Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος και του Ε9, ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Απολογούνται οι βουλευτές της ΧΑ, Αντώνης Γρέγος και Πολύβιος Ζησιμόπουλος
  • [03] «Καλή τύχη στην Ελλάδα. Σας ευχαριστούμε πολύ» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η μητέρα του μικρού Τζέι
  • [04] Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών το κεφαλαιακό απόθεμα των τραπεζών
  • [05] Με χορούς κλείνει ο Ιούνιος στο Φεστιβάλ Αθηνών
  • [06] Τα φαβορί πήραν την πρόκριση, αρχίζει αύριο η «φάση των 16»

  • [01] Παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος και του Ε9, ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

    Να δοθεί παράταση τουλάχιστον έως την 30η Ιουλίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος και του Ε9, ζητούν με ερώτηση που απευθύνουν στον υπουργό Οικονομικών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γελαλής και Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι ενώ 2.500.000 φορολογούμενοι, σε σύνολο 5.800.000, δεν έχουν υποβάλει ακόμη τις φορολογικές τους δηλώσεις, πληθαίνουν τα αιτήματα των επαγγελματικών συλλόγων λογιστών και οικονομολόγων προς το υπουργείο, προκειμένου να δοθεί παράταση προθεσμίας, λόγω του πλήθους των δηλώσεων και της υπολειτουργίας του συστήματος TAXISNET.

    [02] Απολογούνται οι βουλευτές της ΧΑ, Αντώνης Γρέγος και Πολύβιος Ζησιμόπουλος

    Άλλοι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καλούνται σήμερα να λογοδοτήσουν στις ανακρίτριες, που ερευνούν την υπόθεση της παράνομης δράσης του κόμματος. Πρόκειται για τους Αντώνη Γρέγο και Πολύβιο Ζησιμόπουλο, οι οποίοι έχουν κληθεί στις εφέτες δικαστικούς, Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου, κατηγορούμενοι για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

    Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την ποινική μεταχείριση της βουλευτή, Ελένης Ζαρούλια, η οποία απολογήθηκε προχθές και παραμένει σε κατ΄οίκον περιορισμό έπειτα από διαφωνία, που είχαν για το αν θα πρέπει να κριθεί, ή όχι, προσωρινά κρατούμενη, οι ανακρίτριες και ο αρμόδιος εισαγγελέας. Αν το Συμβούλιο υιοθετήσει την άποψη του εισαγγελικού λειτουργού, η βουλευτής θα οδηγηθεί στη φυλακή. Αν οι εφέτες ταχθούν με τη γνώμη των ανακριτριών, η κ. Ζαρούλια θα αφεθεί ελεύθερη υπό περιορισμό στην οικία της, με εξαίρεση τη μετάβασή της στη Βουλή και επιπλέον με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

    [03] «Καλή τύχη στην Ελλάδα. Σας ευχαριστούμε πολύ» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η μητέρα του μικρού Τζέι

    «Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε σε οικογενειακές διακοπές. Γι αυτό αρνηθήκαμε αυτή τη φανταστική και γενναιόδωρη προσφορά για το ταξίδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ανεβάσαμε και μια ανακοίνωση στο Facebook, με την οποία εξηγούμε τους λόγους, ενώ ο Τζέι έκανε ένα βίντεο με την ελπίδα ότι ο Σαμ (Σαμαράς) θα το δει. Καλή τύχη στην Ελλάδα. Είμαστε μαζί σας σε όλη τη διαδρομή. Σας ευχαριστούμε πολύ» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η μητέρα του μικρού Τζέι, Άννυ Μπίτι, για την απόφαση της οικογένειας να αρνηθεί την πρόσκληση της ΕΠΟ να πάει στη Βραζιλία.

    Όλα ξεκίνησαν ύστερα από την τεράστια δημοσιότητα που πήρε η σχέση αγάπης του 10χρονου Τζέι από τη Βόρεια Ιρλανδία με τον Έλληνα διεθνή Γιώργο Σαμαρά.

    Ο Τζέι, που πάσχει από σύνδρομο Ντάουν, είναι φανατικός θαυμαστής του ποδοσφαιριστή και τα βίντεο από τις συναντήσεις τους κάνουν τον γύρο του κόσμου, συγκινώντας τους πάντες. Έτσι, μεταξύ των άλλων, δημιουργήθηκε σελίδα στο Facebook, που ζητούσε από την ΕΠΟ να προσκαλέσει στη Βραζιλία τον Τζέι και την οικογένεια του, για να δουν από κοντά το παιχνίδι της εθνικής Ελλάδος και φυσικά τον Γιώργο Σαμαρά. Χαρακτηριστικό της δημοσιότητας που έχει πάρει το θέμα είναι το γεγονός πως, αν και ο στόχος της σελίδας «O JAY PAEI Mundial» ήταν να φτάσει τα 50.000 likes, αυτή έχει ήδη ξεπεράσει τα 83.000.

    [04] Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών το κεφαλαιακό απόθεμα των τραπεζών

    «Η κεφαλαιακή ενίσχυση των ελληνικών εμπορικών τραπεζών κατά την εξεταζόμενη περίοδο έχει δημιουργήσει ένα κεφαλαιακό απόθεμα, το οποίο είναι από τα μεγαλύτερα των τελευταίων ετών. Επιπλέον, το κεφαλαιακό αυτό απόθεμα αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω λόγω των επιπρόσθετων αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου τις οποίες πραγματοποίησαν οι τράπεζες το τρέχον έτος», εκτιμά το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), στο οικονομικό του δελτίο.

    «Αναμφίβολα, παρά τη θετική αντιστροφή στο μακροοικονομικό περιβάλλον, το υψηλό μέγεθος των επισφαλειών -αν και με μειούμενο ρυθμό αύξησης τα τελευταία τρίμηνα- θα εξακολουθήσει να επιδρά δυσμενώς στην ποιότητα χαρτοφυλακίου των ελληνικών τραπεζών κατά τη διάρκεια του 2014. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη το υψηλό κεφαλαιακό απόθεμα των τραπεζών, οι κεφαλαιακές ανάγκες τους δύνανται να καλυφθούν πλήρως έως και τον Δεκέμβριο του 2016 (όπως έχουν προσδιοριστεί από την Τράπεζα της Ελλάδος), καθώς και η υποχρέωσή τους να αποπληρώσουν το 2014 τις προνομιούχες μετοχές κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου που έχουν εκδώσει το 2008. Επιπλέον, το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (με τα περίπου 11 δισ. ευρώ διαθέσιμα κεφάλαια), θεωρείται το δίχτυ ασφάλειας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στην περίπτωση κάποιου απρόβλεπτου γεγονότος (είτε από το εσωτερικό ή το εξωτερικό) που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σταθερότητά του», αναφέρεται στην ανάλυση.

    [05] Με χορούς κλείνει ο Ιούνιος στο Φεστιβάλ Αθηνών

    Με τέσσερις ξεχωριστές παραστάσεις κλείνει ο «χορευτικός» Ιούνιος για το Φεστιβάλ Αθηνών, ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε έργα που μιλούν για τον παραλογισμό της ανθρώπινης κατάστασης, τα όρια της παρουσίας μέσα στην απουσία, τις μυστικές συνδέσεις των σωμάτων και τη διαρκή ροή της κίνησης. Όλα αυτά επεξεργασμένα και δουλεμένα από ταλαντούχους και καταξιωμένους χορογράφους, έτοιμα να αγγίξουν τις ψυχές των θεατών.

    «Μίκαελ Κλίεν- Jerusalem - Choreography for Greece», 27 - 29 Ιουνίου

    Είναι ο εικαστικός συνεργάτης του Φορσάιθ και χορογράφος, μεταξύ άλλων, για το Ballett Frankfurt, ενώ έχει παρουσιάσει έργα του και στη Hayward Gallery. Ο λόγος για τον αυστριακής καταγωγής Μίκαελ Κλίεν, ο οποίος μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιρλανδία. Υπόθεση: Η παράσταση «Jerusalem» είναι ένα διαδραστικό παιχνίδι, στο οποίο οκτώ πολίτες της Αθήνας, με διαφορετικά χαρακτηριστικά (ηλικία, φύλο, εκπαίδευση, θα συμπράττουν επί πέντε μέρες σ' έναν ανοιχτό χώρο του Φεστιβάλ. Το δρώμενο θα φέρνει στην επιφάνεια τις μυστικές συνδέσεις αυτού του ξεχωριστού «αστερισμού σωμάτων», ενώ οι επισκέπτες θα κινούνται ελεύθερα ανάμεσά τους. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Ώρα: 19:00. Πειραιώς 260, Κτίριο.

    [06] Τα φαβορί πήραν την πρόκριση, αρχίζει αύριο η «φάση των 16»

    Με τα φαβορί να παίρνουν την πρόκριση, ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Η Γερμανία νίκησε 1-0 τις ΗΠΑ και προκρίθηκλαν αμφότερες, αφού η Πορτογαλία επικράτησε μόνο με 2-1 της Γκάνας, ενώ ήθελε μεγαλύτερη διαφορά. Ακόμη, το Βέλγιο νίκησε 1-0 την Νότια Κορέα και πήρε το εισιτήριο, όπως και η Αλγερία, που αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Ρωσία.

    Στη «φάση των 16», που αρχίζει αύριο, θα διεξαχθούν οι αγώνες Βραζιλία-Χιλή, Ολλανδία-Μεξικό, Κολομβία-Ουρουγουάη, Ελλάδα-Κόστα Ρίκα, Γαλλία-Νιγηρία, Αργεντινή-Ελβετία, Γερμανία-Αλγερία και Βέλγιο - ΗΠΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 June 2014 - 8:30:25 UTC