Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Μέτωπο» ΣΥΡΙΖΑ για τον αιγιαλό - Ομιλία Αλ. Τσίπρα το απόγευμα
  • [02] Σημαντικές ζημιές από πυρκαγιά σε δύο καταστήματα στην Κρήτη
  • [03] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Γκίκα Χαρδούβελη - τρόικας
  • [04] Πιο αποτελεσματικά μέτρα για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ζητά η τρόικα από την Κύπρο
  • [05] Συνάντηση Γκίκα Χαρδούβελη - τρόικας
  • [06] Δύο ύποπτοι κρατούνται για τον εκτροχιασμό του συρμού στο μετρό της Μόσχας
  • [07] Το Ισραήλ καλεί 100.000 κατοίκους της Γάζας να απομακρυνθούν από τις εστίες τους

  • [01] «Μέτωπο» ΣΥΡΙΖΑ για τον αιγιαλό - Ομιλία Αλ. Τσίπρα το απόγευμα

    Το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό είναι το επόμενο πολιτικό μέτωπο που οικοδομεί ο ΣΥΡΙΖΑ, εφαρμόζοντας σχετικές αποφάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, με την κινητοποίηση αυτήν τη φορά, οργανώσεων και κινημάτων νεολαίας, κοινωνικών φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Στόχος-πέραν της κινητοποίησης των κοινωνικών φορέων- να εκδηλωθεί και ένα κίνημα της νεολαίας για ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο ζήτημα, που -κατά την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ- ευαισθητοποιεί όλη την ελληνική κοινωνία.

    Το απόγευμα, ο Αλέξης Τσίπρας, θα μιλήσει σε εκδήλωση του κόμματος για το θέμα, στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.

    [02] Σημαντικές ζημιές από πυρκαγιά σε δύο καταστήματα στην Κρήτη

    Σημαντικές υλικές ζημιές προκάλεσε πυρκαγιά που ξέσπασε στις δύο τα ξημερώματα σε δύο καταστήματα του Ηρακλείου στη λεωφόρο Ικάρου από άγνωστη αιτία. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε ένα κατάστημα ελαστικών, καθώς και σ' ένα ασφαλιστικό γραφείο. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 12 άνδρες που μετά από δύο ώρες προσπαθειών κατάφεραν και έσβησαν τη φωτιά. Προανάκριση ενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    [03] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Γκίκα Χαρδούβελη - τρόικας

    Ολοκληρώθηκε, στο υπουργείο Οικονομικών, η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με τους επικεφαλής της τρόικας. Επί τάπητος τέθηκε τόσο η πορεία ολοκλήρωσης του δεύτερου πακέτου με τα έξι προαπαιτούμενα, όσο και τα αποτελέσματα των έως τώρα επαφών των εκπροσώπων των δανειστών με τους υπόλοιπους υπουργούς της κυβέρνησης που εμπλέκονται στα προαπαιτούμενα και στις άλλες μνημονιακές δράσεις.

    [04] Πιο αποτελεσματικά μέτρα για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ζητά η τρόικα από την Κύπρο

    Πιο αποτελεσματικά μέτρα για αντιμετώπιση του υψηλού ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων δανείων ζητά η τρόικα, η οποία φαίνεται να προωθεί ισορροπημένες λύσεις στο θέμα της εκποίησης ακινήτων με στόχο να τεθεί ένα δίχτυ προστασίας για την πρώτη κατοικία. Οι διεθνείς δανειστές της Κύπρου φαίνεται ότι προκρίνουν ποιοτικά μέτρα για τις εκποιήσεις ακινήτων και παρουσιάζονται έτοιμοι να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις στο τέλος της πέμπτης αξιολόγησής τους.

    Το θέμα συζητήθηκε στις συναντήσεις των επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και την επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου και τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Οι συνδικαλιστές έθεσαν θέμα απλοποίησης των διαδικασιών εξασφάλισης δανείων από Συνεργατικά που διαθέτουν ρευστό.

    [05] Συνάντηση Γκίκα Χαρδούβελη - τρόικας

    Σε εξέλιξη είναι, στο υπουργείο Οικονομικών, η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με τους επικεφαλής της τρόικας. Επί τάπητος τίθεται, τόσο η πορεία ολοκλήρωσης του δεύτερου πακέτου με τα έξι προαπαιτούμενα, όσο και τα αποτελέσματα των έως τώρα επαφών των εκπροσώπων των δανειστών με τους υπόλοιπους υπουργούς της κυβέρνησης που εμπλέκονται στα προαπαιτούμενα και στις άλλες μνημονιακές δράσεις.

    Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Χαρδούβελης θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στη Σύνοδο Κορυφής.

    [06] Δύο ύποπτοι κρατούνται για τον εκτροχιασμό του συρμού στο μετρό της Μόσχας

    Δύο ύποπτοι για παραβίαση των κανόνων ασφαλείας στις μεταφορές έχουν συλληφθεί και κρατούνται μετά τον εκτροχιασμό του συρμού του μετρό της Μόσχας, που προκάλεσε τον θάνατο 22 ανθρώπων, ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές. Περισσότεροι από 120 άνθρωποι νοσηλεύονται, πολλοί σε σοβαρή κατάσταση. Οι αρχές που ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος «συνέλαβαν δύο υπόπτους για παραβίαση των κανόνων ασφαλείας των μεταφορών» ανακοίνωσε η επιτροπή που είναι επιφορτισμένη με τις ποινικές έρευνες στη Ρωσία, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για δύο εργοδηγούς.

    Το δυστύχημα συνέβη στην «μπλε γραμμή» του μετρό, στις 08.30 το πρωί, ώρα αιχμής, ανάμεσα στους σταθμούς Παρκ Πομπέντι και Σλαβιάνσκι Μπουλεβάρντ.

    [07] Το Ισραήλ καλεί 100.000 κατοίκους της Γάζας να απομακρυνθούν από τις εστίες τους

    Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε σήμερα τους 100.000 κατοίκους της βόρειας Λωρίδας της Γάζας να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, ανακοίνωσαν στρατιωτικές πηγές, την επομένη της αποτυχίας της αιγυπτιακής πρωτοβουλίας για εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής Χαμάς. «Σχεδόν 100.000 άνθρωποι» έλαβαν μηνύματα για να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενώ κάτοικοι του παλαιστινιακού θύλακα δήλωσαν ότι έλαβαν τηλεφωνικές κλήσεις και σύντομα γραπτά μηνύματα από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

    Ο ισραηλινός στρατός που συνεχίζει για ένατη ημέρα σήμερα την επιχείρηση Protective Edge, έχει προειδοποιήσει πως θα εντείνει τους βομβαρδισμούς οι οποίοι έχουν ήδη προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 204 Παλαιστινίων από τις 8 Ιουλίου, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 July 2014 - 8:30:22 UTC