Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Από το 2015 δεν θα υπάρχει απόλυση στο Δημόσιο, δεσμεύθηκε ο Κ. Μητσοτάκης
  • [02] Αιματηρή συμπλοκή στο κέντρο της Αθήνας - Τραυματισμένος στον Ευαγγελισμό ο Ν. Μαζιώτης
  • [03] Αιματηρή συμπλοκή στο κέντρο της Αθήνας - Πληροφορίες για σύλληψη Ν. Μαζιώτη
  • [04] Τον δρόμο του... μεταξιού επιθυμούν να ακολουθήσουν ολοένα και περισσότεροι νέοι στη χώρα μας
  • [05] Προσβάσιμη και πάλι, η παραλία του Μύρτου
  • [06] Παράταση προθεσμίας ως 31 Δεκεμβρίου για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις του 2013
  • [07] Ποσό 42,03 εκατ.ευρώ ανέκτησε το ΥΠΟΙΚ από αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις
  • [08] Μήνας σκληρής δουλειάς ο Αύγουστος για την κυβέρνηση
  • [09] Νέα σεισμική δόνηση κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα
  • [10] Τουλάχιστον 12 νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Ραμασούν, στις Φιλιππίνες
  • [11] Η Ομάδα Επαφής για την ουκρανική κρίση απέτυχε στον διάλογο με τους φιλορώσους αυτονομιστές
  • [12] Κλιματική αλλαγή και πράσινη ανάπτυξη στο συμβούλιο υπουργών Περιβάλλοντος στο Μιλάνο

  • [01] Από το 2015 δεν θα υπάρχει απόλυση στο Δημόσιο, δεσμεύθηκε ο Κ. Μητσοτάκης

    Τη δέσμευση ότι «από το 2015 δεν θα υπάρχει απόλυση» στο Δημόσιο ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

    Αναφερόμενος στους 6.500 δημόσιους υπαλλήλους που πρόκειται να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους μέχρι το τέλος του χρόνου, τόνισε ότι ανάμεσά τους βρίσκονται «2.000 των οποίων οι συμβάσεις έχουν τελεσιδικίσει», αρνήθηκε ωστόσο να πει από ποιους φορείς θα είναι. Θέλουμε ένα Δημόσιο να λειτουργεί με λιγότερα χρήματα και πιο αποτελεσματικά» είπε αναφερόμενος στους στόχους του, αλλά και στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα.

    Εκτενή αναφορά όμως έκανε και στο θέμα των φόρων σημειώνοντας ότι πρέπει να αλλάξουν ορισμένοι φόροι που είναι αναποτελεσματικοί και έφερε ως παράδειγμα την αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

    Τον κώδωνα του κινδύνου όμως έκρουσε και στους φορείς που δεν κάνουν απογραφή του προσωπικού τους και των πληρωμών τους, παρά τις δύο προειδοποιήσεις που έχουν λάβει από το υπουργείο.

    [02] Αιματηρή συμπλοκή στο κέντρο της Αθήνας - Τραυματισμένος στον Ευαγγελισμό ο Ν. Μαζιώτης

    Τραυματίας είναι, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο καταζητούμενος Νίκος Μαζιώτης που φέρεται ότι ενεπλάκη στην ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας, πριν από λίγη ώρα.

    Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο Νίκος Μαζιώτης εντοπίστηκε στο Μοναστηράκι, από μικτή ομάδα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Ομάδας ΔΙΑΣ, που έκαναν έρευνες στην περιοχή για τον συγκεκριμένο καταζητούμενο με αποτέλεσμα να γίνει ανταλλαγή πυροβολισμών.

    Μια από τις σφαίρες χτύπησε αστυνομικό, ο οποίος όμως δεν έχει κάτι σοβαρό γιατί φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ τραυματίστηκε ο Νίκος Μαζιώτης ο οποίος διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό.

    Η υπόθεση είναι σε πλήρη εξέλιξη και αναμένονται ανακοινώσεις από την αστυνομία.

    [03] Αιματηρή συμπλοκή στο κέντρο της Αθήνας - Πληροφορίες για σύλληψη Ν. Μαζιώτη

    Αιματηρή ένοπλη συμπλοκή σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα, στο κέντρο της Αθήνας, έπειτα από απόπειρα ένοπλης ληστείας σε κατάστημα, στην οδό Μητροπόλεως 44. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, άγνωστοι επιχείρησαν να ληστέψουν το συγκεκριμένο κατάστημα, αλλά ενημερώθηκε η αστυνομία και έφτασαν έγκαιρα στο σημείο, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ με αποτέλεσμα να γίνει ανταλλαγή πυροβολισμών με τους δράστες, οι οποίοι κατά μία πληροφορία χρησιμοποίησαν και χειροβομβίδα.

    Κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε ένας από τους αστυνομικούς, ενώ συνελήφθη ένας από τους δράστες, που, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξετάζεται η εκδοχή να πρόκειται για τον καταζητούμενο Νίκο Μαζιώτη.

    Ανακοινώσεις για την υπόθεση αναμένεται να κάνει η αστυνομία.

    [04] Τον δρόμο του... μεταξιού επιθυμούν να ακολουθήσουν ολοένα και περισσότεροι νέοι στη χώρα μας

    Ολοένα και περισσότεροι είναι οι νέοι από όλη την Ελλάδα που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο δυναμικό καλλιέργειας μεταξιού στη χώρα μας, αφού η εκτροφή μεταξοσκώληκα μπορεί να ένας «δρόμος» με υψηλές απαιτήσεις, ωστόσο μέσω της οικονομικής κρίσης μοιάζει... όαση, για όσους επιθυμούν ένα καλό εισόδημα ως και 7.000 ευρώ μέσα σε δύο μήνες.

    «Μάλιστα το οικονομικό όφελος γι αυτόν που θα ασχοληθεί με το μετάξι μπορεί να ξεπεράσει και τα 15.000 ευρώ, εφόσον γίνει η απαραίτητη οργάνωση και καλλιεργηθούν 20 κουτιά με σπόρο μεταξοσκώληκα» όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 50χρονος σήμερα Νίκος Μπουρουλίτης, που ασχολείται με την καλλιέργεια μεταξιού από εννέα χρονών, με δεδομένο ότι η εκτροφή μεταξοσκώληκα είναι υπόθεση οικογενειακή «εδώ και πάρα πολλές γενεές».

    [05] Προσβάσιμη και πάλι, η παραλία του Μύρτου

    Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον δρόμο που οδηγεί στην πιο διάσημη παραλία της Κεφαλονιάς, τον Μύρτο.

    Η πρόσβαση είναι ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος. Οι κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τους δύο σεισμούς, που ταρακούνησαν το νησί στις αρχές του χρόνου, έπρεπε να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά κι έτσι η πρόσβαση αποκλείστηκε από τα μέσα Ιουνίου.

    Υπολογίζεται ότι έως το τέλος του φθινοπώρου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού, ενώ γίνονται κανονικά τα δρομολόγια των φέρρυ από το λιμάνι του Ληξουρίου προς το Αργοστόλι.

    [06] Παράταση προθεσμίας ως 31 Δεκεμβρίου για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις του 2013

    Παρατείνεται έως 31 Δεκεμβρίου 2014 η προθεσμία για την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων από όλους τους υπόχρεους, για τις συναλλαγές του 2013.

    Η αρχική προθεσμία έληγε στις 10 Οκτωβρίου. Αυτό προβλέπεται σε απόφαση της γγ Εσόδων, Αικατερίνης Σαββαΐδου, στην οποία σημειώνεται ότι η παράταση κρίθηκε αναγκαία λόγω της μεγάλης ανάγκης να διευκολυνθούν οι υπόχρεοι για την εκπλήρωση της υποχρέωσης υποβολής καταστάσεων πελατών- προμηθευτών του ημερολογιακού έτους 2013, λόγω των αυξημένων επιβαρύνσεων που προκύπτουν από την υποχρέωση υποβολής καταστάσεων φορολογικών στοιχείων για διασταύρωση πληροφοριών για το έτος 2014.

    [07] Ποσό 42,03 εκατ.ευρώ ανέκτησε το ΥΠΟΙΚ από αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις

    Το ποσόν των 42,03 εκατ. ευρώ ανέκτησε το υπουργείο Οικονομικών από αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις ύψους 63,13 εκατ.ευρώ, ανακοινώθηκε σήμερα.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας,αναφορικά με την εξέλιξη της διαδικασίας καταγραφής συνταξιούχων του Δημοσίου, μέχρι και τις 4 Ιουλίου 2014:

    1ον. Έχει διαπιστωθεί ο θάνατος 3.356 συνταξιούχων με ημερομηνία θανάτου προγενέστερη κατά τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία διαγραφής τους. Δεν έχουν απογραφεί 525 συνταξιούχοι από τους οποίους οι 213 περιπτώσεις είναι συνταξιούχοι Ο.Γ.Α. / Εθνικής Αντίστασης.

    2ον. Στις περιπτώσεις των 3.356 συνταξιούχων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος, αναζητήθηκαν αρχικά μέσω ΔΙΑΣ οι αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις συνολικού ποσού 63.127.709 ευρώ.

    [08] Μήνας σκληρής δουλειάς ο Αύγουστος για την κυβέρνηση

    «Ραντεβού τον Σεπτέμβρη» έδωσαν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και οι επικεφαλής της τρόικας, καθώς αποφασίστηκε να αρχίσει τότε η επόμενη (5η κατά σειρά) αναθεώρηση του Μνημονίου, η οποία θα συνδεθεί και με τη νέα διευθέτηση του δημοσίου χρέους.

    Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά την πρωινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με τους εκπροσώπους των δανειστών, ανέφερε ότι «υπάρχει μία λίστα με θέματα που θα πρέπει να επισπεύσουμε και ο Αύγουστος θα είναι μήνας σκληρής δουλειάς για εμάς».

    Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Χαρδούβελης, φέρεται να είπε, αστειευόμενος, προς τους εκπροσώπους των δανειστών ότι «εμάς μας ενδιαφέρει να ανταποκρίνεται και η άλλη πλευρά, όταν στέλνουμε μηνύματα. Να έχουμε ανταπόκριση, να μην είναι όλοι διακοπές στις Βρυξέλλες. Θα είναι "αμερικανικός Αύγουστος"».

    Ο συγκεκριμένος παράγοντας, χαρακτήρισε την ολιγοήμερη επίσκεψη της τρόικας ως «εποικοδομητική και παραγωγική συζήτηση. Δεν υπήρξαν τριβές, ήταν φιλικότατη η συζήτηση. Ήθελαν να έχουν μία αντίληψη για το πού βρισκόμαστε και συζητήσαμε την πορεία του Προγράμματος».

    Η κυβέρνηση επιταχύνει τώρα για την ολοκλήρωση του 2ου πακέτου με τα έξι προαπαιτούμενα, τα οποία συνδέονται με τη δεύτερη υπό- δόση του 1 δισ. ευρώ, αλλά και τα 2,1 δισ. ευρώ από τα κέρδη των «ακούρευτων» ελληνικών ομολόγων που διακρατούν οι Κεντρικές Τράπεζες της ευρωζώνης.

    Πάντως, για την ελληνική πλευρά το κύριο «όπλο» της απέναντι στους δανειστές θεωρείται η ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού («παρά τις τριβές», όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών), η οποία δίδει τη δυνατότητα να τεθούν προς την τρόικα ζητήματα ελάφρυνσης των πολιτών. Είναι, εν προκειμένω, χαρακτηριστικό, ότι ερωτηθείς ο κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, εάν τον Σεπτέμβριο θα τεθεί και το θέμα των φορολογικών ελαφρύνσεων, απάντησε «έχουμε καιρό να τα πούμε ξανά».

    Σε άλλη ερώτηση, για το εάν η τρόικα έθεσε ως «αγκάθια» τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων και τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα ειδικά μισθολόγια (π.χ. ένστολοι), δήλωσε λακωνικά «είδαμε όλη τη γκάμα των θεμάτων».

    Σημειώνεται ότι, ίσως και αύριο, πιθανόν να υπάρξει και ανακοίνωση της τρόικας για την ολοκλήρωση της μίνι αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

    [09] Νέα σεισμική δόνηση κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα

    Νέος σεισμός μεγέθους 4,6 βαθμών σημειώθηκε σήμερα κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα που καταστράφηκε στις 11 Μαρτίου 2011 από τον σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε, ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας. Αυτή τη φορά δεν υπάρχει κίνδυνος παλιρροϊκού κύματος, διευκρίνισε η ιαπωνική υπηρεσία.

    Η νέα σεισμική δόνηση σημειώνεται μετά το μεγάλο σεισμό του περασμένου Σαββάτου στην ίδια περιοχή που ήταν μεγέθους 6,8 βαθμών και συνοδεύτηκε από τσουνάμι ύψους λίγων εκατοστών.

    [10] Τουλάχιστον 12 νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Ραμασούν, στις Φιλιππίνες

    Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τρεις αλιείς φέρονται ως αγνοούμενοι μετά το πέρασμα του τυφώνα Ραμασούν από τις βόρειες Φιλιππίνες και την πρωτεύουσα Μανίλα, ενώ περισσότεροι από 450.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους και διανυκτέρευσαν σε κέντρα φιλοξενίας για έκτακτες καταστάσεις, σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών.

    Τα θύματα, μεταξύ τους ένα αγοράκι 11 μηνών και μια τριμελής οικογένεια, έχασαν τη ζωή τους όταν τα σπίτια τους μέσα στα οποία βρίσκονταν κατέρρευσαν στις επαρχίες Κεζόν και Σεβίτε, καταπλακώθηκαν από δένδρα, στύλους ηλεκτρικού ρεύματος, τοίχους που κατέρρευσαν ή πνίγηκαν από ποτάμια που υπερχείλισαν.

    Το μάτι του τυφώνα Ραμασούν που συνοδευόταν το πρωί από ανέμους ταχύτητας 200 χλμ. την ώρα, του πρώτου τυφώνα της εποχής που πλήττει τη χώρα φέτος, πέρασε νοτίως της Μανίλας, αλλά οι σφοδροί του άνεμοι παρέλυσαν τη ζωή στην πρωτεύουσα.

    [11] Η Ομάδα Επαφής για την ουκρανική κρίση απέτυχε στον διάλογο με τους φιλορώσους αυτονομιστές

    Η Ομάδα Επαφής για την ουκρανική κρίση εξέφρασε τη λύπη της για την «έλλειψη βούλησης» για τη διεξαγωγή διαλόγου εκ μέρους των φιλορώσων αυτονομιστών και δήλωσε ότι μια τηλεδιάσκεψη που είχε προγραμματιστεί χθες και την οποία υποστήριζαν οι Ευρωπαίοι, τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. «Δυστυχώς μια τηλεδιάσκεψη με τους αυτονομιστές που είχε προγραμματιστεί την Τρίτη δεν πραγματοποιήθηκε» δήλωσε η Ομάδα Επαφής (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) - Ουκρανία - Ρωσία), σε ανακοίνωσή της που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΕ. «Αυτό δείχνει την έλλειψη βούλησης εκ μέρους των αυτονομιστών να αρχίσουν ουσιαστικές συνομιλίες για μια κατάπαυση του πυρός αμοιβαίως αποδεκτή».

    [12] Κλιματική αλλαγή και πράσινη ανάπτυξη στο συμβούλιο υπουργών Περιβάλλοντος στο Μιλάνο

    Οι θέσεις της ΕΕ για την κλιματική αλλαγή ενόψει της Συνόδου Κορυφής που θα διεξαχθεί, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, υπό τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, καθώς και η δέσμη μέτρων της ΕΕ για την κλιματική αλλαγή και την ενέργεια έως το 2030, είναι τα κύρια θέματα που απασχολούν το συμβούλιο υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ στο Μιλάνο, με τη συμμετοχή του υπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη.

    Επίσης, θα συζητηθεί η πράσινη ανάπτυξη στο πλαίσιο της προσπάθειας για ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής διάστασης της Στρατηγικής της ΕΕ για το 2020 καθώς και οι δυνατότητες αύξησης της απασχόλησης που προσφέρει η πράσινη οικονομία.

    To συμβούλιο υπουργών Περιβάλλοντος συνεδριάζει μαζί με το συμβούλιο υπουργών Εργασίας, και πρόκειται για το πρώτο στη σειρά στο πλαίσιο της ιταλικής Προεδρίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 July 2014 - 10:30:25 UTC