Read the Latest International Press Articles on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση στη Θεσσαλονίκη
  • [02] Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, το απόγευμα στην Ομόνοια
  • [03] Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες επιλογής για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ
  • [04] Δύο νέα προγράμματα για προσλήψεις ανέργων από τον ΟΑΕΔ
  • [05] Ο ευρωσκεπτικιστής Φίλιπ Χάμοντ, νέος υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας
  • [06] Πέντε νεκροί από εκτροχιασμό συρμού στο μετρό της Μόσχας
  • [07] Το Ισραήλ ενέκρινε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
  • [08] Έλληνες συγγραφείς για το καλοκαίρι

  • [01] Προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση στη Θεσσαλονίκη

    Σε πέντε περιπτώσεις απεγκλωβισμού πολιτών που είχαν «εγκλωβιστεί» μέσα στα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους, εξαιτίας των πλημμυρισμένων δρόμων, προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, δυνάμεις της οποίας επιχειρούν από τα ξημερώματα για να ανταποκριθούν σε όλες τις κλήσεις που δέχθηκαν και συνεχίζουν να δέχονται από πολίτες. Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε «πλημμύρα» στους δρόμους της πόλης και τα ορμητικά νερά έφθαναν και κάλυπταν σχεδόν το ύψος της πόρτας των αυτοκινήτων.

    Οι περιπτώσεις απεγκλωβισμού έγιναν στο κέντρο της πόλης , στη Μουδανίων (2 περιπτώσεις) και κοντά στο χωριό Αγία Παρασκευή, όταν υποχώρησε γεφυράκι, με αποτέλεσμα μια γυναίκα που οδηγούσε αυτοκίνητο και διερχόταν της γέφυρας να εγκλωβιστεί σ' αυτό. Στη συνέχεια, με την κινητοποίηση των πολιτών και της Υπηρεσίας απεγκλωβίστηκε. Στο μεταξύ, οι κλήσεις που δέχεται η Πυροσβεστική ξεπερνούν τις 100 και οι δυνάμεις της Υπηρεσίας επιχειρούν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στο δυτικό της τμήμα. Πρόκειται, κυρίως για αντλήσεις υδάτων από ισόγεια και υπόγεια οικοδομών και καταστήματα.

    [02] Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, το απόγευμα στην Ομόνοια

    Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας οργανώνουν στις 19:00 οι οργανώσεις του Δημοσίου Τομέα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ). Το ΠΑΜΕ διαμαρτύρεται κατά της αξιολόγησης στο Δημόσιο και της απόφασης του δικαστηρίου να χαρακτηρίσει παράνομη την απόφαση της ΑΔΕΔΥ να απέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι από τις διαδικασίες αξιολόγησης. Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    [03] Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες επιλογής για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ

    Αναρτήθηκαν, στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ΟΑΕΔ, (www.oaed.gr), οι Προσωρινοί Πίνακες Επιλογής βρεφών και νηπίων για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς (ΒΝΣ) του ΟΑΕΔ για την σχολική περίοδο 2014 - 2015.Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα από τους κατά τόπους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του Ο.Α.Ε.Δ., όπου υπέβαλαν την αίτησή τους και από την ιστοσελίδα του Οργανισμού. Ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν εντός πέντε ημερών μετά την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων, στους κατά τόπους ΒΝΣ. Έως τέλος Ιουλίου θα καταρτιστούν οι οριστικοί πίνακες επιλογής αναπληρωματικών και αποκλειόμενων βρεφών και νηπίων.

    [04] Δύο νέα προγράμματα για προσλήψεις ανέργων από τον ΟΑΕΔ

    Ξεκινούν από αύριο οι προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων σε δύο νέα προγράμματα Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Το πρώτο αφορά την πρόσληψη έως 200 ανέργων σε θέσεις εργασίας που προκύπτουν σε ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΒ, ΣΕΤΕ και σε οργανώσεις μέλη τους. Το δεύτερο ενισχύει τη διατήρηση θέσεων εργασίας, με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών, επιχειρήσεων που επηρεάζεται η λειτουργία τους από τα έργα κατασκευής του ΜΕΤΡΟ στη Θεσσαλονίκη. Η υποβολή αιτήσεων και για τα δύο προγράμματα ξεκινάει αύριο, Τετάρτη 16 Ιουλίου και θα γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω του site του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

    Τελευταία ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 15-09-2014.

    [05] Ο ευρωσκεπτικιστής Φίλιπ Χάμοντ, νέος υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας

    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ότι υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Φίλιπ Χάμοντ, που αντικαθιστά τον Ουίλιαμ Χέιγκ. «Ο Φίλιπ Χάμοντ είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών» αναφέρεται στο μήνυμα.

    [06] Πέντε νεκροί από εκτροχιασμό συρμού στο μετρό της Μόσχας

    Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 45 τραυματίσθηκαν σήμερα κατά τον εκτροχιασμό συρμού του μετρό της Μόσχας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

    Το δυστύχημα συνέβη στην «μπλε γραμμή» του μετρό της Μόσχας στις 08.30, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων. Εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση δείχνουν ανθρώπους στο εσωτερικό των εκτροχιασμένων βαγονιών και πυκνό καπνό. Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν βρίσκεται επί τόπου. Δεκάδες ασθενοφόρα και ένα ελικόπτερο έσπευσαν στον τόπο του δυστυχήματος για να μεταφέρουν τραυματίες.

    [07] Το Ισραήλ ενέκρινε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

    Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ ενέκρινε την πρόταση της Αιγύπτου για κατάπαυση του πυρός, λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της εφαρμογής της στις 09.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσαν ισραηλινοί αξιωματούχοι. Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στο αρχηγείο του ισραηλινού στρατού στο Τελ Αβίβ.

    [08] Έλληνες συγγραφείς για το καλοκαίρι

    Αστυνομικά μυθιστορήματα για τις καλοκαιρινές μας αναγνώσεις, γραμμένα από το χέρι ελλήνων συγγραφέων, που μιλούν για τα καυτά προβλήματα της εποχής, αλλά και για τις αιώνιες ιστορίες της καθημερινότητας και των προσωπικών συγκρούσεων. Ο Πέτρος Μάρκαρης επιστρέφει με έναν επίλογο στην Τριλογία της κρίσεως, την οποία αποτέλεσαν τα Ληξιπρόθεσμα δάνεια, η Περαίωση και το Ψωμί, παιδεία, ελευθερία. Το ζήτημα της κρίσης θα απασχολήσει και τον Γιώργο Σκούρτη στο μυθιστόρημα «Το χειρόγραφο της Αντάρας»(εκδόσεις Καστανιώτη).

    Και από την οικονομική και πολιτική κρίση στις προσωπικές σχέσεις και στα καθημερινά τους μυστήρια. Με το μυθιστόρημά του Θα πεθάνεις, αν χρειαστεί (εκδόσεις Καστανιώτη), ο Ντίνος Οικονόμου θα παγιδέψει τους ήρωές του στα δίχτυα ενός σκληρού νουάρ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 July 2014 - 8:30:22 UTC