώτη φορά στην UNESCO την παγκόσμια οικονομική κρίση ως μια νέα απειλή για τα μνημεία, ενώ για πρώτη φορά διεθνείς προσωπικότητες απευθύνονται στον διεθνή οργανισμό για το παραπάνω θέμα. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό, αλλά και να κινητοποιήσει την UNESCO ώστε ο πολιτισμός να ενταχθεί ως πυλώνας στον σχεδιασμό του αναπτυξιακού προγράμματος του ΟΗΕ για μετά το 2015, που έχει κεντρικό άξονα τη βιώσιμη ανάπτυξη», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Λένα Μεθοδίου, αρχαιολόγος και τέως σύμβουλος στη μόνιμη ελληνική αντιπροσωπεία για θέματα πολιτισμού στην UNESCO.

    [05] Απόψε ο κρίσιμος αγώνας της Εθνικής με την Ακτή Ελεφαντοστού

    Η μεγάλη ημέρα για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, έφτασε. Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος αντιμετωπίζουν απόψε (23:00) την Ακτή Ελεφαντοστού και σε περίπτωση νίκης (και παράλληλα μη νίκης των Ιαπώνων επί της Κολομβίας) θα προκριθούν στις καλύτερες 16 ομάδες του πλανήτη. Ακόμη, για τον 4ο όμιλο του Μουντιάλ, Ουρουγουάη και Ιταλία διεκδικούν ένα «εισιτήριο» πρόκρισης, με την «σκουάντρα ατζούρα» να ευνοείται και με ισοπαλία, ενώ η έκπληξη της διοργάνωσης, Κόστα Ρίκα, παίζει με την Αγγλία -που απογοήτευσε- για το «3χ3».

    Όσον αφορά τη χθεσινή ημέρα, Βραζιλία και Μεξικό προκρίθηκαν απ τον 1ο όμιλο και Ολλανδία, Χιλή απ τον 2ο, με αποτέλεσμα οι πρώτοι δύο αγώνες για την φάση των «16» να είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντες, καθώς θα αναμετρηθούν η Βραζιλία με την Χιλή και η Ολλανδία με το Μεξικό, για μία θέση στα προημιτελικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 June 2014 - 6:30:21 UTC