Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Η οικονομική ατζέντα μπορεί να αποκλιμακώσει την πολιτική ένταση της ευρύτερης περιοχής
  • [02] Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ: Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα φέρει την καταστροφή
  • [03] ΥΠΟΙΚ: Παράταση έως 14/07 για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων
  • [04] Η Μόσχα προειδοποιεί για «σοβαρές συνέπειες» μετά τις συμφωνίες της ΕΕ με Ουκρανία, Γεωργία και Μόλδοβα
  • [05] Η ΕΕ υπέγραψε τις συμφωνίες σύνδεσης με Ουκρανία, Γεωργία και Μόλδοβα
  • [06] Tο θεατρικό σκηνικό του φετινού καλοκαιριού

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Η οικονομική ατζέντα μπορεί να αποκλιμακώσει την πολιτική ένταση της ευρύτερης περιοχής

    Η περιοχή του Εύξεινου Πόντου είναι μια «δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά 350 εκατ. κατοίκων, που -αναμφισβήτητα- προσελκύει το διεθνές ενδιαφέρον» και παρά τα έντονα πολιτικά προβλήματα της ευρύτερης περιοχής, στα 22 του χρόνια φέτος ο Οργανισμός Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, είναι ένας «ώριμος διεθνής οικονομικός οργανισμός» που μπορεί να οδηγήσει «σε αποκλιμάκωση και υπέρβαση της κρίσης» μέσω της προώθησης της οικονομικής του ατζέντας.

    Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος σε εκδήλωση σήμερα στο Ζάππειο -με την ευκαιρία της ανάληψης από την Ελλάδα, της Προεδρίας του ΟΣΕΠ για αυτό το εξάμηνο- παρουσία της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, του γγ του ΟΣΕΠ πρέσβη Victor Tvircun και του γενικού διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών πρέσβη Μ. Χρηστίδη.

    [02] Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ: Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα φέρει την καταστροφή

    «Το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα είναι καταστροφικό για τη Δ. Μακεδονία και όχι μόνο» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ Σταμάτης Ρέλιας με αφορμή τις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία αλλά και το χθεσινό συλλαλητήριο στην Πτολεμαΐδα.

    «Ο κόσμος της Δυτικής Μακεδονίας χθες βράδυ, προσήλθε σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση. Όλοι οι φορείς, οι δήμαρχοι, οι περιφερειάρχες τέως και μεταγενέστεροι, ήταν εκεί. Επίσης η εκκλησία, τα εμπορικά επιμελητήρια και πλήθος κόσμου του οποίου η συμμετοχή ήταν τόσο θετική στο αίτημά μας να μην ξεπουληθεί η ΔΕΗ, που νομίζω ότι θα δώσει σημαντικό "παρών" και την επόμενη εβδομάδα που ξεκινά η ΓΕΝΟΠ τις επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, εκτιμά ο πρόεδρος αποδίδοντας αυτήν τη στάση στο ότι είναι σε όλους κατανοητό πως «το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα είναι καταστροφικό για τον τόπο θα φέρει την καταστροφή και την ερήμωση. Το ζήτημα δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, αλλά για τους κατοίκους της Δ. Μακεδονίας είναι θέμα επιβίωσης». Αλλά και στις άλλες περιοχές που υπάρχουν ενεργειακά κέντρα, συνεχίζει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, «έχουν κινητοποιηθεί οι κάτοικοι, οι φορείς, οι σύλλογοι, τα εργατικά κέντρα, η εκκλησία, της οποίας η συμπαράταση στον αγώνα μας είναι πολύ συγκινητική».

    Εξάλλου, ο γραμματέας ΕΤΕ- ΔΕΗ και μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, χαρακτήρισε τη ΔΕΗ «εταιρεία στρατηγικής σημασίας» προσθέτοντας ότι δεν ανήκει ούτε στους εργαζόμενους, «αλλά δεν ανήκει ούτε σε αυτούς που κυβερνούν, στον Αντώνη Σαμαρά και στον Ευάγγελο Βενιζέλο». Αυτή η εταιρεία, υπογράμμισε «ανήκει στον ελληνικό λαό. Και έχει γίνει από τον ίδιο τον λαό και μια κυβέρνηση που θέλει να λέγεται δημοκρατική, πρέπει να απευθυνθεί στον λαό και να κάνει δημοψήφισμα για το αν θέλει αυτή η εταιρεία να πουληθεί, να κατακερματιστεί ή όχι και σε ό,τι αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Εμείς θα είμαστε μαζί του και θα στηρίξουμε αυτή την απόφαση».

    [03] ΥΠΟΙΚ: Παράταση έως 14/07 για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων

    Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, η παράταση του χρόνου υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος προηγουμένου έτους έως τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, ανεξαρτήτως ΑΦΜ. Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, «το Υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος οικονομικού έτους 2014 ανακοινώνει τα ακόλουθα: Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Έλληνες φορολογούμενους για τη διάθεση φορολογικής συμμόρφωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης που έδειξαν την τελευταία εβδομάδα.

    Από τη Δευτέρα έχουν υποβληθεί 700.000 δηλώσεις δηλαδή το 12% των συνολικά αναμενόμενων και μόνο χθες υποβλήθηκαν 198.000 δηλώσεις. Οι Έλληνες φορολογούμενοι ανταποκρινόμενοι στις οδηγίες του ΥΠΟΙΚ χρησιμοποιούν το TAXIS σε ώρες μη αιχμής, με αποτέλεσμα παρά τον πολύ μεγάλο αριθμό δηλώσεων, το TAXIS να ανταποκρίνεται πάρα πολύ καλά. Το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να επιτευχθεί η εμπρόθεσμη υποβολή του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, δίνει παράταση μέχρι και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 ανεξαρτήτως ΑΦΜ. Καλούνται οι Έλληνες φορολογούμενοι να συνεχίσουν να υποβάλουν τις δηλώσεις με τους ίδιους ρυθμούς μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, προκειμένου οι δηλώσεις αυτές να είναι εμπρόθεσμες» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

    [04] Η Μόσχα προειδοποιεί για «σοβαρές συνέπειες» μετά τις συμφωνίες της ΕΕ με Ουκρανία, Γεωργία και Μόλδοβα

    O εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα πάρει μέτρα για να προστατεύσει την οικονομία της, εφόσον αυτή επηρεασθεί αρνητικά από την υπογραφή συμφωνιών από την Ουκρανία, τη Γεωργία και το Μόλδοβα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA. Οι τρεις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες υπέγραψαν σήμερα συμφωνίες που τις φέρνουν πιο κοντά στην ΕΕ.

    Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Γκριγκόρι Καράσιν προειδοποίησε επίσης πως οι συμφωνίες οικονομικής σύνδεσης με την ΕΕ θα έχουν «σοβαρές συνέπειες». «Η σύναψη μιας τόσο σοβαρής συμφωνίας επαφίεται ασφαλώς στην κυριαρχία κάθε κράτους", δήλωσε ο Καράσιν, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ. "Οι συνέπειες της συμφωνίας που υπογράφηκε από την Ουκρανία και τον Μόλδοβα θα είναι αναμφίβολα σοβαρές» πρόσθεσε.

    [05] Η ΕΕ υπέγραψε τις συμφωνίες σύνδεσης με Ουκρανία, Γεωργία και Μόλδοβα

    H Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε σήμερα τις συμφωνίες σύνδεσης με την Ουκρανία, τη Γεωργία και τον Μόλδοβα, τρεις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες που θέλουν την προσέγγιση με τη δυτική Ευρώπη παρά τις πιέσεις της Ρωσίας. «Είναι μια μεγάλη ημέρα για την Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση στέκεται στο πλευρό σας, σήμερα περισσότερο από ποτέ» δήλωσε ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Η συμφωνία υπογράφηκε επίσημα στις Βρυξέλλες από τους 28 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο και τους πρωθυπουργούς της Γεωργίας Ιρακλί Γκαριμπασβίλι και του Μόλδοβα Γιούρι Λεάνκα.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Μόσχα προειδοποιεί για «σοβαρές συνέπειες» μετά τις συμφωνίες της ΕΕ με Ουκρανία, Γεωργία και Μόλδοβα

    [06] Tο θεατρικό σκηνικό του φετινού καλοκαιριού

    Μεγάλες πρεμιέρες, παραστάσεις που έκαναν ουρές στα ταμεία την περασμένη σεζόν και πολλές παραγωγές σε περιοδεία να ταξιδεύουν στα θέατρα της χώρας περιλαμβάνει το θεατρικό σκηνικό του φετινού καλοκαιριού, δίνοντας πληθώρα επιλογών στους θεατρόφιλους. Σε αυτές έρχονται να προστεθούν και ορισμένες παραστάσεις που προτίμησαν να μείνουν στο κλεινόν άστυ και να περάσουν τους θερινούς μήνες στις θεατρικές σκηνές της πρωτεύουσας.

    Ξεκινώντας από αυτές και από την πρώτη κρατική σκηνή ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Σωτήρης Χατζάκης σκηνοθετεί το έργο του Χαθίντο Μπεναβέντε «Fantastico - Τα δημιουργημένα συμφέροντα» που αφορά στην ιστορία του Λέαντρο και του πονηρού υπηρέτη του, Κρισπίν, δραπέτη από τα κάτεργα, που φτάνουν σε μια μεγάλη πολιτεία, έχοντας μόλις ξεφύγει από την αστυνομία που τους κυνηγά για χρέη και παρανομίες. Το έργο θα ξεκινήσει παραστάσεις στις 23 Ιουλίου στο «Σχολείον» της Ειρήνης Παπά.

    Στο αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», η Κατερίνα Λέχου και ο Τάσος Ιορδανίδης ζωντανεύουν στη σκηνή την αιώνια μάχη των δύο φύλων, μέσα από την εμβληματική κωμωδία του Σαίξπηρ, το «Ημέρωμα της Στρίγγλας». Με τη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Φωτεινής Μπαξεβάνη (Από Τετάρτη ως και Κυριακή στις 21.00).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 June 2014 - 10:30:22 UTC