Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με τον νέο πρόεδρο του ΣΕΒ συναντήθηκε ο Ευ. Βενιζέλος
  • [02] Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε στρατιωτική μονάδα της Αττικής
  • [03] Διαβιβάστηκε η εγκύκλιος για την οικονομική αποκατάσταση των υπαλλήλων που τέθηκαν σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα και αυτοδίκαιη
  • [04] Θετικό το κλίμα στη συνάντηση Χρ. Σταϊκούρα - ένστολων
  • [05] Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορηγεί 34 εκατ. ευρώ για την επέκταση του τραμ στον Πειραιά
  • [06] Εurostat: Στο 26,8% η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάρτιο
  • [07] Νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον φιλορώσων αυτονομιστών
  • [08] Η L'Oreal δεν θα μπορεί να επικαλείται «αντιγηραντικές ιδιότητες» για προϊόντα της στην αμερικανική αγορά
  • [09] Το απόγευμα το τελευταίο αντίο στον Οδυσσέα του «Κάκτου»

  • [01] Με τον νέο πρόεδρο του ΣΕΒ συναντήθηκε ο Ευ. Βενιζέλος

    Για τις προοπτικές της οικονομίας, την αλλαγή κλίματος, τις δυνατότητες που υπάρχουν για να γίνει η κοινωνία πιο ασφαλής και αισιόδοξη και τις ευκαιρίες που μπορεί να παρουσιάσει η ελληνική ιδιωτική επιχείρηση, συζήτησαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνάντηση γνωριμίας που είχε με τον νέο πρόεδρο του ΣΕΒ, Θεόδωρο Φέσσα, και το νέο ΔΣ του ΣΕΒ, στο υπουργείο Εξωτερικών. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι είχαν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον κ. Φέσσα και τη διοίκηση του ΣΕΒ «για τις προοπτικές της οικονομίας, για την αλλαγή κλίματος, για τις δυνατότητες που έχουμε να κάνουμε την ελληνική κοινωνία πιο ασφαλή και πιο αισιόδοξη και κυρίως τους νέους». Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «το μεγάλο στοίχημα είναι να κρατηθούν οι επιχειρήσεις, να έχουμε επενδύσεις για να συντηρούμε τις θέσεις εργασίας και να δώσουμε δουλειά στους ανέργους». Υπογράμμισε δε ότι «έτσι θα δουλέψει ο θετικός κύκλος, αλλά για να φτάσουμε σε αυτό πρέπει να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο μέσα στον οποίο κάποιοι θέλουνε να μας εγκλωβίσουν».

    Ο κ. Φέσσας, στον οποίο ο κ. Βενιζέλος ευχήθηκε "καλή επιτυχία", ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση «αναλύσαμε θέματα της ελληνικής οικονομίας, θέσαμε ζητήματα που αφορούν προβλήματα αλλά και ευκαιρίες που μπορεί να παρουσιάσει η ελληνική ιδιωτική επιχείρηση.

    [02] Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε στρατιωτική μονάδα της Αττικής

    Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, με βακτηριακή μηνιγγίτιδα, νοσηλεύεται ο υποψήφιος έφεδρος αξιωματικός (ΠΒ) Χ. Δ., ο οποίος υπηρετεί στην Μοίρα ΥΕΑ της Σχολής Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο Αττικής. Ο ΥΕΑ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έπειτα από εμφάνιση πυρετού και κεφαλαλγίας που παρουσίασε νωρίτερα το πρωί. Στον ασθενή χορηγείται η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, ενώ βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό. Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού στη μονάδα του εφαρμόστηκαν όλα τα προβλεπόμενα προληπτικά μέτρα.

    [03] Διαβιβάστηκε η εγκύκλιος για την οικονομική αποκατάσταση των υπαλλήλων που τέθηκαν σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα και αυτοδίκαιη απόλυση

    Σε όλα τα υπουργεία και φορείς απεστάλη η εγκύκλιος των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με σαφείς και αναλυτικές οδηγίες σε εναρμόνιση με την απόφαση του ΣτΕ για την οικονομική αποκατάσταση υπαλλήλων που τέθηκαν σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα και αυτοδίκαιη απόλυση.

    Η συγκεκριμένη εγκύκλιος απεστάλη, προκειμένου να τύχει ενιαίας και ομοιόμορφης εφαρμογής. Τη διαβεβαίωση αυτή δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ως απάντηση σε ερώτησης 7 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έχουν καταγγείλει ότι κατά τρόπο «σκανδαλώδη και προκλητικό δεν εκτελείται η απόφαση του ΣτΕ, καθώς και η σχετική εγκύκλιος για την αποκατάσταση των υπαλλήλων που τέθηκαν στο αντισυνταγματικό καθεστώς της εφεδρείας - προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας».

    [04] Θετικό το κλίμα στη συνάντηση Χρ. Σταϊκούρα - ένστολων

    Την πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ σε σύντομο χρονικό διάστημα, μετέφερε ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στους εκπροσώπους των ένστολων κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Χρήστος Φωτόπουλος, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση με τον κ.Σταϊκούρα την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον κ. Φωτόπουλο, στη συζήτησε δεν τέθηκε ύψος κονδυλίων για την αποκατάσταση του μισθολογικού καθεστώτος των ένστολων, καθώς ο υπουργός αναπληρωτης θα συζητήσει νομοτεχνική μελέτη για το συνολικό κόστος. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό φαίνεται ότι προσδιορίζεται σε 600 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των αναδρομικών που πρέπει να επιστραφούν και σε 200 εκατ. ευρώ ετησίως, για τις αυξήσεις στους μισθούς, μετά την επαναφορά τους στα επίπεδα του 2012.

    Σημειώνεται ότι, συμβολικό αποκλεισμό του ΓΛΚ πραγματοποιούν οι απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ στις οποίες ο κ. Φωτόπουλος εξέφρασε τη στήριξη και συμπαράστασή του και κάλεσε την κυβέρνηση να σεβαστεί πλήρως τις αποφάσεις των δικαστηρίων, για όλους τους εργαζόμενους.

    [05] Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορηγεί 34 εκατ. ευρώ για την επέκταση του τραμ στον Πειραιά

    Τη χορήγηση 34 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης για την επέκταση του τραμ στον Πειραιά ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, πρόκειται για την επέκταση του δικτύου από το Νέο Φάληρο προς τον Πειραιά συνολικής διαδρομής 5,35 χλμ με 13 στάσεις, ενώ μετά την ολοκλήρωση του έργου θα δημιουργηθούν 169 μόνιμες θέσεις εργασίας. Η υλοποίηση του έργου άρχισε τον Ιανουάριο του 2013 και θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2015.

    [06] Εurostat: Στο 26,8% η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάρτιο

    Στο 26,8% του ενεργού πληθυσμού και σε απόλυτους αριθμούς στα 1.275.000 άτομα, υποχώρησε η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάρτιο, από 26,9% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Eurostat.

    Η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει τη δυσάρεστη πρωτιά σε ποσοστά ανεργίας στην ΕΕ, ακολουθεί η Ισπανία με 25,1% (στοιχεία Μαϊου) ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στην Αυστρία με 4,7%, τη Γερμανία με 5,1% και τη Μάλτα με 5,7%.

    Αναφορικά με τις επιμέρους επιδόσεις της Ελλάδας, τον Μάρτιο, το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 23,8%, από 23,9% τον Φεβρουάριο, στις γυναίκες 30,6%, από 30,7%, και στους νέους κάτω των 25 ετών 57,7%, από 57,1% τον Φεβρουάριο ή 173.000 άτομα.

    [07] Νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον φιλορώσων αυτονομιστών

    Οι ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις πραγματοποίησαν σήμερα νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον φιλορώσων αυτονομιστών στα ανατολικά της χώρας με επιθέσεις σε βάσεις τους, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

    «Σας πληροφορώ ότι το πρωί η ενεργή φάση της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης ανανεώθηκε. Οι ένοπλες δυνάμεις μας πραγματοποιούν πλήγματα εναντίον τρομοκρατικών βάσεων και σημείων ελέγχου» δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ο πρόεδρός του Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ μετά την ανακοίνωση του προέδρου της χώρας Πέτρο Ποροσένκο ότι δεν θα ανανεώσει τη διάρκεια της εκεχειρίας.

    [08] Η L'Oreal δεν θα μπορεί να επικαλείται «αντιγηραντικές ιδιότητες» για προϊόντα της στην αμερικανική αγορά

    Η γαλλική εταιρεία L' Oreal δεν θα έχει στο εξής τη δυνατότητα να επικαλείται αντιγηραντικές ιδιότητες για ορισμένα από τα προϊόντα περιποίησης του δέρματος, σύμφωνα με τους όρους συμφωνίας που υπέγραψε με τις αμερικανικές Αρχές. Ο συμβιβασμός επετεύχθη με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC), την κυριότερη αμερικανική επιτροπή ελέγχου του ανταγωνισμού και επιτρέπει στον όμιλο της L' Oreal να αποφύγει τη δίωξη για παραπλανητική διαφήμιση. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου κατηγόρησε την εταιρεία ότι προβάλλει τις σειρές Lancome Genifique και L' Oreal Paris Youth Code προβάλλοντας «επιστημονικά αποδεδειγμένες» αντιγηραντικές ιδότητες.

    [09] Το απόγευμα το τελευταίο αντίο στον Οδυσσέα του «Κάκτου»

    Φίλοι και συγγενείς θα αποχαιρετήσουν σήμερα, νωρίς το απόγευμα (16:30) τον εκδότη Οδυσσέα Χατζόπουλο που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή.

    Τις τελευταίες ημέρες ο εκδότης του «Κάκτου» νοσηλευόταν σε ιατρικό κέντρο.

    Συγκινημένος ο εκδοτικός κόσμος πληροφορήθηκε την είδηση του θανάτου του Οδυσσέα Χατζόπουλου.

    Ο Οδυσσέας Χατζόπουλος ίδρυσε τον οίκο «Κάκτος» το 1975.

    Η κηδεία του Οδυσσέα Χατζόπουλου θα γίνει στο Γ΄Νεκροταφείο Αθηνών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 July 2014 - 10:30:23 UTC