Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απολογείται ο Κ. Μπαρμπαρούσης, για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής
  • [02] Ενώπιον των ανακριτριών οι Κ. Μπαρμπαρούσης και Ελ. Ζαρούλια
  • [03] Θύελλα ενθουσιασμού προκάλεσε στην oμογένεια της Αυστραλίας η πρόκριση της Eθνικής
  • [04] Κινέζος υπουργός επισκέπτεται την Ταϊβάν, για πρώτη φορά από το 1949
  • [05] Σχέδιο προσέγγισης της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ καταρτίζει η Συμμαχία
  • [06] Τέσσερις βόμβες εξερράγησαν στο μετρό του Καΐρου
  • [07] «Ήθελα έναν Θεό που να είναι και να μην είναι ανθρώπινος»

  • [01] Απολογείται ο Κ. Μπαρμπαρούσης, για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

    Ενώπιον των ανακριτριών, που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου, βρίσκεται ήδη ο κατηγορούμενος βουλευτής του κόμματος, Κώστας Μπαρμπαρούσης. Υπενθυμίζεται ότι η απολογία τόσο του ιδίου, όσο και της συζύγου του γγ της ΧΑ, βουλευτή Ελένης Ζαρούλια, κατηγορούμενης για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, είχαν «παγώσει» κατόπιν αιτήσεως εξαίρεσης των δικαστικών λειτουργών της υπόθεσης, που υπέβαλε ο Ν. Μιχαλολιάκος, η οποία, ωστόσο, απορρίφθηκε με βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών.

    Ως εκ τούτου, από σήμερα η διαδικασία επαναλαμβάνεται και αυτήν τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η απολογία του Κ. Μπαρμπαρούσης ενώ αναμένεται να ακολουθήσει εκείνη της Ελ. Ζαρούλια.

    [02] Ενώπιον των ανακριτριών οι Κ. Μπαρμπαρούσης και Ελ. Ζαρούλια

    Προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα έλαβε από τις ανακρίτριες της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Μπαρμπαρούσης, ο οποίος είχε κληθεί στις 18/06 να λογοδοτήσει για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Ο βουλευτής θα απολογηθεί την ίδια μέρα με την Ελ. Ζαρούλια, μετά την αίτηση εξαίρεσης των ανακριτριών που κατέθεσε ο Ν. Μιχαλολιάκος και «πάγωσε» τη διαδικασία.

    [03] Θύελλα ενθουσιασμού προκάλεσε στην oμογένεια της Αυστραλίας η πρόκριση της Eθνικής

    Θύελλα ενθουσιασμού προκάλεσε στην oμογένεια της Αυστραλίας η νίκη-πρόκριση της εθνικής Ελλάδας στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας. Ο αγώνας ξεκίνησε στις έξι τα ξημερώματα (τοπική ώρα) και παρά το ψύχος, που επικρατούσε, δεν ήταν λίγοι οι ομογενείς που συγκεντρώθηκαν στην «ελληνοκρατούμενη» γωνιά του Όκλι για να τον δουν όλοι μαζί. Μετά τη νίκη, οι ομογενείς ξέσπασαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς και το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο από τα αυστραλιανά Μέσα Ενημέρωσης που «ετοιμάζονται από τώρα» να καλύψουν την επόμενη αναμέτρηση της Ελλάδας, αυτή τη φορά με την Κόστα Ρίκα, που θα προβληθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας (τοπικός χρόνος).

    Για τη νίκη της εθνικής Ελλάδας μίλησε στο πολιτειακό κοινοβούλιο της Βικτόριας και ο ομογενής πρώην υπουργός, φιλελεύθερος βουλευτής Νίκος Κότσιρας, ο οποίος συνεχάρη τους Έλληνες παίκτες για την επιτυχία τους και πρότεινε στην πολιτειακή κυβέρνηση να τοποθετήσει δύο γιγαντιαίες οθόνες στον πεζόδρομο του Eaton Mall στο Όκλι, για να μπορέσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι ομογενείς να δουν εκεί τον αγώνα και να φτιάξουν «ατμόσφαιρα γηπέδου».

    [04] Κινέζος υπουργός επισκέπτεται την Ταϊβάν, για πρώτη φορά από το 1949

    Ο πιο υψηλόβαθμος κινέζος αξιωματούχος που έχει μεταβεί ποτέ στην Ταϊβάν στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης έφθασε σήμερα στο νησί, πάνω από έξι δεκαετίες μετά τον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ κομμουνιστών και εθνικιστών. Ο Ζανγκ Ζιγιούν, διευθυντής με βαθμό υπουργού του Γραφείου Υποθέσεων της Ταϊβάν στο Πεκίνο, πρόκειται να μιλήσει με τους Ταϊβανέζους αξιωματούχους για τη δημιουργία γραφείων συνδέσμου.

    Ο Ζανγκ έφθασε στο αεροδρόμιο Ταογιουάν, στο βόρειο τμήμα του νησιού, όπου πρόκειται να έχει εντός της ημέρας συνομιλίες με τον Ταϊβανέζο ομόλογό του Ουάνγκ Γιου-τσι, πρόεδρο του Συμβουλίου Ηπειρωτικών (σ.σ.: κινεζικών) Υποθέσεων. Οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί τον περασμένο Φεβρουάριο στη Νανκίν της ανατολικής Κίνας, στην πρώτη από το 1949 απ' ευθείας επαφή ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις. Οι δυνάμεις ασφαλείας είναι επί ποδός καθώς επεισόδια σημειώθηκαν όταν εθνικιστές διαδηλωτές επιχείρησαν να πλησιάσουν στο ξενοδοχείο όπου πρόκειται να διεξαχθούν οι συνομιλίες. Συγκρούσεις σημειώθηκαν επίσης στο αεροδόμιο μεταξύ δεκάδων μαχητικών υποστηρικτών της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν, από τη μια, και υποστηρικτών της ένωσης με την Κίνα, από την άλλη.

    [05] Σχέδιο προσέγγισης της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ καταρτίζει η Συμμαχία

    Το ΝΑΤΟ θα καταρτίσει ένα «ουσιαστικό πακέτο» συνεργασίας για τη Γεωργία που θα την φέρει πιο κοντά στη Συμμαχία και μέχρι το τέλος του 2015 θα αξιολογήσει αν θα καλέσει το Μαυροβούνιο να ενταχθεί, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν. Το πακέτο για τη Γεωργία απέχει από ένα επίσημο βήμα προς την κατεύθυνση της ένταξης στο ΝΑΤΟ, κάτι το οποίο ήλπιζε το Τμπιλίσι.

    «Έχουμε καταλήξει σε μία επί της αρχής συμφωνία (που προβλέπει) ότι θα καταρτίσουμε ένα ουσιαστικό πακέτο για τη Γεωργία που θα την βοηθήσει να έρθει πιο κοντά στο ΝΑΤΟ» είπε ο Ράσμουσεν στους δημοσιογράφους στη διάρκεια συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών της Συμμαχίας.

    [06] Τέσσερις βόμβες εξερράγησαν στο μετρό του Καΐρου

    Τέσσερις βόμβες μικρής ισχύος εξερράγησαν σήμερα σε τρεις σταθμούς του μετρό του Καΐρου προκαλώντας τον τραυματισμο τουλάχιστον δύο ανθρώπων, σύμφωνα με την αστυνομία, τεσσάρων, σύμφωνα με πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας που επικαλείται το Ρόιτερς, και υπογραμμίζοντας μερικές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι.

    Τέσσερις μηχανισμοί «πολύ πρωτόγονης κατασκευής» και «μικρής ισχύος» εξερράγησαν σε σύντομα χρονικά διαστήματα ο ένας από τον άλλο την ώρα αιχμής σε ένα σταθμό του κέντρου της πρωτεύουσας και δύο άλλοι σε περιφεριακές συνοικίες, δήλωσαν προς το Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχοι της αστυνομίας. Το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με το κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων MENA, διαβεβαιώνει πως μία από τις βόμβες προκάλεσε τον τραυματισμό τριών προσώπων και μια άλλη δεν προκάλεσε παρά ισχυρό κρότο και όχι ζημιές.

    [07] «Ήθελα έναν Θεό που να είναι και να μην είναι ανθρώπινος»

    «Η παράξενη συμβίωση του Θεού και της γυναίκας του ήρθε στο μυαλό μου σαν όνειρο» λέει η Αμάντα Μιχαλοπούλου για το καινούργιο της μυθιστόρημα «Η γυναίκα του Θεού», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Καστανιώτη: ένα μυθιστόρημα όπου η πρωταγωνίστρια έχει παντρευτεί τον Θεό και καλείται να λύσει μαζί του όλα τα προβλήματα που παρουσιάζει ο συζυγικός βίος.

    Όπως δηλώνει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η συγγραφέας, η μεγαλύτερη χαρά της προέρχεται από το γεγονός της δημιουργίας ενός ήρωα που δεν υπάρχει ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να υπάρχει. Η Α. Μιχαλοπούλου λέει ακόμα πως ο εξανθρωπισμός του Θεού γίνεται στο βιβλίο μέσω της γυναίκας του και εξηγεί ότι αν ο αναγνώστης πειστεί ότι τα πάντα συμβαίνουν σ' ένα αληθοφανές σύμπαν, τότε όλες οι αφηρημένες ιδέες που πλέκουν τον μυθιστορηματικό ιστό θα αποκτήσουν σάρκα και οστά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 June 2014 - 8:30:25 UTC