Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε κατ' οίκον περιορισμό θα παραμείνει ο Ν. Μίχος, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών
  • [02] Ζ. Κ. Γιούνκερ: Πρέπει να αναμορφώσουμε τη λειτουργία της τρόικας
  • [03] Μ. Ντράγκι: Οι τράπεζες δεν αναμένεται να χρησιμοποιήσουν την ΕΚΤ για να αγοράζουν κρατικά ομόλογα
  • [04] Σύσκεψη με την τρόικα για το ιδιωτικό χρέος
  • [05] Η Microsoft αναμένεται να ανακοινώσει μεγάλες περικοπές θέσεων εργασίας
  • [06] Ζ. Κ. Γιούνκερ: Είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι μέλος της ευρωζώνης
  • [07] Ο ιρακινός στρατός προωθείται στο Τικρίτ, σε μια νέα επιχείρηση ανακατάληψής του
  • [08] Δέκα νεκροί από εκτροχιασμό συρμού στο μετρό της Μόσχας

  • [01] Σε κατ' οίκον περιορισμό θα παραμείνει ο Ν. Μίχος, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών

    Σε κατ' οίκον περιορισμό, με δικαίωμα μετάβασης μόνο στη Βουλή, θα παραμείνει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος, με απόφαση που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο συνεδρίασε προκειμένου να λύσει τη διαφωνία που είχε προκύψει ανάμεσα στις ανακρίτριες της υπόθεσης και του εισαγγελέα, μετά την απολογία τού βουλευτή ως προς το αν θα πρέπει να κρατηθεί ή όχι. Με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών υιοθέτησε στο σύνολό της την άποψη που είχε διατυπώσει ο εισαγγελέας της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής Ισ. Ντογιάκος, ο οποίος είχε ζητήσει να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος βουλευτής αλλά σε κατ΄οίκον περιορισμό, πλην των μεταβάσεών του στη Βουλή και επιπλέον τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

    [02] Ζ. Κ. Γιούνκερ: Πρέπει να αναμορφώσουμε τη λειτουργία της τρόικας

    Θα πρέπει να αναμορφώσουμε τη λειτουργία της τρόικας στις χώρες που βρίσκονται σε καθεστώς δημοσιονομικής προσαρμογής, για να καταστεί η λειτουργία της πιο δημοκρατική, τόνισε στην εισαγωγική ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Εκθέτοντας τις προγραμματικές του θέσεις, ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει να ξανασκεφθούμε το μέσον τρόικα» από τη λειτουργία της οποίας λείπει, σύμφωνα με την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου, η δημοκρατική νομιμοποίηση. «Ελπίζω να μην χρειασθεί ξανά να μπει κάποια χώρα σε καθεστώς δημοσιονομικής προσαρμογής στο μέλλον, αλλά θα ήθελα, σ' αυτή την περίπτωση, να ξέρω εκ των προτέρων, τι επιπτώσεις θα έχουν στις ζωές των ανθρώπων, οι εφαρμογές των προγραμμάτων προσαρμογής» τόνισε.

    Ο κ. Γιούνκερ υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει την αρχή της ελεύθερης διακίνησης των εργαζομένων στην ΕΕ και υποστήριξε ότι, ως πρόεδρος της Κομισιόν, θα επανεξετάσει την Κοινοτική Οδηγία για την απόσπαση των εργαζομένων προκειμένου, όπως τόνισε, να καταπολεμηθεί το κοινωνικό ντάμπινγκ στην Ευρώπη.

    Επίσης, τάχθηκε υπέρ της ολοκλήρωσης της συμφωνίας ΕΕ-ΗΠΑ για το ελεύθερο εμπόριο.

    Για το ευρώ υποστήριξε ότι δεν διαιρεί την Ευρώπη αλλά την ενώνει και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει ειδικός προϋπολογισμός για τις χώρες της Ευρωζώνης.

    [03] Μ. Ντράγκι: Οι τράπεζες δεν αναμένεται να χρησιμοποιήσουν την ΕΚΤ για να αγοράζουν κρατικά ομόλογα

    Οι τράπεζες της Ευρωζώνης δεν αναμένεται ότι θα χρησιμοποιήσουν το νέο πρόγραμμα φθηνής χρηματοδότησής τους από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα για να αγοράζουν κρατικά ομόλογα και να αποκομίζουν μεγάλα κέρδη, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Μάριο Ντράγκι, όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

    «Είναι πολύ μικρότερη η άνεση να χρησιμοποιείται το φθηνό χρήμα της ΕΚΤ για την αγορά κρατικών ομολόγων απ' ότι με το προηγούμενο πρόγραμμα χρηματοδότησης που ξεκίνησε το 2011» δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης στη χθεσινή του κατάθεση στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου. «Η γενική κατάσταση είναι τέτοια, ώστε αυτού του είδους οι συναλλαγές θα είναι πολύ λιγότερο επικερδείς», πρόσθεσε. Καθώς οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, από τα ισπανικά έως τα ιταλικά, έχουν υποχωρήσει σε χαμηλά επίπεδα - ρεκόρ, μία τέτοια συναλλαγή που ήταν επικερδής πριν από δύο χρόνια θα έχει πιθανότατα μικρότερη απόδοση σήμερα, δήλωσε ο κ. Ντράγκι.

    [04] Σύσκεψη με την τρόικα για το ιδιωτικό χρέος

    Αλλεπάλληλες συναντήσεις έχουν σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, οι επικεφαλής της τρόικας, καθώς «επιταχύνονται» οι διαπραγματεύσεις, εν όψει της αναχώρησης των εκπροσώπων των δανειστών από την Ελλάδα την προσεχή Πέμπτη.

    Νωρίτερα,συναντήθηκανμε τον εθνικό συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Ιωάννη Τέντε, ενώ αυτή την ώρα, οι επικεφαλής της τρόικαςμετέχουν στη συνεδρίαση του συμβουλίου για το ιδιωτικό χρέος (από ελληνικής πλευράς, μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Δικαιοσύνης, καθώς και εκπρόσωποι της Τραπέζης της Ελλάδος και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών).

    Στη συνάντηση θα τεθεί και το θέμα των «κόκκινων» δανείων. Όπως ανέφερεχθες ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Δένδιας στη συνεδρίαση του ΕΒΕΑ , απαντώντας σε ερωτήσεις επιχειρηματιών, έχει συναντηθεί πρόσφατα με τους συστημικούς τραπεζίτες, διότι γίνεται μία μεγάλη συζήτηση για τα «κόκκινα» δάνεια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στο πλαίσιο της αντιμετώπισής τους θα χαριστούν λεφτά.

    Στις 14.00, προβλέπεται συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο, στις 15.00 με τον υπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Χρυσοχοίδη, στις 16.00, με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

    Ενδέχεται, να ακολουθήσει (στις 18.00) συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Καρασμάνη, ενώ κλιμάκια των δανειστών θα μεταβούν και στην ΕΛΣΤΑΤ.

    [05] Η Microsoft αναμένεται να ανακοινώσει μεγάλες περικοπές θέσεων εργασίας

    Η αμερικανική εταιρεία παραγωγής λογισμικού υπολογιστών Microsoft προγραμματίζει τις μεγαλύτερες περικοπές θέσεων εργασίας της τελευταίας πενταετίας, καθώς σχεδιάζει να ενσωματώσει τη μονάδα κινητών τηλεφώνων της Nokia Oyj, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg που επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος.

    Η μείωση των θέσεων απασχόλησης, που αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας, μπορεί να αφορά στη μονάδα της Nokia και τα τμήματα της Microsoft, όπου υπάρχει επικάλυψη δραστηριοτήτων με αυτή, καθώς και στα τμήματα του μάρκετινγκ και του σχεδιασμού. Μετά την απορρόφηση του κλάδου των κινητών τηλεφώνων της Nokia φέτος την 'Ανοιξη, η Microsoft έχει 127.000 υπαλλήλους, πολύ περισσότερους από τις ανταγωνίστριες εταιρείες της Apple και Google.

    [06] Ζ. Κ. Γιούνκερ: Είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι μέλος της ευρωζώνης

    Ο υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της νέας Κομισιόν δήλωσε υπερήφανος που η Ελλάδα, αυτό το μεγάλο έθνος, αυτός ο θαυμάσιος λαός, εξακολουθεί να είναι μέλος της ευρωζώνης. Ο Ζ. Κ. Γιούνκερ, παρουσιάζοντας τις θέσεις του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφέρθηκε στις «Κασσάνδρες» και στους κερδοσκόπους που είχαν στοιχηματίσει στη διάλυση της ευρωζώνης, μετά το ξέσπασμα της κρίσης χρέους στην Ευρώπη. «Καταφέραμε να επιδιορθώσουμε εν πτήσει, ένα φλεγόμενο αεροσκάφος» είπε χαρακτηριστικά ο κ .Γιούνκερ, τονίζοντας, μ' αυτό τον τρόπο, την επιτυχή, κατά την εκτίμησή του, αντιμετώπιση της κρίσης. 'Ολοι, τόνισε, θεωρούσαν βέβαιη την αποχώρηση της Ελλάδος από το ευρώ και την ευρωζώνη. Κάναμε ότι μπορούσαμε και «εγώ προσωπικά είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα, αυτό το μεγάλο έθνος, αυτός ο θαυμάσιος λαός, εξακολουθεί να είναι μέλος της ευρωζώνης» κατέληξε.

    Επίσης, πρότεινε την εφαρμογή προγράμματος επενδύσεων ύψους 300 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας. «Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, θα ήθελα την αποδέσμευση 300 δισεκατομμυρίων ευρώ για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις» είπε.

    [07] Ο ιρακινός στρατός προωθείται στο Τικρίτ, σε μια νέα επιχείρηση ανακατάληψής του

    Ο ιρακινός στρατός πραγματοποίησε σήμερα το πρωί νέα επιχείρηση για να ανακτήσει τον έλεγχο της πόλης Τικρίτ στο βόρειο Ιράκ, την οποία έχουν καταλάβει οι αντάρτες. Σύμφωνα με αξιωματούχους, ο στρατός έθεσε υπό τον έλεγχο του ορισμένα κτίρια στο νότο της πόλης, όπως τη σχολή της αστυνομίας, ένα νοσοκομείο και το κυβερνείο. Η επιχείρηση αντεπίθεσης του στρατού για την ανακατάληψη του Τικρίτ, το οποίο έπεσε στις 12 Ιουνίου στα χέρια σουνιτών ανταρτών της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, άρχισε πριν από δυόμισι εβδομάδες.

    [08] Δέκα νεκροί από εκτροχιασμό συρμού στο μετρό της Μόσχας

    Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίσθηκαν κατά τον εκτροχιασμό συρμού του μετρό της Μόσχας ανάμεσα σε δύο σταθμούς της «μπλε γραμμής». Οι τραυματίες μεταφέρονται με φορεία στην επιφάνεια και ελικόπτερα μεταφέρουν τους σοβαρότερα τραυματισμένους σε νοσοκομεία.

    Εκπρόσωπος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων ανακοίνωσε ότι απότομη αύξηση της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος προκάλεσε τη διακοπή της πορείας του συρμού και τον εκτροχιασμό βαγονιών ανάμεσα στους σταθμούς Σλαβιάνσκι Μπουλεβάρντ και Παρκ Πομπέρι.

    Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν νωρίτερα ότι 20 άνθρωποι είχαν παγιδευθεί σε ένα από τα βαγόνια. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για σφάλμα χειρισμού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 July 2014 - 10:30:24 UTC